|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 16:12:48   
Arwenko
buča, verejtno se sama ne zavedaš, ampak še enkrat sem šla prebrat vse tvoje poste in sem jih res dobro prebrala in še vedno imam občutek oziroma tako je vsaj napisano, da je problem lajanja sekundarne narave oziroma slaba posledica predlagane rešitve za bistven problem. Jaz sem iz tvojega pisanja izluščila, da je bistven problem to, da se bojiš ali bojite, da bodo klopi prišli na sina oziroma nečaka in da sklepate da je pes kriv. In na ta bistven problem si dobila tudi največ odgovorov oziroma nasvetov, ki pa ti očitno niso všeč.

Kaj se pa vzgoje psa tiče, pa je normalno da pes laja če mu nekaj ni všeč in če ni bil naučen drugače in kot sem ti tudi napisala že vmes, gre tukaj za dolgotrajen proces navajanja psa na pesjak, če želite da bo miren. Ne pa kar naredimo ograjo in ga dajmo noter. Potem je res bolje, da se psa odda. In da imaš pravilno predstavo, takšno navajanje lahko traja od par mesecev do kakšnega leta dni, odvisno od psa. Če pa je pes na splošno prej razvajen kot ne, potem se orientiraj na zgornjo mejo. Zato je tudi bil nasvet da se laje lotite odpravljanja primarnega problema, to so klopi, kot pa gašenja požara v vaši rešitvi problema, to je deportiranje psice v pesjak. Ne vem kaj je tukaj tako nerazumljivo?

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 17:34:04   
buča
arwenko,ne vem,kaj sploh ti je blo potrebno luščit,že v 1 postu sem napisala,da se bojimo,ker pes prenaša klope in pač tudi posledic lajanja psičke zunaj,ker naj bi jo dali ven....tolk enih besed,ma brezveze...tukaj naj bo to konec debate,ker,kot sem že napisala,sestra o tem,da jaz to tukaj sprašujem,ne ve nič,če bi bilo po moje,bi jo dala ven,pa naj se dere in prenaša klope,človeške al živalske na svojo uto.boli me patak.ajde,lepo se mejte češple

_____________________________

Moj najsvetlejši sonček Pika-25.5.2003
že 6 let čakamo bratca ali sestrico...zdej že 8..

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 17:58:56   
KatjaD
Buča - saj nihče ne trdi, da psa nimata rada, samo žal to psu ni dovolj, rabi tudi še veliko drugih stvari - predvsem dosledno vzgojo, da ve kje mu je v družini mesto. Brez tega so psi zmedeni, ker pač niso nikoli bili navajeni živeti v "kaosu" in to ni v njihovi naravi - so pač krdelne živali, ki živijo v strogi hierarhiji in to pričakujejo tudi od nas.

In ne, nisem se želela ne kregati, ne obsojati, napisati sem hotela samo dejstva - glede na poste, ki si jih objavila.

Me pač še vedno moti, da ljudje ponavadi razmišljamo v napačni smeri (po mojem mnenju je tudi to tak primer), ko bi se morali soočati z nekim problemom - v tem primeru pač dolgodlakim psom s klopi, drugje pa pač s čem drugim.
Ampak na koncu vsi najprej pomislijo, da je za vse kriv pes - žal pa ni tako, pes je pri vseh zgodbah vedno najmanj ali celo nič kriv, posledice pa nosi na koncu prav on/ona.

V končni fazi je pa res odločitev tvoje sestre in njenega moža kaj bosta s psico naredila. V vsakem primeru bosta morala nekaj ukreniti, ker takole očitno ne bodo več funkcionirali.ž

A ja, pa še za intermezzo - če sem prav razumela, je psička včasih lahko spala na postelji - verjetno zdaj, ko imata otroka ne sme več. Lahko gre na kavč, potem pa se bojite, da bodo tam lezli klopi,...
Tudi njej je čudno, če so se "pravila" zanjo kar naenkrat spremenila, pa še razume ne, zakaj so se v bistvu sploh spreminjala. Dolgoročno bi lahko to povezala predvsem z prihodom otroka. Razmislite, kako bi se počutili sami, če bi vas kar naenkrat nekdo vrgel iz vaše postelje nekam na tla, pa vam nič ne bi ob tem razložil, ali pa vas brez predhodne najave (v pasjem primeru navajanja) preselil v skedenj na slamo...

