|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mesečni znecsek za hrano
22.3.2009 22:02:53   
birdy
Kerensa, sicer pa ti maš tak način življenja in dokler lahko, zakaj pa ne, go for it... Če pa kdaj ne boš mogla (recimo da ostaneta oba bre službe, pa bognedaj da) pa mislm (al pa vsaj upam noooo) da boš tud začela sama kuhat in ti čas za šporgetom ne bo več tok brezvezen. Res upam ker v nasprotnem primeru bote pol mesca lačni.
No, moram pa kljub vsemu rečt da se mi tak način življenja in prehranjevanja ne zdi ravno zdrav. Ma ne kratkoročno, dalnoročno pa. 

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Mesečni znesek za hrano
22.3.2009 23:07:55   
ronja
korina, hehe, kar se mene tiče, jem solato brez vsega, sem tak zajčekuser posted image . To sem pobrala od sestre, obema se je namreč zdelo, da da mami preveč olja gor in potem je rekla, da naj si pa sami narediva (edino pravilno, sva se obe strinjali) in od takrat jeva brez vsega (razen če se prav spravim delat kako posebno solato, takrat je seveda s prelivom). Ko sva šli enkrat skup jest na bone, ko sva še obe študirali, je bilo prav hecno, ker so njo že poznali, da je solato brez vsega, pa se je natakar hecal, če bom jaz tudi brez in ko sem rekla, da ja, je takoj vprašal, če sva v soroduuser posted image . Sicer pa za solato uporabljam olivno olje, kot tudi večinoma za ostalo. Imamo par različnih olj doma, ker so ene stvari boljše z enim, druge pa z drugim, ampak največ gre gotovo olivnega.
Sicer pa: če imaš meso na mizi 1-2x na teden, ne moreš porabit ne vem kaj olja za pripravo pečenke in piščanca, tudi če ga utapljaš v mastiuser posted image . Mal heca, ne se jezit. Sama pečem večinoma ali v teflonskih ponvah ali pa litoželeznih, kjer se ne primer kar tako, sploh pa pri raznih kitajskih variantah, kjer skoz mešaš vse skup, ne rabiš dosti olja.
namesto šmarna pa pečem palačinke in valje, kjer namastiš ponev samo za prvo/prvega in potem nič več.

Da bi pa srednješolci imeli čisto vsak dan 8 ur pouka pa hudo dvomim, ker je to 40 šolskih ur na teden, kar pa ni v nobenem pravilniku... Je pa precej odvisno od tega, kako so otroci navajeni. Jaz sem kot najstnica dostikrat "špricala" kosilo doma,, ker sem imela kup obveznosti  in se mi ni splačalo vozit domov vmes, pa še časovno se mi ne bi izšlo in sem bila na tistem rogljičku do večera... Mi je pač več pomenilo, da sem hodila na plesne, na kitaro, na milijon krožkov...

Kar se pa tiče različnih načinov prehrane pa: vsak po svoje ptiček poje. Če znese, ni problema, če ne znese, pa človek kaj spremeni ali pa samo jamra (kakor kdouser posted image - ampak kerensa se mi ne zdi človek, ki bi samo jamraluser posted image ). Sicer pa je bolj zdravo pojest en čips ob 2h ponoči ob gledanju tvja, pa z velikim užitkom kot pa zjutraj žulit ovsene kosmiče z mlekom, pa da se ti zraven želodec obrača, ker jih videt ne moreš in si ves siten zraven navsezgodaj zjutraj, ker imaš občutek,d a se ti strašna krvica zgodi, da moraš to jest namesto tega, kar bi rad... zakaj pa bi morala vsaka mama kuhat? saj se tudi ne sprehaja vsaka z njimi, ne peljejo jih vse v ZOO, niso vse iskrene z njimi,... Pač vsaka ma kaj, kar je dobro.

