|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 16:04:18   
water lily
No če pogledam kaj smo/bomo mi ta vikend pojedli.
Sobota:
-kava(kupujemo tavelika pakiranja, je za en mesec)
-pol škatle kosmičev(cela škatla stane 2€)
-mleko 1€
-segedin (pol kg govedine-4€, zavitek zelja-1€ oz. mislim da še manj, začimbe imamo doma)
-muffine smo spekli(moka, jajca, mleko.....mislim da več kot 2-3€ ni šlo)
-večerja mlečni riž z jabolki in cimetom(okoli2€)
-par banan, jabolk(2€)
Danes:
-kava
-polnozrnat kruh(pečemo sami, moka manj kot 1€)
-par rezin sira, en paradižnik(recimo da 2€)
-pire krompir(1€), špinača s kislo smetano(2€), sojini polpeti(3€), regrad(sami nabrali)
-za večerjo bodo verjetno jajčka s tuno(3€)
-sadje(2€)

Skupaj manj kot 30€.
Deodorant ima za en mesec, tisti v stiku. Jaz kamen za pol leta. Cevi se očistijo lepo s kisom. Wc papir kupujemo velike količine, ker je cenejši. Ne varčujemo, ampak denarja pa vseeno ne mečemo čez okno.

Priprava hrane pa ne vzame veliko časa. Segedin 10 min, potem se sam kuha. Muffini 15 min, se sami pečejo. Kruh peče kruhomat.


(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 16:11:04   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
pes je ostanke

A ma ne, nooo.
polnjene paprike delam sama

Dokler 4 polnjene paprike z omako vred, že narejene, stanejo 2,19€, pa jih samo še prevrem... četudi bi jih znala sama narediti, jih pri tem znesku ne bi šla delat.
čokolada bi bila pa riževa, Pionir, ker ima to moj lubi najrajši.user posted image

Poglej v Leclercu - imajo čokolado "Seka i braco... aaa, čokolada naše mladosti.

Drugače pa nisem tak tip človeka, ki bi vse delala doma. Niti ne zato, ker ne bi imela časa, ampak prej zato, ker čas, ki bi ga namenila kuhanju, raje posvetim čemu, kar mi je bolj pomembno ali čemu, kar mi prinaša več užitka. Kuhanje mi je nujno zlo in zato zanj porabim minimalno časa, kar je možno. Raje 1€ več, kot pa 1 uro več. Ne jemo zdravo in ne pazimo na okolje, to je res, ampak hudega nam pa zaradi tega vseeno ni nič kaj veliko. Kljub temu bi znesek, ki ga zapravimo za hrano (pri našem načinu prehranjevanja in življenja) vseeno rada zmanjšala in razliko porabila za kaj, kar me bolj veseli, kot pa sedenje ob mizi in basanje s hrano, od katere čez nekaj ur spet ne bom imela nič in bo treba vso proceduro začeti jovo na novo.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 16:12:21   
ronja
Še to: ne kupuj instant zadev, ampak rajši navadni korzuni zdrob, pšenični zdrob, ajdovo moko namesto zmesi za ajdove žgance... Je vse zelo poceni, pa dobro, celo boljše kot instant.

evo, zdaj pa kuham golaž iz čebule, začimb, korenčka in kosa mesa, ki ni ravno najdražji del, ker ga za golaž ne rabiš. Zraven bo še polenta, ki je kila manj kot evro, porabimo pa niti pol za eno kosilo. Pa kaka zelenjava zraven, vse skup ne bo par evrov, pa bo golaž ostal še za kako kosilo za tamalo.
namesto sladkarij bi naredila doma vaflje ali mafine, kadar smo bolj na kantuali pa če hočem pocrkljat lubija, pa namesto čipsa naredim grisine. zadeva ne stane pol evra - pol kile moke, par žlic grobe soli in en kvas...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 16:13:19   
Korina1

