|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 9:06:08   
kerala
Dobro jutro!

Jaz sem pa danes nekam slabe volje, ma pojma nimam zakaj... sem že mojmu user posted image  nekaj težila, tako da se zdaj že malo grdo gledava... razveseljuje me edino moj akrobatek tam v trebuščku!

Odpravljava se v Ljubljano, malo bom spet okrog štofnarla. Jezi pa me, ker se še zdaj nisem dokončno odločila kaj bi kupila za user posted image  in bom zato sept samo nekaj gledala. HB, da se dobimo z kolegom, ki nam bo naredil previjalno, sem ugotovila, da pridem skozi za praktično isto ceno, sam velik lepša bo, pa iz polnega lesa. Samo kaj, ko bo spet trajalo, jaz bi jo pa rada že imela, da bi stvari končno nekam pospravila. Joj, pa vozički me spt mučijo , ko bi vsaj tale Mutsy že prišel, da bi nehala o tem razmišljat! Pilek, smo se tolk skeširali za tole bajto v zadnjem času da se v denarnici kar suša dela, potem imam pa slabo vest tolk dnarja za voziček porabit, ko je verjetno kak drugi za pol cene prav tako dober, sam tolk fensi ni, no, pa mogoče malo manj praktičen. Razlika je kar dobrih 500 eur, to pa ni mal dnarja.
No uglavnem, same neke skrbi... pa vse skup brez veze! Mogoče je pa vreme user posted image , to je vedno tako prikladno za vlogo dežurnega krivca za slabo voljo!

Komaj čakam, da se dobim z mojo najboljšo prijateljico (bili sva sošolki na srednji, ona pa zdaj živi v Lj) na kofetu, bova vsaj kaj bolj lahkotnega predebatirale - oh malo babjega hecanja na račun bivših sošolk in sošolcev, ki sva jih srečale v soboto po dolgem času, bo prav blagodejno vplivalo na mojo današnjo slabo voljo!

Meni je pa G že ob prejšnjem pregledu dala papirje za CSD, samo moram počakat še dober teden, preden grem urejat porodniško. Bom pa vsekakor vzela denar in potem naročila potrebno v Recinku.

Me zelo veseli, da ste vse dobro opravile na pregledih. Zanimivo, da so naši štrukeljčki že tako veliki, kaj - še kakih 10cm bodo zrasli in to je to. So pa hudi suhci zdaj - na teži morajo še več kot 100% pridobiti, da bodo tam okoli 3,5mg. Upajmo, da ne bo tako tudi z nami. 
Joob, me prav zanima, če je tvoja G kdaj rodila in koliko se je ona zredila, ko ima toliko za povedat! Meni moja kg sploh še ni omenila, kljub temu, da sem jih pridobila občutno preveč! OK, saj ej prav, da malo opomni tiste, ki smo preveč user posted image , ampak končno je to res naša stvar in bomo same kasneje pihale, če bomo želele pridobiti  svoj izgled nazaj.

Drnula, a ti pa danes zadnji dan u službi, uau, super! Če je pa treba še kdaj v službo pokukat, pa sploh ni ve tako težko, vsaj meni ni, ker jo čisto drugače jemljem.

Sams, ampak tole s tvojim tamalčkom me pa prav spominja na čase, ko sta bili moji dve še mali, ma kriiiiiza. Toliko antibiotikov, posledica je načeta odpornost, potem je pa vse skupaj samo še začaran krog. Danes pa vem, da bi probala drugače to zapeljat in se antibiotikov maksimalno izognit (pa ne me narobe razumet, nisem pa fanatik, kadar je treba je pač treba). Zelo učinkovite so tudi alternativne poti, npr. bioresonanca ali pa homeopatija, zraven pa paše še sprememba prehrane, ponavadi izločijo najprej mleko, ogromno je treba popit vode... samo deluje pa neverjetno! Moj najboljši prijatelj se zdaj s tem profesionalno ukvarja in pravi, da ima veliko takih primerov in da so rezultati res neverjetni! Je pa farmacevt po izobrazbi in do nedavnega sva bila sodelavca.

Flora, super za masažouser posted image !

simonalokar, glede user posted image  res nisi edina. Jaz se niti več dobro ne spomnim, kako to gre, moj mi pa HB tudi nič ne teži... ah, bomo že potem nadoknadile user posted image

Alisa, dobro opravi danes!

Bodite v cvetju!user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 9:29:27   
sams
oh, to pa moram komentirati...glede user posted image  pa bi jaz non-stop, prej pa ni bilo tako.... Zanimivo, včasih se moram prav zadržati in moj me tudi zadržuje user posted image .

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 9:34:57   
Sanikaa
Živijo punce,,enuser posted image  za vse...dobrodošle nove :)

Sam da povem biser mojega Vida. Jedo je večerjo kot en pujsek...še vedno je miza koma user posted image  ker je mami danes pri ta lenihuser posted image ..ampak sem ga vprašala kdo popuca za takimi pujski..in mi je rekel :mali kuhinjski škratiuser posted image user posted image user posted image  Sem rekla da takoj zaposlim dvauser posted image user posted image user posted image .

