|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
24.6.2009 22:04:33   
naja78
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
21.9.2009 6:58:44   
Nikica
Kljub operaciji je sin od takrat bil že 4-krat zelo prehlajen, prehlad je trajal od 10-14 dni, nazadnje je kljub litrom in litrom fiziološke, operila končal pri specialistu zaradi totalne zabasanosti grla in nosu z gnojem (je dobil neke kapljice proti vnetju). Poleti so ga trikrat bolela ušesa, pediater je rekel, da ima samo nabrekel, pordel bobnič, zato je moral zopet dati kuro z operilom. Njegovi prehladi so zelo intenzivni, z visoko vročino, brez antibiotika. Je pa tudi zadnjič tako kašljal, da ga je bolelo v prsih, ampak na krvi se je pokazalo, da ima samo virozo. Apeit prav tako ni nič kaj boljši kot pred operacijo, kot so nam vsi napovedovali. Govor pa se je s prehladi poslabšal, tako da sem ga naročila k logopedu. Ponovno je naročen tudi na polikliniki, ko bo zdrav, da mu preverijo sluh, ker naj bi bili bobniči spet slabo zračni. V tako kratkem času pa se mu je tudi v ušesih nabrala tona ušesnega masla, da so mu jih morali na orl sčistiti. No, antibiotika sicer ni dobil zaenkrat (če izvzamem, da je imel tudi dvakrat vnete oči), ampak prehlajen je pa ''konstantno'', kar se prej ni dogajalo. Sploh nevem, kaj nas čaka pozimi, če je bil že poleti tak ubošček. 

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
21.9.2009 11:19:51   
naja78
živjo!
sem prebrala tvoj post.user posted image

mi pa moramo rečt da smo na KOJNU.od operacije-maja,je bil 3x prehlajen.dajali operil(vedno je treba dajat da ne gre naprej,ker ko se zabaše je konec).tudi zdaj je 4 teden zapored v vrtcu oz od operacije je skos v vrtcu.
in od op nismo jemali antibiotika.user posted image kar je za nas zmaga.

a je tvoj sin v vrtcu,ker če je je to normalno stanje in čist pričakovano.jaz nikoli nisem mislila da otrok ne bo več prehlajen,da ne bo huje zbolel(ok recimo angine,viroze,...),huje mislim tako,da mora bit doma.
in vedno ko se začne prehlad mu začnemo dajat operil,pucamo na litre s fiziološko.res pa da roko na srce pri nas tudi kako lavažo nosu izpustimo.
preventivno,ko ima zelen smrku-bakteroijsko vnetje v nosu,mu dajem TOBREX kapljice,ker mu po 3 dneh ustavi oz zelo umili prehlad.
tako sem se pač naučila od specialista in se ravnam po tem.operil jemljemo tudi 14 dni zapored,naredimo 3-5 dni pavzo ok,razen ponoč če je kriza mu dam in potem spet.mu pa celo poletje ni teklo iz nosu.

je pa za pričakovati da bodo še zbolevali za viroze,tudi naš ,ker se lani v vrtcu zarad pogostega manjkanja niti ni prekužil.
pa še neki smo naredili: cepili smmo ga za PNEVMOKOK 23 vključno s PREVENARJEM. in smo za 1x več kot  zadovoljni.

kaj naj rečem.pogumno naprej in ne se bat pravočasno uporabljat operil ki vso zadevo ornk reši.
res pa je da so lahko nekateri otroci izjeme.tudi žrelnica lahko nazaj zraste.no in se nič ne sekiram,če našemu bo,bo šel še 1x na operacijo.

kaj pa cevčice v ušesa??mogoče bi to rešilo zadevo???ker zgleda da ima tudi anatomsko ozke poti in se mu takoj zabaše.
če boš rabila kako pomoč piši!!!