Korina1 - vse cestitke za vaso sparovnost! user posted image

Hvala metulj333, samo tu gre bolj za skromnost kot za šparovnost


ronja-kar se pa tiče svežega mleka ki je cenejše, jaz bio ga z veseljem kupovala samo vsak dan ali ok trikrat na teden se vozit tako daleč samo po mleko mi ne znese niti mi ni logično in si raje kupim trajno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 16:19:44   
Njuškalo
Jaz ne vem točno, koliko zapravim, je pa nasplošno tako: čez teden ene 5-7 evrov na dan, za vikend pa ene 30 ali 50- čisto odvisno. Nanese pa malo več zaradi tega, ker smo vegiji, jaz ne jem nobene hrane živalskega izvora in torej kupujem stvari iz soje itd, te stvari pa znajo biti kar drage.Drugače pa skušam gledat na ceno, ni, da si kar vse privoščim..skušam kupit, kar dejansko rabim, kakšno stvar tudi kar tako, samo se tega odvajam. Za tamalga kupim sem pa tja kakšno čokolado ali kinder jajček, načeloma pa ful gledam na to, da kupujem več sadja, zelenjave...ker, da bi otroka filala s smokiji, čipsi, bonboni, sadja pa skoraj ne...no, to se mi res ne zdi ful odgovornouser posted image Je pa hvala Bogu v Slo v primerjavi z junk foodom zdrava hrana cenejša- v Ameriki je, kot sem brala, ravno obratnouser posted image

_____________________________

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 16:20:19   
ronja
Mi hodimo v trgovino na 14 dni. Kupim sveže mleko za 1 teden, kolikor zdrži in še za jogurte, ki bodo ostali vsaj še 1 teden več (domači jogurt čisto lepo zdrži 14 dni, če seveda skrbiš za čistočo pri pripravi). Za naslednji teden pa pač tisti liter alpskega, če zmanjka. Še vedno precej ceneje, kot če bi kupovala samo alpskega. Verjetno pa je kaka trgovina zraven šole, kamor hodita tvoji punci, če si že ti doma, ne? A ne bi bilo možno, da na poti iz šole prineseta še tisti liter mleka domov, vsak teden ena?Če jima razložiš, da se bo na ta način mogoče nabralo za kako maskaro ali kako podobno traparijo na mesec, bosta verjetno za...

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 16:26:19   
Korina1
To je precej težko vlačit po avtobusih, drugo pa ko se pouk konča so tempirani na uro da pridejo do avtobusne ni ki ni prav blizu šole in če ga slučajno zamudijo kar se ne sme zgodit ker potem spet čaka 2 ali tri ure na naslednji avtobus. Je pa ta avtobus s katerim se vozijo moje punce iz šole zadnji za v naš konec in si tega res ne smeta privoščiti.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 16:33:08   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
ne kupuj instant zadev, ampak rajši navadni korzuni zdrob, pšenični zdrob, ajdovo moko namesto zmesi za ajdove žgance... Je vse zelo poceni, pa dobro, celo boljše kot instant.

