|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: skupno pitje alkohola
25.6.2009 13:15:55   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: gita10

Demokracija z otroki je v temu, da ti otrok zaupa, da s tabo deli svoje ljubezni svoja čustva, svoje probleme, da jih lahko skupaj z njim rešuješ. Tudi v demokraciji so zakoni, ki jih moramo spoštovati in zakone postavljajo v državi poslanci, doma pa jih postavljamo starše.
Otroci se učijo iz naših izkušenj, tudi iz naših napak. Mislim,da je prav, da jih poznajo.


Ja, takole nekako si starši to predstavljajo in z normalno srednje plašnimi in razumnimi otroki to čist lepo funkcionira. Težava postane, ko je otrok zelo pogumen, neustrašen in mu je zelo pomembno, da gredo reči po njegovo. Pri teh otrocih ne glede na to, da mu vse razložiš in poveš in se še tolk pogovarjaš z njim, naredijo oni po svoje - ker ti ne verjamejo, dokler ne probajo, niti ne verjamejo, da so posledice v resnici tako hude. Ne verjamejo, da alkohol škoduje oz. menijo, da če bodo pili pivo, martini, vodko, da njim tisti hip ne bo škodovalo. Ne verjamejo, da lahko postanejo zasvojeni. Ne verjamejo, da to škoduje njihovim mladim, razvijajočim se telesom in še manj, da lahko oni pod vplivom alkota povzročijo nesrečo, zaradi katere kasneje cel lajf ne bodo več mogli mirno spati. Kaj šele da bi verjeli, da bodo ravno oni dobili kdaj raka na pljučih in v mukah umirali - ne ne, njim se to že ne bo zgodilo! Kaj pa potem, če kadijo? Nekateri gredo še dlje, tisti ne verjamejo, da trava škoduje, ali da si od nje zasvojen, še manj, da se lahko nanjo navadiš ali da ti postane premalo,d a boš hotel več. Nekateri gredo še dlje, ne verjamejo, da tablete škodujejo. Enostavno se ne strinjajo s starši, ki se jim zdijo čist neumni in preveč preplašeni, ker oni, otroci bodo pa že kontrolirali vse skup, pa kaj je par tablet, nič, brez veze, ena zabava pač. In tako do heroina.

Ne ne, ne gre za zaupanje. Tak neprestrašen, pogumen otrok ti lahko vse zaupa, deli s tabo občutja in vse, pa bo še vendarle naredil po svoje tiste reči, v katerih se vidva ne strinjata. Enostavno ne gre za nerazmišljanje, ali nerazumevanje situacije - gre izključno za nestrinjanje o resnosti položaja. Poglejte odgovor na tej temi - že starši ne dojemate enako resnosti položaja. Nekaterim se zdi, da obvladajo situacijo, pa vendarle se bo drugim od vas zdelo, da temu pri tej družini temu sploh ni tako, da so mal ubrisani in nesresni in predvsem zaslepljeni, da bodo njihovi otroci zelo možno zašli že kmalu v težave in bodo z grozo gledali, kaj se dogaja,  medtem ko se bodo prvim zdeli drugi fantaično obremenjeni z alkoholom in drogami in totalni zaskrbljenci in pretirani kontrolorji situacije, če malo karikiram. A ni tako?

Nestrinjanje ali strinjanje s tabo pri oceni situacije je ključno za to, kako bo otrok ravnal. Zaupanje med staršem in otrokom nima tu nobene veze. NJegova glava pač reči tako vidi, če se na glavo postaviš recimo, ne bo videl v alkotu nevarnosti. Naše napake v preteklosti tu pogosto ravno tako niso pomembne, ker če ti otrok ne verjame, pa če si še tako dramatičen in četudi vidi posledice dejanj svojega starša - odloči se po svoje, glede na svoje dojemanje vsega - en otrok pijanca bo sam pijanec, drugi pa bo šel v kontra, niti probal ne bo alkota, tretji bo občasno spil kako pijačo na žurki... Vse je stvar osebne projekcije nekega videnja situacije kot resne ali sploh ne resne. Samo tega.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: skupno pitje alkohola
1.7.2009 0:00:18   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: Gina
Imam znance, ki s sinom skup na vrtu pijejo pivo in kadijo čike od njegovega menda 14. leta dalje. Meni se to zdi grozljivo. Ne razumem in menda nikdar ne bom, ker se mi to ne zdi niti sprejemljivo, niti pametno, niti se mi ne zdi, da bi rodilo pozitivne učinke.

Pa sploh si ne predstavljam, da bi pri 14!!-ih letih pila skupaj s svojim očetom alko. In zraven še veselo vlekla čik? Kako lahko sploh verjamejo, da je to dobra poteza?


jaz sem pri 15. pila in kadila pred starši, žal
nisem alkoholik sedaj, takrat pa mi ni malo manjkalouser posted image user posted image
shit ej, sem mislila da so samo moji pač taki, eni pač delajo to kar najbolje znajo in se jim zdi tako tudi pravilno. Dvomim da želijo kaj hudega, pač drugače ne znajo,...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: skupno pitje alkohola
1.7.2009 0:11:17   
Anonimen
Jima pa alkoholnih pijač ne dam za poskušat,


Jaz sem vedno dobila borovnicke, drugo mi ni bilo dobro.

