|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: porodnišnica Postojna
8.5.2013 9:51:43   
Klemy82
Ja, ponavadi če je vse ok, greš lahko domov tretji dan. Kar se pa obiskov tiče je pač urnik tak, kot je. Nihče pa ne gleda na štoparico in če očka ostane kakšno minutko dlje, ne bo noben težil. Vsaj takrat, ko sem jaz rodila, ni bilo panike. Bodi pa pač uvidevna do cimer. user posted image V nadstandardni sobi pa imaš lahko obiske kadarkoli, je pa pač za plačat.

_____________________________

Jst.

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: porodnišnica Postojna
8.5.2013 13:33:15   
akin
Klemy, hvala!
Po tihem sem sicer upala, da boste rekle, da čisto nič ne komplicirajo, tud če je očka 2 uri kasneje tam, če ne more prej prit...
Vem, da v nadstandardni sobi ni omejitev in ni problem plačilo, ampak je pa loterija dobit to sobo in ne gre računat nanjo...

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: porodnišnica Postojna
20.5.2013 14:24:58   
Zewa
Vidim, da imate vse pozitivne izkušnje.. Fajnuser posted image Jst jih pač nimam, razen babice Minke in ostalih sester v porodni. To je pa to.. Dr. Kristan je bil nesramen še pa še.. Sestre na oddelku so mele pa tak odnos, kot da smo jim ful odveč in vsakič ko sem jih poklicala sem jih najprej slišala, da kaj pa spet rabimo.. Stem, da sem jih v 3h dneh mogoče 4x poklicala..user posted image So ble ene 2 izjemi sicer.. Sam odnos je bil tak tdi do mojih cimer, tako da jim nism bla sam jsta ntipatična.. :)

Glede obiskov pa tko: vidla sem ene fante tudi po urah za obiske, samo ne vem a so se zmenl.. So bli pa omejeni obiski zarad bolezni novembra, pa jih ni noben upošteval zgleda. Moja cimra je mela po 10 ljudi na obisku.. Sestre pa tud niso nč kontrolirale..

Mogoče res nismo mel sreče, tk da upam da jo mate ostale več ;)

Aja še glede odpusta: jaz sem rodila v noči s četrtka na petek in sem v pondelk šla domov.. Tko da greš 3. dan domov, če je vse kul..

(odgovor članu akin)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: porodnišnica Postojna
23.5.2013 10:54:56   
nusi
ja Kristan je menda res en zmaj, sama na srečo nimam izkušenj z njim, pa sem 2x tam rodila. S sestrami je pa tako, da taprvič, so se tudi meni zdele blj tkotko. drugič pa nisem bila sama v sobi, 2 sva bili drugič ena pa prvič in nismo bile tolk prestrašene in očitno to sestre takoj dojamejo. Ene so vedno prijazne, do drugih moraš bit pa včasih kar malo brezbrižen (kar je po porodu lahko zelo težko), se zase postavit, kaj nazaj bleknit. Tudi tam niso vsi brez napak, pa kot sem rekla, po porodu smo skoraj vse bolj občutljive, me smo se s cimrami skupaj vzele in lahko rečem, da sem se imela prav super, če pa prvič rodiš in že štartaš s kristanom pa verjamem, da je hudo.