Drugače sem tudi jaz koma..vsi trije kašljemo in šmrkamo in...se mi apsolutno nič neda delat. Vid je tudi včeraj bil kot da ga je pičila muha cc. Pač vzamem da je to viroza in si otrok ne more pomagat...nič mu ni pasal pa je na koncu zaspaluser posted image  v naročju in sta bila tako luštkana. tak da smo imeli popoldanski spanec od 18-20 ..nič ne vem kdaj je na koncu šel spat ker me je zmanjkalo od 22 uri.

Tudi jaz sem totalno občutljiva na take zgodbe..sam jočem..par dni nazaj sva gledala LA ink in je bil en par. On si je prišel tetovirat hčerkico ki je umrla zaradi raka na jetrih in sem jokala kot deževni gozd..user posted image user posted image

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 9:36:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sams

oh, to pa moram komentirati...glede user posted image  pa bi jaz non-stop, prej pa ni bilo tako.... Zanimivo, včasih se moram prav zadržati in moj me tudi zadržuje user posted image .


joj meni je pa tek čist pošel user posted image Mislite da se še kaj vrne pred porodom? user posted image

(odgovor članu sams)
  Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 9:44:05   
Flora2
Spet zanimiva debata o user posted image , no meni pa zadnji mesec tudi paše je pa res da si velikokrat zaželim pa me spanec premaga, ampak ko pa je je pa superuser posted image , ker prej mi je bilo povsem odveč. 

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 9:47:23   
hel32
Dobro jutro,
Simonalokar, sem že mislila, da sem edina s to težavo, meni dragi vsaki dan tečnari s user posted image , jaz pa nimam niti najmajnjše želje,
pa še trebuh me moti se tk komi obrnem, on pa se pritožuje, kak je bogi, ko tak trpi,.....
Sem mu kr povedala, da bo mogel potrpet, če hoče otroke met, in da pač nimam želje, bova potem nadoknadila user posted image
Tulpek, zgleda, da bova skupi čakale na porod, pa še nekaj drugih,
Meni do porodniške manjka še točno 2 meseca,upam, da hitro mineta!
Drnula, verjetno, se bo user posted image  še obrnil, do 38t, uživaj doma in se spočij!
Aprilčica, meni so tudi rekli na csd, da ne rabim papirjev sam materinsko knjižico, saj je še čas, upam, da se boš čez dan boljš počutla, enouser posted image pošiljam.
Flora, veš, da sem si tudi jaz včeri privoščila gorenjsko roladico, fuuuuuuul je bla dobra! Mislim, prej pa pomislila nisem na to!
Joob, ne se sekiraj, moj prejšni G je tudi bil ful tečen za kg, pa sem skozi eno uho not, drugo pa ven.
Alisa, saj nisi edina z bolečimi nogami, meni so se nardile krčne žile in to čist na bikini predelu, nevem, kako bo na morju,.....pa boli ko user posted image , eh, nič ne de,sam, da so user posted image  zdravi, ja na otroke baje ful vpliva polna luna, ki je te dni, so malo bolj tečni.
Sams, mi tudi malo prakticiramo z homeopatskimi zdravili pa pomaga, jaz jih v Avstriji kupim.
Kerala, ne govori o stroških, za hišo, imam občutek, da bova počasi tudi midva brez € še ograjo električno delamo, stane malo morje, pa saj bo,
bo pa potem boljši, za user posted image  sma pa tudi dala že okrog 1.800€, ker je to njegov prvi otrok in hoče da ima vse kar on ni imel.
Glede zgodb o izgubi otrok, jaz vedno jočem user posted image  in se zda ko sem user posted image  tega raje izogibam, slabo vpliva na psiho.
Evo pa sem napisala roman, grem zdaj  user posted image user posted image nakrmit.

Helena v 28 tednu


_____________________________

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 10:12:36   
Sanikaa
Sams in Živa to vam je od testosteronauser posted image user posted image  Fantki bodouser posted image user posted image . Sam uživajte vuser posted image user posted image če vam paše...po porodu je vsaj 6 tednov sušauser posted image

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 10:31:17   
Flora2
Hel32 mene so popolnoma zasvojile te gorenjka roladiceuser posted image pa jih prej tud opazila nisem.
Jah nimaš kaj če ti user posted image ne paše ti pač ne paše, jaz te razumem, tvoj dragi bo pa malo potrpel pa bo potem boljš.

Glede teh čustvenih izlivov sem jaz grozna, mene pa zadnje dni preganja to, da je naš user posted image že precej v letih in da se počasi približuje dan ko bo šel ...user posted image meni pa se srce para in že zdaj ko tole pišem imam solze v očeh, potem sem pa še tole pogledala me je pa zadelo ko strela z jasnega in se solz ni dalo ustavit

http://http://www.youtube.com/watch?v=ZcQvYh_3Atw


(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 10:44:24   
Arwen
Hojla! Joob – jaz imam tudi včasih občutek, da mojo gin. najbolj zanimajo kilogrami. Mora biti vse po njenih tabelicah, drugače je joj.user posted image Ampak ti si se res v enem mesecu zredila za manj kot pol kilograma, tako da mi ni jasno kaj tako teži.user posted image Jaz vsak mesec pridobim 2-3 kg.

Alisa – dobro opravi na pregledu.