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 8:42:31   
Kerensa*
Znese ali ne znese, to je že drugo vprašanje (ali pa vsaj dolga zgodba). Kljub temu, da imamo razmeroma visoke prihodke (trenutno, seveda), pa imamo tudi gromozanske stroške. Ni vse samo v stanovanju, ampak gre ena tovarniška plača mesečno tudi v poravnavo naših dolgov. Moja preteklost namreč ni tipi-topi - imam kar simpatčen znesek za poplačilo starih grehov. Na sodišču smo končno rešili tudi mojo tožbo zaradi skupnih dolgov še iz časa zakona - določili smo, koliko je moje in koliko od bivšega moža. Imela sem blokiran TRR (torej onemogočeno kompletno normalno finančno poslovanje in sem živela strogo od gotovine), dokler banka ni dobila sodne odločbe. Sedaj jo je - z zneskom, ki je samo moj. In le tega moram poravnati, v kolikor želim, da se vse sprosti. Glavnica in obresti niso majhne in mesečno gre za to skoraj 400€. Čez nekaj mesecev bom tega bremena rešena in bom lahko začela živeti relativno normalno, kakor večina državljanov. Teh 400€ mesečno pa je sedaj pač, milo rečeno, investicija v boljši jutri.
Ampak pri hrani se pa ne pustim. Nekateri vedo, nekateri pa ne, ampak jaz sem bila v življenju že tolikokrat lačna, da sem si prisegla, da ne bom nikoli več, dokler mi možgani funkcionirajo in dokler imam par zdravih rok ter par zdravih nog. Lačna sem bila že kot otrok, ko je moja mama raje svojemu partnerju kupila liter vina, kakor meni sendvič. Lačna sem bila kot najstnica, ko sem bila dopoldan v šoli in popoldan v službi (pri starosti 15 let). In lačna sem bila kot mladoporočenka in mlada mama, ker je bil ves denar, ki je prišel k hiši, DSP in otroški dodatek, kar pa se je zaslužilo postrani, je bivši mož vtaknil v avtomobile. Leta, ki sem jih potrebovala, da sem se iz tega izkopala, so bila zame kar dolga, sploh pa noči, ko zaradi lakote nisem mogla spati. Kdor tega ni dal čez, ne bo mogel nikoli z gotovostjo trditi, da ve in razume, kako je to.
In zato danes pri hrani ne šparam. Čeprav je tudi ta "šparam" zelo relativen pojm. Če povzamem svoj prej napisani račun iz trgovine - ne, ne kupujem luksuza (cenovno), vseeno pa nimam slabe vesti, ko si kupim npr. pršut ali čokolado Lindt. Le zakaj? Denar za oboje sem zaslužila sama in nikomur mi ni potrebno polagati računov za to. In nikakor ne smatram, da se preseravam, če vsak dan jem svež črn kruh. Razmišljam pa sama pri sebi, kako tiste stvari, ki jih imam rada, kupiti čim ceneje, zato, da bi mi ostalo več denarja še za kaj drugega, kar si želim. Čeprav zadnje čase študiram, ali je težje prihraniti pri obstoječem ali je težje nekoliko več zaslužiti. Sforsirati pri delu se prav tako ne mislim več, saj sem to počela sedaj en lep čas in sem komaj dosegla to, da delam pol manj, kot sem prej, živimo pa še vedno enako. Načeloma bom popolnoma zadovoljna, če obdržim ta nivo, saj bom na boljšem v hipu, ko plačam banki zadnji obrok dolga. Takrat bom lahko v eni rundi poravnala tudi zasebni dolg, ki ga imam in dobesedno bom lahko začela živeti na novo (vsaj, kar se finančne plati tiče).

Pa še ena morda popolnoma neumesna stvar... A sem jaz edina, ki skozi Korinine poste vidi, kako (oprostite izrazu, ampak drugače ne znam) *určevo jim gre? A nobene od vas ne zaboli srce, ko ženska napiše, da jim je nekaj kuhanega krompirja in skleda solate marsikdaj (vsem štirim!) edini obrok na dan? Ženske, postavite se za minuto v njeno kožo. Jaz se lahko, ker sem to dala čez - niso bili samo dnevi, temveč kar tedni, ko sem živela izključno od kuhanega krompirja, premazanega z margarino, oboje pa sem dobila na Karitasu in Rdečem križu. Na kratko - vem, kaj pomeni biti lačen in brez denarja.

Saj mogoče sem spet naivna optimistka, ampak vseeno - a bi, prosim, sestavile skupaj svoje riti (vse, vključno z mano) in zbrale en človeka vreden znesek ter žensko peljale v trgovino? Glede na to, kako Bogu za hrbtom živi Korina - prevoz v štacuno in nazaj organiziram jaz.

A še znamo to naredit?

Oprosti, Korina, ampak res si... mi segla v srce. Ker v tebi vidim sebe pred nekaj leti in ker vem, kako je to. Vem, da te nisem vprašala za dovoljenje in prav tako ne bom čisto nič zamerila ne tebi, če pomoč zavrneš, ne drugim RR-ovkam, če me (spet!) s*urcajo, kaj počnem javno, ampak še vedno... vidim, da potrebuješ. Kdor tega ne vidi, je slep, no. Sorry.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 9:41:54   
tejči77
Krasne ste s temi izčrpnimi odgovori. Ronja, tebi hvala za konkretne ideje, bi te prosila tudi za kakšen recept (kako narediš npr. njoke,..)