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
21.9.2009 11:26:12   
naja78
še nekaj: naj ga na orl ornk pogledajo.vprašaj po njihovih pričakovanjih kako bi moglo bit.konc koncev se grdo sliši-daj reklamacijo.s tem ne mislim spet otroka izpostavljati vsem možnim experimentom,ker vem da je to psihično zelo težko.ampak malo potoži,da si pričakovala spremembo,mogoče se bodo stvari obrnile na boljš.reci naj ti napiše v izvid da priporoča cepljenje s pnevmokokom23.ga boš imela zastonj.ker če ne je 70 eur za plačat.no jaz bi tudi,samo zakaj če ni treba.

pa še to: naš tudi malo kašlja.ampak kašljajo vsi v vrtcu.in mi smo lani na račun takih kasirali antibiotik.normalno je ob takih temp.ki nihajo.mene tudi ferbec matra kako bo pozimi.kako bo z laringitisi.
držite se.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
22.9.2009 9:02:31   
Nikica
Hvala za vse nasvete in informacije. Res nisem vedela, da se operil lahko daje tako dolgo. Naša pediatrinja ga celo odsvetuje, da preveč izsuši nosnice, tako sem ga jaz sinu dajala vedno največ 5 dni zapored, potem pa kratek premor pa spet. Oktobra ima na polikliniki spet pregled, pa se bom še takrat posvetovala...mogoče bi ga pa res bilo dobro še cepiti. Ja, sin hodi v vrtec, ampak se mi zdi da je več doma kot tam. Ta teden je spet štartal, trenutno je zdrav in upam, da vsaj nekaj časa tako tudi ostane.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
23.9.2009 20:30:13   
NinaNiki
Je bil kdo na operaciji z plazemskim nožem ???

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
24.9.2009 9:04:57   
naja78
pojma nimam kako so ga operirali.se mi zdi da pa ne s tem nožem.
vsekakor tudi ob klasični operaciji ni velik krvavitev.

(odgovor članu NinaNiki)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
11.11.2009 9:12:56   
Nikica
Da se spet javim po dolgem času, ker me dosti mamic sprašuje, kako je po operaciji. Nazadnje je bil prehlajen na začetku oktobra, smo bili na kontroli na orl. Ugotovili so timpanogram levo tipa C, desno tipa B, bobniča sta bila bleda, cela, zadebeljena, v nosu in drugot gnoj. Dr. nam je priporočil 7 dni kapljice Operil, čez tri dni Maxitrol, v sluhovoda pa kapljice Soda 2-3 tedne. To terapijo smo dali čez, sin je bil vmes zdrav kot dren in še vedno je!!!!!! Prejšnji teden smo bili na kontroli na orl, ugotovili: bobniča cela, sluhovod prost, sluznica in žrelo rožnata, ADG bp, timpanogram obojestransko tipa A. In končno smo dočakali tako fantastičen izvid!!!!!!! user posted image Se pravi en mesec ni duha ne sluha o kakšnih izcedkih, kašlja tudi ne, lepo diha skozi nos, zelo lepo, jasno, razločno govori, apetit ima fantastičen, poskuša hrano, ki jo prej niti na krožniku ni mogel videti. Čeprav sem prej jamrala, verjetno se vseeno pozna, da je po operaciji mandljev in žrelnice malce več jedel, tako je od maja do zdaj pridobil 3,5 kg in zrastel približno 4 cm. Mu pa dajem tudi tablete Mupi dva meseca, tako da mogoče je tudi na tem kaj. No, upam, da ostane ZDRAVuser posted image user posted image user posted image user posted image , kljub temu da v vrtcu vsi nekaj zbolevajo. 

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
11.11.2009 10:40:39   
živa
Da še jaz pojamram: naš je imel do 3. leta le ene dvakrat vnetje ušes in AB, ker pa je smrčal in dihal skozi usta in slabše slišal (timpanogram B), so ga februarja operirali (žrelnica, cevke v ušesih). Sicer potem nismo več dobili AB, ampak bolan je bil pa kar naprej (viroze), razen čez poletje, ko je bil itak doma. Od septembra je pa več doma kot v vrtcu. Zdaj imamo v enem mesecu že drugič AB zaradi vnetja ušes, zdaj drugič mu je iz ušesa tekel gnoj user posted image , in to kljub rednemu čiščenju s fiziološko in izpihavanju nosu. Ene cevke v ušesu (tistem, iz katerega je tekel gnoj) zdaj ob drugem pregledu dve zdravnici nista več videli, druga je že na pol ven.

