|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Draga hrana
15.4.2009 19:59:29   
blaža
Jaz ne vem točno kolko porabimo na mesec za hrano, ma 600e, definitivno ne. mogoče 400e u vrh glave z plenicami in mesom vred. Največ kar kupujem je zelenjava, malo mesa, ker ga ne jemo čisto vsak dan, zamrznjenih jedi sploh ne kupujemo. kruha pojemo malo, kupim pa samo polnozrnatega in to polovico hlebca na dan, pa smo štirje.

mož dobi ven nekje 700e in jaz okoli 600e, pa ko plačava položnice , ki nama znašajo okoli 400e ( kredit in neka šparanja sem že odštela od moževe plače) , nam še vedno ostane 900, za ostale zadeve in hrano.

No odvisno od vsakega posameznika. Eni lahko sfolgajo z 900e, drugi ne morejo. Odvisno tudi kolko si zapufan. Mi imamo samo kredit za stanovanje, ki smo ga odkupli, pa čeprav imava dva stara avta, ne nameravava jemati novih kreditov, ker tako lažje dihamo in dokler gre tako, gre.

No je res, da je hrana draga. jaz dnevno kupim malo kruha , jogurte, včasih skute, kakšne piškote, pa zelenjavo. No manjka nam ne prav nič in otrokoma privoščim vsega. Vseeno ne zapravljam po nepotrebnem za hrano, pa nam res ničesar ne manjka. Imam pa rada slovenske mlečne izdelke, za meso itak, za ostalo pa tudi rada vidim, da je naše proizvodnje, če se le da, ker če piše da je proizvedeno v Eu, je lahko tudi iz Romunije, al pa iz Bolgarije,..., pa mam vseeno rada naše izdelke.

Aja pa še to. V Mercatorju niti pod razno ne kupujemo, ker nam je drago. Kupujem tle v naši trgovinici, ki je franšiza Tuša in ima ful dobre cene. kartice uporabljamo samo navadne, Active in raznorazne podobne, ne maramo niti pod razno. Limitov nimava, tako, da sva si vedno na jasnem kolko mava na računu.

< Sporočilo je popravil blaža -- 15.4.2009 20:02:04 >


_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Draga hrana
15.4.2009 20:15:26   
Bong
Ravno danes je v Mojih financah članek o hrani. Nakupili so povsod enake (oz. najcenejše) izdelke (npr. 1 kg sldakorja, 1 mleka,...).. in rezultat:
23€ v Lidlu, 25 € v Sparu in Hoferju, okoli 28€ v Tušu, Eurospinu, 35€ pa v Mercatorju.

Nikoli ne kupujemo v Hoferju ali Lidlu (enkrat sem pri sodelavki poskusila smetano - ne hvala ne več: vodena, skoraj brez okusa). Kupujem v Sparu in Leclercu. Enkrat na mesec večji nakup tam okoli 150 - 200€, kar imamo za ves mesec, edino med vikendom grem v lokalno trgovino po sadje in svež kruh ˙(15€ za 2 dni), pa še včasih med mesecem grem in kupim kako sadje ali pa stvari ki jih zmanjka - tako, da ni nujno, da kupuješ v Hoferju in Lidlu (ne zaupam ravno sestavinam v hrani oz. kakovosti) pa privarčuješ pri hrani. Pa ne pojemo malo.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Draga hrana
15.4.2009 21:22:10   
cmokec
Pa dajte mi povedat, kaj je na Marcatorju tako slovenskega, razen, da ima sedež v LJ. Većina artiklov je iz Bolgarija ali Poljske. Če so izdelki mercatorjeva znamka, so veliko slabši od artikla istega proizvajalca, npr. makaroni - Žito in rdeča pesa - Eta. Saj zato pa so cenejši.

Jaz bi z veseljem podpirala slovenske proizvajalce, samo bi rada vesela, kaj bodo oni nudili meni. Kakše miši v kumaricah in kancerogen čips. Ne slepite se no. Vredni ste toliko, kolikor se cenite. In če se imate radi, si kupujte dobro. In dobro ni nujno, da je najdražje. In dobro ni nujno Mercator.

