|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: prekinitev nosečnosti v 26 tednu
1.6.2009 11:45:38   
Bojana82
O moj bog, zakaj se mora vse to dogajatiuser posted image ....in povzročati takšno trpljenje...

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: prekinitev nosečnosti v 26 tednu
1.6.2009 13:22:09   
Anonimen
Tudi jaz imam žal žalostno zgodbo...v 23 tednu sem imela UPN, zaradi napak na moji punčki. Moj porod je trajal tri dni s tem, da so moji punčki prvi dan dali inekcijo, da ji je srček nehal biti, meni pa sprožili umetne popadke, najprej z inekcijo, potem z gelom, potem z tabletami itd...skratka po treh dnevih groznih bolečin sem rodila deklico...490 g v 23/1 tednu, pa mi je, ker je bila deklica za 10 gramov prelahka (meja je namreč 22 tednov in 500 g-tako so mi povedali zdravniki), pripadala le bolniška 30 dni, ki pa mi jo je moja G nato za 30 dni še podaljšala. Tako da sem bila skupaj doma dva meseca, ki pa sem ju zelo potrebovala.

Moj porod je bil opredeljen kot splav in ne kot mrtvo rojen otrok, na podlagi česar bi mi šlo 42 dni porodniške...

rodila sem v MB porodnišnici in vso osebje lahko le pohvalim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Težko je vsak dan sproti...

Sem pa zelo vesela, ko vidim-berem, da je nosečnica s podobno izkušnjo donosila in rodila zdravega otroka...to me nasmeji in mi da upanje in nov zagon...tako da hvala bubi (upam, da sem te prav poimenovala)...




(odgovor članu Bojana82)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: prekinitev nosečnosti v 26 tednu
1.6.2009 13:39:59   
SAŠA77
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
naj vas čuvajo angeli,čuvajte seuser posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

upanje umre zadnje,uspelo nam bo skupaj

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: prekinitev nosečnosti v 26 tednu
1.6.2009 21:48:10   
emica2008
user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: prekinitev nosečnosti v 26 tednu
2.6.2009 6:13:59   
anika87
Anonimna, tudi tvoj čas bo prišel, samo ne živi v preteklosti.
Moje zgodbe sicer ni na javno objavljene (na tem forumu, je pa na Živi v kotičku za žalostne dni - če poznaš), saj sem jo poslala pegi na mejl. Ampak na kratko - lani na 8.3. rodila mrtvega fantka 19. tednov (spontano po AC).
V glavnem, hočem povedat, da poglej moj podpis user posted image , tudi tvoj čas pride, samo potrpežljivo počakaj! V bistvu rodila še nisem, ampak bom kmalu in upam, da bo z mojim fantkom vse v redu, imam občutek, da bouser posted image

Držim pesti, da čimprej pride tvoj čas in seveda za čisto vse punce, ki so (bile) v podobni situaciji, ta čas pa razmišljaj pozitivno, saj angelček iz nebes ne rad vidi mamico jokat...



_____________________________

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu emica2008)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: prekinitev nosečnosti v 26 tednu
2.6.2009 10:51:39   
Anonimen
Jokam, ko tole berem... user posted image  Zgodilo se mi je podobno. Moji punčka je v 32t umrla, ker se je posteljica odluščila. Morala sem roditi "na suho" kot je že discoamela napisala, ko telo ni pripravljeno in zato ne sodeluje. Imela sem 6t porodniške. Dolžina je odvisna od dolžine nosečnosti. Malo pobrskaj po zakonu.
Kot bubi pa sem tudi jaz kmalu po tem krutem dogodku zanosila. Zdaj imamo doma še eno punčko poleg še ene starejše in vem, da njuna sestrica med angelčki pazi nanju.