Jaz plenic sploh nisem štela v budget in razne kozmetike, ali piskre in oblačila. To je vse ekstra. Prašek kupim naenkrat za nekaj mesecev, da imam potem mir, mehčalca ne uporabljamo. Mogoče bom res tele kroglice za pranje oz. oreščke preizkusila. Kje se jih pa kupi?
Sem imela pralne plenice za malo, pa jih niti pod razno ni hotela imeti na ritki.user posted image  Sem jih morala prodat. Pa sem bila prav navdušena nad pralnimi plenicami.
Pijač navadno tudi mi nismo kupovali, jaz sem bolj na vodo, moj dragi pa ima rad kakšen sok za zmešat ali kdaj pa kdaj kaj gaziranega (je bil navajen od doma), čeprav ga štopam pri teh umetnih pijačah. Kupimo kakšen 100% sadni sok - jabolko. Pomarančnega si naredimo iz pomaranč.
Umetnih juh in kock ne kupujem. Tudi nobene pripravljene hrane v konzervah ali pa zamrznjene ne. Govejo juho kuhamo vsako nedeljo (in damo še zamznit, kar ostane), vmes pa zelenjavne in kremne juhice (od porove, brokolijeve, mešane zelenjavne, fižolove, pržganke, krompirjeve). Pa kakšne testenine s tem da morajo bit pri nas mesne omake zaradi lubija, ki skoraj ne more dneva brez mesa (spet navajen od doma, kjer so jedli bolj zrezke). Tako za testenine kupim mleto še ne pripravljeno meso, pa potem naredim omako s paradižnikom in korenčkom, ali pa goveje zrezke v omaki, ali pa kakšne čufte v omaki, ali pa piščančje meso v smetanovi omaku. To vse njemu paše na testenine. Testenine tudi velikokrat naredim doma, (široke rezance in jušne rezance). Radi imamo tudi rižote, zelenjavne in mesne. Jaz obožujem ribe - morske. Dvakrat na mesec jih sigurno kupim, s tem, da ulovljene orade, ne tiste gojene in pač dam dvojno ceno za ribe. Moram pač kuhati bolj tako, da je moj zadovoljen. Pa za mojega za malico razne ribje konzerve in paštetke, pa suhe salame in klobase. Olje uporabljam samo deviško olivno ali pa sezamovo in kokosovo maslo za malo, ker je alergična na kravje mleko. Evo tudi škatle Pregomin mleka nisem štela zraven zaradi alergije (17,5€ na piksno za 4-5 dni). Mleko kupiva ta pocen pri Hoferju. Pudinge naredim doma, jogurte jeva navadne. Včasih kupim tudi kakšnega zajčka. Potem pa vsaj ena glava solate na teden. Brez svežega paradižnika jaz ne zdržim, pa por, brokoli, cvetača, čebula, korenček, krompir, riž. To vse nanese. Pri sadju pa sploh ne šparam. Mala je nora na jagode in sploh vso sadje. Ko pridemo v trgovino že na ves glas vpije jagodeeeee! Seveda jih potem kupim, čeprav niso sezonske (večinoma v Hoferju so iz Egipta ali Maroka in prav dobre)in jih poje čisto sama. Pa grozdje, banane, kivi, pomaranče, hruške. Vse to vsak dan. Mislim, da ravno pri sadju največ zapravim.
Gris, polento in kakšne žgance, to jem samo jaz, moj ne mara in potem pride v poštev le zame za kakšen zajtrk in za tamalo za večerjo.
Aha, kruh kupimo pri peku, je pol cenejši kot v Mercatorju, za cel teden in ga dam v zmrzovalnik in vsako jutro odtajam v mikrovalovki, pa imamo vsak dan svež kruh. Pojemo ga zagotovo 1kg na dan.user posted image

Mi hodimo v trgovino 1x tedensko, če bi šla 1x na 14 dni bi bilo sadje in zelenjava že gnilo, par dni pa lepo zdrži. Ni kaj, sem gledala v omaro in je kakšna hrana notri že kar nekaj časa (ajdova kaša, pa eni keksi(bljak-sladkarij nimam rada),pa nutela(le kdo bo to jedel?),čokolino(mala ne sme nič sladkega ker je vsepovsod mleko v prahu ali mlečne beljakovine)), pa kakšna stvar v hladilniku se tudi ne poje do konca.

