|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Mirena
16.4.2009 12:43:51   
BLAŽIKA
Pozdravljene
Sem bila danes pri g. ker imam probleme z menstruacijo, ki je zeloooo šibka in traja kakšen dan ali dva. Sedaj sma tabletke dala na stran in počakama, da se stanje menstr. uredi ( upam, da se bo, da so za to krive tabletke ), napisal pa mi je tudi recept za mireno, da si jo naj pridem vstavit čez kakšna dva tri mesece, ko se bo stanje normaliziralo.

In sedaj me zanima iz prve roke, kako ta poseg kaj boli, če boli in kakšne so kaj vaše izkušnje z mireno ?

Sem videla, da ste nekaj že pisale ampak je vsa stvar kar precej stara pa bi rada slišala vaša mnenja.user posted image

< Sporočilo je popravil Katrin RR -- 22.4.2009 9:35:25 >


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: MIRENA
16.4.2009 12:56:55   
misa4
Jaz jo imam pol leta. Poseg me ni nič bolel. Si jo bom pa dala odstraniti, ker imam M tri tedne, 2-3 dni mir, potem pa spet user posted image , so pa zelo male krvavitve, samo mi gre na živce, ker jo imam praktično ves čas.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: MIRENA
16.4.2009 12:58:07   
spelaz
Vstavitev ne boli -malo se čuti kot nekakšne menstrualne krče pri vstavljanju in potem nekaj naslednjih ur.

Jaz večjih problemov v enem letu nisem imela. Samo neredne manjše krvavitve, ki so običajne, so se mi kar dolgo vlekle (cca 7 do 8 mesecev); menstruacija pa je skoraj povsem izginila, kdaj pa kdaj se "zgodi" še kakšna manjša krvavitev.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: MIRENA
16.4.2009 19:10:38   
madela
Mene pa zanima,koliko stane ta mirena? Namreč ravno danes sem dala odstranit navadni obroček,ker imam kar naprej težave s krvavitvami,pa mi je ginekologinja rekla,da je tale mirena boljša,sam da je za plačat. Jaz pa sem na koncu isto pozabila vprašat.

(odgovor članu spelaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: MIRENA
16.4.2009 20:21:15   
BLAŽIKA
Mireno sem jaz danes dobila v lekarni na recept, ker ga krije osnovno zdravstveno zavarovanje. Sem pa videla na računu da je cena 114eu.

_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: MIRENA
17.4.2009 8:54:17   
jar
IZVIRNO SPOROČILO: BLAŽIKA

Sem bila danes pri g. ker imam probleme z menstruacijo, ki je zeloooo šibka in traja kakšen dan ali dva. Sedaj sma tabletke dala na stran in počakama, da se stanje menstr. uredi ( upam, da se bo, da so za to krive tabletke ), ..............



V čem je pa problem, če je M šibka in traja le dva dni?
Tudi jaz imam tako, ampak meni je pa to čist super.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: MIRENA
17.4.2009 9:16:23   
madela
IZVIRNO SPOROČILO: BLAŽIKA

Mireno sem jaz danes dobila v lekarni na recept, ker ga krije osnovno zdravstveno zavarovanje. Sem pa videla na računu da je cena 114eu.



A tako? Zakaj pa bi meni moja ginekologinja to rada zaračunala? Ker meni je rekla,da moram sama plačat.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: MIRENA
18.4.2009 22:30:25   
BLAŽIKA
To da traja menstruacija samo dan ali dva in še to zeloo šibka ni vredu. Lahko traja dva dni to ni problem, samo mora biti krvi vsaj za dva polna vložka, tako je meni povedal ginekolog, jaz pa je toliko ne spravim skupaj v 6 mesecih, zato je to pri meni problem. Ker če ni tako, potem telesu nekaj ne odgovarja, ali kontracepcija ali pa se išče potem vzroke kje drugje.

Mirena je že sedaj lep čas brezplačna. Ti samo reci ginekologinji naj ti samo lepo recept zeleni napiše za njo in je problem rešen. Ni pa mi jasno kako ima lahko tvoja ginekologinja mirene na zalogiuser posted image . Saj to dobi vsaka posameznica na recept na katerem pa je tudi ime.


_____________________________

Moja punčka je moja največja sreča.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: MIRENA
19.4.2009 17:34:35   
madela
Kaj pa vem,mogoče hoče zaračunat zato,ker je to zasebna ginekološka ambulanta. Ne vem kako je drugje vendar sem plačala tudi,da mi je napisala beli recept za tabletke za prestavitev menstruacije.
A se to drugje tudi plača?
Se bom pa verjetno odločila za to mireno,pa četudi bom morala zato ginekologa menjat. Sam zdaj moram nekaj časa počakat,da vidim če se bodo moje težave še ponavljale....