(odgovor članu *bubi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: prekinitev nosečnosti v 26 tednu
2.6.2009 11:25:20   
emaa
Če gre za porodnišnico LJ, si pred porodom na E oddelku, če je možno te dajo v sobo samo, če ni, potem imaš na žalost cimre. Sem bila cimra dvema puncam, katerih sina sta imela napake nezdružljive z življenjem. Sta bile hkrati obe z mano v sobi. Pri eni je sam porod in potem potekalo brez zapletov (po porodu so jo pripeljali nazaj gor), pri drugi se je zakompliciralo, bilo potrebno čiščenje, posledično ji je bilo še težje. S cimro sva jima bile na voljo, se pogovarjali in trudili pomagati po najboljših močeh, meni se je srce lomilo zraven, pa sem bila samo opazovalec. Sta pa na žalsot obe prezgodaj rodili, tako da se je štelo za splav.
Tako mi je žal, da se to dogaja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: prekinitev nosečnosti v 26 tednu
2.6.2009 12:27:09   
pegi1
emma oprosit, ker sprasujem, je bilo pri tebi vse ok?
ne vem tocno kaj pomeni oddelek E, so tam patoloske nosecnosti al kako?
je slucajno mozno, da te dajo v sobo s kaksno nosecnico, ki je rodila zdravega otrocka ali smo taksne mamice, ki zal nismo imele te srece na posebnem oddelku?
hvala...

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: prekinitev nosečnosti v 26 tednu
2.6.2009 12:39:05   
emaa
E oddelek je za patološke nosečnosti, torej tam ležijo nosečnice z rizično nosečnostjo. Tako, da po porodu ne greš med porodnice, ampak se vrneš k nosečnicam. na žalost pa res nimajo posebnega oddelka ali sobe za tak primer, če je le možnost pa si sama v sobi. je pa tako, da jih veliko tam ne ve, če bo pripeljalo nosečnost do srečnega zaključka, tako da so razumevajoče. Jaz sem bila noseča z dvojčki in sem nosečnost na srečo pripeljala do 36 tednov. Pa še tako je eden od njiju skoraj umrl zaradi prirojene napake. Tako, da na E oddelku je bilo meni v redu, sestre so večinoma ful prijazne. kaj več ti pa napišem na zs.


(odgovor članu pegi1)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: prekinitev nosečnosti v 26 tednu
26.5.2015 16:26:04   
ulaah7
Dober dan. Jaz imam zelo tezko odlocitev sedaj. Moj otrok ima spino bifido (manjka ji del kosti v hrbtenici, misica in koza) in kot posledica tega pa tudi hidrocefalus (tekocina v mozganih). Sedaj sem noseca 24 tednov + 5 dni.
Ker je moznost operacija otroka preko mene, torej v maternici.. da to tocko zasijejo zato da nebi naredilo se vec skode v nosecnosti, sem razmisljala da bi naredila operacijo ki jo delajo samo v svici. Izvedela sem da tudi z operacijo ima moja puncka malo moznosti da bo imela normlano zivljenje. Torej z operacijo ima 30procentov da je celo zivljenje na vozicku, ostalih 70 pa da lahko se ustane in hodi nekaj metrov, ceprav bolj pocasi in na dolge razdalje pa bi potrebovala vozicek. 40 procentov je da bo po rojstvu potrebovala operacijo glave zaradi tekocine v mozganih, ni nujno da bo lahko zadrzala urin in da bo imela spolne obcutke. Ker mislim da si moja hcerka zaluzi boljse zivljenje sem se odlocila da prekinem nosecnost. Trenutno sem v Avstirji zaposlena zato imam tukaj ginekologinjo itd. Rekla mi je da grem jutri spet na pregled v Innsbruck kjer mi bodo povedali ce mi bodo odobrili prekinitev, baje pa je malo moznosti za odobritev. Nato bom vprasala se v Sloveniji in ce ne bodo dovolili bom naredila operacijo. Imam pa se zelo malo casa do moznosti operacije (se 1teden pa 2 dni), cene bo prepozno.
To sem vam napisala zato ker upam da mi bo znala katera povedati ce je imela kaksno podobno situacijo z bilocim ali z operacijo otroka v maternici, ali s spinobifido, ali z hidrocefalusom, ali z razlogi za splav ob taksnih tednih. PROSIM PROSIM. Zdaj zacenjam razmisljati da mogoce ji je usojeno ziveti. Sama se tezko odlocam ker bi najraje da imam svojo puncko in da bo vesela v zivljenju.

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 60
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?