|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Hujšanje po porodu
5.8.2009 13:45:26   
maktub
joj kako lepo je brat kako lepo grejo punce dol----
pri meni pa je polomijaaa....

Dojila sem do 8 meseca, 2x na dan hodila na sprehode, bolj redko kaj jedla, pila ogromno vode in nič nič in nič...
Zanosila sem z 48 kg, rodila z 75 in sedaj 15 mesecev po porodu jih imam 58 s tem da sem prisla iz bolnice in jih imela 63? katastrofaaaaaa... enostavno nemorem verjet, pa vsi se čudijo kako je to lahko tako.,.. dojila sem ko velika, tamali je bil od samega začetka pravaaa vrtavka in mali hudiček, hodila sem na pilates.. no na koncua sem pa užgala ločevalno dieto in se je držala 3 tedne in sla dol 5 kg in od tukj naprej ne gre pa da se .... no ress da pred porodom sem imela probleme z netežo., tako da moj cilj ni 48 ampak da bi vsaj se 5 kg dala dol.. pa negre.. čisto sem obupanaa

(odgovor članu SURF)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Hujšanje po porodu
13.8.2009 10:33:24   
Ninjazbec
Jaz sem zdaj cca. dva meseca in pol po porodu in mam še tri kile za zgubit. Začetek nosečnosti na 51, konec pri 67, domov sem pa prišla z 56. Tko da dokaj počasi zgubljam. Je pa res, da imam ful apetit, pa še samo sladko mi vleče in tako nezdravo. Zdaj ko dojim (nimam občutka da bi mi dojenje kaj pobiralo user posted image ) pa še malo pazim da ne jem sveže zelenjave in sadja, potem pa še več umetnih cukrov pojem, pa mesa in pašte. Delam vaje skorej vsak večer, pa vozičkam, za bazen žal nimam možnosti, čeprav bi mi najbolj pasalo glih plavanje. Mam pa še dodatno motivacijo - poroko čez en mesec user posted image , včerej sem izbrala obleko in bi rada še malj boljš zgledala v njej kot je blo včerej. Moj cilj je pa drugače pod 50 prit. Ampak to počasi...

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Hujšanje po porodu
24.8.2009 10:00:33   
mamica2009
Mene pa zanima kako zdravo prehrano jeste.Jaz ne upam svežega sadja in zelenjave, ker dojim da nebi tamali imel krčev.
Kak se lotite hujšanja s hrano? Kero hrano jeste?

_____________________________

http://www.shrani.si/f/2g/yC/1q3AGChX/200.jpg

(odgovor članu Ninjazbec)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Hujšanje po porodu
24.8.2009 14:03:12   
anci banci
jaz sem tudi 2 meseca po porodu... 14 kg mi je šlo dol moram pa it dol še 6 kg .... pa so sedaj ustavile kile.... vozičakamo in jemo zdravo in piemo 6 litrov vodd na dan ampak nikakor kile ne grejo

< Sporočilo je popravil anci banci -- 24.8.2009 14:04:04 >

(odgovor članu mamica2009)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Hujšanje po porodu
26.8.2009 10:59:28   
Chebellca
sem mesec dni po porodu...zredila sem se za 23kg...sedaj mi še manjka 7kg do teže pred nosečnostjo...

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Hujšanje po porodu
26.8.2009 14:29:23   
urshak
jaz sem 25 dni po carskem in sem na teži, ki sem jo imela pred nosečnostjo. Pa se nisem nič trudla, je kar samo šlo. Sem se pa pred nosečnostjo in tudi prvih nekaj mesecev prehranjevala po montignacu. Mogoče je to pomagalo.

(odgovor članu Chebellca)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Hujšanje po porodu
26.8.2009 17:44:15   
biba14
Jaz sem 2 meseca po porodu in se zadnji mesec tudi nikamor ne premaknem ( s kilami navzdol namreč). Med user posted image sem pridelala 14kg, ko sem prišla iz P sem imela 6kg viška,v 1 mesecu sem zgubila še 3kg, te preostale pa ne grejo dol,pa čeprav pojem max 800kcal na dan in ful vode spijem. Naj povem,da ne dojim,ker pač ni bilo. Sam sem pa že čist v badu,ker imamv pasu 15cm več kot pred nosečnostjo,tako da niti 1 stare obleke ne dobim nase.user posted image

(odgovor članu urshak)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Hujšanje po porodu
27.8.2009 13:17:32   
ronja
Jaz se sicer nisem dosti zredila, sem pa vseeno shujšala nazaj - v bistvu neplanirano. Obakrat sem največ shujšala, ko je lubi šel na službeno pot za 1 teden (prič je bilo to 3x po 1 teden, drugič 1x po 1 teden) in letos smo bile še na morju same 1 teden. Takrat mene kar pobere, ker z dvema malima ni časa jest. Tak da pri meni je rešitev stradanjeuser posted image - oz. pač precej premalo hrane za vse aktivnosti (dojenje, sprehodi, nosenje tamale,...) - čeprav nenamerno, ampak se obneseuser posted image .