Zdroba in/ali moke se pri naši bajti ne porabi skoraj nič. Oziroma zdroba popolnoma nič, moka pa kvečjemu zua zgostitev kakšne omake, katero se spravi enkrat na kvatre delat Kamikaza ali pa za zgostitev kakšne čorbe (a la enolončnica variante), kar si naredimo 1x na cca. 14 dni in imamo za npr. 2 dneva. Pečemo nič ne, pa tudi ničesar drugega ne počnemo z moko, tako, da sploh ne vem, kdaj sem jo nazadnje kupila in koliko stane.
Sol tudi - saj ne vem, za kaj jo sploh uporabljamo. V čorbe gre Vegeta oz. njena S-Budgetova izpeljanka, juhe jemo instant, iz vrečk in ne dodajamo nobenih začimb (samo Kamikaza včasih poper). Prejšnji mesec nam jo je zmanjkalo v lončku in ravno po lončku smo ugotovili, da smo jo nazadnje kupili še takrat, ko smo živeli v hiši, torej več kot 1 leto nazaj.
Sladkor - večinoma gre samo v kavo, saj pudinge, mlečne riže in podobno kupujemo že narejene. No, pa vsake toliko naredimo palačinke in moj starejši sin ima rad kombinacijo (kot nadev) kisle smetane in čeznjo posutega sladkorja. Kilogram je tako za 2-3 mesece.
Kis je prav tako redkost. Ne jemo veliko solat, ko pa jih, jih imamo raje z bučnim ali olivnim oljem ter z zmletim česnom. Kisa zelo malo. Eden je zagotovo za pol leta dovolj. Porabimo pa več olja, ker več pečemo.
Testenin ne delamo doma (niti jih ne znamo, ampak dokler je 500g pol €, jih tudi ne bi) in jih jemo 1x-2x tedensko. Najraje špinačne rezance z orehovo omako (slišati je trapasto, ampak je pa full dobro), največkrat pa seveda klasični makaronflajš.
Ribe imamo zelo radi, najraje osliče ali lososa. Oboje kupimo zmrznjeno in panirano - 1kg je za dve rundi. Konzerv z ribami smo se odvadili (je bilo več olja, kot rib), včasih pa kupimo še kakšno tunino solato (dodana zelenjava).
Kosila brez mesa si (žal?) ne predstavljam. Morajo biti vsaj hrenovke ali klobase. Najrajši jemo belo meso (piščanec, puran, kokoš), ki je na srečo poceni, četudi kupimo že pečenega. Govedine ne maramo kaj preveč, od svinjine kvečjemu rebrca za Kamikazo, iz divjačine pa znamo narediti edino golaž.
Niti nismo ne vem kako sadni ljudje. Otroka imata sicer rada banane in kolektivno vsi pojemo toliko jagod in kivijev, kolikor jih je na voljo, ampak potem se pa počasi že neha. Enkrat na kvatre kakšne mandarine, količinsko približno enako breskve, to je pa tudi vse. Jabolka in hruške nam obvezno zgnijejo, grozdje tudi - tega sploh ne kupujemo več.
Zelenjavo imamo sicer radi, ampak spet ne pretirano. Jemo solate (kristalka, motovilec, rukola), čebula in česen sta dodatek, včasih si pogrejemo repo, zelje je bolj prioriteta taščine kuhinje (ko dobimo kdaj kakšno sarmo)... potem se pa počasi že neha. Aja, edino korenje pa radi grickamo - surovo, namesto čipsa.
Sladkarij pojemo ogromno. Ne mine dan brez njih.
Ko gremo jest ven, jemo predvsem tisto, kar si doma nikoli ne naredimo sami (ali ne znamo ali pa se nam ne da) - Kamikaza npr. pečenko, jaz pa morskega psa. V smetanovi omaki je tako dober, da nič ne ostane na krožniku. Ko naročimo dostavo na dom, je to večinoma pizza, včasih pa čevapčiči, polnjeni s sirom. In od junk hrane za mikrovalovko, ki jo prodajajo v trgovinah, kupimo kaj samo takrat, ko vemo, da ne bo časa niti toliko, da bi pogreli paprike iz konzerve.
Imamo pa radi narezke in vse, kar spada zraven. Torej raznorazne salame, namaze, paštete, sire, kumarice, majoneze, tatarske in podobno. Tega gre pri nas veliko. Pa razni prigrizki a la čips in smoki tudi.
Mleko kupujemo trajno, pa ne vem čisto dobro, zakaj, ker ga tako ali tako porabimo v enem dnevu. Starega kruha sem v življenju pojedla že toliko, da sem si rekla, da ga ne bom nikoli več, dokler še premorem 1€ na dan za štruco. Nikoli v skrinjo in vsak dan svež - obvezno.
Kave gre veliko, ker jo pijeva oba s Kamikazo najmanj 2 skodelici na dan doma, pa vsi obiski tudi (najmanj 3x tedensko je kdo tukaj). Čaji so bolj redkost - enega kupujem, ker ima ime, podobno mojemu, pa vsake toliko kupim kakšnega, ki ima res dobre okus (npr. vanilija in cimet), drugače pa imamo samo kamilice za takrat, ko je kdo bolan. Pa vprašanje, če jih bo takrat pil, no.
Začimb tudi ne porabimo veliko - nekaj popra za juho in ene trije lončki tistih zelenih zadev (peteršilj in še nekaj) se valjajo po omari za takrat, ko se dela čorbo. No, pa jušne kocke imamo za takrat, ko komu zapaše piti čisto juho (ali pa strese vanjo še tiste kroglice).
Gospe Pes kupujemo prvotno konzerve, dobi pa še vse tisto, kar od nas ostane. Na srečo je skoraj vsejeda in začuda zdrava, tako, da tega tudi nimamo v planu spreminjati.

