|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijski sončki 2009
13.6.2009 21:55:12   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Res pa je, da je imel Tom pri porodu 3910g in verjetno zaradi tega potem tolk ne komplicirajo, bomo videli kaj bo v torek, ko ga bo naslednjič tehtala.

Kar se napihnjenosti tiče, jaz predlagam donat, mislim da bi moral delovati.



Mogoče je res odvisno od teže, naš še 3kg ni spravil skupaj... Po eni strani sicer pravijo ja, otrok je donošen, vse je ok, ma po drugi strani pa vseeno mislim da bi v dveh oziroma 3 tednih, če bi ostal notri, dodal še kake pol kilce. No, hotla sem povedat da že v P ne pristopajo enako k mamicam oziroma otročkom.

Bom probala donat, samo ne vem, če ne bo zaradi mehurčkov še slabše? user posted image

Jaz sem pa opazila, da me je čisto pobralo po porodu, sem se en dan stehtala in mi je od 15 ostalo samo 5 kg še... Dobro da nisem imela prej premalo...

Aja, koliko pa ve komplicirate pri prehrani? Meni zmanjkuje idej kaj sploh jest, manjka mi sveže sadje in zelenjava, pa kakšna bolj pestra izbira...

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Junijski sončki 2009
14.6.2009 7:31:56   
Naty*Taja

IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Aja, a ima katera kak nasvet kaj pomaga proti napihnjenosti? Ampak ne od malega, ampak moji... Imam čisto napet trebuh, tako da me že vse boli, pa vetrove, in mi ni jasno od kje, ker ne jem nič prepovedanega... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys


Majana, tale napihnjenost - bodi pozorna, glede na tvoje slabo počutje, da nebi bilo slučajno še kej druga narobe s tabo. Recimo kako nezadostno čiščenje al kaj podobnega. Nočem te strašit, sam opozorit, da je tudi kaj takega mogoče in ni glih fajn. Bi blo mogoče dobro, če bi si kak uz trebuha privoščla. Al pa vsaj svojga g poklič in vprašaj za nasvet, če bi bilo slučajno dobro it na kak pregled. A patronažna še kej pride - tudi njo lahko izkoristiš za kako vprašanje in pregled sebe. Al pa jo pokličeš...

Proti napihnjenosti, oz. za odvajanje vode pa pomaga čaj iz češnjevih pecljev. Teh je zdejle dost. Pa koprivin čaj. Al pa kaka aktivija jogurt.

Janci - za bradavice bi bilo mogoče bolje , da si nabavih Lanolin v lekarni. Se mi zdi, da bolj pomaga celit, pa še spirat ga ni treba. (bepanten bi načeloma morala spirat pred naslednjim podojem) Pa obstajajo tudi hladilni podložki za joške, oz. celo taki, ki imajo not nekaj, da ti pocelijo. Poglej si malo na kaki spletni strani kake otroške trgovine. Pa v lekarni po moje tudi tole dobiš. Kar se pa šivov tiče sem jaz napisala, da sem bila šivana in imela vnetje, pa ne vnetje nožnice, ampak teh šivov - se mi je zagnojila zadeva. To sem misla. Drugače pa tudi za ono vnetje, bi ti pomagala kopel iz hrastovega lubja. Pa meni je bolj, kot canesten pomagal Daktarin.

Tira - če se prav spomnim se vidva ne dojita, a ne? Za težko kakanje je lahko krivo tudi umetno mleko...Mogoče probate zamenjat. Drugače pa masaža, pa našadvva če nista mogla kakat, sem z naoljeno bibapalčko malo po ritki požokala. (čist rahlo) pa tudi gre lažje. Drugače pa čakat, da se zadeva uravna.

Kar se rejenja malih tiče - ne vem kaj tolk komplicirajo s temi tehtnicami zdej!! Dejte se ne obremenjevat preveč. Na prvem pregledu je panika, če mali vsega skup ne pridobi 500g in več.. Tak da 20-30 g na dan je po moje čist ok.