In tudi jaz ne vem, kaj naj vendar še naredim, da bi se zdravje izboljšalo - imamo še enega dvoletnika, ki se je tokrat zmazal brez AB (pred 3 tedni sta imela oba vnetje ušes), ampak sta kar naprej doma - kljub vitaminom (Kindervital ipd.), Mupiju, homeopatskim zdravilom za odpornost in prehlad, sadju, gibanju na zraku ... Pregled na ORL (kontrola po operaciji) imamo pa šele januarja.

Kaj mi sploh še ostane?

Lp,

živa

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
12.11.2009 12:00:36   
naja78
ojla.
da še jaz malo obnovim zadevo.user posted image

moram tako napisat: MI SMO ZDRAVI!!!!OD OPERACIJE,TOREJ MAJA!!!!!

zdravi pomeni:nismo imeli vročine in zdravil razel operila od operacije.user posted image je skos v vrtcu,ok,včasih ima podaljšan vikend zaradi mene ker sem na bolniški-user posted image  in malo uživava.

bil je parkrat prehlajen,tudi zelenci so mu šli ven,ampak zboleli nismo.
tako  da za novo leto na orl nesem najmanj 20dag kafeta.user posted image user posted image user posted image
 
pri nas jemo normalno hrano,s sladkarijami itak,sadje,veliko pije,vsaj trudimo se.dajemo pikovit sirup,ker se mi zdi da ful poveča apetit in če otrok je, je zdrav.se ga ne prime hitro.
redno zdaj v zimskih mesecih uporabljamo vsaj vsak večer inhalator,ki sem ga kupila-MR RINO,imajo tazga na orl-ju.na masko.ma bomba.za kašelj in smrklje.
smo velik uzuni,se rekreiramo,no Lan hodi na telovadbo.veliko spi še čez dan.kej druzga pa nič.

nikica: sem zelo vesela.veš včasih je treba čas.in se poštima.definitivno bo zdej boljš in verjamem da je že.me veseli,da cste šli na reklamacijo.user posted image user posted image

živa: viroze bojo skos.naš jih je imel v 1 letu ko je začel hodit v vrtec najmanj 8.posledično po vsaki še antibiotik-ušesa.

in še en nasvet,ki se mogoče sliši glup,pa vseeno.
po kuri antibiotikov,pač za bolezen,ali po preboleli virozi,so meni svetovali,da ga naj NE zadržujem kakih par dni več doma.tako se vrne v vrtec po drugo virozo in opet.štekaš.
ko poje zdravila bi ga jaz dala v vrtec.ker v vrtcu oitak vsi zbolevajo za eno in isto zadevo.tvojega vmes ni,pa pride in faše novo.
ja pa odpornost pade in itd,...itak da mu.ampak če bo pa več doma kot v vrtcu pa bo dlje časa trajalo da "pride not"".me štekaš.???ker doma bo zdrav v vrtcu bo 3,4 dni in spet.no jaz več če mu smrlji gledajo z nosa ne govorim da je bolan in če malo pokašlja.v vrtec gre in pika.ker so drugi isti.user posted image in tako od začetka sept.do zdaj guramo.tudi čez poletje smo bili v vrtcu,razen morja.user posted image
kaj bo nevem.molim da ne bo kaj hujšga,tale gripa mi daje en strah.paše jaz user posted image .pomoje ga bom imela doma če se razpase v vrtcu.al kaj naj????user posted image user posted image user posted image
pa dej pejt prosim prej na pregled.sem že pozabla od kot si??makar privat.če si iz LJ ali okolice pokliči na metelkovo in se k dr.GODINI MARIJI naroči.čakala boš max 3 tedne.pa še jan pejt tja.jaz bi tko nardila.
kere antib. pa dobi?? jih je 12 dni???vsaj 10???upam da ne hisoncila,tudi amoxiklav ni za trdovratna vnetja preveč ok.tako so meni na kliniki rekli.
mogoče se mu je zarad cevk kej zabasal in bo zdaj bolje???dej sporoč.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
12.11.2009 13:27:53   
živa
IZVIRNO SPOROČILO: naja78

kaj bo nevem.molim da ne bo kaj hujšga,tale gripa mi daje en strah.paše jaz user posted image .pomoje ga bom imela doma če se razpase v vrtcu.al kaj naj????user posted image user posted image user posted image



Imam enako situacijo in me tudi grabi panika. Upam na blažji potek bolezni, če se ji ne izognemo, ker mi cepljenje še P odsvetuje (tudi zame).

