ada2
|
dobro jutro! pride katera na kavo, kapučino, klepet...? z mihom sva čisto sama... ati v službi, nuša v šoli, adam v vrtcu, dedi in babica na morju.... zajec je itak zunaj, tistih nekaj pajkov sem pa včeraj čisto prestrašila in so mi pobegnili da vam povem kako smo včeraj slepca srečali... gremo popoldne na sprehod in tam v travi ob cesti se malo zalesketa in pravim otrokoma glejta slepec. nuša se tak previdno spravi k njemu, adam pa navali narod... on bi ga kar s sabo nesel. pa mu pravim, da ne sme prijemat, pa gleda in gleda in spet stegne roko, pa pravim ne, pusti ga pri miru... pa spet samo gleda in čez nekaj časa mu roka spet uide k njemu... pa sem si mislila, no ja, saj slepec mu itak nima kaj naredit, pa vsaj ne bo se bal in mu rečem, da ga lahko malo poboža, da vidi kakšen je in potem ga je božal in božal, slepec pa kar tam uživa, samo malo je kdaj pa kdaj z jezičkom pomigal pa pravim še nuši, naj ga poboža in ker pač ni hotela izpasti reva, ko njen brat tako pogumno boža "kačo" se ga je tako previdno z enim prstom dotaknila . potem se je pa naš prijatelj končno odločil, da se odpravi dalje, ker sem že mislila, da bomo kar domov morali, ker smo toliko časa občudovali tega slepca. doma pa je seveda adam navdušeno atiju in sosedi pravil kako je on veeeeliiiiiko kačo božal sta me oba kar malo z grozo pogledala, pa sem jima povedala, da ni bila kača, da je bil le slepec, ampak adam je vztrajal, da je bila kača in to veliiiika