Drnula – blagor tebi, ker samo še jutri delaš. user posted image Jaz sem tudi že začela odštevat, samo še 15x.user posted image Kdaj pa je tvoja Neca imela RD? Vse naj naj mali princeski.user posted image

Kerala – mi malega vozimo na bioresonančno terapijo zaradi alergij in občasno naredimo tudi terapijo za povečanje odpornosti pa moram rečt, da malemu zelo koristi. V vseh štirih letih ni pojedel niti enega antibiotika, največ kar ga doleti je prehlad z vročino, pa še to je v nekaj dneh mimo. Vsekakor priporočam.user posted image Kar se financ tiče, je pa mene tudi včeraj skoraj kap, ko sem videla stanje na računu.user posted image Še regres je bil ta mesec, ampak smo vse skurili. Smo šli na morje, malemu sobo kupili, pa rolerje, pa moj RD in rd od malega, potem pa povrhu vsega včeraj najdem še položnico za dohodnino plačat, rok pa danesuser posted image . Uf, me kar glava boli, še dobro, da bo jutri plača.   Ah, s user posted image je pri nas tudi bolj švoh, pa je dragi na srečo zelo razumevajoč in nič ne sili vame. Je pa takrat toliko lepše, ko si resnično zaželim, čeprav bolj poredko.  Res  je pa tudi, da je zdaj trebušček že velik, mali brcko pa očitno nič ne spi in se stalno kobaca v trebuhu, potem se pa oba z user posted image počutiva nekoliko nelagodno. Kot da bi bili trije v postelji. user posted image No, saj smo, pa vseeno…user posted image   Ja, za bezeg me pa res zanima kaj je na tem.user posted image Sem tudi sama iskala po netu in nikjer ne najdem odgovora ZAKAJ naj ga nosečnice ne bi jedle.?? Jaz vseeno mislim, da v mejah normale ne more prav nič škoditi.


(odgovor članu Flora2)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 11:44:14   
go_ta
Hej! Evo, da se še jst mal oglasim iz službe. Kako ste?
Simonalokar, aj sem videla, da zavarovalnica ne krije poroda. Upam, da bova zdržala tistih 8 dni na morju, ker res ne bi čepela doma. Sem pa računala, da grem še 11x delatuser posted image  Pa dopust imam od 15. do 25. 7., 3. 7. pa zadnjič delam, jupiiiuser posted image
user posted image  mi kr paše, čist drugi občutki, ampak se ne počutim privlačno. Moram pa jaz svojega user posted image  pobezat, če bo kaj, ker njega je strah, da bi otroku kaj naredil. Japajadeuser posted image  Sem mu morala zatrdit, da je otroček zavarovan kot sibirski medveduser posted image  Res pa je, da tale najina žogica tud takrat začne brcat in to ravno ne podžiga vsega skupajuser posted image
Zdj pa mal delat ... se še tipkamo:)

_____________________________

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 11:47:55   
HeGa
Ojla user posted image  !

Jst sem ok. Sicer čist zaspana, ampak ok. Hel32 hvala za skrb. Moj sladkor je še vedno v višavah, preko meja, jutri nesem dnevnik pokazat, pa bom vidla kaj bodo rekli. Sem se pa končno nehala sekirat glede tega. Delam vse kar lahko, več ni v moji moči, ostalo naj pa dr. povedo. Gorenjka roladice - jst bi tud!!! Bom nadoknadila čez ene 3 mesece.

user posted image  kaj je že to?!? Mah ponavadi nimam želje, ali pa imam kakšen čuden občutek, da vse nekam dol tišči potem se pa kar ne upam. Vglavnem zeloooo poredko.

Jst tud odštevam dneve v službi. Samo še 5x. Pa še od tega moram 3x k dr, tko da pol itak pol delovnika manjkam.

Arwen za tole bioresonaco sem pa tud jst slišala same dobre stvari. Kam ga pa voziš na bioresonanco. Zbiram podatke, če bom slučajno kdaj rabila.


Nekih čustvenih izbruhov jst nimam, je pa res, da sem pa totalna tečka. Včasih se moram prav malo v roke vzet, pa skulirat.

Včeraj sem pa šla po papirje na CSD in sem se zmenla, da prinesem jih prinesem nazaj prvi teden v juliju - kar mi full paše, ker bo šla notri pol tud junijska plača. Pa bo kakšen € porodniške več.

Drnula držim pesti, da se nazaj na glavico obrne.

kerala tudi jst raje vidim, da je čimmanj antibiotikov in sem full vesela ker moji pikici ni treba biti več na zaščiti. Je skoraj eno leto jedla antibiotike zaradi ledvičnega refluksa, zdaj smo pa imeli pregled pa ukinili zaščito. Juhuhu.

Zdej pa šibam na eno šetnjo s sodelavkami.

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 11:53:04   
opatija
Ojla user posted image !