Jaz malega dam takoj, ko poje antibiotike, v vrtec, ampak nazadnje je imel 2 tedna vročino in 3. teden vnetje ušes. In  ne vzamem ga ven za smrkanje in kašljanje, le če ima vročino.

Zdaj nazadnje je od AB dobil Cefzil (in bruhal po njem, ampak se je uneslo), prvič pa Hikoncil. Nimamo ga več veliko, po mojem ga bo do nedelje (po tednu dni) zmanjkalo. Najbrž mu je gnoj iz ušesa tekel res zato, ker se je očitno cevka v ušesu zamašila ali pa ker je izpadla in ni bilo več drenaže (ampak potem se nam najbrž slabo piše). Če bo še kak zaplet, ga bom pa morda res naročila h Godini, smo bili pri njej že pred operacijo - če mi bo P dala napotnico?

Lp,

živa




(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
12.11.2009 21:12:06   
naja78
oj.

ej hiconcil je k......
mi smo s cefzilom bili več kot zadovoljni.mogoče ti lahk pomagam še s tem da ko ga jemlje naj vsaj par dni ne je nič mlečnega.nam je pomagalo.ta je super antibiotik.ja ga je pa malo.odvisno od aplikacje in teže otroka.povprečno za 6,7 dni.
jaz sem 1x poklicala in rekla da se je flaška polila in dobili smo še 1 pojedli celega.in bil je mir. vedno zahtevaj kak drug antibiotik,ponavadi so cefalposporini čudežni.ker pobijejo vse  bakterije oz širši krog.žin grem stavt,hiconcil ni dokonca pozdravil in ste še 1x fasali.pa vedno vsaj po 7 dneh it na kontrolo da preverijo stanje v ušesu,vsaj veš kaj pričakuješ.
saj boste speljali,boš vidla,samo pogumno.že to je zmaga da letno poje otrok pol manj antibiotikov.teh viroz se pa 1x že prekužijo.user posted image

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
17.11.2009 14:21:48   
saraja
Pozdravljene mamice,

še ena med vami, ki bo šel sinko na op.žrelnice. Smo iz Koroške, pa me zanima, kje ste dale ve operirat svoje otročke. Kje so dobri za to? Pa kje prideš najhitreje na vrsto?

Prosim za čimveč nasvetov

_____________________________

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
17.11.2009 18:18:54   
tinaaja
No za LJ lahko povem, da je zdaj cakalna doba 4,5m. Mi smo dobili datum za 1.4.
MB naj bi imel astonomske cakalne dobe user posted image
Tebi se morda splaca preverit v murski soboti, kjer naj bi bile najkrajse cakalne dobe in super oskrba.
Opcija je se novo mesto-  za ostale variante ne vem vec. Bo se kaksna druga povedala.

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
18.11.2009 6:27:00   
Nikica
Mislim, da smo mi čakali dobra dva meseca, operiran pa je bil v LJ.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
18.11.2009 8:34:56   
naja78
tudi mi čakali v LJ okoli 3 mesece.drugače se pa strinjam s Tinaajo.
pa pogumno.user posted image

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
8.12.2009 20:03:36   
tinaaja
Res carska tale tema. Sem sla zdaj se enkrat vse brat in se malo pomirila. Zgleda, da bo pri nas akcija malo prej, kot smo najprej mislili.

Hci ni nikoli imela angine, vnetih uses,...  Zato je bilo moje zacudenje, ko so nas poslali na operacijo tok vecje, ker sem to zmeraj povezovala z zrelnico. Ima pa ponavljajoce laringitise (letos ene 9 ali 10), konstantno kaslja ze 2 meseca, vecinoma diha cez usta, zato ima tudi skoraj skoz odprta usta in tudi jezicek velikokrat izplazi, stalen obcutek zabasanega nosa (z babyvacom nic ne potegnemo ven user posted image ) ponoci smrci user posted image , verjetno je zaradi vsega tega posledica tudi zaostanek v razvoju govora...