Kaj pa vem, no...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 16:35:01   
ronja
A ma ne, nooo.

Hej, pes oz. psička jih ima rada, rajši kot konzerve in brikete! Sicer sem ji pa večinoma skuhala juho iz kosti in ostankov zelenjave, pa dala v zmrzovalnik, da je imela za vsak dan eno. Stara je 16 let in pol, tak da očitno ji ni slabo delouser posted image .

Kerensa, hehe, tiste 4 polnjene paprike moj lubi sam zmazneuser posted image . Tak da bi rabila vsaj 2 konzervi, glede na to da še jaz dojim, pa mala ni več zanemarjliva...
hehe, hvala za namig za čokolado (taki so vedno dobrodošliuser posted image ). Bova pogledala, kadar bova tja zavila.

Saj nisem mislila, da morajo vsi tako živet, meni je kuhanje užitek, pa pri teh količinah hrane se tudi splačauser posted image .Ampak čisto razumem, da si nekdo želi rajši kaj drugega počet. Zato pa je zabavno, ker vsak v nečem drugem uživa. To je bil samo odgovor, kaj mi jemo oz. kako oklestit tvoj seznamuser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 16:39:17   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
hehe, hvala za namig za čokolado (taki so vedno dobrodošliuser posted image ). Bova pogledala, kadar bova tja zavila.

Kar, kar... vse tri imajo - rdečo (Seka), modro (Braco) in zeleno (Seka in Braco)... to je edino, kar VEDNO kupim, ko grem v Leclerca. Sicer prisegam na Lindt, ampak kaj, klinac, ko je ta tudi za moj žep drag in mi ga ne znese kupit vsakič, ko grem v trgovino.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 16:43:18   
Korina1
No pri nas je meso na mizi enkrat na teden in nekako dvakrat na mesec je goveja juha. Večkrat na teden se mesa tudi pri nas ne bi branili ker ga imamo radi. Hrenovke ali klobase so tudi bolj poredko, ampak 1x na dva tedna sigurno. V ješprenj dajo ponavadi meso ali klobaso pri nas je brez, prav tako je brez mesa tudi fižolova juha.Soseda da meso tudi v krompirjev golaž pa je tudi pri nas kuhan brez mesa. Sadje imamo vsi radi brez izjeme in kar bi prinesla iz trgovine bi v momentu tudi pospravli.
10 kg kave imam za dobre tri dni, sladkorja tudi kar nekaj porabim za kavo, puding pa še kaj. Moke niti ne porabimo veliko, pa zato več olja.Ta pa niti ni tako poceni. Kaj pa vem 1 liter na teden ali teden in pol. Ko bo nov krompir malo cenejši bo naše kosilo pogosto pečen krompir in solata, tu pa se porabi kar dosti olja in to kosilo je ponavadi tudi edini obrok na dan.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 16:44:04   
Korina1
Kerensa a se ta čokolada res še kje dobi?

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 16:44:42   
Kerensa*
Malo izven konteksta - iz katerega kraja pa ste, Korina?

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 16:57:06   
Korina1
okolica Trojan

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 17:01:03   
ronja
Sladkarij pojemo ogromno. Ne mine dan brez njih.

Vidiš, da nismo tako različniuser posted image . Pa kruh je tudi vsak dan svež, saj zato ga pa pečem sama, ker se mi ne da vsak dan v trgovino ponj, pa še ni vedno svež tam... Ostale navade so verjetno res malo drugačne oz. je vse bolj obrnjeno, kot narobe svet, ampak saj pravim: zato je svet zanimiv! Utrgalo bi se mi, če bi non stop same ronjine mame okoli hodile!
mava pa očitno podoben okus za glasbouser posted image Upam, da podpis ni glih meni namenjen, sem ga ravno zdaj opazilauser posted image ).