Mogoče kupit manjša pakiranja. Pa res si bom naredila ekstra spisek za tedenski jedilnik in potem samo to kupila. Res je, da je mogoče kakšna vnaprej pripravljena hrana cenejša, kot ste omenile omako za testenine, ampak naše edino načelo je doma pripravljen svež obrok, brez konzervansov, že tako imamo polno alergij in ni potrebe, da še vso to "svinjarijo" jemo. Meni tudi ta hrana ni dobra, čeprav me včasih zamika, da bi tudi kaj takega kupila, sploh kadar me čas priganja. Med tednom je res hudo, ko se do kakšnih 16h spraviš domov, pa še po otroka v vrtec. Potem doma hitro kuhat, otrok se dere ker je lačen (od kosila v vrtcu še ni jedla), ji pač dam malo sadja prej. Če se do petih najemo smo carji. Potem še kej pospraviš, mogoče malo ven s tamalo in je ura sedem, kopat otroka,.... eh kaj bi pisala, saj veste, ste sami na istem.
A bi lahko bil dan malo daljši?user posted image  

Ja, če imaš vrt doma, sicer je treba delat, ampak je pa fino, ko ni treba po vso zelenjavo v trgovino. Pa da kakšen mesek pade od kod. No, tega tudi pri nas ni, vrta ni, mame z meskom pa tudi ne. In če kje pri kakšnem kmetu kupiš kaj bio, to je šele zasoljeno in še veš ne ali je res bio.


_____________________________

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.


Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 10:06:51   
tejči77
kerensa, ne morem si predstavljat, kako je bilo ko si bila lačna. Jaz nisem bila nikoli. In prav je, da pri hrani pač ne gledaš na vsak evro in kupiš kar se vam zalušta in kar potrebujete.
Jaz sem samo hotela kakšen nasvet, kako prišparat kakšen evro, ne da bi si odtegoval hrano, kar je vedno mogoče.
Sem prebrala Korinine poste, pa nisem vedela ali naj verjamem ali ne. Saj vem, da ljudje tudi tako živijo, ampak mi nekako ne prebije, ne znam si predstavljati takšne situacije. In ne vem kako bi jaz zmogla, če bi vedela, da imam samo toliko za hrano in pač ne bom mogla kupiti.....In vem kako pomembno je, da je hrana bogata z vitamini, minerali...smo bili zelo veliko bolani.
Vsekakor pa nimam občutka, da bi jim česarkoli tako zelo primanjkovalo in se mi zdi da ni bil njen namen jamrati, ampak samo odgovoriti na moje vprašanje. Se mi zdi, da imajo tako situacijo, kot smo jo imeli mi doma, samo del mamine plače za hrano. Pa nisem bila nikoli lačna. Pač je bil večkrat krompir na mizi, pa krompirjeva juha, pa res malo sadja, samo sezonsko z vrta in sezonska zelenjava z vrta. Sem bila vedno zadovoljna in tako imam občutek, da tudi korina zelo lepo kljub niskemu proračunu skrbi za družino. Nič tega sr... kot si ga jaz zmišljujem (drage ribe in olivno olje,...) Vsekakor korina zna dobro poskrbeti zase, če pa rabi pomoč bo že povedala, kajne korina?
Mogoče inspiracija zame, da vnaprej omejim mesečni znesek za hrano in ne grem čez, pa tako dam na stran več denarja za nakup stanovanja. Mi smo pa namreč brez stanovanja, ker očitno za druge stvari preveč porabimo.

_____________________________

Naša sončica se je rodila 02.07.2007,
10.08.2009 pa se ji je pridružil še drugi sonček.


Slikice naše Larise
http://tejci.blogspot.com/

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 10:14:17   
Kerensa*
Ne dvomim o tem, da Korina dobro skrbi za svojo družino in prepričana sem, da njen namen ni jamranje, ampak njeno pisanje na RR spremljam že nekaj tednov in ob predpostavki (kateri sama popolnoma verjamem, pa nisem ničesar preverjala), da piše resnico na vseh področjih, sem prepričana, da štirje ljudje ne morejo dostojno preživeti s 400€ za vse, od stanovanja in prevoza do hrane in oblačil (ne glede na to, kaj dejansko kupijo in kaj jim je morda podarjeno). Prošnje za pomoč pa tudi jaz z njene strani nisem zasledila, zato sem se takoj opravičila, ko sem napisala, kar sem. Ampak še vedno mislim enako.