Jaz sem pa danes tako zaspana, pa sem včeraj začela kinkati pred televizijo že ob 9h, v posteljo pa sem se preselila ob 10h. Kljub temu bi šla najraje spančkat, pa imam preveč slabo vest saj že kar nekaj časa odlašam s čiščenjem stanovanjauser posted image Moj user posted image je včeraj sesatvil omaro za otroške oblekice in sem ful navdušenauser posted image Manjkajo le še "kljukice" za odpiranje vrat in selitev na mesto v spalnicouser posted image Res ga moram pohvaliti, ker je delal do treh zjutraj, jaz in moja fanta (en ob meni, drugi pa v trebuščku) pa smo spali kot pouhiuser posted image

Danes sem šla po dolgem času spet na Rožnik in se super počutim. Sedaj se mi je zajtrk malo polegel pa si grem skuhat eno kavico. Spet sem se namreč preveč najedla in se komaj premikam. user posted image pa vsake toliko izvaja nekakšne obrate in mi trebuh kar vibrira. Ali se to še kateri dogaja? Ne spomnim se namreč, da bi se to dogajalo tudi pri Niku. Nik je veliko kolcal, kar tale fantiček zaenkrat še ni počel. Zgleda ima vsak kakšno posebnostuser posted image

Punce uživajte v user posted image user posted image , če vam paše! Tudi za user posted image je menda zelo dobro! Tudi meni zelo paše, je pa že kar problem ker je trebušček že tako velik, poleg tega pa me v spodnjem delu trebuha pogosto boliuser posted image V prvi nosečnosti sva bila aktivna ves čas do poroda (en teden čez rok) in še dobro, ker je potem trajalo zelo dolgo, da je bilo spet OK. Pravijo, da naj bi po 5-6 tednih spet lahko in takrat sem tudi jaz dobila "dovoljenje G" z opozorilom, da ne bom razočarana, ker najbrž še nekaj časa ne bo tako kot prej. No, žal sem hitro dojela kaj je s tem mislila, saj se mi je zdelo kot bi me rezali. Postopoma, zelooo počasi je šlo na bolje, šele po 5 mesecih pa je bilo kot prej. Tako da punce kar izkoristite!user posted image

Kerala ne sekiraj se glede stroškov pa vseeno izberi voziček ki ti je najbolj všeč. Po mojih izkušnjah je to najpomembnejši del opreme saj ga uporabljaš vsak dan več kot leto in pol, pa še kasneje pride zelo prav. Nik še sedaj kadar kam gremo spi v njem, pa je star dve leti in dva meseca. Tudi naš voziček je bil zelo drag pa mi ni žal niti centa. če bi kupovala novega bi še enkrat izbrala tega.

Glede uživanja bezga sem pa na spletni strani http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=1496 zasledila tole:
Nosečnicam in doječim materam ga odsvetujemo, ker premalo vemo o rabi v teh okoliščinah.

Drage moje, uživajte!

(odgovor članu Arwen)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 11:54:19   
aprilčica07
Bejbe, prevč čvekate, saj vas ne dohitevam večuser posted image user posted image user posted image Bom hitra, ker me služba duši in moram nujno končat ene zadeve za nazaj.

sams: ja, če si spremljala našo temo o ns, pol veš za katero gre.. in meni mi je ona še posebej blizek, imamo enako stare fantke doma, pa še oba sta Jakoba.. in me je to njeno dogajanje zvilo.. ampak se postavljam na noge in sem že bolša, ker ni izbire.. in nič ne pomagam na ta način.. tako, da ja... sem okuser posted image
kerala: a je vpliv lune, da sta se spičila? jst tud kr nekam sikam v prazno.. pa moj ni nič kriv.. bogiuser posted image user posted image
drnula: preživi še teh par urc na šihtu, sej boš pol počivala in se razvajala...


seks:
kaj vem, jst sem nekje vmes, enkrat bi za vse nazaj, pol pa imam spet obdobje mirovanja.. tako, da sva malo bolj aktivna kot sva bla v prvo. takrat se je moj bal, da bo kaj poškodoval otročka... he heuser posted image user posted image user posted image user posted image l

hel32: a pol zgleda, da res ne rabimo več papirjev, tudi prav..
flora: ti čustveni izpadi so neki normalnega v tem stanju.. jst sem v prvo tolko prejokala da ne vem povedat.. brez vzroka, kr tako.. ma sem tulila ko zverina za vsako stvar.. tokrat sem vsaj glede tega bolši primerek..user posted image

Moram it, pride moja učenka nazaj. Se oglasim zvečer:)


_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 11:55:06   
aprilčica07
opatija: dobrodoša spet med nami, v realnosti..user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________


Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm


(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 12:03:14   
Sanikaa
Mislim da se odgovor zakaj nosečnice ne bi jedle bezeg krije v seznamu snovi ki jih vsebuje. Velika večina zdravil , ki jih dobite v lekarni je izdelanih iz rastlin ..seveda so izolirane in uporabljene snovi , ki imajo določeno delovanje. Nisem najdla kaj se nahaja v bezgovem soku , ampak če mal pogledate delovanje ..da pospešuje izločanje vode torej diuretično delovanje  tako delovanje imajo kofein in tein , na izločanje vode pa v telesu naravno delujejo hormoni nadbubrežne žlezde ...torej ni preveč nedolžno delovanje. snov , ki zmanjšuje sladkor v krvi...to v telesu kontrolira trebušna slinavka in ni preveč pametno da vam raven v telesu, posebej zdaj ko je o tem sladkorju odvisen otročiček, ureja neznana snov iz soka...
Očitno ta sok vsebuje veliko različnih snovi..pa če je še prisoten tanin ..res ni proporočljivo v nosečnosti. Pa če še vpliva na alergijske reakcije ..očitno vpliva na neki način tudi na imunski sistem. Alergija je pretirana imunska reakcija na določeno snov. Torej na neki način zavira imunski sistem...kaj tudi ni preveč pametno v nosečnosti. Nič ..upam da sem vam mal pojasnila in "prevedla" tisti spis o bezegu. Drugače splošno mnenje je da je vsako zdravilo v pretirani količini strup...pa bilo naravno , ali izdelano v laboratoriju.
lepo se imejte

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 12:03:46   
Serendipity
IZVIRNO SPOROČILO: sams

oh, to pa moram komentirati...glede user posted image  pa bi jaz non-stop, prej pa ni bilo tako.... Zanimivo, včasih se moram prav zadržati in moj me tudi zadržuje user posted image .


