junehope
|
Joj mi je hudo, ko berem kako vas virusi napadajo (cappy in ostale). Sama sem prvi mesec nosečnosti sicer zbolela in sem bila cel mesec brez okusa in vonja, ampak potem pa kot rožica, razen želje po pretiranem spancu seveda. To nedeljo sva z mojim dragim tudi kolesarila, po okolici Soče (Kobarid ipd ), natančneje sva šla do Robidišča, potem pa še v Drežnico (ne vem če je to ista kot iz otroške pesmice: Čin, čin, čin drežnice...), samo potem sva pa zašla na en hud makedam pa je bilo treba zaradi varnosti bodočega raje sestopit dol, pa še eno melišče je kar prekinilo pot. Na zemljevidu pa kao vozna pot . Sem bila ful jezna. Sicer mi kolesarjenje noro paše, grem pa čisto po penzionistično, samo zato da ohranjam kondicijo, ker sem izven nosečnosti seveda, navajena dolgih prog cca 70 - 90 km na dan. Imam to srečo, da je majhen bušček (PPD imam šele 28.2), pa me nič ne ovira, pa glede nato da sem se tudi pri 1. nosečnosti imela majhen bušček pa je bil vse več kot v redu, tako da zdaj vsaj nisem več tako v strahu in res uživam v dobrem počutju. Sicer sem med mnogimi tudi jaz ostala letos brez službe, mi je vsaj prizanešeno s stresom v pisarni, ki po mojem mnogim sproti sesuva imunski sistem. Samo mi ni pa fajn brati kako delodajalci izkoriščajo tole recesijo za odpuščanje nosečk, no ja pač zato, ker se ponavadi izteče pogodba za določen čas, samo še nisem doživela da bi kakšni podaljšali pogodbo, ko zvejo da je nosečka. Raje ne razmišljam o tem ker me čisto razbesni, pa še v pokojninski regformi porodniška ne šteje več za delovno dobo. Toliko o ukrepih za boljšo rodnost.
|