Evropa je razdeljena na dva trga, in mi pašemo pod Balkan. V Marcatoju in Tušu je že tako. Zato grem po prašek v Lidl ali Muller, ker za svoj denar dobim bolje in več.

Sem se spomnila debat lansko leto o sončnih kremah s faktorjem za otroke. Po nemških testih (povzela ga je tudi naša Zveza potroćnikov) je bila najboljša krema znamke Lidl, ki je prehitela Vichi in ostale znane znamke kozmetike. Bila je večkrat cenejša od ostalih krem. In zakaj zaboga bi potemtakem mogla kupit Sunmix, al kaj je že. Da bom plačala slov. proizvod, plačala dražje, otrok bo pa opečen in v lišajih????

Ma ne bom dolgovezila. Bi podpirala slov. izdelke, če bi me proizvajalec cenil do te mere, da bi mi ponudil kvaliteto za dobro ceno. In zakaj ni tako??? To je bolj vprašanje.

_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Bong)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Draga hrana
15.4.2009 21:38:22   
tropical
Mi veliko kupujemo v Hoferju (mleko, maslo, plenice, toaletni papir, brisačke,  čaj vrečke, piškote, včasih tud sokove,  ) to stalno nakupujemo, drugače določen reči kupimo v  euro spinu, drugače pa hodimo v Italijo v Di piu ali pa v Lidk, ker je ravno čez mejo.

Navsezadnje pa kruh kupujemo v trgovini Mercator. Ker je v našem kraju.


< Sporočilo je popravil tropical -- 15.4.2009 21:39:30 >

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Draga hrana
15.4.2009 21:43:40   
moci
mi smo šli nalašč tedenski nakup opravit še drugam, ker vedno berem, kako drag je mercator.
no, nič nismo privarčevali. še več smo zapravili. in jaz enih čudnih izdelkov v sumljivi embalaži in vprašljivim poreklom, ne jem, tudi če so cenejši.
dokler lahko, ostajam pri mercatorju, v ostale trgovine pa grem kukat.
sicer pa imam modro piko, kupujem ob torkih, po seznamu in nimam občutka, da me kdo goljufa.

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Draga hrana
15.4.2009 22:23:58   
BUŠICA
IZVIRNO SPOROČILO: cmokec


Evropa je razdeljena na dva trga, in mi pašemo pod Balkan. V Marcatoju in Tušu je že tako. Zato grem po prašek v Lidl ali Muller, ker za svoj denar dobim bolje in več.




si me spomnila... v Muellerju je med vsemi kremami za roke, ravno Afroditina najdražja..čudno..

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Draga hrana
15.4.2009 22:44:25   
Raho
Kupujem tam, kjer je za mojo denarnico ugodneje. Se pravi v Lidlu in Hoferju.

In ja, požvižgam se na slovenske proizvode. Saj tudi kumarice za Eto vozijo iz Poljske, že okisane. Pri nas jih samo v kozarce pretočijo. In naše mleko (kaoda alpsko) je pravzaprva melo madžarskih krav - bi bil bolj primeren naziv panonsko in ne alpsko mleko.

In na mesec v trgovinah pustim cca. 300 € - pa kupimo vse. Le meso kupujem pri mesarju.



(odgovor članu BUŠICA)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Draga hrana
15.4.2009 22:52:11   
Anonimen
Samo zelo težko pa slišim človeka, ki ima v kuhinji vse drugo sam Gorenja ne, kupuje v Lidlu pa Hoferju jamrat, kok je naša vlada nesposobna,


gorenjska indukcijska je  za naš trg okoli 700€, v nekaterih evropskih državah pa 300user posted image