He he he, se kar tu podpišem...

Ampak ponavadi je meni za akcijo, njemu pa ni ... user posted image


Vas kaj prebiram, ponavadi pa pozabim pol stvari, ki sem jih hotela napisat. Mi smo OK, malo me peče zgaga - prav neprijeten feeling je. Hranjenje je postalo kar izziv - lušta se mi vse, potem pa se počutim, ko da bi se prenažrla, pa že želodček me ''matra'' in mi je slabo. user posted image  user posted image

Naš kobacajček sicer lepo brca, ampak imam feeling da ni več tak lumpijast, kot na začetku. A so se vam tudi umirili? Po moje je to, ker nima več toliko mesta za dirke user posted image user posted image , pa še zaspanček je po mamici.

No, odštevam dneve do UZ-ja... Ok, saj boljše da še kar tedne odštevam... Se mi vleče ta čas - mogoče bomo pa takrat lahko poškili kaj naše detece tak zvesto skriva... Čeprav me zadnje čase ma, da bi počakala do konca, ampak mojega možeka radovednost matra, tak da...

Jaz sem prejšnjič na pregledu tudi dobila potrdilo o PDP-ju, bom šla drugi teden pofirbcat tja kaj in kako. Sva se pa odločila, da bova vzela denar - večino stvari bova tak dobila (cotice, lupinica, ipd), posteljica in previjalna pa zapakiranivi čakata, da naju zagrabi gnezdenje user posted image

Pobožajte svoje lepe, okrogle bušije in uživajte v brcikah svojih sončkov!

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 12:08:06   
Alisa
oj,
evo mene iz pregleda in potepanjauser posted image

Pri gin. sem dobila papir o PDP, za prevoz (reševalec) in napotnico za porod. Drugač ostalo je vse ok, utrip, gibi, kri - hemogl. 129, voda ni glih imam malo belega izcedka in sem dobila svečko Canesten, se je pa malčica obrnila nazaj z rito navzdol in imam zaradi tega ostro  bolečino tam spodaj, ker pritiska in zraven še z veseljem brca. Na prejšnjem pregledu je bila obrnjena z glavico dol, ampak saj ima še čas da se obrne.
Vprašala sem o bezgu in je rekla, da ga ne priporočajo zaradi samega povečanega odvajanja vode in s tem porabiš veliko uparobnih vitaminov, ki zdaj prav pridejo otročku. No uglavnem bom počakala na drugo leto.

O samem user posted image pa ne vem kaj naj rečem. Kak dober mesec sva se spravla vsaj 4x na teden, zdaj pa komaj 2x, pa itak včas ne vem al mi pa še al ne. Na začetku ja pol me pa na sred mine, pa no vsaj moj se zadovolji, jaz pa pol ko grem pod tušuser posted image user posted image


_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 12:17:35   
hel32
Kako čveke?
Jaz sem dala kruh pečt, polnozrnat, v avtomat, za kosilo bodo buhteljni, ki že vzhajajo
in zelenjavna juhica.
Oprala sem 2 pralna stroja, obesila, nakrmila user posted image user posted image , zdaj pa imam malo počitka,
meni je pa dopoldan takoooooooooooooo dolgčas, ko sem sama da ni za povedat, vsaki dan komi čakam, da vidim svojega škrata user posted image ,
in da začnemo delati na sobici, takrat bom verjetno kak dan ali dva odklopljena iz neta, ker je zdaj tu računalniška miza, pa je trba vse prestavit,....
res komi čakam, imam pa zlatega user posted image , ker vse to sam nardi, pa še odzun ima veliko dela z okolico in vinogradom, pa še električna vrata pridejo montirat drugi teden! Mislim, da mi ne bo dolgčas.
Ja Aprilčica, pa saj sama veš kolk birokracije je še s temi papirji, počasi bi že lahko malo poenostavili stvari, saj so računalniki.
Čavči

_____________________________

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu kerala)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 12:24:12   
simonalokar
hvala punce ste me kar potolažile gledeuser posted image kajti pri meni je katastrofa.user posted image sploh nimam želje upam da bo to po porodu minilo. in da bo moj možek spet zadovoljen.user posted image user posted image . pol pa še 6 tednov po porodu. moj prvi porod je bil da sva po 2 tednih že - moj ni mogel počakat jaz pa sem bla ful prestrašena zaradi šivov, in res je ne gre vse tako gladko po porodu. user posted image user posted image . tko da bo sušauser posted image user posted image .

gota ti kar uživaj na morju samo da veš pri čem si da boš v slo dirkala- če bo nuja. drgač pa ne skrbi saj bo še notr. ker mu je preveč lepo.

zdajle pa za lignje prpravt.