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   [Brisano sporočilo]
23.3.2009 11:00:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 11:15:43   
benika
Kerensa, jaz peljem njeni punci v trgovino po malce ličil, če bosta zauser posted image Če pa ne, pa mojega zahaklaj za par €, mu bom naročila naj ti jih dostavi

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 11:38:14   
Korina1
Malo sem na hitro prebrala tele vaše poste. Zato sem tudi mogoče kaj izpustila. Najhujša kriza za mojo družino je bila prejšnji mesec ko smo dejansko čisto po naključju ostali brez cele  moževe plače zaradi limita na banki ker so mu ga zmanjšali za polovico. Ostalo mi je 80€ ki sem jih imela v denarnici in  otroški dodatek za eno hčero.V tistem trenutku ko sem dobila pošto z banke sem resnično bila povsem na tleh in sem šla do sosede ki se dobro razumeva in se ji potožila. Velikokrat me ženska prosi če ji lahko kaj posodim da ji za kg sladkorja ali l mleka ali kako drobnarijo ni treba se vozit v trgovino. Zato sem si ji tudi zaupala. Direktno ji nisem rekla če mi lahko na kak način pomaga ker sem to nameravala malo kasneje, a je začela da kako je res hudo v teh časih, da koliko ima ta mesec položnic za plačat, da mora do meseca maja skupaj spravit polovico obroka za avto ki ga je lansko leto kupila in še in še. Kar naenkrat sem se počutila ne vem kako naj opišem kar malo blesavo da take zadeve ki se res nobenega ne tičijo zaupam sosedi. Tudi denarja sposodit se nisem imela od koga. K sreči sem imela doma na zalogi prašek, pa mehčalec, pa nekaj kruha še v skrinji, pa pol platoja mleka pa še kako malenkost. Šla sem za računalnik in svojo situacijo opisala tudi tu na forumu in se mi je javila ena članica ki mi je ponudila pomoč in mi poslala nekaj denarja kar mi je zeloooo prav prišlo in se nanjo spomnim vsak dan. Zato se ji še enkrat zahvaljujem tu ker mi je zelo pomagala, brez njene pomoči mi ne bi uspelo. Zahvalila bi se tudi rada še dvema članicama in sicer eni ki mi je podarila sedežno garnituro in drugi ki mi je dala nekaj oblačil. Imam obljubljeno tudi še mizo. Pa seveda Kerensi ki me razume pa še kaki drugi ki me pa mogoče ne vem zato. Direktno res nisem rekla: prosim pomagajte. Vsake 5 tednov grem na karitas po hrano in sem prejšnji mesec nesla nekaj res nujnih položnic s sabo v upanju da mi jih bodo lahko plačali ker jih do sedaj še nisem nikoli prosila pa so mi odgovorili da nimajo niti denarja za hrano, tudi hrano smo dobili v omejenih količinah in ta mesec sploh ni rečeno da bomo kaj dobili.
V življenju so različni vzponi in padci. Ko sem bila v prvo noseča sem delala v tovarni in opravljala težko fizično delo, zaslužila pa denar samo jaz. Ker je bilo potrebno nakupit vse stvari za dojenčka ker nisem imela nobenega ki bi mi odstopil oblačila. Pred tem sem imela včasih navado da sem si zjutraj kupila sendvič in ker sem bila brez denarja si ga pač nisem kupila in sem lačna čakala na malico ob desetih dopoldne, ob dvanajstih pa sem bla spet lačna. No ko sem bila noseča v drugo sem imela to srečo da mi je zdravnica dala bolniško in sem bila doma. V službi so me tudi kar fino prinesli okrog, takrat sem dobivala otroški dodatek pri plači in so mi plačo toliko znižali kolikor je znesel otroški. Se pravi da sem imela pred tem ko nisem  dobivala otroških isto plačo kot potem ko sem imela še otroške.
Včasih nam je šlo boljše, pa je prišel trenutek ko spet nismo vedeli kako naprej. Otroci niso bili nikoli lačni pa čeprav sva z možem marsikdaj legla v posteljo in nama je krulilo po želodcu.
Po "katastrofi" ki je bila prejšnji mesec se počasi pobiramo nazaj. Nekaj položnic kjer ti ne grozijo z izklopom bo plačano z zamikom. Samo upam da nas kaj takega ne doleti ponovno. Ker to je stvar ki sem se jo vedno bala in jo ne privoščim nikomur.

Malo prej sem si delala plan kaj bom kuhala za kosilo ta teden. Danes bo kosilo najboljše in sicer pražen krompir in pečenka, jutri bo ješprenj (žal bo brez mesa), v sredo računam na kropmpirjevo solato in hrenovke, v četrtek bo pečen krompir in solata, za petek pa še nisem sigurna- moram pogledat v skrinjo če imam še kaj golaža drugače bom naredila krompirjev golaž ali fižolovo juho. V soboto pa bo zelenjavna rižota. V nedeljo pa juha iz vrečke ker govedine za juho nimam pa pražen krompir, solata pa verjetno bi mogli bit v skrinji še kaki medaljonči.