(odgovor članu marcela)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: skupno pitje alkohola
2.7.2009 1:15:47   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Gina
IZVIRNO SPOROČILO: gita10
Demokracija z otroki je v temu, da ti otrok zaupa, da s tabo deli svoje ljubezni svoja čustva, svoje probleme, da jih lahko skupaj z njim rešuješ. Tudi v demokraciji so zakoni, ki jih moramo spoštovati in zakone postavljajo v državi poslanci, doma pa jih postavljamo starše.
Otroci se učijo iz naših izkušenj, tudi iz naših napak. Mislim,da je prav, da jih poznajo.

Ja, takole nekako si starši to predstavljajo in z normalno srednje plašnimi in razumnimi otroki to čist lepo funkcionira. Težava postane, ko je otrok zelo pogumen, neustrašen in mu je zelo pomembno, da gredo reči po njegovo. Pri teh otrocih ne glede na to, da mu vse razložiš in poveš in se še tolk pogovarjaš z njim, naredijo oni po svoje - ker ti ne verjamejo, dokler ne probajo, niti ne verjamejo, da so posledice v resnici tako hude. Ne verjamejo, da alkohol škoduje oz. menijo, da če bodo pili pivo, martini, vodko, da njim tisti hip ne bo škodovalo. Ne verjamejo, da lahko postanejo zasvojeni. Ne verjamejo, da to škoduje njihovim mladim, razvijajočim se telesom in še manj, da lahko oni pod vplivom alkota povzročijo nesrečo, zaradi katere kasneje cel lajf ne bodo več mogli mirno spati. Kaj šele da bi verjeli, da bodo ravno oni dobili kdaj raka na pljučih in v mukah umirali - ne ne, njim se to že ne bo zgodilo! Kaj pa potem, če kadijo? Nekateri gredo še dlje, tisti ne verjamejo, da trava škoduje, ali da si od nje zasvojen, še manj, da se lahko nanjo navadiš ali da ti postane premalo,d a boš hotel več. Nekateri gredo še dlje, ne verjamejo, da tablete škodujejo. Enostavno se ne strinjajo s starši, ki se jim zdijo čist neumni in preveč preplašeni, ker oni, otroci bodo pa že kontrolirali vse skup, pa kaj je par tablet, nič, brez veze, ena zabava pač. In tako do heroina. Ne ne, ne gre za zaupanje. Tak neprestrašen, pogumen otrok ti lahko vse zaupa, deli s tabo občutja in vse, pa bo še vendarle naredil po svoje tiste reči, v katerih se vidva ne strinjata. Enostavno ne gre za nerazmišljanje, ali nerazumevanje situacije - gre izključno za nestrinjanje o resnosti položaja. Poglejte odgovor na tej temi - že starši ne dojemate enako resnosti položaja. Nekaterim se zdi, da obvladajo situacijo, pa vendarle se bo drugim od vas zdelo, da temu pri tej družini temu sploh ni tako, da so mal ubrisani in nesresni in predvsem zaslepljeni, da bodo njihovi otroci zelo možno zašli že kmalu v težave in bodo z grozo gledali, kaj se dogaja,  medtem ko se bodo prvim zdeli drugi fantaično obremenjeni z alkoholom in drogami in totalni zaskrbljenci in pretirani kontrolorji situacije, če malo karikiram. A ni tako? Nestrinjanje ali strinjanje s tabo pri oceni situacije je ključno za to, kako bo otrok ravnal. Zaupanje med staršem in otrokom nima tu nobene veze. NJegova glava pač reči tako vidi, če se na glavo postaviš recimo, ne bo videl v alkotu nevarnosti. Naše napake v preteklosti tu pogosto ravno tako niso pomembne, ker če ti otrok ne verjame, pa če si še tako dramatičen in četudi vidi posledice dejanj svojega starša - odloči se po svoje, glede na svoje dojemanje vsega - en otrok pijanca bo sam pijanec, drugi pa bo šel v kontra, niti probal ne bo alkota, tretji bo občasno spil kako pijačo na žurki... Vse je stvar osebne projekcije nekega videnja situacije kot resne ali sploh ne resne. Samo tega.