Pa še glede navajanja na boks oziroma pesjak:
Navajanje mora potekati postopoma - to pomeni, da je najprej tam z vami (oziroma sestro) in se tam igra, dobi tam hrano,... in tako kakšnih par dni. Potem ji da v pesjak obrok in pesjak zapre. Odpre ga takoj, ko psica poje, potem pa vsak dan pusti psico malo dalj časa zaprto, ob različnih situacijah. V končni fazi (ki pa lahko traja tudi več mesecev) bo psica pogruntala, da je pesjak njeno "zatočišče", kjer se počuti super in ne bo tulila v prazno. A ja, pa še to - nikoli, ampak res nikoli je ne smeta potem spustiti ven ravno takrat, ko najbolj tuli - s tem je s tuljenjem dosegla svoje. Ko utihne - pa tudi če samo za pol minute, pa jo spustita z balkona notri ali iz pesjaka.

Pa še to v razmislek - psica tuli in laja na balkonu zato, ker ni zaposlena, isto velja za pesjak, pse, ki so cele dneve na parcelah in tulijo ob ograjah. Če jo zaposlita bo hitro vsaj nekaj časa mir - naj ima čim več zanimivih igračk - žoge v katerih je hrana, ki si jo mora izboriti, zaprte škatle, ki ih mora odpreti, če hoče priti do vsebine,ipd.

Se opravičujem za dolgoveznost...
LP

< Sporočilo je popravil KatjaD -- 7.4.2009 18:00:26 >

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 20:52:32   
Splišni
KUPI ZYZEK IN NESI SESTRI IN SKUPAJ NAZYZKAJTE PSA! Najbrž potem ne bo imel klopov in bo zadeva rešena. Vsaj probate to lahko.

(odgovor članu KatjaD)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: samojed in klopi
7.4.2009 22:11:04   
wii


Kot ti je že ena napisala, pasma samojed je že v osnovi zelo zahtevna pasma, to so polarni psi in mi smo jih privlekli k nam zaradi tega ker so tako ljubki  user posted image  . Samojedi lajajo, lajajo in lajajo, in tega ne moreš preprečit ali je odučiti, lahko jo daš v ne vem kakšno šolo. Lajala bo dokler bo živa.

Doma imam prav tako polarnega psa - aljaškega malamuta. Nikoli več ne bi tega naredila, da bi ga mantrala v našem podnebju. Je po karakterju zelo podobna pasma samojedom, tmasti, svojeglavi, nevodljivi in  večno morajo biti dominantni. Naš je šel v šolo pri  4 letih in nam je uspelo, je ubogljiv. S tem, da uboga 100% le moža, ker ga je vzel kot sebi enakega oz. se mu občasno podredi, mene pa že dominira.Skratka včasih ja včasih ne. Nič še niste izgubili z šolo, da se bo naučila poslušnosti, rabi resnično trdo, vztrajno, odločno roko in veliko dela z njo. Se pa splača, ker ni nič bolj utrudljivega kot neposlušen pes.

Glede klopov pa je tako, to so dolgodlaki psi, tudi naš, lahko mažeš z ampulami, daješ ovratnice, špricaš s spreji in jih bo še vedno imel. Je pa res, da klopi v začetni razvojni fazi ne grejo iz psa na človeka.

< Sporočilo je popravil wii -- 7.4.2009 22:13:48 >

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: samojed in klopi
8.4.2009 7:10:39   
Hana76
wii,

ne morem se strinjat s tabo - tudi mi imamo isto pasmo, pa itak lajati sploh ne zna, priden je pa tako, da še sosedi rečejo, da ne morejo verjet - kot da ga sploh ni. Pa živimo v bloku, nič ne tuli, ipd. Je pa res, da smo veliko vlagali v vzgojo že od 1. dne, ko je bil pri nas in tudi če je poskusil izsiljevat, ni nič dosegel. Kaj šele, da bi tako velikega psa pustili spati v postelji ali da bi ustregli njegovi trmi, ko je kdaj poskušal. Že ima svoje fore, ampak kateri pes jih pa nima. Se pa strinjam s tabo, da severnjaki nikakor niso za vsakogar.