Obe punci sta zelo pridni, ena hodi še v srednjo šolo in občasno pač ko jo rabijo popoldne dela v trgovini kot prodajalka. Ampak to je v povprečju  po dva dni v tednu in po 3 ure dnevno. In na koncu meseca je zaslužek pod 90€. Ni veliko ampak ji pride zelo prav. Starejša žal zadnjega letnika ni zaključila ker so ji določeni predmeti delali težave po vrhu vsega pa je po pouku še delala in to se potem pozna pri uspehu. Trenutno je prijavljena na zavodu za zapolovanje, občasno pomaga v lokalu in če bo vse po sreči se ji obeta v aprilu ali maju služba.

Če bo vse po sreči in ne bo večjih pretresov bomo ta mesec prišlo kar lepo skozi pa tudi lačni ne bomo.
Pa če že tole pišem bom obenem še izrazila eno prošnjo. Mlajši hčeri urejamo sobo ker že dolgo spi v dnevni sobi in sedaj jo bomo opremili. Zelo bi ji prav prišla kakšna ohranjena  omara za oblačila, ker omara ki stoji v dnevni in v kateri ima sedaj obleke bi jo po možnosti jaz rada obdržala tam ko je da bi bila za prehodna oblačila. Sicer spremljam kar pogosto podarimo.si vendar kar precej brez uspeha, sem oddala tudi oglas in edini odgovor ki sem ga dobila je bil od nekega gospoda da naj si jo kupim v Dipotu ker tam jih imajo poceni.To vem tudi sama.

< Sporočilo je popravil Korina1 -- 23.3.2009 11:54:49 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 15:23:45   
Kerensa*
Kaj naj rečem?... hvala za opis situacije, Korina. Jaz upam, da ste vsaj na svojem in da imate v zvezi s streho nad glavo "samo" tekoče stanovanjske stroške, ne pa še kakšnega kredita.
A avto imate (glede na to, od kod ste) - kako vam služi? Kako srednješolka hodi v šolo - z avtobusom? Kdo krije mesečno vozovnico - ima štipendijo? Kako je z učbeniki? Koliko je stara starejša hči - ni nikjer v relativni bližini nobenega dela zanjo? Do Ljubljane spet ni tako zelo dolga in natakaric potrebujejo tukaj malo morje. Ima mož redno zaposlitev - kakšne so možnosti povečanja limita ali kratkoročnega kredita? Lahko dela kaj dodatnega (kaj zna, kakšno izobrazbo ima)? Če sem na neki drugi temi prav zasledila, imaš tudi ti samo OŠ, kakor jaz - bi delala, če bi dobila službo? Kaj si do sedaj že delala (s čim imaš izkušnje), kaj znaš, katere stvari obvladaš? Glede službe lahko jaz malce pobrskam naokrog (sem stručko za najti delo brez izobrazbe, ker sama počnem isto že 15 let)?
Sorry za vprašanja... odgovori niso potrebni, če pa že, pa lahko tudi na ZS, če želiš. Ker ko takole razmišljam, ugotavljam, da je še najlažje zbrati nekaj € in vas poslati v trgovino, ampak tako boste imeli mir za mesec ali dva, potem boste pa na istem. Mislim, da so bili Kitajci tisti, ki so imeli en dober pregovor:"Če želiš človeka nahraniti, mu ne daj ribe, temveč ga nauči loviti ribe."

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 16:07:37   
Korina1
Živimo v svoji hiši, ki ji žal manjka še precej stvari. Avto imamo, res da je precej star (15 let) ampak zaenkrat še kar laufa, mu tudi drugega ne preostane. Nekaj stvari bo kmalu potrebno zamenjati ker včasih malo ponagaja.
Hči ima štipendijo in z njo si pokriva malico,strošek za mobitel in mesečno vozovnico ki pa ni poceni. Pred kratkim je naredila izpit, avta nima in se vozi s fantovim da lahko popoldne še kako uro dela, drugače jo moramo zvečer hodit iskat v Domžale.
Učbenike kupimo rabljene, vmes tudi novega če ni nikjer za dobit rabljenega, zvezke smo dobili preko karitasa. Mož ima zaposlitev za določen čas in kredit do oktobra, do povečanja limita ni upravičen ker so ga mu že tako oklestili, pa tudi kredita mu nočejo odobriti.
Sama imam samo OŠ, nimam izpita za avto. Avtobusne povezave so slabe in v času počitnic (julij in avgust) nimamo niti avtobusa ker jih postopoma vse ukinjajo.
Mlajša hči se je vpisala v srednjo šolo v Ljubljano a se je prav zaradi tega ker ni avtobusov in ker bi nas prevoz preveč stal morala prepisati v Domžale.
Starejša hči je hodila v gimnazijo a zadnjega letnika ni žal dokončala ker tudi delo ob šoli terja svoje. Občasno ko jo rabijo pomaga v strežbi a se ji v kratkem obeta zaposlitev vendar ne v gostinstvu.
Sama sem pa delala v lesni industriji.