Naja in tiste, katerih otroci so imeli larigitise in veliko kasljali - ali se je to umirilo?

Ali so otroci v svojih oblacilih ali jih dobijo v bolnici?

Ali sta lahko na dan operacije prisotna oba starsa? Namrec, moj bo ves cas not s hcerko, jaz bi prisla na dan operacije (imamo doma se eno dojeco 8mesecnico).

Hvala.

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
8.12.2009 21:26:32   
naja78
Tinaaja:

JA LARINGITISI SO MINILI,VNETA UŠESA MINILA,... moram krepko pisati ker sem več kot srečna in tudi otrok je srečen.user posted image

Ti prideš tja v svojih oblačilih.tisti dan,ko ste sprejeti,so lahko v svojih,vzami pa kot moj nasvet kar pižamico še od njih.pomoje zdej ful hajcajo z radiatorji in se revčki potijo.vzami raj kake 3 mikice s kratkimi,da bo lahko spala,ker bo mokra.itak da sta na dan op lahko oba starša zraven.ko otroka pridejo iskat ga pospremiš ponavadi na hodnik in potem predlagam da za 1 urco skočita na kafe,kaj pojest ali kaj kupitne pozabi ledeni čaj sola od breskve).
po kaki urci jo dobiš nazaj.lohk bo spala ko kladauser posted image ,lohk bo mal jokcalauser posted image user posted image ,od kolegice je tamal norel in bil agresiven-narkoza.pa mine.samo pomisli da bo potem drugač,življenje se vam bo za 100% spremenilo.na boljše.
tudi govor se bo v roku par mesecev čist popravil.
 
Zakaj so laringitisi mimo??!! Zato ker se po operaciji poveča prehod iz nosnega dela v grlenega(po domače  je širša lukna med grlom,glasilkami,...)in do tega več ne prehaja.
pri nas je včasih hripav,pa bolj pomoje od tega ko upije in zja.fantki so sploh bolj nagnjeni k temu.

Ko sem te še 1x prebrala,..............ma nimam besed......obvezno žrelnica je za ven,pa če bojo mandlji(vprašaj)tudi za ven,naj jih dajo,sploh če ima velike.bote že preživeli,majčkeno so bolj bogi  če dajo še mandeljne ven(težje jejo,rabijo dlje bolj mehko hrano,kako svečko,...).

in pri nas: Lan še ni zbolel od 11.5.2009(MAJKA MILA ,NE MORM VERJET),ni imel vročine.ja malo smrka in pokašlja.res pa da še vedno spiramo pridno nos,ob večjih smrkljih damo operil,kar kak teden.skos je v vrtcu,pa HB,ker ga jaz ne bi z mojim vampom svfolgala.imamo 99% obiskanost vrtca,lani v enakem obdobju pa nič,nula.bil je v 1 letu(08/09) kake 2 mewseca v vrtcu.

pa inhalator je zakon.daj vprašaj na ORL,če imajo,da ti pokažejo : MR RINO-ta.PINGVINČKA.meni je zakon,je tak prav specialen na masko.in takega sem tudi jaz kupila.stane 80 eur. super.čeprav zdaj bolj malo pride v upoštev,ampak ga pa še uporabljamo.in drugega bomo tud navajali že od malega.

skratka z enim stavkom: pri nas je situacija za 150% boljša.DEJ BOŠ SPOROČILA.user posted image

zdaj jim bom za novo leto odnesla  malo kafeta,res si zaslužijo.

in upam da mamice prepoznate znake  povečane žrelnice pri otroku.odtipkajte(neki tazga):
FACIES ADENOIDES

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
8.12.2009 22:04:18   
tinaaja
Naja - ful hvala. Mimgrede - a si videla ZS?

