|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: prašičja gripa in nosečnost
7.5.2009 12:24:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Volga


mal prijaznosti vam nebi škodilo


Mislim, glej, dragica, dokler svoje življenje živiš v SLOVENIJI, mali podalpski vasici in ne v MEHIKI oz. v kateri še bolj zabačenih dežel, potem je koneckoncev to NEUMNO in ne RESNO vprašanje. Ker paniko zganjat, da si ne upaš iz bajte, ker pod srčekom nosiš novega sončeka je DEBILNOST in ne SKRBNOST.
Amen.


napisala sem, da te skrbi glede na to kakšno življenje živiš....če te služba pošlje v tujino .......a boš reku da ne greš ker je nekje že prašičja gripa ali te mogoče skrbi.........pa na morje bomo tudi kaj šli ane............

ja volga kvečjemu če si zapečkar in čakaš doma pol je pa res brezveze in debilno razmišljat o prašičji gripi...
očitno ne veš kaj je življenje....

neumno vprašanje je tukaj gor marsikatero ko se nosečka prvič srečuje z nosečnostjo recimo pa se nanj mirno odgovarja......(ali sem noseča če bruham.hahahahaha)
o tej temi je pa neumno govort.......
ko pa bo z enim otrokom nekaj narobe zaradi mogoče tega o čemer govorimo bo pa celoten RR jokal...

lahko ti povem samo banalno stvar.........moj brat ima resne življenske probleme zaradi leta 86 ko se je rodil pa veš kaj se je takrat dogajalo in koliko km stran................ne bodite cinične

(odgovor članu Volga)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: prašičja gripa in nosečnost
7.5.2009 14:19:36   
Netopirčy81
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

ali katera ve kako je če se v času nosečnosti okužiš z prašičjo gripo.........ali lahko nosečnice uživajo tamiflu oz. zdravila s čimer zdravijo..........
sem pa v 4 mesecu.........
jaz sem čisto trda od strahu in se sploh ne premaknem več......sam gledam kje je kdo sumljiv..


1. Prašičja gripa je napačen izraz za to gripo!!!Je pač gripa podobna kokr jo imajo lahko prašiči....

2. Vsako zdravilo ima navodilo, kdo jih sme jemati in kako se jemljejo

3. Tut jest sm noseča, sam ne zganjam panike ob 1. kašlju okoli mene. Seveda si zaskrbljena, sam pretiravat pa valda ni treba. Če bo ta bolezen prišla v SLO verjemi, da bo to še isto minuto po radiu in TV, takrat pa le poklič svojga G, in ga vpraš za nasvet.

_____________________________

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: prašičja gripa in nosečnost
7.5.2009 14:44:05   
Bojana82
Ko sem bila prvič noseča je ravno izbruhnila ptičja gripa, sedaj sem drugič noseča in je izbruhnila " prašičja " gripa, ne upam si pomisliti kaj bo, ko bom tretjič nosečauser posted image  ......v glavnem niti prvič niti sedaj se z dotičnimi gripami ne obremenjujem, druga pesem pa bo, če ta gripa izbruhne pri nas, upajmo na najboljšeuser posted image ......

(odgovor članu Netopirčy81)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: prašičja gripa in nosečnost
7.5.2009 16:08:21   
Suzikaa
Drage nosečke!!!

Razmišljajte raje o čem bolj pametnem, kot pa o prašičji gripi, katero so novinarji nenormalno preveč napihnili!!!!!
Kot je že bilo parkrat tukaj gori zapisano, to ni nobena hujša in grozna oblika gripe kot je navadna gripa. Lepo vas prosim, za kao normalno obliko gripe tudi ljudje lahko umrejo pa se ne dela zaradi tega noben rompompom!!!!!!!!!!

Vsa ta negativno usmerjena mišljenja in neka nepotrebna sekiranja niso nič po volji našim pikicam v naših trebuških, tak da pojdite raje na sprehod al pa na sladoled pa pozabite na prašičjo gripo za božjo voljo!!!!!!!!!

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: prašičja gripa in nosečnost
14.5.2009 21:46:35   
birdy
Mislm da sem nek slišala, da te lahko samo človek k je bil prvi okužen z prašičjo gripo okuži z njo. Se pravi to pomen da je bil en Francelj v mehiki in tam dobu tole gripico, nalezu je pa jožico. Ti si pa pol pršla v stik z to Jožico in o groza, ona pa ma prašičjo gripo. Ampak jožica te z njo ne more okužt, ampak te lohk sam francelj. Tko da morš met res "srečo" da naletiš na ta prvega okuženega.
Leto 86, jst ne vem no, ampak cela generacija bi bla zajebana če bi vse res sem prišlo. Tko da sory, ampak tvoj brat pač ni mel sreče in je eden od tistih k pač majo težave, take in drugačne, v življenju. Tufd ob letih k se ne zgodi nč katastrofalnega se rojevajo otroci k majo kasnej zdravstvene težave, tko da krivit Černobiluser posted image  Za vse pa tud niso krivi nouser posted image

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu Suzikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
18.7.2009 22:55:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu birdy)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: prašičja gripa in nosečnost
19.7.2009 16:16:37   
nincrli
A je vprašala katera ginekologa kako je z zdravili med user posted image ?