korina, živi, kakor hočeš, nikogar ni treba prepričevat, zakaj tako, pač tako želiš in to je dovolj. Meni se sicer zdi, da liter mleka (torej 1 kila) dodatne teže ni nekaj nemogočega za zdravo najstnico (predvidevam, da je najstnica, če si želi maskaro), jaz vem, da sem precej več vlačila na kolesu, pa se mi ni zdelo, da bi se mi kaka krivica dogajala, pa še lepo fit sem bila zato, heheuser posted image . Tudi nobena šola se ne konča vsak dan ob isti uri - torej lahko v principu kupi mleko tisti dan, ko se ji konča 1 uro prej in čaka na tisti avtobus (3/4 ure je verjetno dovolj za tisto mleko)... To je bil čisto dobronameren nasvet, ni ga pa sploh treba upoštevat, sama poznaš svoje otroke in kaj jim veliko pomeni in koliko so pripravljeni spreminjat svoje navade in koliko ti svoje. Jaz bi svoje gotovo rajši naterala v trgovino, pa jim potem kupila sadje, ker se mi zdi nepredstavljivo živet brez sadja, ampak smo različni. Gotovo bi tudi rajši kupila sadje za tamalidve, kot pa kavo zase. Brez kave gre živet, pa še sladkor bi prihranila za kako sladkarijo. Res pa je, da dobro prenašam pomanjkanje spanja in posledično komot živim brez kave. Ampak tudi kako stvar, ki jo imam zelo rada, bi takoj dala za sadje za tamalidve.
Madona, kaj pa delate z oljem, da ga toliko porabite? Mi mamo liter za več kot 2 meseca, sigurno! Moke in sladkorja pa gre ogromno, ampak za kruh in sladkarije. Mlad krompir lahko spečeš tudi na zelo malo oljauser posted image , jaz dam 2 žlici, za cel pleh...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 17:15:23   
Korina1
No men se zdi da olja porabim malo, če poslušam sosede koliko ga oni porabijo. Rabim ga za na solato, pa za piščanca pečt, pa za pečenko pečt. Če ga dam čisto malo se mi vse začne žgati v pečici. Vsake toliko časa naredim tudi šmoren pa spet rabim olje. Pa za  preprosto pecivo rabiš 1 lonček olja. Kar gre po njem. Verjetno imate ostali posebej olje za solato. Mi pa imamo dostikrat solato iz krompirja (mrzel krompir) in tu se ga tud dosti porabi.

Kar se pa tiče šole, vsak dan v tednu imajo pouk do 10 čez 14h( to je 8 šolski ur) in imata status vozača da jih potem 10 minut prej spustijo na avtobus.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 18:10:53   
melanija
Naj ti odgovorim, v zvezi s tem kar sem napisala glede na tvoj seznam.

Sem tudi napisala v enem postu že prej.

Doma imamo kmetijo in me ne zalagajo starši s temi stvarmi.
Vso zelenjavo imamo pridelano doma, krompir tudi. Veliko sadja imamo posajenega tako da imam veliko vloženega za pozimi, v sezoni pa imamo sveže (češnje, marelice, breskve, grozdje, jagode, maline, hruške, pa še kaj bi se našlo). Meso imamo domače, ker redimo govedo. Kupim edino občasno piščanca, purane ali pa ribe. Ko je čas za koline kupimo, prej smo doma redili prašiča.

Res je mi ni treba vsega kupovat, se pozna, samo za to imeti doma moram pa vložit kar nekaj dela in truda, da potem to imam in lahko dam v skrinjo. Ko moraš iti v vrt in poplet gredice, ne morem biti z otroci, samo to je cena, ki je pač pri tem.


Toliko z moje strani, res je vsak ima svoje živ. razmere in temu posledično primerno porabi za nakupe.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 18:26:32   
Pikicapokica6
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