Eh punce, čim bolj sproščeno, pa bo vse steklo. Poslušajte sebe in svojega otročka, pa čimmanj vseh raznoraznih nasvetov, tudi dohtarjev in sester, ker se njihova mnenja tak krešejo včasih, da je kr brezveze, mamice pa cele panične in negotove še bolj, kot je treba! Men gre to res na živce. Mi bomo imeli tatretjega v razmiku 4 let , pa je blo še pri vsakem kaka nova fora, kako in kaj, pa kaj moraš, pa kaj ne.... Bedarija. Otročki sami povedo in ko se jih naučiš "slišat" je vse čist izi. Prve tri mesece preguraš, če jih zvija, jih pač zvija - jaz sem zato, da se jih takrat tolaži, ker si res ne morejo nič pomagat. Ko pa to mine je pa tudi vse ostalo lažje!

Lep dan vsem in čimlepše preživite prve mesece s svojimi sončki!



_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Junijski sončki 2009
14.6.2009 9:11:15   
majana79
Naty Taja, hvala za odgovor. Na to sem tudi jaz že pomislila, sicer bolj v strahu kot ne... Bom poklicala v ponedeljek, kako je s tem. Samo se že bojim da bo rekla da naj grem kar v P, tam so pa itak sitni če prideš na urgenco, če ravno ne umiraš... user posted image  

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Junijski sončki 2009
14.6.2009 10:03:05   
mojjaka
Dober dan mamice in mali sončki!

Ja, danes je 14.6., dan ko smo pričakovali našegauser posted image , pa ga že 13 dni cartamouser posted image
Danes smo imeli super noč, ob 23smo se poštimali in šli spančkat, pa je Jaka spal do 3, papanja in previjanje,ob 4 nazaj zaspal in se zbudil ob 8user posted image user posted image user posted image zdaj pa angelček spet spančka.
Danes gremo na prvo praznovanje, ima Jakova sestrična 1.rojstni dan.
Včeraj sva bla tudi pri nas doma, je užival na svežem zraku v vozičku, spoznal vseh 8 bratrancev in sestričen...super je blo. Zvečer ga je spet šravfalo, smo mogli z dudico se tolažit, pa par kapljic gor...pa ni bilo prehudo.

Kako kaj oblačite vi vaše malčke??
Jaz sem mu včeraj še dvojne dolge rokavčke oblekla, pa mislim da mu je blo malo vroče, tako da danes samo en body na dolg rokav in hlačke, pa nogavičke.
Midva pa zaradi dvojnega širokega povijanja komaj spraviva 56št. na ritko, je pa tk smotano ker mu je odzgor še veliko, rita pa ful pobere...pa bomo že, samo da bojo kolkeci vredu.


(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Junijski sončki 2009
14.6.2009 10:16:05   
skuštrana
Majana,  jaz sem imela po prvem porodu full vetrove, pa ne vem zakaj..Po drugem pa ničuser posted image Če bi ti noter ostala posteljica potem bi te bolelo ko user posted image , imela bi visoko t in doživljala še en mini porod. Moji prijateljici se je to zgodilo, res grozno. Je rekla, da kot da bi še enkrat rojevala, samo ven ni nič šlo. Ma, to napenjanje najverketneje ni nič hudega, ampak za vsak slučaj pa le pokliči ginekologinjo (ali pa vsaj Pušenjaka vprašaj na MON-u).
Pri prehrani pa jaz nisem komplicirala probala sem vse in ugotovila da Lizo ni napenjalo po ničemer, arsena pa po gobicah in solati. Pa potem tega nisem jedla, drgač pa vse user posted image

Mamice, uživajte s sončki user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Junijski sončki 2009
14.6.2009 11:18:23   
winter..
Jutro punce.

A veste kaj... Nastavki pomagajo user posted image user posted image  Mi se dojimooo user posted image user posted image  Res sem ful vesela,da je uspelo in zdaj Lara brez težav zgrabi bradavico in prav uživa ob sesanjuuser posted image

Glede prehrane jaz jem vse po malem. No, izogibam se sadju in zelenjavi,ki res napenja.

Oblačim pa jo v bodi z dolgimi rokavi in hlačke. Mislim,da je ravno prav ker ni nikoli mokra,da bi ji bilo prevroče.
mojjaka super za spanjeuser posted image  Priden tvoj sonček.. Mi pa smo se danes zbujali na 2uri in je hotela jest. Zgleda,da je ugotovila kak je fajn zizatuser posted image

_____________________________

6.6.2009 se nama je pridružila princeska Lara

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Junijski sončki 2009
14.6.2009 12:33:41   
*alina*
IZVIRNO SPOROČILO: Tira

Ojla!