jaz sem dolgo tko razmišljala, djmo našim zaslužit, plus da se mi je še dobesedno gravžalo kaj v teh diskontnih trgovinah kupit, sem bla prepričana da je sam drekuser posted image pol pa probaš eno stvar, pa drugo, pa tretjo, pa vidiš da ni tko. in v končni fazi tud v lidlu in v hofru delajo naši, tko da tud jst dajem zaslužit našimuser posted image
jst večino kupim v lidlu in v hofru, edin po ornel in mleko grem v merkator, oz. tja, kjer je alpsko v akcijiuser posted image sem probala mleko od različnih, pa mi ne sede, vse majo un kisel priokus, edin alpsko mi je dobro. pa čeprav je češkouser posted image slovenskega ni notri niti kapljiceuser posted image imata pa tko lidl kot hofer odlične jogurte, sire, komplet sladki program, v hofru kupim praške, so odlični, prav tako recimo sadje in zelenjava. zakaj bi dala v tušu skor 2 € za gnilo, nikakvo solato, če jo dobim v lidlu za 70 centov in to zelo lepo, s skoraj nič odpadauser posted image mesa pa res ne kupujem tu, no, pa saj ga tud pri kao naših trgovcih neuser posted image večinoma ga kupim pri zasebnikih.

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Draga hrana
15.4.2009 23:31:16   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Samo zelo težko pa slišim človeka, ki ima v kuhinji vse drugo sam Gorenja ne, kupuje v Lidlu pa Hoferju jamrat, kok je naša vlada nesposobna, da bo šlo vse hudiču v rit (pa to ne leti nate).

Mater, da grem prav počekirat v ta Hofer, da vidim, če se res med in mleko cedita tam.


VEm, da to ne leti name, ker sama ne razmišljam tako, pa čerpav bi lahko...če že vse tuje kupujum, pa bi še tujo vlado imela....user posted image ....vendar kalbo, razmišljaj objektivno...samo, zato, ker sem Slovenka, še sigurno ne bom kupovala izključno slovenskih produktov, če mi niso cenovno ugodni, kvaliteta pa je tu nekje. In dajmo roko na srce. Razlika v kvaliteti izdelkov različnih proizvajalcev oz. prodajalcev nikakor ni toliko velika, kakršna je razlika v ceni. To je dejstvo.

In po tvoji logiki bi morala kupiti iz golega patriotizma npr. slovenski avto.....ki ne obstaja...torej se bom vozila s kolesom, ker ga Slovenci ne premoremo?.user posted image

Mogoče bi mi nekdo še razložil tole...zakaj je GOrenje v tujini skoraj za 40% cenejše, kot pri nas? SE nam tako zahvaljujejo za naš patriotizem? Njim se žvižga za nas...in meni se žvižga za takšne mačehovske slovenske proizvajalce. Res.

Aja, pa pajdi rajši v Lidl, da bova še kakšno rekla....user posted image



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Draga hrana
15.4.2009 23:33:58   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

In vedno pomislim, ko se tukaj hvalijo slovenski izdelki in se malo nasmehnem....Ni ga boljšega od npr. FRuctalovega soka....V Evropu pa noben bog ne pozna Fructala in ljudje se prehranjujejo prav tako dobro in kvalitetno.


Sredi Trsta imas pestro izbiro Fructalovih sokov.

Ampak Trst je nas user posted image .


user posted image user posted image user posted image

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Draga hrana
15.4.2009 23:44:56   
muška
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo


Samo zelo težko pa slišim človeka, ki ima v kuhinji vse drugo sam Gorenja ne, kupuje v Lidlu pa Hoferju jamrat, kok je naša vlada nesposobna, da bo šlo vse hudiču v rit (pa to ne leti nate). Kako ne bo šlo, če pa vse nori za Avstrijsko robo, in kako bodo v tujini cenili naše izdelke, če jih še mi sami ne. Sam, kot pravim, to je stvar posameznika. Pa ni tu govora o kvaliteti. Sam mal patriotizma vsej vesoljni Sloveniji nebi škodilo.

Mater, da grem prav počekirat v ta Hofer, da vidim, če se res med in mleko cedita tam.


K kuhinji in kopalnici imamo samo Gorenje! Sušilec Gorenje mi je cknil po 6 mesecih uporabe, hladilnik Gorenje mi je ZGOREL po 3 mesecih uporabe! Z pečico nimam pripomb, mi pa pomivani stroj po letu in pol tudi malo čudno dela user posted image , tako da ne vem kako naj ne jamram , pa nima nobene Avstrijske bele tehnike v bajti.