(odgovor članu Serendipity)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 13:05:54   
romana24
Ojla punce,

eno neumesno vprašanje a kera mogoče ve kje se lahko kupijo tiste spodnje hlače za enkratno uporabo, ki jih imajo v porodnišnici?
 
 
Hvala že v naprej.

(odgovor članu simonalokar)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 13:10:24   
Sanikaa
ha ha sem se dobro nasmejala ko sem prebrala en članek "Voziček" tuki na ringaraji. Res je da smo mi tudi prodali 11 let stari Suzy za 500 € v odličnem stanju (kokr se da za 11 let), kateri nas nikoli ni pustil na cesti. Voziček je stal 600€ 4 leta nazaj in je zdaj totalno "out" barva in modeluser posted image user posted image . Pa še nek nekdo reče da smo v krizi..če se prodajajo vozički dražje kot polovni avtiuser posted image

(odgovor članu romana24)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 13:53:08   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image
PDP
NICK, STAROST, STAN, KRAJ, (user posted image ,user posted image ),KG+/-, user posted image SPOL, NASLEDNJI PREGLED


??.??. 
Vopi   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), +8, user posted image , ??

 
30.07.
go_ta  -  26, P, Gorenjska, (1 user posted image ), +12, user posted image , 10.06., 15.06.

01.08.
Sisy 
 -  30, IZS, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
poopsie  -  28, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ), +11, user posted image , ??
ema82   -  26, P, LJ, (4 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
šivilja   -  32, P, LJ, (4 user posted image , 2 user posted image ), user posted image  , ??

levček1   -  29, IZS, CE, (1 user posted image ), +10, user posted image , 12.06.

02.08.
aia   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??
Flora2   -  ??, ?, ??, (1 user posted image ), +8, user posted image , 11.06.
DeLucia   -  27, ?, LJ, (1 user posted image ), +4, user posted image , ?? 
masa006
   -  26, P,CE- Dunaj, (2 user posted image , 1 user posted image ), +6, user posted image , 09.06.

03.08.
levinja84   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??
moana   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image  , ??
5ra83
   -  26, P, MB, (1 user posted image ), +7,5, user posted image , 16.06.  
hruškolinka   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ),+9, user posted image , ??

04.08. 
toninena   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , ? user posted image )user posted image , ??

UršaT.    -  27, IZS, LJ, (1 user posted image ), +8, user posted image , ??

tevži   -  28, ?, NM, (1 user posted image ), user posted image , ??
pika984   -  24, IZS, MB, (1user posted image ), user posted image , ??  

05.08. 
Alja_   -  29, IZS, ??, (1 user posted image )user posted image , ??
lunca82   -  ??, ?, Domžale, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ??  
 
06.08.
kea   -  33, P, MB, (4 user posted image , 3 user posted image )user posted image , ??
moom   -  25, P, Obala, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
rinaa   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??


07.08.
busi2 
 -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??
lily rose 
 -  26, P, Bled, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
opatija   -  31, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), +10, user posted image , 12.06.

Piha   -  36, P, Grosuplje, (1 user posted image ) +5, user posted image , ?? 
cecax   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??
Drnula   -  31, ?, PO, (3 user posted image , 1 user posted image ), +12, user posted image , ??

modrasmotka  -  23, zaročena, CE, (1 user posted image ), +4, user posted image , 04.06.

08.08.  
simonalokar   -  26, P, Litija, (2 user posted image , 1 user posted image ), +10, user posted image , 11.06.


09.08.
Ayo   -  33, P, CH, (2 user posted image , 1 user posted image ), +6, user posted image , 08.06. 

10.08.  
blanč  -  35, IZS, CE, (1 user posted image ), +18, (user posted image ,user posted image ), ??

11.08. 
HeGa  -  32, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), +10, user posted image , 09.06.
majca   -  26, ?, NM, (1 user posted image ), user posted image , ??

12.08.
čačka   -  31, P, CE, (1 user posted image )user posted image , ??

M1987   -  21, poroka-25.04., LJ, (1 user posted image )user posted image , ??
magnolija1984   -  ??, ?, CE, (? user posted image , ? user posted image ), +3, user posted image , ??

13.08.      
Zima07   -  30, IZS, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
Sulfinija  -  30, P, MS, (4 user posted image , / user posted image ), +6, user posted image , ??
kerala   -  38, P, KP, (4 user posted image , 2 user posted image ), +11, user posted image , 10.06. 
tejči77   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ), +5, user posted image , ??
eee35   -  36, P, LJ, (1 user posted image ), +7,5, user posted image , 18.06.

ianmai   -  35, ?, Ptuj, (1 user posted image ), user posted image , ?? 
Teya26   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ??
 
logo   -  25, ?, Koroška, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??

14.08.
lucy86   -  22, IZS, SG, (1 user posted image ), +7, user posted image , ??

katyy26   -  27, IZS, CE, (2 user posted image , 1 user posted image ), -3, user posted image , ?? 
niway   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image  , ??
cowgirl   -  30, P, Medvode, (1 user posted image ), +6, user posted image , 09.06.

15.08.
*sandy*   -  25, S, MS, (? user posted image , ? user posted image ), +10, user posted image , 17.06.
any27   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ?? 
Mateja4   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ??