Eno vprašanje, kaj pomaga proti napihnjenosti oziroma prebavnim motnjam naših malčkov? Naš Marcel ima namreč vsak dan take težave s prebavo, pa še kakec je kar trd. Nekje sem prebrala, da kuhajo janežev čaj? Kaj veste o tem?
Joj mi gre kar na jok, ko ga gledam kako se zvija user posted image  Poskušam z masažo trebuščka, z nošenjem na trebuščku... pa ne pomaga kaj dosti.



Tira, tudi moja punčka ima težave s kakanjem (kaka na 5 dni) in sem pri pediatrinji dobila sirup, ki se mi zdi da ne pomaga kaj dosti. Tudi jaz dodajam adaptirano mleko, ker mojega enostavno ni dovolj in sklepam, da je problem v tem, da ga ne prebavlja dobro. Najprej sem imela Aptamil, a sem ga zamenjala za Novolac in se mi zdi malo bolje.

Po nasvetu pediatra sem poskusila tudi z donatom, kar je vedno pomagalo...vendar to samo takrat ko ni kakala po 1 teden. Priporočajo 3 ml na kg telesne teže-znebiš se mehurčkov, malo segreješ in zmešaš v mleko.

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Junijski sončki 2009
14.6.2009 12:34:37   
Tira
Ojla!

Mi smo pa že z naše prve kavice user posted image  Je bilo prov fino. Sam imam pa tud jz probleme, k ne vem koliko oblečt našega malčka. Včeraj je imel dvoje dolge pa mu je bilo vroče, danes je imel body, žabice in nogavičke, pa kapico, pa mu je bilo spet mal vroče. Sam manj ga pa ne upam napravit, se mi zdi, da bo za nekaj časa kr tkole vredu.

Tudi mi smo lepo spančkali. Včeraj zvečer se je očitno tko utrudil po prebavnih motnjah, da je spančkov od 23h do 3h in potem smo se zbudili ob 7h user posted image . Res je priden.
Mojega user posted image  sem pa poslala v trgovino po čajček za user posted image , mogoče mu bo to kaj pomagalo pri prebavnih motnjah, da bo lažje kakov. Ker ima še vedno trd kakec.

Joj mene še vedno tko bolijo šivi, da je noro. Se komi vsedem, če nimam šlaufka pod ritjo. Komaj čakam, da bo tole mimo in se lepo zaceli.

Uživajte v sončni nedelji.

(odgovor članu winter..)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Junijski sončki 2009
14.6.2009 12:40:06   
*alina*
IZVIRNO SPOROČILO: mojjaka

Kako kaj oblačite vi vaše malčke??
Jaz sem mu včeraj še dvojne dolge rokavčke oblekla, pa mislim da mu je blo malo vroče, tako da danes samo en body na dolg rokav in hlačke, pa nogavičke.



Jaz oblačim v bodi z dolgimi rokavi, hlačke in nogavičke. Zdaj ko pričakujemo 33 stopinj pa kar v kratke rokave, saj se naše stanovanje nenormalno segreje - smo v bloku čisto na vrhu in je prav zoprno. Predvsem se ravnam po občutku in mislim, da mi gre zaenkrat kar dobrouser posted image

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Junijski sončki 2009
14.6.2009 17:33:14   
majana79
Punce, hvala za vse nasvete user posted image , upam da bom jaz pri tretjem otročku tudi že kaj bolj pametna. user posted image

Moram povedat da sem danes dobesedno tekla 2x na wc in s tem se je končala tudi moja napihnjenost. Očitno se mi je prebava obrnila po porodu, zdaj pa gre počasi vse nazaj na svoje staro mesto.
Ampak šivi pa še vedno zategujejo, packi, tako da se še vedno namakam v hrastovo lubje, pa še hipermangan sem dobila, baje tudi pomaga.

Zdaj grem pa kaj pojest, sem spet lačna... user posted image

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: Junijski sončki 2009
14.6.2009 17:42:31   
majana79
alina, ste pa res bogi, 33 v stanovanju user posted image Mi smo sredi gozda in imam v spalnici že ves dan odprto okno, pa je samo 24,5 stopinj notr... 