No, evo račun izpred ene ure... kaj bi ve kupile in česa ne?... ali drugače - česa mi (najbrž) ne bi bilo treba kupiti?
  • Napitek tropical, 2 litra, Sparova znamka = 0,33€ (ne)
  • Deo sprej za moške, Brut = 3,89,€ (ceneje iz muellerja)
  • konzerva 4-ih polnjenih paprik, Sparova znamka = 2,19€ (naredim sama večjo količino, za večkrat)
  • konzerva pasje hrane z divjačino, Sparova znamka = 0,83€ (nimamo psa)
  • umeten pire krompir, Sparova znamka = 0,65€ (ga raje sama naredim - je cenej in kvalitetneje)
  • 2x perutninski ragu, vsak po 200g, od Pivke = 2,06€ (bi kupila)
  • Barcaffe, mleta, 100g = 0,79€ (bi kupila)
  • Parmezan, ena leva znamka = 0,59€ (bi kupila)
  • Čokolada Dorina, "ledeno punjenje", 100g = 0,89€ (bi kupila)
  • Sprite, 1,5l = 1,19€ (kupimo samo ob posebnih priložnostih, za goste)
  • 2x lizika, ena leva znamka = 0,22€ (razen čokolade drugih sladkarij ne kupujemo)
  • Čokolada Dorina, s "pokalicami" = 0,68€ (bi kupila)
  • Kopija čokolade Kinder, Sparova znamka = 0,85€ (kupujem kar od Kinderja v muellerju, je kvalitetnejša - je za otroka)
  • Energijski napitek, Sparova znamka = 0,49€ (ne kupujemo)
  • Kisla smetana, mali lonček, Sparova znamka = 0,38€ (bi kupila)
  • Haribo bonboni, mala vrečka = 0,69€ (ne)
  • Jušna zelenjava, 350g, Sparova znamka = 0,56€ (tudi kupimo)
  • Jagodni cmoki, 1kg, ena leva znamka = 4,09€ (jih kar sama naredim)
  • Pršut, narezan, pakiran, Sparova znamka = 2,29€ (kupimo ob posebnih priložnostih)
  • Posebna salama z zelenjavo, 500g = 1,15€ (kupimo v manjših količinah, narezano)
  • Sir ementaler, 400g, v kosu = 2,82€ (kupujemo kar lahki jošt)
  • 2x alpsko mleko, z dodanim kalcijem = 1,20€ (pri nas tolčemo od budget-a)
  • 2x puding karamela, Sparova znamka = 0,54€ (bi kupila)
  • 2x pivo Pils, 0,66l = 1,86€ (ga imamo samo za goste)
  • 2x bonboni Mentos Cola = 1,14€ (tudi včasih)
  • Čips, 300g, Sparova znamka = 0,89€ (čipsa pri nas ni)
  • Makaroni, ta mali, 500g, Sparova znamka = 0,59€ (bi kupila)
  • Sladoled, 1l, Sparova znamka = 2,49€ (ga kupimo v lidlu)
  • Rezani šampinjoni, zamrznjeni, 450g = 1,49€ (bi kupila)
  • Smokiji z okusom pizze = 0,31€ (bi kupila)
  • Zelenjavne jušne kocke, Sparova znamka = 0,41€ (bi kupila)
  • Mesni sir, že pečen, 1kg = 6,71€ ( ne bi kupila)
  • Črna štruca, 0,7kg, Sparova pekarna = 1,41€ (ga pečem v pekomatu, moka iz mlina - za 20 kg dam 10 eur)
  • Ljubljanska salama, 500g, S-Budget = 1,74€ (ne kupujemo)
  • 3x pašteta, Sparova znamka = 0,72€ (kupimo kar paket juniro od argete)
  • Banane (5 komadov) = 1,28€ (bi kupila)
  • Parfum zame, New brand = 4,99€ (ne bi kupila - imam enega že več kot eno leto, za posebne priložnosti, drugače uporabljam deodorant)
  • Cevosan, Sparova znamka = 2,50€ (ne bi kupila - kupimo v muellerju)
  • Majoneza v tubi, Sparova znamka = 0,70€ (bi kupila)
  • Edigs = 1,09€ (bi kupila)
  • Zobna pasta, S-Budget = 0,79€ (ne bi kupila - kupimo v muellerju)
  • Sekret papir, 8 rolic, Sparova znamka = 1,58€ (ne - kupujemo v muellerju)
  • Škatla za vse to = 0,87€ (ne - prinesemo od doma)


In evo računa - 62,93€... pa se mi ne zdi, da bi kupila karkoli luksuznega, kaj ekstra dragega ali podobno... in čez 2 dneva bo treba spet v trgovino. user posted image