Super, ful dobro, da se je pri vas tako izboljsalo. Sploh tale del z laringitisi mi daje ful upanja. Pri nas je bilo ze res ful kriza, zdaj je malo bolje vsaj med spanjem, da nima tok napadov. Je pa tudi ta micena nagnjena  laringitisom in je imela  v zadnjih 2 mesecih 2 (stara 8m). Tako da imam kaslja dost do konca zivljenja user posted image  tole leto je bilo res noro pir nas.

Inhalator imam sicer omronov, ampak je kar inverntar v dnevni sobi - vsaj enkrat na dan je prikljucena. Mr. Rino sem a ze videla na netu - sem ga poiskala, ker si ga tako pohvalila user posted image  Ce se omron pokvari, kupimo tega.

Za mandlje bo moj vprasala. Na izvidu pise: bonica cela, siva, brez odseva, sluznica nosa, zrela roznata, v nosu nekaj sluzi, zrelnica ploscata, nabrekla, mandlja razbrazdana, rahlo povecana, na vartu drobne bezgavke. Indicirana je adenoidektomija.

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
8.12.2009 22:41:10   
naja78
še malo tu napišem!
šla bo ven samo žrelnica.
laringitisi so malo tudi dedni.je pa šit ja ko so tako mali otročki.vso anatomijo majo majhno in je še tolk težje.
priporočam ti za tamalo tudi cepljenje s pnevmokokom,če že niste.
mi smo super zadovoljni.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
11.12.2009 13:53:03   
tinaaja
Zanima me se - s katerim obrokom se zacne na prvi dan? A je ze kosilo, nekje sem brala, da stars sele z vecerjo user posted image  Tok da vem, kaj mojmu sabo dat.

Me je pa cist razkurilo, da ker sem jaz na porodniski, moj ne more dobit bolniske, da gre s starejso v bolnico - drugace dobis prvi in zadnji dan kot spremstvo. Da naj bi mama moral bit hudo bolana, da dobi oce bolnsko. OK, pol bi ocitno morala iti z mlajso in starejso notri na sprejem -> kaj pa pol? Z obema bit not? al pac starejso pustit not do odpusta user posted image  Mah...

_____________________________

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
11.12.2009 14:46:11   
*raci*
Punce živjo,
jaz sem se kar tuki javla, ker imam en velik problem. Naša tavelika 4-leta je lletos že ene 6x prebolela vnetje ušes z AB, zadnje tri mesec je iimela 1 x  gnojno angino in hkratiše vnetje ušes, tako, da se je zdravla z AB-Ospen in kapljicami za ušesa. Od takrat mi skoreja vsak teden potoži da jo bolijo ušesa. Dvakrat sem ji dala kapljice in Calpol in je po dveh dneh pomagalo. Pred 14 dnevi smo imeli pregled na ORL in upala sem na kakšen nasvet. IN kaj... NI pustila pregledat grla, ker od takrat,  ko je imel gnjono angino ji je z... zdravnica tako globko potisnila palčko za brsi, da jo je ranila in je mala bruhala kri. Od takrat ne odpre ust pri nobenem zdravniku. NO, in na ORL zdravnica nesramo reče, da mi ne more dat terapije, ker ni opravla pregleda itd. me pošlje domov, da naj pridemo, ko bo tamala pripravljena odpret usta. NOs, ušesa so bila takrt o.k., sliši slabo. NOs je  čist 3x spiramo z fiziloško. Ta teden že spet potoži da jo boli ušesek, ji dam Calopl je o.k. za dva dni in spet...
Sva že čist obupana, kaj naredit, jutri pokličem njeno pediatrinjo, da vidim kaj naj. Kaj naj naredim , ko noče in vem, da ne bo pustila pokazat grla. NO na ORL je vidla, da ima povečane mandlje.
Kaj naj????user posted image user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
11.12.2009 15:47:49   
GILDA
ŠE GLAS Z OBALE,...sinu so odstranili žrelnico in mandlje pred dvemi tedni in mi vsi z njim vred smo PREZADOVOLJNI!!!vse kar ste povedale mamice je res od poboljšanje dihanja,povečanje apetita,...pri nas je edina razlika ta da sin ni bil pretirano bolan tudi angin ni preboleval( vse skupaj je imel 2 angine in to blage,..ima pa 3,5 let)nikoli nismo imeli vnetja ušes,...pri nas je bil problem dihanje,..ker je imel ogromno žrelnico in ogromne mandlje,..jaz sem se prepustila toku,zaupala otologu,saj mi je rekel da če odstrani samo žrelnico bo treba čez eno al pa dve leti vse ponovit,ker ne bomo zadovoljni,ker se dihanje ne bo popravilo,..skratka naš malček spi tiho kot miš je presrečen da lahko diha normalno,...user posted image user posted image zaenkrat je doma,saj so nam priporočili da ga malo bolj počuvamo zdaj ko so te gripe naokoli,..po novem letu pa bo šel v vrtec,...