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: Junijski sončki 2009
14.6.2009 23:12:41   
*alina*
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

alina, ste pa res bogi, 33 v stanovanju user posted image Mi smo sredi gozda in imam v spalnici že ves dan odprto okno, pa je samo 24,5 stopinj notr... 


Ne ne, sem se očitno narobe izrazla. S tem sem mislila torkovo napoved, ko napovedujejo 33 stopinj...in ko je zunaj tako vroče, se tudi stanovanje precej ogrejeuser posted image  No pa saj zvečer prezračimo pa je malo bolje.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: Junijski sončki 2009
15.6.2009 7:37:30   
bačko
Dan!
No pa smo pri dojenčkih.
Samo na hitro vam napišem da zaenkrat je vse uredu.Jutri naj bi prišla patronažna.Lora je izgubila 10 % porodne teže ko sva šli domov.Ker nimam dosti svojega mleka ji dodajam in kakava vsak dan.Lula tudi veliko.Edino popek me malo skrbi in upam da je vse uredu z njim.Ga čistimo vedno ob previjanju samo vseeno sem bolj občutljiva da ni kaj narobe z njim ker je Žana imela težave z njim.
Ponoči se zbudi enkrat in to med 3 in 5 ureo.Čisto odvisno.Ne bom je preveč hvalila da ne bo potem vse kontra.
Nič lepo se imejte in uživajte ob svojih otročkih.
Aja Žana pa je že 3 dni brez plenic čez dan.Samo ko gre spat in venji dava še plenice gor.Sama je izrazila željo da bi bila rada brez njih.Pridna punca.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: Junijski sončki 2009
15.6.2009 8:35:21   
majana79
bačko, lepo da ste ok. Glede teže se ne sekiraj, naš je izgubil še več, pa smo sedaj počasi šele prilezli na porodno. Naš tudi kaka kot veliki, pa začel je ful več jest, tako pri meni, kot po flaški, ker še vedno nimam dovolj. Pa s popkom bo tudi vse ok, pri nama je tisti suhi del odpadel šele včeraj, se pravi po več kot enem tednu, ampak je bilo vse lepo.
Blagor vam, ki se vam otročki zbujajo samo enkrat na noč. Naš je imel včeraj 'zabavo'. Okoli polnoči sem ga še podojila, ker se je zbudil, potem pa spet ob 3, in sta imela z očitom borbe do 4, vmes mu je moral naredit 2 flaški, jokal je... Groza
No zdaj pa oba lepo spita, jaz pa kličem pediatra da ga naročim pa nikakor ne dobim nobenega v ambulanti. user posted image

Pa velike čestitke Žani user posted image user posted image , ful pridna punca.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: Junijski sončki 2009
15.6.2009 9:34:54   
Mala_princeska
Mamice user posted image user posted image user posted image in poljubčke vašim sončkom.

Upam da se vam kmalu pridružimo.

Včeraj 14.6. bil uraden PDP, pa še nič novega. Moram še zob porihtat, šibam k zobarci.

Berem o vaših dogodivščinah in oblačenje bo tud pri nas vsaj na začetku prava znanost.

Se vam še kaj oglasim, ve pa navijajte za drugo garnituro junijk - kolikor nas pač še čveka.

Majana79 katere pleničke pa uporabljaš sedaj (najbrž še nimaš Racmank)? Jaz imam nabavljene Mullerjeve Moltex Eko ali kaj so že, pa ene DM-ove za prvo silo.

Aja, jaz se od prvič ne spomnim da bi non stop tehtali novorojenčka v porodnišnici in mi težili, a je to od porodnišnice odvisno?user posted image user posted image

Mi je pa sestra zadnjič v porodnišnici, ko sem paniko naredila za dojke svetovala da naj Lanolin sabo prinesem, a Bepanthen ni ok? (da ne zapravljam po nepotrebnem)


_____________________________

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: Junijski sončki 2009
15.6.2009 9:50:11   
majana79
Mala_princeska, navijam zate user posted image

Pleničke imam sedaj tudi Moltex öko, se mi zdi da se čisto dobro obnesejo, racmanke sem pa ne boš verjela, en dan pred porodom kar naročila prek neta, ker dvomim da bi se kaj kmalu odpravila gor. Nisem jih pa še uspela oprat, tako da čakajo v pralnici. user posted image

Drugače pa ne vem kako je s tehtanjem, mogoče je odvisno tudi od otročka, ne samo od porodnišnice. Midva sva bila na intenzivnem v LJ, tako da tam smo vse morale tehtat. No, vsaj v naši sobi.