Nič ni luksuznega, vendar vsaj za mene nekaj nepotrebnega. Jaz npr. raje kupim nekaj kg krompirja in cmoke ter pire naredim sama. Kar se tiče salam, nismo kakšni mesojedci - kupimo le pršut in kakšno zelenjavno, če se nam zlušta. Al pa npr. polnjene paprike - me noben ne prepriča, da to kupima. Sama naredim veliko količino in zmrznem. To je moje mnenje.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 20:06:37   
darja72
Korina1, imaš možnost, da zaprosiš v šoli za subvencionorano prehrano. In ti ne bo potrebno pripravljati malice za v šolo. Urediš pa pri šolski socialni delavki.
Kerensa, pol stvari s tvojega seznama v moji nakupovalni košarici nima prostora. Ker jih ne potrebujemo, pa tudi nezdrave so.
Pri nas se hodi v trgovino s seznamom in po možnosti brez otrok. Nakup je posledično ekspresen in cenovno ugoden. Pa tudi za vsako figo v štacuno ne grem. Itak mi je to skoraj muka.

_____________________________

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 20:13:08   
Korina1
Do letošnjega leta v šoli sploh ni bilo malice, po novem zakonu pa vsakemu dijaku pripada malica ki jo subvencionira država.
Dobijo pa en mali sokec pa rogljiček,ali jogurt in jabolko. To je pa za 8 ur bivanja premalo.

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 20:41:16   
darja72
Se opravičujem, mislila sem, da imaš osnovnošolke.

_____________________________

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Mesečni znecsek za hrano
22.3.2009 20:45:19   
svita
Joj ste se razpisale,prej kot vse preberem najprej odgovor tebi Karensa!Ti porabiš povprečno na dan 15evrov kar znese mesečno 450evrov, no jaz ,če vse seštejem mi pride 380evrov mesečno s tem, da si jaz pudra, maskare in šminke ne privoščim vsak mesec ampak je to približno trikrat na leto in seveda je takrat mesečni izdatek večji.Kozmetiko in čistila kupujem izključno v
Leclerku,Šparu in Mrecatorju pa tudi v Muellerju.Hrano pa tudi v Lidlu in Hoferju.Nekako nimam navade kupovati trgovskih blagovnih znamk ne vem mogoče je to samo stvar navade.Pa zaenkrat nimam občutka, da se moram veliko stvarem odpovedovati.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 20:48:08   
josephine27
No, evo račun izpred ene ure... kaj bi ve kupile in česa ne?... ali drugače - česa mi (najbrž) ne bi bilo treba kupiti?

* Napitek tropical, 2 litra, Sparova znamka = 0,33€mogoče
* Deo sprej za moške, Brut = 3,89,€ne kupujemo deodorantov
* konzerva 4-ih polnjenih paprik, Sparova znamka = 2,19€ne bi kupila
* konzerva pasje hrane z divjačino, Sparova znamka = 0,83 OK
* umeten pire krompir, Sparova znamka = 0,65€ga raje sama naredim
* 2x perutninski ragu, vsak po 200g, od Pivke = 2,06€ne jemo
* Barcaffe, mleta, 100g = 0,79€vzela bi večji paket
* Parmezan, ena leva znamka = 0,59€raje v kosu
* Čokolada Dorina, "ledeno punjenje", 100g = 0,89€
* Sprite, 1,5l = 1,19€ne maramo mehurčkov
* 2x lizika, ena leva znamka = 0,22€
* Čokolada Dorina, s "pokalicami" = 0,68€
* Kopija čokolade Kinder, Sparova znamka = 0,85€ok
* Energijski napitek, Sparova znamka = 0,49€ ne pijemo
* Kisla smetana, mali lonček, Sparova znamka = 0,38€ok
* Haribo bonboni, mala vrečka = 0,69€
* Jušna zelenjava, 350g, Sparova znamka = 0,56€ok
  • Jagodni cmoki, 1kg, ena leva znamka = 4,09€mogoče za kdaj na hitro
  • Pršut, narezan, pakiran, Sparova znamka = 2,29€raje v kosu
  • Posebna salama z zelenjavo, 500g = 1,15€ne jemo
  • Sir ementaler, 400g, v kosu = 2,82€ok
  • 2x alpsko mleko, z dodanim kalcijem = 1,20€raje tisto brez dodanega kalcija
  • 2x puding karamela, Sparova znamka = 0,54€mogoče
  • 2x pivo Pils, 0,66l = 1,86€ne pijemo
  • 2x bonboni Mentos Cola = 1,14€imamo raje zvečilne
  • Čips, 300g, Sparova znamka = 0,89€mož ne more brezuser posted image
  • Makaroni, ta mali, 500g, Sparova znamka = 0,59€ok
  • Sladoled, 1l, Sparova znamka = 2,49€mogoče
  • Rezani šampinjoni, zamrznjeni, 450g = 1,49€ok
  • Smokiji z okusom pizze = 0,31€ne jemo
  • Zelenjavne jušne kocke, Sparova znamka = 0,41€ne uporabljamo
  • Mesni sir, že pečen, 1kg = 6,71€za kosilo
  • Črna štruca, 0,7kg, Sparova pekarna = 1,41€se mi zdi predraga
  • Ljubljanska salama, 500g, S-Budget = 1,74€ne jemo
  • 3x pašteta, Sparova znamka = 0,72€ne jemo
  • Banane (5 komadov) = 1,28€ok ponavadi še mal več vzamem
  • Parfum zame, New brand = 4,99€ne kupujem poceni parfumov
  • Cevosan, Sparova znamka = 2,50€ok če je nujauser posted image
  • Majoneza v tubi, Sparova znamka = 0,70 ne bi kupila
  • Edigs = 1,09€ ne rabim doma
  • Zobna pasta, S-Budget = 0,79€kupim v lekarni ker imam težave z zobmi
  • Sekret papir, 8 rolic, Sparova znamka = 1,58€ok
  • Škatla za vse to = 0,87€nosim vrečo s sabo