V času, ko pa spita, če se to slučajno kdaj zgodi sinhrono, pa grem vedno jest in se bašem, dokler se ena ne zbudi, sicer bi bila res presuha (zdaj mam 53 kg, kar je toliko kot od 1. letnika SŠ dalje).

Jelcy, apetit mam jaz tudi, samo časa nimam tok pojest kot bi radauser posted image

detece, veliko jih shujša, ko grejo nazaj v službo.

Sicer pa sem (pred malimi) jaz vedno shujšala, kadar sva več seksala... (samo zdaj to ne pride v poštev - male so skoz budne, zvečer pa zhiratava, kar morava, potem pa dostikrat kdo samo dol pade).

PS: je pa res, da imam rada sadje in zelenjavo in da za žejo pijem vodo ali cedevito ali nesladkan čaj. Gosti sok samo na kaki zakuskiuser posted image . Aja, pa spim tudi zelo zelo zelo malo, to tudi pomaga.

makatub, pa saj 58 tudi ni tako grozno veliko, da bi se morala glih požret zato! kaj pa če daš za dva tri mesece tole hujšanje in razmišljanje o kilah čisto na off? Mogoče si boš ratala taka čisto všeč in takrat se navadno celo tehtnicca sama premakne malo dol...

nina, zakaj pa pod 50? Za eno odraslo žensko se mi zdi to nekam malo kil... (res je, da ne vem, koliko si visoka, pa vseeno, če si pred nosečnostjo imela 51...)

mamica, jaz že od začetka jem vso sadje in zelenjavo, res pa je, da je ne kisam. Nobena ni imela zato problemov.

(odgovor članu iskanje)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Hujšanje po porodu
1.9.2009 20:57:57   
uršula83
Med nosečnostjo pridobila 10kg, iz porodnišnice prišla in po enem tednu na prejšnji teži. Sedaj sem 8,5 meseca po porodu in sem na PLUS 7kg, kile pa kr gor in gor. Zakaj nimam pojma, tabletke sem ta mesc ukinla, pa da vidmo. A sm postala podzavestni požeruh al pa ne vem kaj se dogaja.

_____________________________

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Hujšanje po porodu
1.9.2009 21:16:48   
irenav
Jutri bo 1 leto od poroda. Lanskega 1.9. sem imela 95 kil, sedaj jih imam 66. Je veliko dela z dvojčki, ja :), in gre kar samo dol, brez,da  trudim :).

_____________________________

2.9.08 sta se rodila moja sončka!

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Hujšanje po porodu
1.9.2009 22:28:25   
mateyka
Aja, pa spim tudi zelo zelo zelo malo, to tudi pomaga.


zakaj pa to pomaga? ronja to ni dobro. kot del shujševalne pa sploh ne.. mislim, spanje v etapah (mali otroci), ok. samo namenoma količinsko malo spat - meni se to ne zdi dobra ideja.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Hujšanje po porodu
2.9.2009 12:04:30   
mebesa
jst sem pa tut mislila, da bom kar ostala debela, še 7 m po porodu sem mela trebuh kot 5 m noseča, potem pa ne vem, brez nič telovadbe, dosti hranjenja in preveč dela z dvema malima, pa gospodinjstvo, vrt, sprehodi,... zdaj, 1 leto po porodu sem suhcena, kot pred porodom. pa ne hodim še v službo, kaj bo šele pol?

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Hujšanje po porodu
24.10.2009 23:14:44   
šrimpf
zanosila sem s 52kg, rodila s 67kg, tri mesece po porodu pa imam 53 kg. počela nisem nič posebnega, pila sem samo vodo in kavo, sokov ne maram, ker so mi vsi po vrsti presladki. zdaj malemu ugotavljajo alergijo, zato sem na nemlečni in brezjajčni dieti, kar zelo ugodno vpliva tudi na linijo. nobenih sladkarij, sirov, salam... jem domače marmelade s skoraj nič sladkorja, polbel kruh, pa pretežno vse sadje in zelenjavo ter nemastno goveje in perutninsko meso. dejansko prvič v življenju jem res zdravo, edino jogurt pa res pogrešam.
aja vozičkamo vsak dan po kako uro, včasih dve, telovadim pa nič. še vedno me občasno boli rana od CR, zato si niti ne upam.