Mi smo se konkretno pozanimali, v kaj se spuščamo in nas določene lastnosti (trma, dominanca) sploh niso presenetile oz. smo se na njih pripravili.

Pa tudi glede podnebja: meni se sploh ne zdi, da bi se bistveno razlikovali po reakciji na vročino glede na druge pasme. Brala sem pa tudi, da baje njihova izolacija - posebna dlaka deluje v obe smeri (se pravi, da tudi vročina ne pride do kože).

(odgovor članu wii)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: samojed in klopi
8.4.2009 7:44:20   
Anonimen
buča, nobena ni pljuvala, ampak smo dale samo nasvete. Pač, narobe sta naredila, da sta šla po psa, brez, da bi se pozanimala o določenih stvareh. jaz sem zadnje pol leta brala o pasmi, ki me je zanimala, šele potem sem šla psa kupit. Pa še sedaj imam ogromno vprašanj.user posted image  Itak, da imata psičko sedaj rada, ampak to je malo zgrešen pristop. Isto to, da je prej lahko spala na postelji, sedaj ne sme.... Takšne stvaari ne bi smeli delat. Ne vem sicer kakšna je tvoja sestra, vendar se po tvojem pisanju vidi, da ti psov ne maraš in da se ti gnusijo. user posted image

(odgovor članu Hana76)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: samojed in klopi
8.4.2009 8:22:40   
KatjaD
wii - polovica stvari, ki ste jih napisali ne drži.
1. ni vsak samojed dominanten in trmast, so tudi čisto podredljivi isto velja za aljaške malamute.
2. noben pes ni neučljiv, nevodljiv,... so samo lastniki, ki jih ne znajo naučiti. Res pa je, da moraš v polarne pasme vložiti malo več truda, ker so bili pač dolga leta vzrejani prav za to, da mislijo "s svojo glavo", ne le poslušajo komande
3. tudi ni res, da vsi samojedi cele dneve lajajo. Če je samojed primerno fizično in psihično zaposlen ne bo lajal skoraj nikoli.
4. tudi dolgodlaki psi so lahko brez klopov, samo spet je tukaj treba vložiti malo več truda kot pri kratkodlakih pasmah.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: samojed in klopi
8.4.2009 15:38:51   
buča
suzi,meni se psi ne gnusijo.Ko bo moja hči malo večja,bi zeloo rada imela nemškega bokserja-vendar smo z mojimuser posted image takoj rekli,da ga bomo dali najprej v malo šolo,potem je pa najina želja in tud želja hčerkice(stara bo 6 let),da bi šel na agility,kamor vedno hodimo v Naklo.Lani smo celo samo zarad bokserjev odšli v Maribor,na CAC mb.To je moja sanjska pasma,veliko sva se z mojim pozanimala o bokserjih in mi je njihov karakter naravnost fantastičen-seveda se karakter spremeni,če ni pravega lastnika.Torej imam rada pse,posebej bokserje,tudi ostale.Imam pač mogoče bolj trdo roko,kar se tiče živali-ni šans,da bi jim vse pustila,morajo vedet,da sem jaz glavna(to ve tud mojuser posted image )včasih mi je že prišlo na pamet,da bi vzelča malo samojedko in jo naučila malo vzgoje,ker jo res potrebuje.Sej cela šasnbasn je ravno zarad tega-ker bi tak pes moral iti ven,spušča milijone dlak po celem stanovanju,sedaj pa je še moj ljubi nečak tukaj in še en razlog-klopi.klopi....baje sta mela že 2 vrste ampul,da so ostale vse švohnej,pa ne pomaga.Po svoje sem kr mal jezna na sestro-ker psičko čisto preveč crklja.
Za zyzek ima pa baje preveč gosto in dolgo dlako in potem tud pošpricana ni primerna za v stanovanje ali vsaj takrat,v bližino dojenčka.Striže pa se baje samojedov neuser posted image

_____________________________

Moj najsvetlejši sonček Pika-25.5.2003
že 6 let čakamo bratca ali sestrico...zdej že 8..

(odgovor članu KatjaD)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: samojed in klopi
8.4.2009 17:21:09   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

KUPI ZYZEK IN NESI SESTRI IN SKUPAJ NAZYZKAJTE PSA! Najbrž potem ne bo imel klopov in bo zadeva rešena. Vsaj probate to lahko.