16.08.  
Joob   -  28, P, Domžale, (3 user posted image , / user posted image ), +6,8, user posted image , 29.06.
 
romana24   -  26, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), +7, user posted image  , ??
TjasaJ   -  30, IZS, Brežice, (3 user posted image , / user posted image ), +10, user posted image , ??

17.08.
Paprika76   -  33, P, CE, (1 user posted image ), +4, user posted image , ??

18.08.
kgb   -  ??, ?, ??, (3 user posted image , 1 user posted image ), user posted image  , ??
sasa84   -  24, zaročena, Grosuplje, (1 user posted image ), +4,5, user posted image , 01.07., BUM-11.06.
 
Dorca   -  ??, ?, KR, (? user posted image , 3 user posted image ), user posted image , ?? 
Sanikaa   -  30, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), +10, user posted image , 18.06. 
77ira   -  32, IZS, Domžale, (2 user posted image , 1 user posted image ), +8, user posted image , 11.06.

19.08.
muca83   -  26, zaročena, Kamnik, (3 user posted image , / user posted image ), +4, user posted image , 11.06.
mamika2 
 -  34, P, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??      
karin1   -  31, IZS, CE, (2 user posted image , / user posted image ), +6, user posted image  , 23.06. 
Serendipity
   -  27, P, Prekmurje, (1 user posted image ), user posted image , ??
SAŠA77   -  31, zaročena, Velenje, (2 user posted image , 1 user posted image ), +6, user posted image , 18.06.
@srečka nosečka@   -  24, ?, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
irency84   -  24, zaročena, Trebnje, (1 user posted image ), +4, user posted image , ?? 
kargo   -  35, IZS, SG, (1 user posted image ), -2, user posted image , 22.06. 
lora16   -  ??, ?, LJ, (? user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??

20.08. 
Barbk  -  33, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), +3, ( user posted imageuser posted image ), ??
mony5   -  29, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), user posted image , ??
živa25   -  23, P, LJ, (2 user posted image , 1 user posted image ), -6, user posted image , ??
sams   -  30, IZS, Obala, (2 user posted image , 1 user posted image )user posted image  , 09.06.
lara27   -  26, IZS, CE, (3 user posted image , 2 user posted image ),+7, user posted image , ?? 
Reby   -  33, P, LJ, (1 user posted image ), +7, user posted image , ?? 
 
činka_beba   -  24, IZS, MB, (1 user posted image ), user posted image , ??
morskadeklica   -  31, IZS, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ), +6, user posted image , ??  
sirod   -  40, P, KP, (1 user posted image  ), +6, user posted image , ??
Poletna09
   -  22, ?, ??, (1 user posted image ), +1, user posted image , ??

21.08.
*anč*   -  25, IZS, LJ, (3 user posted image , 1 user posted image ), +10, user posted image , 19.06.

miska_mccute   -  30, IZS, Cerknica, (4 user posted image , 2 user posted image ), +6, user posted image , 22.06.
Alisa
   -  28, IZS, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ) +11, user posted image , 04.06.

titas   -  ??, ?, ??, (? user posted image , 2 user posted image ), user posted image , ?? 

22.08.
Miss Bee   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??  
aprilčica07  -  33, IZS, Primorska, (2 user posted image , 1user posted image ), +7, user posted image , ??
darjussa   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image  , ??
nena1978   -  31, IZS, Domžale, (2 user posted image , / user posted image ), +5,5, user posted image , 15.06.    
*Orhideja*   -  23, IZS, Zasavje, (1 user posted image ), +7, user posted image , 24.06. 

23.08.
gabi05  -  25, IZS, Črna, (1 user posted image ), +5, user posted image , ?? 

26.08.
TRILLI   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image )user posted image , ??  
Cavalierka   -  28, ?, LJ, (1 user posted image ), +7, user posted image , 05.06.

27.08.
tjasinka   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ?? 
Breda76
   -  ??, ?, ??, (1 user posted image )user posted image , ??

28.08.
altaya  -  27, IZS, ??, (1 user posted image ), user posted image , ?? 

AnjaPH   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??  
katuska   -  ??, ?, ??, (? user posted image , ? user posted image ), user posted image , ??

29.08.
Arwen  -  32, P, Gorenjska, (2 user posted image , 1 user posted image ), +8,5, user posted image , 09.06. 
23tina   -  23, P, ??, (1 user posted image ), +19, user posted image , ??
    
Misty Scarlet   -  28, IZS, Radeče, (2 user posted image , 1 user posted image ), +5, user posted image , 23.06. 

30.08.
Lorian   -  37, IZS, CE, (3 user posted image , 2 user posted image ), +10, user posted image , ??
tulpek  -  27, ??, ??, (1 user posted image ), +4,5, user posted image , 08.06., 06.07.  
Tanchy  -  25, IZS, Dol pri Lj., (2 user posted image , 1 user posted image ), +7, user posted image , 24.06. 
 
01.09. 
hel32   -  32, IZS, Lovrenc, (2 user posted image , 1 user posted image ), +5, user posted image , 17.06.

02.09.
eva Ana   -  27, IZS, MB, (2 user posted image , / user posted image )user posted image , ??