< Sporočilo je popravil nusi -- 23.5.2013 10:55:52 >

(odgovor članu Zewa)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: porodnišnica Postojna
29.5.2013 10:08:32   
ribica1203
Konec januarja sem rodila v porodnišnici Postojna in sicer z epiduralno analgezijo. še dobro, da je to možno. V načrtu sem sicer imela naravni porod. Vendar je vse skupaj zaradi nepravilnega spuščanja otroka res predolgo trajalo. Zato sem izbrala za alternativo epiduralno. Še dobro, da je bilo tako. Veliko lažje je bilo prestati še zadnje tri ure. Tudi rezanje presredka je bila zaradi teže poroda neizogibno. Tukaj je svoje spet naredila epiduralna. Šivanja nisem čutila. Zadnji del poroda je precej naporen. Če popadki trajajo ves dan, res zmanjkuje moči. Pohvalila bi babico Minko. Res je sonček. Upam, da bo tam, če bom še kdaj rodila. Škoda, da ni bila pri meni do konca poroda.Babica Polona mi je bila v začetku zelo neprijazna in arogantna. No, na koncu se je izkazalo, da je verjetno malo bolj stroga. To niti ni tako slabo, ker se gre za porodnico. Le ta mora babico poslušati. To je dobro zanjo in za otroka.Sestre so bile v redu. Je pa res, da ima človek včasih tud kak slab dan. Tudi sestre so samo ljudje. Ni vsega treba jemati zelo osebno. Tudi pri dojenju so mi zelo pomagale. Je pa res, da se je treba potrudit. Če ne gre poklicat sestro. Sama se nisem nič obremenjevala s tem, če se mi je zdelo, da me ima mogoče že poln kufer. Res pa je, da za vsako malenkost nisem težila, čeprav je bil moj prvi otrok in nisem imela pojma. V porodnišnici nisem bila edina. Zato mi je jasno, da se sestre niso mogle ukvarjati le z mano in takoj na žvižg priteči. Dojiti sem se zares dobro naučila. Kolegice, ki so rodile v Lj. so imele precej več problemov. Kljub temu, da v Lj. porodnišnici zelo spodbujajo dojenje. Edina stvar, ki me je ZELO MOTILA je bilo pomanjkanje pumpic za dojenje. Sama sem jo potrebovala, ker je bil otrok zlatenčen in je slabo sesal. Pa so mi rekli, da jih je zmanjkalo. To se mi je zdelo čisto neverjetno. No pa mi jo je mož kupil in prinesel v porodnišnico. Sedaj jo tudi še doma občasno uporabljam. Tako, da ni bil proč vržen denar.
Sem pa presenečena nad slabim mnenjem za dr. Kristana. Pri meni je dokončal porod, ker se je res zelo zapletlo. Bil je zelo prijazen in človeški. Že, ko sem stopila v porodno sobo je bil zgovoren in prijazen. Sploh me ni blo več ničesar strah. Če bi mi deloval zmaj, bi bla čisto prestrašena. Tudi na vizitah je bil prijazen. Je pa res, da na viziti noben zdravnik v petih dneh ni niti enkrat pogledal šive. Sicer niti ne vem, če je to potrebno razen v primeru, ko se kaj zakomplicira npr. zagnoji. Ne vem kakšna je doktrina. Men bi blo zelo neprijetno, če bi mi zdravnik gledal v mednožje medtem, ko so zraven še sestre in druge mamice. Tko, da je meni osebno odgovarjalo, da bo bili pregledi taki kot so boli. Nikoli pa ni bilo problem dobiti tablete proti bolečinam, kremo za radavice. Sam sem imela hemeroide in mi je dr. Kristan brez problema predpisal mazilo. Tako, da ja. Naslednjič grem spet rodit v Postojno.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: porodnišnica Postojna
4.8.2013 15:56:18   
Matkurja
Zanima me, če je katera imela novorojenčka tudi čez noč pri sebi. Kako so se na to odzvale sestre, sploh če si ponoči rabil kakšno pomoč od njih? In kako so na to reagirale cimre, glede na to, da je bil moten njihov počitek. Se odločam, da bi imela otročka pri sebi tudi ponoči, da bi le dojenje steklo, ker v prvo ni.

(odgovor članu ribica1203)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: porodnišnica Postojna
10.8.2013 20:48:54   
grašek
Jaz sem imela svojo ves čas zraven v Postojni, odnesli so jo le na preglede. Sem pa bila v Postojjni v nadstandardni sobi, kar pomeni 25 Eur doplačila, pa partner je bil tudi z mano, kar je pomenilo še 50 EUR doplačila - na dan. Dobil je vse obroke in posteljo. za babiško hišo je pa ista zadeva 100 EUR na dan, lahko tudi rodiš zgoraj, pa greš potem v babiško hišo. Meni je bilo super, da je bil partner zraven, edino, kar me je motilo je, da ne podpirajo dojenja v smislu pomoči, če kaj ne gre. pediatri zelo hitro svetujejo dodatek. So pa bile in sestre in zdravniki vsi zelo prijazni, pa porod je bil tudi tak kot sem si ga zamislila po porodnem načrtu in se ga je dalo tudi držati. Rodila sem pa aprila.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: porodnišnica Postojna
21.8.2013 20:11:45   
Polonaaa
Mene pa zanima, kako in kdaj se prijaviš (postaviš v vrsto) za to nadstandardno sobo?

lp

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: porodnišnica Postojna
21.8.2013 23:07:19   
nusi
Ko rodil poveš, da bi svojo sobo, če je ni si zabeležijo in ti pridejo povedat.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   [Brisano sporočilo]
15.9.2013 22:20:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu nusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: porodnišnica Postojna
17.9.2013 8:22:20   
nusi
ma to je kr neki "poudarek na porodnici", kaj delajo z novorojenčkom je itak določeno - obvezni pregledi, tehtanje, previjanje, osnovna nega in vse to ti pokažejo v Postojni. Poleg tega tam naredijo tudi UZ kolkov, k vem, da ga ne povsod (za Šempeter ne vem). mislim, da se jih je tole prijelo, ker ti dajo dodatek če zanj prosiš in ker lahko ponoči daš dojenčka spat drugam, če ti paše. Za dojenje ti pa pomagajo če rečeš. Moja cimra jih je klicala praktično vsako uro za vsak podoj, pa so vedno prišle in pomagale. Ne sme ti bit nerodno 100x vprašat če ti kaj ni jasno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: porodnišnica Postojna
19.9.2013 20:23:10   
_martina
Jst sem očitno bla v času, ko je bla gužva, ker mi z dojenjem niso pomagale. Tudi če sem zvonila, je trajalo celo večnost, da so prišle.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: porodnišnica Postojna
12.11.2013 21:46:30   
marina88
pozdravljeni, jaz sem imela odlicno izkusnjo v Postojni, se posebaj z babico Martino, ki mi je stalno stala ob strani, zanima me pa ce ima katera nje kontakt, ker se ji bi rada osebno zahvalila in seveda se priporocila za naprej. user posted image