V Lidlu pa kupujem ja, in tudi bom!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Draga hrana
15.4.2009 23:45:15   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
Meni je kristalno jasno, da Mercator mora biti drazji.
Placas pokrit parking, cist WC, previjalnico za dojencka, Lumpi koticek in razne zastonj delavnice. Ampak ne z razliko v marzi, ki je nekaj 10%. Par % mi je sprejemljivih, take razlike pa ne. Za popolnoma enak izdelek.


Vidiš, meni pa to dol visi, kakšno je parkirišče, važno je, da ga imajo, saj koliko se pa jaz zadržujem tam? Ko grem od avta, pa nazaj do avta...mogočevsega skupaj 5 min.
Previjalnice imajo samo centri, ne pa osta li Mercatorji, torej je Lidl tudi tu nekje...da je pač nima.

Se mi pa zdi, da vsi ti kotički in previjalnice pomenijo nakupovanje z otroci, kar midva ne delava. Meni je tudi čas denar, ne samo cena izdelka. TOrej po nakup in bolj kvalitetno preživljane prostega časa, kot pa v nekih centrih....

Nekoga motijo police, delno škatle v katerih so izdelki razstavljeni....mene ne, saj me zanima izdelek, ne pa v/na čem le-ta stoji, ki potem pride v moj ameriški hladilnik(ki seveda ni Gorenjeuser posted image ) in to mi je bolj važno...kje imam jaz izdelke doma, saj mi je dom bolj pomemben, kot neka trgovina. Pa še to....Greš v Tuš, vse na policah, ni neke večje razlike od Mercatorja, Spara.....pa ni šanse, da bi me tja not dobil...pa če bi mi  kdo rdečo preprogo extra zame položil...

In zaradi tega višati cene? Kaj pa vem....Najbrž je zopet odvisno od posameznika in njegovih kriterijev. Meni osebno je pomebno razmerje cene-kvaliteta, vse ostalo je postransko....kar se tiče izdelka, njegove kvalitete, in seveda njegove cene. 

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Draga hrana
15.4.2009 23:56:15   
muška
Čist WC? Čista previjalnica? Lumpi kotiček?  Kje te to je? Pri nas V MB zagotovo ne! Pa mislim, da so iste cene tako v Mb kot v Lj, kot v KP itd!
OK pokrit parking je, ampak jaz v njem ne morem parkirat, ker z kombijem ne pridem not, če bi pa že, pa ne bi mogla parkirat, ker so park placi tako nagužvani en poleg drugega, ma  pa še tiste jebene betonske preklade ..... eh, ne parkiram tam spodaj no , ker ne gre!

< Sporočilo je popravil muška -- 15.4.2009 23:57:47 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Draga hrana
16.4.2009 0:09:06   
nejcko
Cele debate nisem brala, le malo preletela.
Tudi sama načeloma rada kupim slo. proizvode, ampak ne za vsako ceno. Ko npr. držim v rokah parad. mezgo od Podravke in Ete, kupim Etinouser posted image in sem kupila tudi Gorenjev sesalec - crknil po enem letu (zdaj imam Philipsovega) in sem kupila Gorenjev pekač (toaster al kako se že reče) in je crknil po dveh letih ... zdaj zagotovo ne bom več kupila Gorenjevega. Žal, ampak Gorenjeva kvaliteta je šla pa pa.

Kar pa se tiče kupovanja mesa, vidim, da vas ga dosti kupuje pri mesarjih. Zgolj v vednost: Hofer ima pakirano meso izključno slovenskega porekla. Ste vedeli?

mi večje nakupe opravimo v Hoferju, dnevne pa v Mercatorju, ker ga imam lih pred nosom. Pa v DM večkrat zavijem po določene izdelke (plenice), včasih kaj v Tušu kupim, pa v Lidlu, Evrospinu ... v Sparu pa nisem gila sigurno že eno leto, ker mi je čisto od rok.
Zapravimo pa tam med 250-350€ mesečno za vso hrano, plenice, čistila, pa smo 5-članska familija.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Draga hrana
16.4.2009 0:25:35   
Kerensa*
Vse trgovine, naštete v tej temi (Hofer, Lidl, Spar, Mercator, Tuš, Leclerc), imam takorekoč na dosegu roke in v vsaki od njih sem že bila (in tudi kaj kupila, seveda). Po moji oceni zame še vedno prednjači Spar in zato ostajam njihova stranka.