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
11.12.2009 21:28:29   
mojca75
super tema user posted image , precej koristnih informacij!

Mi imamo datum za operacijo 13.1. tako da se nam počasi približuje. Imamo pa baje res enormne mandlje - no naša 3,5 letnica. Smo bili na dveh pregledih (prvič privat pri ORL, in potem še na polikliniki, in mnenji sta identični. Mandlje in žrelnico VEN in to A.S.P

Vse napisano mi bo v pomoč. No mi čakamo še hematološke izvide - imam jaz eno motnjo strjevanja krvi, tako da bomo še malo grenili življenje zdravnikom.

Naša obupno smrči ampak res, mož se skrije.... noslja, ... oh...izgovorjava ... čeprav govori skozi in kot navita, da o besednemu zakladu ki je neverjeten ne zgubljam besed, ampak izgovorjava ... pogosto dajem podnapise ostalim.

no, poročam o izvedbi.

_____________________________

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu GILDA)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: mamice operiranih malčkov na žrelnici
11.12.2009 22:11:42   
naja78
čer!!
hej moderator,me čaka nagrada,ker sem sprožila naslov teme??!!user posted image user posted image user posted image user posted image

mal heca.

tinaja: začnete s kosilom,vse gre po tekočem traku.zate in zanjo.ker boste že okoli 11 v sobi.
kva ne bo dobil,je pa res da je odvisno od delodajalca.moji kolegici je tudi šel mož za sina,...ker ona ni šans da je doma-ravno dobila službo  na šoli,in mu aprila grozi odpoved???ku....c pa tak šiht.user posted image
porkaš probi kaj zrihtat.držim pesti.

GILDA: boš vidla da bo čist drugo življenje pr bajti.bravo.user posted image user posted image
mojca 75:poročaj in brez strahu,so še hujše in bolj krute zadeve v lajfu.user posted image

raci:obvezno trejaj pregled na orl,prvo kot prvo,ni obupna štala kaj se je nardilo,tamali,to se dogaja.pa ne sam to,še marsikaj izveš in vidiš ko si v zdravstvu.
jaz bi šla z malo nazaj in to z možem ali še z nekom.pravilna drža pomaga in olajša pregled.to bi vam mogl a sama predlagat.naš je  krulil in znarel ko smo hodili tja.dober otorinolaringolog(mater),bi moral vedet kako postopat pri otrocih in da je tako obnašanje,ker se otroci bojijo itak NORMALNO.
kAM pa ste šli na pregled???

in ni izgovor da mala ne odpre ust!!!!!!!!!!matr ti jo vodiš ne ona tebe.tja in zahtevat pregled ali kam drugam.to da je bruhala kri je normalno,itak se v ustih slabo vse suši,zaustavi krvavitev,ker je vse mokro.bilo je le površinsko.

moj zlati nasvet:otrok,ki preboleva konst.vnetje ušes ali angin,se ne sme zdravit sam doma,zato calpol ni dovolj.rabi antibiotik,pa ne hiconcila.če je v vrtcu,je zaradi tega še bolj bolna.

nema trte mrte,usta odpre,pokazat ušesa.mene je moj pljuval,tepel,kričal,zdravnico mahnil,ker si ni pustil pogledat.pa nismo popustili.pa je bil star 2 leti!!!!
torej.ZMAGAJ TI!!!pOMISLI NA SLUH HČERKE!!!In samo zato da bo slabo slišala ,ker niste vztrajali da se pusti pregledat.naj se ti ne smili,kar se mora se mora.pika.

pa sporoči.


(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...
To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?