V LJ dajo za bradavice (sicer težko, tako da moraš imet kar s sabo) Bepanthen, tako da to je vse isto.

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: Junijski sončki 2009
15.6.2009 10:10:38   
mojsonček
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Majana,  jaz sem imela po prvem porodu full vetrove, pa ne vem zakaj..Po drugem pa ničuser posted image Če bi ti noter ostala posteljica potem bi te bolelo ko user posted image , imela bi visoko t in doživljala še en mini porod. Moji prijateljici se je to zgodilo, res grozno. Je rekla, da kot da bi še enkrat rojevala, samo ven ni nič šlo. Ma, to napenjanje najverketneje ni nič hudega, ampak za vsak slučaj pa le pokliči ginekologinjo (ali pa vsaj Pušenjaka vprašaj na MON-u).
Pri prehrani pa jaz nisem komplicirala probala sem vse in ugotovila da Lizo ni napenjalo po ničemer, arsena pa po gobicah in solati. Pa potem tega nisem jedla, drgač pa vse user posted image

Mamice, uživajte s sončki user posted image user posted image user posted image user posted image



Dobro jutro in dobrodošle vse nove mamice user posted image user posted image user posted image !

Počasi se bo tema na čveku v pričakovanju res končala...

Vas nekaj časa nisem brala, pri meni gre hudič očitno res na kup s.r.a.t.

Najprej naj dodam nekaj k temu, kar je napisala skuštrana pa res čisto dobronamerno...  torej prejšnji teden sem malo bolj aktivno vozičkala in zvečer preden smo se odpravili spat sem čutila, kako mi iz nožnice nekaj polzi... itak mi je blo jasno, da to ni nekaj kar se je dogajalo v času čišče, ker jo je bilo samo še za vzorec.... na vložku je ostalo neko tkivo, ne krvavo temveč tako spužvasto... itak me je panika po vsem tem, kar sem doživela po porodu (zaradi priraščene placente sem po porodu pričela močno krvaveti in so mi morali izpraskati posteljico)... naslednji dan sem se odpravila k G in na UZ je bila vidna neka gmota v maternici... spet sem morala za en dan v bolnico na ponovno abrazijo in zdaj srčno upam, da je komplikacij konec in da lahko bolj brezskrbno zadiham... hotela sem povedati le to, da nisem imela ne močne krvavitve, ravno nasprotno - vedno manj jo je bilo, nisem imela niti povišane T in nobene sledi o kakšnih bolečinah... za nameček pa bi prišla na vrsto za prvi pregled po porodu šele konec julija, torej po nekih 10 tednih po porodu... si niti predstavljat ne upam, kaj vse bi se razvilo v moji maternici... sreča v nesreči bi jst temu rekla...

Pa še nekaj sem hotla komentirat... punce, ne se preveč obremenjevat s tehtnico, če ne boste samo napsihirane... jst sem si jo sposodila od prijateljice, ker je bila naša odpustna teža 2470 g,malčica pa še tak zaspanček, da me je bilo prav strah, kako se bomo rihtali... pa mi niti enkrat ni prišlo na misel, da bi jo tehtala pred podojem in potem še po podoju... 10 dni smo se res mučili, ker je bilo vse na uro in na ukaz za obe ampak nekako je potem steklo vse skupaj... tehtala sem jo tistih 10 dni, 1x na dan ob istem času in za babico in pediatrinjo zapisovala težo... mi smo v treh tednih pridelali dobrih 700 g in zdravnica je bila več kot zadovoljna... itak se vsi otroci ne redijo enako in itak se tut vsi ne dojijo enako... midve se včasih na dve uri, včasih pa na 4... predvsem sledim malčici in njenim potrebam...

glede kakanja... pri nas je tut bolj srednja žalost tole kakanje, zelo poredko, vendar mehko blato, ki zgleda tako nekako kot Milka Luflee user posted image  pa je rekla pediatrinja, da do teden dni ni nobene panike, celo do 10 dni ne, po potrebi pa glicerinsko svečko... jst vsekakor ne bom čakala 10 dni, ker bogico že tako napenja da je kar vijolična v glavo...