Moja familija se namreč prehranjuje bolj specifično (če smem temu tako reči user posted image ) in v Hoferju in Lidlu stvari po našem okusu dejansko nisem našla (izjem, ki so morda bile, si pa nisem niti zapomnila, torej očitno niso bile omembe vredne). Za primerjavo (čeprav morda irelevantno) - 2litrska plastenka gazirane pijače hišne blagovne znamke stane v Sparu 0,29€, v Hoferju/Lidlu pa 2x-3x toliko. In, nenazadnje - tudi sama imam odpor do nepoznanih izdelkov, pakiranih v hecnih embalažah in z napisi v meni nerazumljivem jeziku. Pomaga sicer slovenska deklaracija, ampak kaj, ko je ni na izdelku.

Takoj za Sparom grem rada v Leclerc. Ne zdi se mi cenejši od Tuša (dala bi ga nekako v isti rang), se mi pa zdi, da ima veliko večjo izbiro. Poleg tega pa neke hude cenovne razlike od Spara spet ni, tako, da je čisto odvisno, po kaj grem in koliko časa imam.

Mercator me vidi pa samo v nujnih primerih. Imam ga sicer najbližje (pri Magistratu), ampak raje kupujem v zasebnem marketu, nad katerim živim, saj so cene enake - Mercator ima svoje cene, market pa ima veliko Tuševih izdelkov in kljub temu, da lastnica marketa cene nekoliko navije, da se ji vse skupaj splača, je včasih še vedno tako, da je cenejša od Mercatorja. Prednost ni samo to, da grem v market v copatih, ampak tudi to, da je odprt ob petkih in svetkih - ko so vsi shopping centri zaprti, je market odprt. Zadnji primer je velikonočna nedelja - cela SLO zaprta, market pa odprt od 9h do 14ih. Sorry, ampak jaz sem komot, kar se tega tiče.

Ni mi pa jasno, kje nekatere, ki ste to zapisale v tej temu, kupujete solato. Ali pa, bolje rečeno - kakšno solato kupujete, da pravite, da za eno glavo ali en kilogram (kakor katera) plačate 2-3€. V Sparu je 1kg solate Gentile celih 1,69€. Že res, da je to trenutna akcija, ampak Spar ima vedno neke akcije (in druge trgovine tudi). Sama te solate sicer ne kupujem, ker mi ni všeč, ampak vseeno - kje kupujete ve, da je 2x dražje in količina pol manjša?

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Draga hrana
16.4.2009 0:35:29   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Moja familija se namreč prehranjuje bolj specifično (če smem temu tako reči user posted image ) in v Hoferju in Lidlu stvari po našem okusu dejansko nisem našla (izjem, ki so morda bile, si pa nisem niti zapomnila, torej očitno niso bile omembe vredne) Oja, tudi "specifična hrana" se najde. npr. Gyros(meso, riž, zelenjava), dodaš 2 žlici olja, greješ 8 min in se najete-700 gr. ca 2.75...pa še nekaj takšne specifike najdeš....in to celo dobre...sem bila presenečena, ko je moj to enkrat za probo kupil in moral najprej poslušati moje komentarje, kaj si o tem mislim

Za primerjavo (čeprav morda irelevantno) - 2litrska plastenka gazirane pijače hišne blagovne znamke stane v Sparu 0,29€, v Hoferju/Lidlu pa 2x-3x toliko.  Slaba primerjava, ker imajo v Lidlu tudi gazirane pijače po 0,25 in navzgor...ne vem pa če veno, ker tega ne kupujemo. Aja, tudi Spar imam potemptakem kakšno pijačo, ki je 2-3x dražja,