(odgovor članu mebesa)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Hujšanje po porodu
26.10.2009 12:13:59   
ronja
zakaj pa to pomaga? ronja to ni dobro. kot del shujševalne pa sploh ne.. mislim, spanje v etapah (mali otroci), ok. samo namenoma količinsko malo spat - meni se to ne zdi dobra ideja.


hehe, mateyka, kdo pa govori o namernem nespanju?user posted image To je vse silom prilike. Pa tudi o shujševalnih dietah pri meni ni govora - nimam discipline za to in to vemuser posted image . Tak da: jaz ne hujšam (namerno), bi prej mela kako kilo več kot kako kilo manj, vsaj zdaj z 52imi, mi gre na živce, ker zgledam malo shirana in ker se me vsaka bolezen prime, kadar sem tako suha... Samo pravim, da pomaga pri hujšanju, ne da to delam nalaščuser posted image . Pomagajo tudi lubijeva službena potovanja, pa nisem najbolj srečna, če mora kam ituser posted image .
To ni glih moja ideja, da ne spim - to idejo sta dobili mojidve maliuser posted image , no, precej sem pa sama kriva oz. moja domišljija (kaj bi brez nje, skoz spala, očitnouser posted image ), ker se pač nočem odpovedat svojim hobijem, čeprav čas (beri: dva mala otroka) tega glih ne dopuščajo najbolj... Ampak to je tak, saj veš: maš en projekt, ga hočeš končat, pa pač potegneš v noč (no, napaka, maš par 10 projektovuser posted image ...), potem se pa ravno tisti dan ena ful zbuja, potem pa kakšna zboli, potem nekam gremo in je treba pripravit za sabo, potem je treba spet malo stanovanje skup spravit, ker sem vmes seveda to zapostavila... In potem si tamuser posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Hujšanje po porodu
1.11.2009 12:27:56   
Anonimen
Zanosila sem s 54kg, do poroda sem prišla na 68 kg, danes 16 dni po porodu, pa imam še 4g viška, se pravi 58kg. Itak pa kg niso vse, ker meni ostaja trebuščekuser posted image Se pa bojim, da bo šlo prehitro dol, ker dojimo non stop, črpamo mleko, sprehajamo se še ne veliko....tako, da bomo videli kaj bo do pomladiuser posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Hujšanje po porodu
7.11.2009 15:34:14   
tea85
punce, mene pa zanima kdaj ste začele telovadit po CR??

jaz sem šla v P. 6 kg dolzdaj jih mam kake 8 +, no nisem se vagala od te ko sem bla v bolnici, mi pa gre tudi na živce, ker mi tak hecno trebuh visi prek te rane od CR.


_____________________________

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Hujšanje po porodu
14.11.2009 1:27:14   
Anais Nin

tea85 - jaz sem imela dva CR, od zadnjega je dve leti in še vedno mi koža visi preko šiva. Ne vem kaj bi bilo, če bi bila suhcena, trenutno imam tako na pamet ene 5 kg preveč.

(odgovor članu tea85)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Hujšanje po porodu
17.11.2009 0:49:17   
tea85
no mogoče ko še shujšam in pridem na staro težo nebo tak viselo prek, pa vseeno bo treba nmalo po telovadit vrjetno.

_____________________________

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja




(odgovor članu Anais Nin)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Hujšanje po porodu
17.11.2009 0:51:49   
frrrr
dojenje + vozičkanje

(odgovor članu iskanje)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Hujšanje po porodu
17.11.2009 16:29:52   
brigita23
med nosečnostjo sem pridobila 33kg, zdej po 6-h mesecih imam še 4 kg viška. Največ sem spravila dol z hojo vsak dan 2x po 6km (hitra hoja, seveda kolikor sem zmogla), dojenje, res sem pila vodo in jo še pijem ko kamela pa masaža stegenj, trebuha in tazadnje med tuširanjem. Moram pa priznati da jedla sem pa še vedno veliko, posebej sladko po kosilu je bilo nujnouser posted image . Imela sem CR in tako kot vsem je tudi meni koža visela čez rez ampak počasi gre nazaj. Najboljše vaje za to so keglove, pomagajo krčit maternicouser posted image .  Bi pa priporočala puncam po CR da ne začnejo prehitro, jaz sem pretiravala saj se je bližalo poletje in sem hotla vse tiste kg v enem dnevu skurit. Sem bila vsak dan na sobnem kolesu pa  počepi, trebušnjaki, itd. No kot posledica pa so mi začele zelo pokati žili in sem prišla na morje plava kot bi me kdo s kolem pretepel. Zdej poskušam jest čimbolj zdravo hrano sem zamenjala navaden riž za polnovrednega, prav tako tudi testenine, pa ržen kruh, pa veliko tune in purančka, je pa res da pa tudi kako pečenko pojemuser posted image , sam ne vsak danuser posted image

_____________________________

NAŠA SREČA JE NAŠE NAJVEČJE BOGASTVO

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 45
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Zakaj dojenje ni vedno najboljše?
Babica je iz svojih izkušenj ugotovila, da dojenje ni vedno najboljša možnost. Ob tem je razkrila, da je v resnici najpo...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?