Mamice in novorejnčki... želim vam čim manj težav in neprespanih noči ter čim več mojčkanja z vašimi sončki...

_____________________________

Moja sreča sta moja sončka...


(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: Junijski sončki 2009
15.6.2009 10:34:14   
*alina*
Bačko, tudi mene veseli, da ste ok! Me pa zanima za katero MF ste se odločili, da Lora tako lepo kaka?  Vem, da je odvisno od otroka do otroka, ampak vseeno...

Mala princeska, vsak čas boš tudi ti na vrsti! Držimo pesti zate in za vse ostale, ki ste še v veselem pričakovanju.

Mojsonček, res nimaš sreče...še dobro, da se je vse dobro končalo. Se strinjam s tabo glede kakanja...pediatri res pravijo, da od 10-14 dni ni panike, pa se tudi meni zdi, da to ni normalno. Zato v primeru, da po 5ih dneh ni nič, dodam malo donata pa je takoj bolje.

Uživajte v tem vročem dnevu...jaz bom ta teden za knjigami! Grem prihodnji ponedeljek še na zadnji izpit, da se potem lahko počasi lotim pisanja mag. naloge.  Dokler Lara tako veliko in pridno spi lahko še izkoristim proste trenutke za take zadeveuser posted image

(odgovor članu mojsonček)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: Junijski sončki 2009
15.6.2009 10:53:44   
mojjaka
Dober dan!
Moj sinček spančka,danes je star 14 dni, čakamo na patronažno. Me prav zanima če se bomo danes kopali?? Pa tudi koliko g smo pridelali, ker sploh nimam občutka...
no, Jaka tudi ful pridno kaka in lula, pokakan je najmanj dvakrat na danuser posted image dodajam pa mu NOVALAC in mu zgleda kr paše.

Moja krvavitev je še komaj opazna, bolečina tudi fajn, razne kihanje je strašno, pa ko vstajam iz postelje je še bolj tako tako...


(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: Junijski sončki 2009
15.6.2009 11:08:55   
Anonimen
no pa, da se vam še tukaj pridružim.
vidim, da že kar pridno čvekate. tako, da za nazaj ne bom brala upam pa, da mi bo uspela vsaj sprotiuser posted image
mi smo super, ponoči pridno pančamo zbudi se ene dvakrat da se podojiva in spi naprej. je pa kar naporno, ker moj sonček anej nenehno išče pozornost. moram pa reči, da je kar lepo sprejel sesrtico in jo redno boža in lupčka. upam, da se hitro tudi njegovo obnašanje popravi, ker je zadnja dva dni nezosen.
no danes naju je prvič obiskala patronažna in je bilo kar fino.
komaj čakam, da bomo lahko šli na sprehod, da se malo preluftamo, ker je popoldan v našem stanovanju neznosno vročeuser posted image
user posted image no pa, da vas vprašam, kako oblačite svoje sončke? nam je v P sestra rekla, da bi naj imeli še vedno dvojne rokave, kljub temu, da ni več mrzlo. je rekla, da ko bo preko 30stopinj, da samo eneuser posted image . no jaz sem ji kar ene oblekla in en pajac iz pliša pa ji je bilo vroče, pa jo imam kar v bodiju in bombažnih hlačkah. sicer pa so že kar visoke temperature.
no to bo zaenkrat to, pa vas pogledam spet ju3 dopoldan, ko bo anej v vrtcu.

lep dan!