In, nenazadnje - tudi sama imam odpor do nepoznanih izdelkov, pakiranih v hecnih embalažah in z napisi v meni nerazumljivem jeziku.  Ko je prišel Spar v SLovenijo, smo pa vsi kupovali, ker smo bili predhodni poznavalci Sparovih izdelkov, ja...to bo... Zelo znano, preizkušeno...poznajo vsi tja dol do Afrike... Malo čundno se mi zdi....in če sem odkrita, so zame MErcatorejvi izdelki bolj nepoznani....ker jih pač nikoli ne kupujem in ne poznam....in Gavrilovičeva pašteta ni Mercatorjeva...user posted image  


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Draga hrana
16.4.2009 0:43:52   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
Oja, tudi "specifična hrana" se najde. npr. Gyros(meso, riž, zelenjava)

Glede na to, da veš, kakšno vrsto komoditete špilam pri hrani - živim nasproti Gyrosa v Stari Ljubljani. Je bistveno bolj praktičen, kakor Hoferjev ali Lidlov. user posted image

Ko je prišel Spar v SLovenijo, smo pa vsi kupovali, ker smo bili predhodni poznavalci Sparovih izdelkov, ja...to bo...

Da ti povem po pravici - jaz se Spara prvič spomnim, ko sem hodila v 8. razred OŠ (lahko, da me spomin vara za kako leto gor ali dol). Takrat sem bila najstnica in treba je bilo preizkusiti vse, kar je novo. Preverjena je bila takrat za nas dobra, stara, rdeče-rumena Emona in pa osrednja ljubljanska tržnica, potem se je pa že nehalo. Ajde, pa Giggi na Opčinah pri Trstu. user posted image  Spar je bil noviteta in smo vsi leteli tja (predvsem v DM user posted image ). V teh cca. 15ih letih sem se ga pa tako navadila, da mi je domač. Pa nisem nikoli hodila v Spara iz nuje, saj imam v LJ na dosegu roke tudi vse ostalo. Hodila sem tudi marsikam drugam, a mi Spar pač najbolj ustreza. Grem pa še vedno vtaknit nos v vsako novo štacuno, ki se odpre (pa s čemerkoli že). Če mi je všeč, ostanem - če mi ni, me ni več. Kakor Lidl in Hofer.

< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 16.4.2009 0:44:33 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Draga hrana
16.4.2009 1:16:20   
karmy
zanimivo, midva živiva v angliji, pa ne zapraviva za hrano tako veliko... greva čez 400€, če rabiva kakšne plastične kontejnerje kamor bi spravla preveč cunj, k jih ma tamau, pa nimamo omar kamor bi jih dali, ali pa rabimo nove cunje, nove čevlje, kravate, .... itn. Drugače pa če strogo gledamo zapraviva na velikem šopingu okoli 200€ in potem 100€ ki je porazdeljeno v preostale 3 tedne ali pa celo manj... povprečno na teden zapravim 30€ v trgovini ( sadje, zelenjava, meso, mleko, coca-cola,... ) 

< Sporočilo je popravil karmy -- 16.4.2009 1:17:27 >


_____________________________

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Draga hrana
16.4.2009 8:44:20   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Misek, ne pametuj spet porkaduš. Če nekdo jamra kok je drago, pač takemu človeku poveš, da ni treba met vedno pet vrst narezane salame v ....


In zakaj bi mu moral povedati karkoli? Razen, da pametujes? user posted image

_____________________________

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Draga hrana
16.4.2009 9:32:37   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica


Mogoče bi mi nekdo še razložil tole...zakaj je GOrenje v tujini skoraj za 40% cenejše, kot pri nas? SE nam tako zahvaljujejo za naš patriotizem? Njim se žvižga za nas...in meni se žvižga za takšne mačehovske slovenske proizvajalce. Res.





tud jaz ne vidim logike. Imam pa doma vso  gorenjevo gospodinjsko mašinerijo, pripeljano iz graza. Kot si napisala za 40% cenej, kot pri nas.

