Maksi1
|
Živijo. Mi smo tudi imeli danes posvetovalnico. Zarja ima pri mesecih 5160 g in 61 cm, naslednji pregled pa 23. 6. Pa cepljena je bila. Poleg klasike še proti rota virusu. Res je drago, ampak priporočljivo, ker jo bomo feb. dali v jasli. Uboščka moja je bila čisto paf, ko ji je una medicinka zarila iglo v stegnčke in na šus izpraznila vse cepivo v mišico. Se je skoraj pol ure jokala. In to tak jok, kot ga še nisem slišala. Pa še krokodilje solze. Uf, mi je blo hudo za umret. Še dobro, da je bil moj z nama. Sunny - tm pri Ajbi še nisem bla. Je pa fino, če gremo k Soči. za uživanje na plaži. Midve bova danes ostale notri - tako je patronažna rekla zaradi cepljenja. V čertek pa gremo lahko kej skupi vozičkat. Vandam - glede cepljenja ti bom napisala vse, kar mi je patronažna glede tega povedala, ko je bila prejšnji teden na obisku. Rreakcije na cepivo so lahko: - alergični šok (ki se zgodi lahko v pol ure po cepljenju, zaradi katerega je dobro ostati ta čas v bližini ZD, čeprav v NG takega primera ne pomnijo že dolgo), - alergija v smislu pikic po koži (lahko je čisto nenevarno, vendar je naslednjič pri cepljenju pod kontrolo - ostane en čas na opazovanju) - vročina (nad 38,5 daš svečko) - boleča nogica (tudi še 4 dni po cepljenju, mesto hladiš po par min večkrat na dan, lahko tudi z hladilno vrečko iz zmrzovalnika ovito v tetro, daješ jo spat na drugi bok, pomaga tudi svečka, ki poleg vročine zmanjšuje tudi bolečino). Otročki po ceplejnju so lahko bolj zaspani in sitkani. Ostanejo naj v stanovanju. Še bolj jim paše mir in crkljanje. Itak. Simonakr - za 3 mesece. Mlea - zakaj že ti zbiraš podatke? A ni že brkn neki zbirala? Tancy, Piškot - meni je pa tista reklama zakon. Ne vem, zakaj ni ene take za detergent za pranje posode. Te so namreč tako bedne. za obrat od Hanike banike. Črticaa - glede klopov je moj nekje prebral, da če ga odstraniš v 24 urah, ne zboliš in glede na to, da otročke vsak dan umivamo, bi klopa hitro videle in ga lahko pravočasno odstranile. Vsekakor gre pa za laično mnenje in bi ti tole moral kak P (ne)potrdit. Diamantina - imate cel kilo več kot mi. Majchy - kako lepe slikice si dala v seznam.
|