_____________________________

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: prašičja gripa in nosečnost
19.7.2009 16:35:37   
Vixen
Pušenjak pravi tole: http://med.over.net/forum5/read.php?19,5541809,5542312#msg-5542312

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: prašičja gripa in nosečnost
19.7.2009 18:28:09   
ShopGirl
Sem šla brat vaše komentarje za nazaj in zdej, ko je že tok novih potrjenih primerov okužbe v Sloveniji (naši mali podalpski državici kot je ena cinično napisala), morm reč da zvenijo še bolj glupo kot so takrat ko ste jih zapisale. Mislm ok - valda je pretiravanje da ne zapuščaš lastne hiše, ker se bojiš okužbe - sam da te skrbi, da bi se od koga lahko okužila, pa te zdej že upravičeno. Sej bi nas skrbelo že, če ne bi bile noseče - te skrbi samo zase, tko pa nismo več same.
Mene je začelo skrbeti šele zdej, ko poslušam na poročilih da so okuženi slovenski dijaki, ki so v Grčiji. Midva greva letos na Kefalonijo in itak da te mal stisne pri srcu, ko slišiš tako novico. Pri vsem tem mi je v tolažbo le to, da sklepam da so bli ti dijaki kr precej prepiti (sploh če so recimo na maturancu), pa jim je odpornost padla in so bli bolj dovzetni za okužbo - poleg tega so bli ziher v kakšnih klubih kjer je nabito polno folka. Ker nosečke ne pijemo in ne žuramo sem torej bolj varna user posted image  Malo heca.

(odgovor članu Vixen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: prašičja gripa in nosečnost
19.7.2009 19:42:58   
tasa_m
Nosečnic ne zdravijo. Ravnokar so imeli to po TV-POP TV.

Lp.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: prašičja gripa in nosečnost
19.7.2009 19:45:26   
Vixen
Ni res, rekli so, da CEPIVO (še) ni registrirano za nosečnice. S cepivom se preprečuje, ne zdravi.

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: prašičja gripa in nosečnost
19.7.2009 21:47:13   
ShopGirl
Tasa, to kar so govorili na POP-u ne je tko kot ti je Vixen napisala - ne dajo cepiva, se pravi ne delajo preventive za nosečke, Tamiflu za zdravljenje pa seveda lahko dobiš.

(odgovor članu Vixen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: prašičja gripa in nosečnost
20.7.2009 9:05:55   
*pupsa*
Kar se tega tamifluja tiče je informacij o tem ali pomaga ali škoduje toliko kokr je tem na temu forumu....grozno da človek ne ve, ali bo vse ok ali ne...grozno mi je pri srcu ko pomislim, da v primeru, da dobiš gripo da ne vedo kako vplivajo zdravila na plod oz. kakšne so lahko posledice...le te se lahko pokažejo kasneje...misliti pozitivno je zadnje kar nam ostane...odnos do nosečnic je katastrofalen, poglejte Anglijo kjer so jim rekli, da naj ne zanosijo...katastrofa!!! V Sloveniji bo cepiva le za en del prebivalstva pa še to tega, ki je izpostavljen večji masi ljudi, zdravstveni delavci in podobno....nosečnice smo zaenkrat v skupini tistih, ki jim cepljenje zaradi nepoznavanja učinkov ne dovolijo, cepljenje mlajših od 18 tudi ni opcija...kaj pa naši otroci v vrtcu so tudi izpostavljeni okužbam...super tolažba da cepivo bo vendar bo npr. moja družina izvzeta iz tega edino mož pade v ta okvir cepljenja vendar šele nekje pozimi?!?!?!

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: prašičja gripa in nosečnost
29.7.2009 13:00:01   
kksb
evo punce...pri nas v službi so že trije ukuženi s prašičjo gripo -   jaz pa sem v 17tednu nosečnosti - prve =)
tako da se mi edino pametno zdi da pač grem za kak mesec na bolovanje - tako in tako imam planiran dopust v drugi polovici avg... tako da bom pač 14dni na bolniški - na dopsut ne grem nikamor tako daleč da bi me skrbelo - je pa tak da kot smo slišali  se gripa prenaša tudi s papirji in denarjem za kar imam pa jaz veliko možnost za okužbo...

vsaka previdnost v takem primeru se mi zdi da ni odveč...

LP

(odgovor članu *pupsa*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?