< Sporočilo je popravil madela -- 19.4.2009 17:35:14 >

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: MIRENA
21.4.2009 21:42:21   
buči
Tudi jaz nisem zadovoljna z mireno. V enem letu nisem bila niti en dan brez vložka, na začetku sem imela tako močno krbvavitev, da sem en dan skoraj presedela na wc-ju, ker mi vložek ni zdržal niti 10 minut. Zdaj imam non-stop izcedek, kadar je krvav, obupno smrdi, ta "kao menstrucija" se vleče tudi po 14 dni. Brez veze. Poleg tega sem razdražljiva, bolijo me prsa.

_____________________________

TDAT - štirje prestopniki!

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: MIRENA
23.4.2009 20:11:58   
jasnika
jaz imam sedaj mireno že skoraj 1.5 leto pa od takrat nimam več menstruacije, samo RAHLO, rjav izcedek, pa še to kak dan ali dva.je to narobeuser posted image

_____________________________

Sestrica Maruša je dobila bratca Marcela

(odgovor članu buči)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: MIRENA
1.6.2009 18:24:12   
čaki
jaz, ki po naravi sploh nimam M, sem jo po mireni dobila 2x in to vedno dopoldne, okoli 5 ur. po teh urah ni blo nobene pikice krvi več. zanimivo, a ne

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Mirena
1.6.2009 18:43:27   
staši
ojla,tudi jaz sem jo imela leto dni in sem jo odstranla prejšnji teden .Sem kot prerojena -nič več napihnjenosti ,bolečin v spodnjem delu trebuha ,non stop krvavitve (poleti je to zame groza),pa ni več mozoljev ....dosti tega je še .Moje telo jo enostavno ni sprejelo ,npr .moja kolegica ji full odgovarja sploh nima nobenih stranskih učinkov ,tako da ni nujno da boš ti ena izmed tistih ki ima z mireno probleme.Poseg je pa kratek in naj nebi bolelo je pa tak en čuden občutek ko ti jo da noter ni niti bolečina niti ne vem kaj no...čuden občutek pač ,mene je prijela kot ena slabost pa sem morala počakat v čakalnici en čas da je bilo boljše .SREČNO.

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Mirena
1.6.2009 20:44:57   
fusia
Ob uporabi hormonskih kontracepciijskih sredstev je normalno, da nimaš menstruacije ali da jo je zelo malo. Saj to v bistvu niti ni prava menstruacija!

(odgovor članu staši)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Mirena
2.6.2009 9:45:09   
ALWAYS LARA
js jo mam tut zdej ene pol leta. prvih par mescov sem tut js mela karnaprej ene izcedke, ampak se je stanje umirilo. mogoče imam mal močnejšo sluz vmes, ampak ne krvavo. menstruacije so zelo boge, trajajo lahko tut ene par dni, samo samo rjav izcedek, kak posamičen dan malj bolj rdeče krvavitve.
samo vstavljanje me je pa kar bolelo, ker mam en rob na materničnem vratu in je ni mogla nikakor not spravt, tko da je probala ene 5x, me vmes mal popraskala po MV tko da sem začela iz rane mal krvavet..no po tleh je blo vse krvav :) po posegu pa nisemveč čutla ničesar.

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Mirena
4.6.2009 13:23:46   
Sofi
Jaz imam Mireno že dve leti. Slabo leto je bilo krvavitev več, sicer blažje vendar več časa trajajoče. Po letu dni so pa čist čudne, cikel se prestavlja na vsaka dva do tri mesece (tri mesece je začetek krvavitve 15-tega v mesecu, nato se premakne za 10 dni). Sem zmedena zaradi tega, ker imam rada vse pod kontrolo in ne vem kaj pomeni ta krvavitev ali zakaj krvavitve ni (ker je nosečnost vseeno mogoča 1:1000). Jaz razmišljam o odstranitvi. Pravzaprav sem že bila s tem namenom na pregledu, pa me je ginekologinja prepričala, naj še malo počakam in razmislim o nadaljni zaščiti (da nobena ni boljša od mirene) in se nato vrnem.

Takrat je stala 130€, zdaj je pa mislim, da že leto dni brezplačna.

Še sama ne vem kaj naj naredim s to mireno, so plusi in minusi.

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu ALWAYS LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Mirena
11.6.2009 10:33:02   
MiRaNi
Jaz imam mireno skoraj 2 leti in sem zelo zadovoljna. ''Menstruacijo'' imam na cca 2 meseca in traja 2 dni. Je pa zelo šibka. Bolečin ne čutim, tudi pri seksu ne. O odstranitvi zaenkrat ne razmišljam.