(odgovor članu mojjaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: Junijski sončki 2009
15.6.2009 11:15:45   
loveforever
pozdravljene mamice!! sem vas morala priti malo pokukat da vidim kako se kaj imate.

glede kakanja-- tiste ki dodajate sej obstajajo melka in Novalac in aptamil za lažje kakanje je več vrst mlekov, največkrat je bil pohvaljen novalac za lažje kakanje, je sicer malo dražji ampak so kjr zadovoljni z njim. patronažne pravijo da kakanje je normalno če tudi ga 10 dni ni, sam js ve,m kako se je moja ta mala zvijala in jokala ko je mogla kakat, ko smo ji miogli kakeca ven stiskt k ni šlo in je imela popolnoma razpokano ritko, potem pa smo kupili sirup v lekarni in je pomagal

no upam da se imate drugače lepo in da se vsaj malo lahko naspite!!

se vam še kaj oglasim preden grem v rim:):)user posted image

(odgovor članu mojjaka)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: Junijski sončki 2009
15.6.2009 11:39:14   
*alina*
IZVIRNO SPOROČILO: loveforever

glede kakanja-- tiste ki dodajate sej obstajajo melka in Novalac in aptamil za lažje kakanje je več vrst mlekov, največkrat je bil pohvaljen novalac za lažje kakanje, je sicer malo dražji ampak so kjr zadovoljni z njim.


Meni so v lekarni rekli naj zaenkrat vzamem kar navadnega, ker imam že sirup, ki ga je predpisala pediatrinja. Sicer pa imamo jutri spet pregled pri pediatru pa bom videla kaj bo rekla.

Deja777- glede oblačenja je meni patronažna rekla, da ob taki vročini lahko oblačim že kratke rokave. Mi še na misel ne pride, da bi dala gor dvojne rokave, saj bi revca zgorela.

Loveforever- srečno!!!

(odgovor članu loveforever)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: Junijski sončki 2009
15.6.2009 13:21:10   
Tira
Ojla!

Pri nas je ravno patronažna odšla, smo ga skopali, tokrat že z milom.

Včeraj se je revček celo popoldne zvijal in danes je patronažna rekla, da je zato ker je zaprt... res je imel trd kakec, in svetovala je, če bo še kdaj tako sladkan kamiličen čaj. No k sreči se je potem na previjalni tako pokakov, da ni bo treba sladkanega čajčka. Je pa rekla, da glede na to, da je hranjen po steklenički, naj dobi 2x na dan po ene 30 ml čajčka - imava kar Hippovega komarčka. Da potem ne bo tako zaprt.

Glede oblačenja je pa rekla, da je lahko v kratkih rokavih in kratkih hlačkah, glede na to, da se nam stanovanje segreje do 24,5 °C.

Včeraj smo šli ven na kavico, pa sem jih zvečer že poslušala od tasta in tašče user posted image , da se moram bl pazit, da je še čist prezgodaj zame, da hodim ven, bla bla bla. No in potem prideta na plan še s tisto staro fražo "da 6 tednov nosečnici pod posteljo smrt leži" user posted image  Mislim podn user posted image

Lep dan še naprej.....

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: Junijski sončki 2009
15.6.2009 13:32:28   
*alina*
Tira potem bom pa tudi jaz poskusila s čajčkom.

Drugače me pa zanima če razmišljate o cepljenju proti ROTAVIRUSu??? Zadnjič je pediatrinja nekaj omenjala in se bom morala verjetno kmalu odločiti okoli tega. Glede na to, da otroci kar pogosto obolevajo se bom verjetno odločila ZA, pa ve?

(odgovor članu Tira)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: Junijski sončki 2009
15.6.2009 17:53:04   
bačko
Alina jaz ji dajem kar Aptamil to kar je že v porodnišnici dobivala.
Mojsonček samo da se je vse uredu končalo.user posted image user posted image user posted image user posted image
Loveforever jaz sem Žani dodajala Novalac in je imela trdo blato.Je vsak dan kakala ampak trdo.
Našo pa vsake toliko časa zvija v trebušču.Prdi sto na uro.
Imam pa težave z mamo ker sem ji rekla da pač en teden nočemo nobenih obiskov in je zdaj jezna name.Tako sem jokala ker me ne razume.Upam da se bo kmalu ohladila.
Lepo se imejte!

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Je za otroka res najboljši najvišji zaščit...
Je za otroka zares najboljša zaščitna krema za sončenje z najvišjim zaščitnim faktorjem? V članku preveri, kako izbrati ...
Datumi izplačil socialnih transferjev za l...
Povezavo na tale članek si shranite med priljubljene, da boste imeli pomembne datume izplačil socialnih transferjev za p...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?