(odgovor članu _martina)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: porodnišnica Postojna
17.9.2014 14:54:33   
kar86
zanima me, ali je katera pred kratkim rodila v postojni? kako zgleda če želiš roditi na pručki?

(odgovor članu marina88)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: porodnišnica Postojna
12.11.2014 14:29:26   
meandmini
jaz sem v postojni rodila poleti in lahko vse samo pohvalim - super je bilo! kako je s pručko ne vem, ampak pomoje ti jo dajo če vprašaš - ampak jaz si ne predstavljam, da bi bila med popadki pokonci. za žogo vem da ti jo dajo če želiš.. priporočam pa ea - to sem preizkusila in brez sigurno ne grem rodit naslednjič.

(odgovor članu kar86)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: porodnišnica Postojna
5.9.2015 19:06:42   
biči
23 dni nazaj sem rodila v Postojni kljub temu, da sem iz Goriških Brd in bi lahko rodila v Šempetru. Rada bi vse lepo pohvalila: zdravnike, pediatre, babice, sestre, in tudi čistilke, vsi se zelo trudijo in so prijazni, ravno kar porodnica v tistem trenutku tudi rabi. Sicer sem šla z namenom v Postojno, da bi rodila z epiduralno analgezijo, pa porod ni napredoval, otrok se ni spuščal in sem se počasi odpirala tako, da po nekaj urah so se zdravniki odločili za carski rez. Malo mi je bilo hudo ker ti otroka ne pristavijo, ker greš direktno na intenzivno za 24h in ti otroka peljejo da se kao spočiješ in ga pripeljejo šele drugi dan popoldan. Kljub bolečini je kar hudo ker ne moreš bit z otročkom 24h, pa tudi naslednje dni sem bila kar slaba in so otročka imeli dosti oni. Seveda sem imela kar krizne napade zaradi tega, zaradi občutka nesposobnosti, vendar so mi sestre in babice cel čas stale ob strani in me spodbujale. Edino kar me je malo motilo je da sem z dojenjem začela zaradi carskega kar pozno in mleko dobila šele po treh dneh in vmes je otroček dobival dodatke iz dud, ki imajo velike luknje, da lahko takoj poje in se je potem na prsih zelo jezil kljub vsakodnevni pomoči babic in sester (v bolnici sem bila 8 dni ker sem staknila še bakterijo) in tudi doma smo se trudili in dojenje po 14h dneh enostavno ni steklo. Tako, da mislim, da je to zelo slaba stran carskega reza in tega, da v porodnišnici začnejo takoj z dodatki. Drugače bi se pa ponovno odločila za Postojno ker imajo posluh. Vsakič ko sem omenila, da me kje kaj bolj boli ali peče so me takoj pregledali in naredili določene preiskave, pa tudi omenila sem jim, da so očetu otroka, ko se je rodil in dobil tako močno zlatenico, da so mu morali menjati kri in zaradi preventive, da bi se isto pojavilo pri najinem otročku, delali preiskave krvi 2x na dan. Skratka, vsaki nosečki bi svetovala porodnišnico Postojna.

(odgovor članu meandmini)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: porodnišnica Postojna
24.9.2015 9:16:38   
Matkurja
Biči, imela sem dva CR v postojni. Prvič je bilo isto kot pri vas, drugič pa sem iz operacijske sobe na hodniku zahtevala,da mi jo pristavijo in so jo z veseljem. Pa tudi na intenzivno so mi jo pripeljali in sem jo imela večilo časa (podnevi) pri sebi. Kar se tiče dojenja, so se kar popravili, je paše vedno treba težit.
Če še imate kaj mleka in bi rada dojila, si morda lahko pomagate z terapevtskim eteričnim oljem sladkega komarčka. Ravno zadnjič je kolegica rekla, da si je dala 3x dnevno po eno kapljico pod jezik in zdaj polno dojita,prej pa je dajala večkrat dnevno dodatek.

(odgovor članu biči)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: porodnišnica Postojna
23.7.2016 5:25:14   
katja86
Pozdravljene,
Je kaj aktualnih izkušenj iz Postojne?
Zanima me glede babic, temperatur sob, dojenja itd
user posted image

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 143
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 5 [6]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?