< Sporočilo je popravil mika -- 16.4.2009 9:33:19 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Draga hrana
16.4.2009 9:35:13   
HuAnita
Mi zapravimo še več kot 600 eur, za 4-člansko družino. Razen mene sicer vsi jedo kosilo v službi / vrtcu, jaz pa če grem ven jest, je min. 5 eur (brez pijače, kake voode, ki je v gostilni cca 1,20 eur). Če pa doma skuham zase, recimo zelenjavno juho, saj pa že zelenjava stane, pa še hitro si lačen. Če rzaven še kako meso kupim, pa solato - mislim, adijo pamet!user posted image
Pri nas spijemo cca 1,5 litra mleka na dan, razen mene vsi jedo kruh, hkrati pa pojemo veliko sadja. Kilogram banan gre v ene dnevu, 8 hrušk, ki sem jih kupila v torek, so postale zgodovina včeraj.... Kaj naj potem? Lastne zel4enjave še ni, pa tudi sicer nam bore malo uspe, če že kakak toča ne stolče, pa zajedavci požrejo....
Pa jogurti, kak posladek, moka taka in drugačna, začimbe, kake sladkarije za morebitne obiske...
Grozno, ampak jaz na dan cca 10 eur pustim v trgovini (tu je zraven moja malica alias kosilo), vedno česa zmanjka še dodatno... Evo, zdaj prašek, pa mehčalec, včeraj sem prala že brez slednjega, pozabila kupiti.,..
Skratka - user posted image user posted image user posted image


Tako da res občudujem tiste, ki pridete čez mesec z 2/3 manj denarja. Vsa čast! Tudi nam to ne bi škodilo, imava z M. vedno debate, pa potem par dni res nič ne kupim, pa brska: ni nobenega jogurta, salam, keksov, lušta se mi ribje konzerve....  Saj ni samo on, tudi jaz rada dam kaj dobrega v kljun.

Najbolj se mi zdi ne fer pa to, da sta sadnje in zelenjava tako draga. Pa kao nekaj zdravo hrano promovirajo, na koncu pa lahko bankrotiraš od tega...

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Draga hrana
16.4.2009 9:39:45   
ssevin
Marogica, podpis..še enkrat lidl je zakon.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Draga hrana
16.4.2009 10:28:33   
kaya2007
ja, huanita, sadje in zelenjava je svinjsko drago, pa še zanič po mojem mnenju-kjerkoli kupim, tako v trgovini kot tudi na trgu. če ne poješ že prvi dan, se zna zgodit, da vse roma v smeti, pa tudi tako nima ne vem kakšnega okusa. kar se tega tiče, mi je avstrija res zakon, odličen okus, pa še drži mi vsaj cel teden, če ne še več. aja, ap cena je tudi bolj normalna in to za bio.

(odgovor članu ssevin)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Draga hrana
16.4.2009 11:07:22   
diva 4
IZVIRNO SPOROČILO: muška

Čist WC? Čista previjalnica? Lumpi kotiček?  Kje te to je? Pri nas V MB zagotovo ne! Pa mislim, da so iste cene tako v Mb kot v Lj, kot v KP itd!
OK pokrit parking je, ampak jaz v njem ne morem parkirat, ker z kombijem ne pridem not, če bi pa že, pa ne bi mogla parkirat, ker so park placi tako nagužvani en poleg drugega, ma  pa še tiste jebene betonske preklade ..... eh, ne parkiram tam spodaj no , ker ne gre!


Na Pobrežju imaš vse to.Jaz vedno kupujem tam( mesečne nakupe), pa sem od te trgovine oddaljena 25 km.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Draga hrana
16.4.2009 11:22:31   
muška
A res? No jaz če že slučajno grem v M grem v našem kraju, kjer niti pomotoma ni nič od tega, v Mb pa grem na Tržaško, ampak o čistoči WCjev  in previjalnice tam ne bi user posted image  . Pa Lumpi kotička še tudi nisem videla, ali pa se nisem zavzela? user posted image


(odgovor članu diva 4)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 4 [5] 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?