SKUPAJ Avgustovskih  user posted image   2009  = 107 

user posted image  = 28, user posted image  = 33, user posted image = 48
____________________________________________________
ZANIMIVE SPLETNE STRANI:


  • Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK           SLOVENSKO            MERE

  • Pa če še katero zanima kako je s pregledi in dokumenti v nosečnosti:
PREGLEDI        DOKUMENTI, NOSEČNOST, PORODNIŠNICA

  • Še nekaj strani:
NOSEČNOST                      ŠOLA ZA STARŠE
NOSEČNIŠKI KALK.            VSE O NOSEČNOSTI
MAMA.SI                            NUMEROLOŠKI IZRAČUN IMENA


  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila
LINK                VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC


  • nosečnost in delo
TUKAJ                          TUKAJ

TUKAJ                         TUKAJ                   TUKAJ
______________________________________________________


  • urejanje dokumentacije
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1

priloga S-1


Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2

Potrebno je izpolniti še isto prilogo S-1 kot je zgoraj.


Kako do pomoči ob rojstvu otroka?

Priznanje očetovstva

Kako do otroškega dodatka?

Zdravstveno zavarovanje novorojenčka

(odgovor članu Sanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 17:44:22   
Muca83
sasa84, to mi pa ne gre v glavo zakaj bi se mogla pri G slačit za merjenje trebuha user posted image Neverjetno res.

sams, kako pa imate to pri tebi zrihtano glede pregledov, da se lahko kar samovoljno slečeš? Pri meni je tako, da ima G v kotu ordinacije tako kabinco z zaveso prekrito in če se moraš slečt ti reče in greš tja in se slečeš. Pa še to reče "hlačke dol", nikoli se ne slačim cela. In v nosečnosti sem se samo za prvi pregled, kasneje ni nič gledala tam spodaj.

Flora2, koliko prej ti bodo pa omogočili, da oddaš papirje? Meni bi tudi prav prišlo, če bi lahko čimkasneje oddala. A ti si na CSD Kamnik to urejala? Se mi zdi, da si enkrat napisala. Ker bom tudi jaz tam me zanima če imajo tam tako prijazno referentko.

simonalokar, meni se tudi prav nič ne user posted image ampak se vseeno spravim k temu približno 1x na 10 dni. Saj mi ni slabo, ko se enkrat spraviva k temu, samo nobene potrebe ne čutim. Tako, da ga napadem vsake toliko, da se revež malo sprosti, on pa mene čisto pri miru pusti, me samo carta user posted image Je pa zdaj ko imam že tako velik trebuh tudi dobil malo zadržkov. Se pa pri user posted image počutim okorna kot slončica. user posted image

Joob, mogoče je pa tvoja G narobe številke videla, da so grdo napisali in je mislila, da piše več user posted image

hel32, boga, da ti tvoj teži za user posted image Si sploh ne predstavljam, da bi meni moj, ker bi imela pomoje prav slabo vest.

Serendipity
, bom držala pesti, da ti tvoj user posted image pokaže kaj skriva med nogicami. user posted image

Meni so pa danes v službi potrdili, da pridem samo še 14x delat user posted image user posted image user posted image Potem pa koristim dopust in potem porodniška. Ne morem verjeti, da gre tako hitro...

Včeraj sem pa voziček naročila, tako da čez 3-4 tedne ga že lahko pričakujem.


_____________________________

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu masa006)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 18:15:32   
Alisa
sm prej na hitr mogla zaključit k je glih šef mimo šeluser posted image

Za noge mi je rekla da naj jih knajpam da zelo pomaga, tako da vidim če bo kaj pomagalo, pa noge čim več v luft držat je rekla. To je mal težko da bi v službi držala na mizi noge, doma pa težko pri skoraj 3 letnem sinu, ki skoz kaj hoče, daj to, pomagi mi to, gremo vn, uglavnem zvečer pa itak padem dol in nimam energije še za to.

Aja še za seznam;
Naslednji pregled imam 2.7.09, mal daleč sm bo glih prav ker takrat zaključim dopust in bo. Pol pa mal bolniške in potem je že porodniška. Jupiiiiiiiiiiii!
Anže je tud sm še jutri v vrtecu potem gre za en teden na počitnice k tašči, pol pa morje če bo vse tako kot mora bit.

grem še kaj nardit, ker moj dec je šel spat, mislim obup namesto da bi jaz gre pa on. Sm norim, polna luna se bliža, tk da me še bolj jezi, ker bi mogla jaz mal počit ne pa on. Joj ti deci skoz iščejo štraj.
Pošljem malega da naj gre atija zbudit in reče mami pšššššššššt ati spi.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ajde


_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: Avgustovke 2009 2. del
4.6.2009 19:27:56   
Cavalierka
Muca83 - jaz sem glih včeraj klicala na CSD in sem vprašala, če mi lahko prosim pove, točno datumsko, kdaj imam zadnji dan za oddajo papirjev, če imam PDP 26.8. Pa sem dobila odgovor, da imam čas do 28.7. oz. kakšen dan prej, preden nastopim porodniško. Namreč tudi meni se gre, da bi čim kasneje oddala papirje, ker so mi glih lansko leto v takem času zvišali plačo in bi se mi kr poznalo, če bi lahko oddala čim kasneje, da se mi že zvišana plača šteje notri. Tako da, zakaj pa ne bi kej več dobivala od države, če se da. user posted image

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje ...
Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in um...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?