Kaj je touser posted image


Teh klobas nisem brala, ker se sigurno spet kregateuser posted image . Se pa sprašujem a ste sigurni, da pes prinese otroku klopauser posted image . Če so blizu gozda pol so klopi tudi na njihovem dvorišču in mali lahko dobi kjer koli, lahko tudi od očeta ali mame. Men se zdi, da se klopi primejo psa in se ga ne spustijo, ker imajo lepo zatočišče v dlaki.
Drugače pa mi za klope uporabljamo zeleni sprej v piksni Forthe (neki takega, kupiš v šparu, merkatorju...), ki se uporablja za ljudi. Vendar ta edini pomaga našemu psu, vse pasje in živalske zadeve ne delujejo. Sprva sem probala, če bi imel kako reakcijo, pa je nima, tako da ga zdaj pred vsakim sprehodom blizu gozda ali travnika špricnem po dlaki (tačke, vrat) in klopi sploh ne pridejo na njega.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: samojed in klopi
9.4.2009 9:49:27   
Arwenko
Hope2, tudi naši odgovori so bili nekaj v takem slogu, vendar jih avtorica teme nekako noče razumet. 

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: samojed in klopi
9.4.2009 19:44:54   
buča
arwenko,zakaj misliš,da jih nočem razumet?Saj sem vse štekala,vendar je lažje napisat,lahko bi psa namazali s 1000 ampulami,pa ne vem,še vedno zaenkrat domov prinaša klopeuser posted image

_____________________________

Moj najsvetlejši sonček Pika-25.5.2003
že 6 let čakamo bratca ali sestrico...zdej že 8..

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: samojed in klopi
10.4.2009 12:15:06   
KatjaD
Pri nas se je takrat, ko je huda sezona klopov odlično obnesel tudi kar Biokil - tisti, ki je prav za klope namenjen - pri njemu klop sploh ne pride na psa. Res pa, da ga je treba našpricati vsakič preden gre pes ven v gozd (no, če gre 5x ni treba ravno vsakič, fino pa je vsaj 1x na dan). Ni škodljiv za psa, za otroke pa tudi ne - no, sej verjetno mala ne daje psa v usta user posted image user posted image ...

(odgovor članu buča)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: samojed in klopi
10.4.2009 12:46:27   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

KUPI ZYZEK IN NESI SESTRI IN SKUPAJ NAZYZKAJTE PSA! Najbrž potem ne bo imel klopov in bo zadeva rešena. Vsaj probate to lahko.


Kaj je touser posted image



To je en tak sprej proti klopom in bolham, ki se ga dobi pri veterinarjih. Uporablja se tudi lahko za mladiče, ki jim še ne smeš dati ampule. Na naši Miši res ful deluje, da klopi sploh ne gredo nanjo. Tako kot pri vas tisti Forth.

Samo se miša ful boji tega spreja.user posted image  A se vaš tudi kaj?

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: samojed in klopi
10.4.2009 23:33:38   
cotonella
Pa bom še jaz nekaj predlagala: Naš Lan je mešanček s terierjem, srednje dolga rjava dlaka. Kljub Frontlinu je bil poln klopov. Vsak dan sem mu jih samo na glavi našla 9 do 16 (zagotovo sem ob njegovi dlaki kaj spregledala). Potem sem pa odkrila elektronskega odganjalca klopov. Dobi se v Mr. Petu, stane nekaj manj kot 15 evrov, popolnima neškodljiv, baterija drži okrog eno leto. Odkar ima Lan to okrog vratu, najdem maksimalno 3 klope dnevno.
Poskusite, ker se mi pes smili, da bi ga vrgli vem zaradi klopov!
Kljub ogromno klopom pri Lanu mi nikoli ni prišlo na misel , da bi pes letel iz hiše! Sestra ima 4 majhne otroke, ki so veliko pri nas, pa ne dela nobene panike glede psa in klopov. Pri beli dlaki je pa to golazen še toliko lažje najti, sploh, če se ga počeše...

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: samojed in klopi
11.4.2009 9:54:05   
Arwenko
Frontline je itak zanič za klope...ne glede na območje. Poskusi Expot, Advantix ali Stronghold. 

(odgovor članu cotonella)
Neposredna povezava do sporočila: 41
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?