Še glede omar bi rada omenila, ker sem malo prej napisala da rabim omaro za oblačila. Omare sem dobila samo uredit si moram še prevoz.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 16:32:00   
benika
Glede službe lahko jaz malce pobrskam naokrog (sem stručko za najti delo brez izobrazbe, ker sama počnem isto že 15 let)?


Hči z izpitom lahko pride k Edotu taksi vozit, bo itak enega rabil.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 16:46:02   
Kerensa*
Korina... glede avta vam lahko pomagam tako, da vam uredim 15%-ni popust na registracijo. Tako ali tako ga verjetno registrirate samo obvezno in še to na obroke, ampak 15% pri ceni se pozna tudi na mesečnem obroku.
A da je razlika med ceno mesečne vozovnice do LJ ali do Domžal tako velika, da je bil potreben prepis?
Za prevoz omar ti žal ne morem pomagati. Imamo sicer službeni kombi, ampak je kot prvo polno zaseden, kot drugo pa šef najbrž ne bi pustil jemati ven vseh sedežev. Poleg tega mora biti kombi, četudi je momentalno prost, na voljo 24 ur za stranke - reakcijski čas po LJ je 15 minut.

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 17:06:25   
Vita5
res sem vesela da se ti je vse uredilo. ko tole berem, se zavedam da imamo mi resnično srečo. v družini nas je 7, drug teden pričakujemo še 2 člana (dva odrasla, drugo otroci). imamo dovolj hrane, včasih jemo tudi zunaj in se nam vse izteče kot hočemo. sem res srečna za svoje finančno stanje user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 17:45:21   
Korina1
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Korina... glede avta vam lahko pomagam tako, da vam uredim 15%-ni popust na registracijo. Tako ali tako ga verjetno registrirate samo obvezno in še to na obroke, ampak 15% pri ceni se pozna tudi na mesečnem obroku.
A da je razlika med ceno mesečne vozovnice do LJ ali do Domžal tako velika, da je bil potreben prepis?
Za prevoz omar ti žal ne morem pomagati. Imamo sicer službeni kombi, ampak je kot prvo polno zaseden, kot drugo pa šef najbrž ne bi pustil jemati ven vseh sedežev. Poleg tega mora biti kombi, četudi je momentalno prost, na voljo 24 ur za stranke - reakcijski čas po LJ je 15 minut.


Zdaj ko se vozi v Domžale jo je vozovnica stala 42€, pred 4 leti pa ko se je vpisala v LJ pa ne bi mogla imet mesečne vozovnice ker bi bila vezana na različne avtobusne prevoznike. In takrat smo izračunali da bi šlo samo za njeno vožnjo in malico takratnih 80.000 sit in še malo. Zato sva midva tudi takrat ko sva še imela krediz vzela novega in poplačala strarega pa  se nam še vseeno ni izšlo. Kredit bo odplačan konec leta.

Avto registrirava samo ovbezno in na 6 obrokov.

Po omare sta malo prej šla sosed in moj mož.Tako da bodo že čez kaki dve uri doma.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 17:58:21   
Kerensa*
Praviš, da hči dela dva dneva tedensko in tri ure dnevno. To je 24 ur mesečno. Sicer ne vem, kaj konkretno dela in ne vem, kolikšne so urne postavke na vašem koncu, ampak če je plačana samo 3€/h, je to 72€/mesečno. 30€ torej še ostane, ko si kupi mesečno vozovnico. Tudi štipendija glede na vaše razmere zagotovo ni nižja od 100€ in če smatram, da hči nima stanovanjskih stroškov oz. vi ne zahtevate in ne pričakujete, da prispeva v gospodinjstvo, ker se še redno šola, potem lahko ona s tem denarjem mirno preživi svoj mesec. Malico v šoli ima subvencionirano, si rekla.

Ah, nevermind... nima smisla, da meni ali komurkoli drugemu opravičuješ in razkrivaš svoje življenje na forumu. Jaz (in še kakšna poleg mene, zagotovo) sem dobila občutek, da potrebuješ finančno pomoč za osnovno preživetje. Če tudi ti misliš tako oz. če si takšne vrste pomoč pripravljena sprejeti, povej, pa bom nekaj spackala skupaj. Če ne potrebuješ oz. ne želiš, pa tudi sporoči. Vsaj toliko, da vemo.