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Mirena
24.6.2009 11:34:50   
lilly18maj
jaz mam mireno 2 meseca in imam karnaprej izccedek. včasih bel, drugič rjav, pa rdeč,...  to naj bi se predvidoma uredilo v roku 6. mesecev.
vstavitev je potekala normalno. občutek pa je primerljiv z jemanjem brisa. torej- če vas pri jemanju brisa boli, potem tudi to boli, če pa ne, pa tudi to ne boli. mene ni nič bolelo, le malo me je pekla nožnica zaradi razkužila, ampak res MALO,, minilo pa je po 10 minutah
sedaj jo sloh ne čutim, tudi pri spolnih odnosih ne. je pa mirena na recept in ti po zakonu MORA napisati recept, ker če ima mirene na zlogi, jih ima verjetno na črno, pa še rok uporabe je vprašljiv. priporočam menjavo ginekologa. upam samo, da ne hodiš na vrniko v Loko, saj so pravvi šarlatani.

_____________________________

Živi za DANES, ne za VČERAJ, ne za JUTRI in užival boš SREČO ŽIVLJENJA!!!

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Mirena
24.6.2009 12:30:07   
zmajaz
Meni je G mireno vstavil par dni nazaj in ti lahko odgovorim samo glede bolečine - jaz vstavitve skoraj nisem čutila, je pa res, da sem 7 tednov po porodu. Prvi dan sem malo krvavela, zdaj imam pa rjavkast izcedek - kako dolgo bo trajal bomo pa videli. Pa prvi dan sem imela v trebuhu tak rahlo neprijeten občutek - tako kot drugače kak dan pred menstruacijo, je pa že nalsednji dan izginil.

(odgovor članu lilly18maj)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Mirena
24.6.2009 22:35:27   
Balonchy
A se je kera zredila po vstavitvi mirene???

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: MIRENA
25.6.2009 17:53:42   
Lejči
To da traja menstruacija samo dan ali dva in še to zeloo šibka ni vredu. Lahko traja dva dni to ni problem, samo mora biti krvi vsaj za dva polna vložka, tako je meni povedal ginekolog, jaz pa je toliko ne spravim skupaj v 6 mesecih, zato je to pri meni problem. Ker če ni tako, potem telesu nekaj ne odgovarja, ali kontracepcija ali pa se išče potem vzroke kje drugje.



Hm, tole pa jaz ne razumem najbolj user posted image   kolikor jaz vem, je čisto normalno, da pride celo do situacije, ko menstruacije več mesecev sploh ni, ne pa da bi morala biti vsak mesec v taki količini, kot je navedeno zgoraj.

< Sporočilo je popravil Lejči -- 25.6.2009 17:58:51 >

(odgovor članu BLAŽIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: MIRENA
1.7.2009 0:32:11   
* Mateja *
jaz jo mam sedaj skoraj dva meseca, sam mi je gorza ker imam stalno krvav izcedek. Da ne govorim kaj je po spolnih odnosih, moram imaet tavelik vložek. Glede teh izcedkov je groza. Mozoljava sem  da niti ne komentiram. In lasje mi grejo ful ven. A je mela ktera od vas take težave??

(odgovor članu Lejči)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: MIRENA
6.7.2009 18:53:25   
nikita*
Jaz imam mireno že 4 leta. Vstavljanje je bilo ne boleče, sploh čutila nisem. Tudi po 14dneh ko sem imela ultrazvok je bilo vse ok user posted image .

Z njo sem zelo zadovoljno. Od prvega dne od kar jo imam nimam nobenega problema z njo. Sploh ne vem, da jo imam.

Menstruacija je sicer močnejša, traja normalno 5 dni. Bolečine, vnetja ali krvavi izcetki se mi niso pojavili nikoli. Zame je to najboljša zaščita kar bi jo lahko uporabljala, sicer jo bom dala jeseni ven, ker bi radi novega člana user posted image .






_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.


(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: MIRENA
22.7.2009 21:26:56   
ALESSA
Pozdravljene!

Mene pa zanima, če je bila oz., če je katera depresivna ali živčna pri uporabi mirene?
Ker meni je moja G rekla, da nisi. Da si pri tabletkah lahko tu pa naj ne bi bil. V navodilih pa piše. Zdaj pa kaj verjet, ker se tudi sama odločam ali bi ali ne bi imela mireno. Samo zaradi depresije in živčnosti me ne mika preveč, ker sem že itak včasih malce depresivna (nisem na tabletah - AD), zdaj pa ne bi rada to še poslabšala. Prosim za mnenja!!!!!!!!!!!!!!!!

Hvala in LP!

(odgovor članu nikita*)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: MIRENA
3.8.2009 18:17:59   
* Mateja *
jaz sem si jo dala ven! vsa sem mozoljasta, več kot dva meseca z izcedkom in izpadanje las, pol mi jih je šlo ven!!! tako da sem jo dala ven in bom vidla kako vo s časom!!

(odgovor članu ALESSA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?