zaljubljena23
|
Gala, lepo pozdravljena Glede O je težko reči kdaj jo pričakuj...Običajno nastopi med 5.in 10. dnem od zadnje tabletke, v večini primerov se zgodi 7.dan po zadnji tabletki, so pa tudi izjeme in lahko pride do O 14.dan po zadnji tabletki....Če si reagirala na klomifen se bodo cikli definitvno skrajšali (proti tvojim)...Bom ti povedala kar svoj primer...V prvem ciklu klomifena sem reagirala, O je bila 14.dan cikla, M sem pa dobila točno na 30.dan cikla...Začela sem z eno tabletko od 3.do 7. dne cikla...Drugi cikle nisem reagirala...Tretji cikel sem začela z 2.tabletkama od 3. do 7. dne cikla, O je bila bolj pozna, 16.dan cikla, plusek pa smo zagledali že 30.dan cikla...Glede spolnih odnosov, v prvem poskusi sva obrala varianto vsaki drugi dan, v tretjem poskusi pa vsaki dan med tistimi dnevi...Glede termina v dnevu pa ni pomembno...Midva sva čist različno... Glede teže ti bom tako rekla kot vsak zdravnik, če imaš prekomerno težo, potem ti bo izguba kilogramčkov lahko pomagala pri zanositvi...Hočem reči, da boš imela več možnosti, da pride do zanositve...Sama se prav zdaj ubadam z izgubo kg in bomo videli koliko je kaj na tem... Če si pa že med suhimi dekleti in se vseeno odločaš za izgubo kakšnega kg pa je ravno obratni učinek...V veliko literature piše, da prekomerna teža in seveda premajhna teža lahko pripomorejo k neplodnosti oz težji zanositvi...Ampak moraš gledati takole, da vsako žensko telo reagira drugače