In evo računa - 62,93€... pa se mi ne zdi, da bi kupila karkoli luksuznega, kaj ekstra dragega ali podobno... in čez 2 dneva bo treba spet v trgovino. user posted image


moj seznam je precej drugačen. veliko porabimo za mleko in mlečne izdelke, sadje, zelenjavo in meso.


_____________________________



(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Mesečni znecsek za hrano
22.3.2009 21:00:47   
birdy
Ne, evo pa še jst. Porabmo okol 250 eur na mesec. Zdele nazadnje sva mal več ker sva si skrinjo polnila.
Torej, pri nas gre ogromno jogurta, predvsem jst in tamala, pa mleka, tega gre kak liter in pol do dva litra. Kofe kupva reko, kilo mava za okol pol letauser posted image  Gre pa zato ogromno kašučina, kupjeva Šparovo znamko in je ful dobr. Ko kupujeva meso ga naenkrat kupva ogromno in ga dava v skrinjo, to je cerka enkrat na dva meseca. Pa krompirja precej pojemo. Seveda gre ogromen tud sadja... Čakam pa sezono sliv, takrat bom ziher nardila slivove cmoke, zaenkrat kupujeva S-budžetove. Kupujeva v Šparu in ko greva iz trgovine se kar sveti zeleno ven (S-budžet in šparuser posted image user posted image ). Aja, pa hrenovke sem pozabla, so enkrat tedensko kr na meniju, take in ovakeuser posted image  Zelenjave ne kupujeva ravn velik, neki jo je tud doma. Prašek in mehčalec kupujeva v Milerju, to je v zgoraj napisano ceno že vštet. Šamponov pa ne kupujeva ker so razne nagradne igre in vzorčki in to in mamo zadost tega (od Nivee, Johnsons...) še za nadaljne par let.
Kuahava vsak dan in lohk rečem da sva precej šparovna. Aja, v nabavo hodva enkrat na dva al pa na en teden.
Je pa tko, če nimaš dnarja ne morš ne vem kake drage stvari kupvat, midva mava sam eno plačo in pač morva gledat na cene, spremljava pa sam šparove akcije, pa še kake če opazva... Ampak ubistvu še nisva najdla nobene pametne akcije da bi se splačal v kako drugo štarcuno it.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu svita)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Mesečni znecsek za hrano
22.3.2009 21:23:07   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: svita
najprej odgovor tebi KErensa!Ti porabiš povprečno na dan 15evrov kar znese mesečno 450evrov

15€/dan je bilo zapisano povprečno. Na trenutke je manj, neredko pa tudi več. In v ta znesek ni všteto tisto, ko naročimo dostavo na dom ali ko gremo jest ven (sem spada tudi McDonald's). Tako, da je najbolj realen znesek nekje med 500 in 600€ mesečno.

(odgovor članu svita)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?