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 18:11:40   
Korina1
Hvala ti Kerensa in tudi ostalim ki se trudite za me. Se mi zdi da sem že nekaj postov nazaj napisala da trenutno smo iz najhujšega ven in da nam bo uspelo priti do konca meseca. kar se tiče hrane seveda. Če mi pa kdo ponudi kako stvar ki bi jo jaz rabila ali nadomestila s stvarjo ki je dotrajana ali jo niti nimam bom pa z veseljem sprejela.
Upam da se mi kriza iz prejšnjega meseca ne ponovi nikdar več, v primeru da mi "zaškripa" se bom obrnila na vas in vas prosila za pomoč, čeprav mi je težko ker tudi vi imate svoje družine, svoje težave...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 18:18:24   
Kerensa*
Velja.

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 18:47:16   
zvesta
Korina, drži se! Mislim nate!

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 19:17:22   
birdy
Korina, se tvoji punci kej mažeta?
Jst mam en kup kozmetike (teh senčil za veke, sicer je neki že mal staro ampak je skoz lepo zaprto in še nič pokvarjeno, ma vredu kozmetika je še), ki jo ne uporabljam in ti jo kamot dam.
Pa kosti za govejo juho (seveda z mesom okol, mi rečemo kosti pr nas doma) ti tud kamot ene dve odstopm. Samo prevoz je mal smotan no, ker so kosti seveda zmrznjene.
Kljub vsemu pa bomo v sredo in v nedeljo ziher v Domžalah in mogoče bi se vsen lohk kako zmenil. Če želiš sevedauser posted image
Finančno ti pa žal ne morem pomagat ker sva midva oziroma mi štirje samo z eno plačo in tud glih gremo skoz.
Aja, pa kaka lepa cunja bi se tud najdla, sam če rabš. Lahko tud kasnej, morm itak še mal čistke narest. pA MOGLA BI VEDET KOK MATE VE PUNCE KEJ CIFRE... (sori črke).

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 19:42:52   
benika
Pa kosti za govejo juho (seveda z mesom okol, mi rečemo kosti pr nas doma) ti tud kamot ene dve odstopm.


Jaz imam pa v skrinji polno zmrznjene špinače. Ti tudi lahko kakšno odstopimuser posted image

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Mesečni znesek za hrano
23.3.2009 19:45:38   
sonček33
Tudi jaz imam kar nekaj oblek, no predvsem kavbojke in majice. 

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Mesečni znesek za hrano
24.3.2009 8:05:49   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Korina1
Do letošnjega leta v šoli sploh ni bilo malice, po novem zakonu pa vsakemu dijaku pripada malica ki jo subvencionira država.
Dobijo pa en mali sokec pa rogljiček,ali jogurt in jabolko. To je pa za 8 ur bivanja premalo.

Katera šola pa je tako slabo založena? moj brat je dijak in pravi, da dobijo toliko, da ne more pojesti, pa verjemi, da poje ogromno... meni se zdijo tvoje zgodbe malce pretirane

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Mesečni znecsek za hrano
24.3.2009 8:26:47   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: svita
najprej odgovor tebi KErensa!Ti porabiš povprečno na dan 15evrov kar znese mesečno 450evrov

15€/dan je bilo zapisano povprečno. Na trenutke je manj, neredko pa tudi več. In v ta znesek ni všteto tisto, ko naročimo dostavo na dom ali ko gremo jest ven (sem spada tudi McDonald's). Tako, da je najbolj realen znesek nekje med 500 in 600€ mesečno.

in to je samo zato, ker ne kuhaš... midva kuhava vsak dan, veliko kupljenega jogurta, sladoleda in pudingov pojeva, pa nama gre s enim kosilom na mesec v restavraciji - 250eur maximalno - pralni prašek kupujem 9kg in ga mam dolgo, kave gre dve kili na mesec, olje kupujem po 5litrov (za tri-štiri mesece), krompir kupujem od kmeta, 10kg... je veliko ceneje, sicer pa ogromno krompirja pojeva. za meso mi gre nekje okoli 40eur mesečno, kupujeva tudi salamo, paštete... in jih mava za čase, ko bi na hitrico jedla, pa se kej dolgo kuha... aja... sladkarije pa mi tudi predstavljajo velik delež proračuna... ampak vseeno nisem dala nikol več, kot 300eur v enem mesecu...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Mesečni znesek za hrano
24.3.2009 8:33:11   
benika
Katera šola pa je tako slabo založena? moj brat je dijak in pravi, da dobijo toliko, da ne more pojesti, pa verjemi, da poje ogromno... meni se zdijo tvoje zgodbe malce pretirane


Jaz ji pa čisto verjamem, da dobijo tako malico. Tvoj brat ima veliko srečo, da ima njegova šola možnost strežbe toplega obroka in da dobi obilno malico. Tako da ne obtožuj prehitro!

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4] 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?