Bistvo vsega tega? Tako, kakor smo mi, odrasli, vsak po svoje individuumi, tako so tudi (naši) otroci. Tega se je pametno zavedati še pred zanositvijo - da naš otrok ni in ne bo lutka, ki bo delala po naše, če ne bo hotela (pa če se mi na trepalnice postavimo). Do neke starosti in v nekih situacijah otroka še lahko kontroliramo in od njega zahtevamo določene stvari (in on jih bo tudi naredil, ker ne bo imel druge izbire), ampak slej ko prej se to (lahko) neha. In zagotovo je ena najtežjih stvari, ki se lahko zgodi staršu, ta, da mora gledati svojega otroka, ki po lastni volji drvi v prepad, starš pa pri tem ne zakonsko, ne moralno ne more nič. Zato je tudi to treba vzeti v račun, ko se odločiš za otroka. Morda bo alkoholik, morda bo narkoman, morda bo kriminalec. Ali, še huje - morda si starš nekega Fritzla ali Pluta? Si potem ti, kot starš, nekje kiksnil na vzgoji? Ni nujno. Menda je dokazano (brala sem v nekem članku o Fritzlu), da imajo določeni ljudje enostavno (ne podedovano) okvarjene nekatere gene, na katere vzgoja prav nič ne vpliva. V takem primeru torej nimamo kaj. Lahko vzgajamo v najboljši veri in po vseh družbeno-moralnih vrednotah, pa bo en sam gen, mutiran zaradi kdo ve česa, uničil vse.
Pa če 15-letniku ponudimo eno pivo ali pa če mu ga ne.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: skupno pitje alkohola
2.7.2009 7:57:51   
Anonimen
Lahko vzgajamo v najboljši veri in po vseh družbeno-moralnih vrednotah, pa bo en sam gen, mutiran zaradi kdo ve česa, uničil vse.


no, to pa jst ne verjamem. pa tud dokazano je, da vzgoja naredi psihopate, oz. predvsem mame jih naredijo. v vseh primerih teh raznoraznih psihopatov je tko, vsi so mel blazno komplicirane in katastrofalne odnose z mamami, predvsem z mamami...za fritzla ne vem, sam tud v recimo plutovem primeru je blo tko....ubrisana mat, pr 16ih je mogu zravn nje v postli spat in take bolane fore. in tud plut je bil enkrt ljubek, mičken, nedolžen otroček in noben me ne prepriča, da če bi v drugačnem okolju gor rastu, da ne bi bil drugačen, oz. bolj normalen al kak bi se temu reklo. sem delala (oz. smo skupi z enimi delali) njegov astrološki profil in katastrofa z njegovo mamo ti povem, nekih psihopatskih zadev se niti ne vid, sam mat...user posted image recimo če gledaš astrološko karto aghate christie ( al kok se že napišeuser posted image ) je pa ona totalni psiho, adijo pamet kake pozicijeuser posted image ma ful podobno kot največji psihopati in množični morilci, plut recimo tega nima. on je recimo bil sam ena boga, psihično popolnoma uničena duša...pa še ta letnik 68 in kvadrat med plutonom in marsem - sama agresija. kurt cobain je recimo imel podobne pozicije kot plutuser posted image bi pa blo res zanimivo še za fritzla pogledat...

hočm rečt, da sigurno obstaja kak procent ljudi, k so psihopati, ki pač enostavno v sebi nimajo tistega nečesa, karkoli bi že pač to naj bilo. ampak mnenja sem tudi, da je taka stvar v sakem izmed nas, v vseh nas je nasilje, poglej si malega otroka otroka, kako bo udarjal za vsako figo, pa čeprov ga nikoli noben ni udaril, kako bo mali otrok čisto flegma in radovedno mučil žival, če mu noben ne dopoveduje da se tega ne dela, sočutje je treba privzgojiti, ni nekaj kar nam je dano, je pa v enih malo več teh nagnjen, v drugih pa pač malo manj. tako da ja, vzgoja je kar zelo veliko, pa čeprav starši tega ne maramo slišat, se rajši naslanjamo na nevem kaj, samo da nismo krivi, če naš otrok nek čudak rata...

enkrat je po netu krožla ena zadeva, kao nek test al neki takega, sej sem že pozabla kaj točno je blo, u glavnem, tako kot sem jaz odgovorila, mi je pol vrglo ven, da tako razmišljajo največji psihopati in morilciuser posted image zdej kolk je realn ta test, nimam pojma, sam baje bi ga nej uporabljali v ameriki pri izdelovanju teh psihopatskih profilovuser posted image pa tud moj astrološki profil je...hm...rečmo zanimivuser posted image pa nisem še nobenga ubila, pa sem u bistvu čisto nenasilna, ne prenesem nasilja v nobeni obliki, verjetno tud zato, ker je en del te teme v men, pa se tega čist zavedam in ne tlačim nikamor....v drugačnih okoliščinah pa bohvekak psihopat bi bla...plus če še karmične povezave upoštevamo....ko se enkrat s temi stvarmi bolj poglobljeno ukvarjaš, maš drugačen pogled na te zadeveuser posted image
samo definitivno pa ni tko, da bi bli starši normalni, pa vzgoja normalna, otrok pa pol psiho rata. no go.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: skupno pitje alkohola
2.7.2009 10:48:11   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
sem delala (oz. smo skupi z enimi delali) njegov astrološki profil in katastrofa z njegovo mamo ti povem, nekih psihopatskih zadev se niti ne vid, sam mat...user posted image recimo če gledaš astrološko karto aghate christie ( al kok se že napišeuser posted image ) je pa ona totalni psiho, adijo pamet kake pozicijeuser posted image ma ful podobno kot največji psihopati in množični morilci, plut recimo tega nima. on je recimo bil sam ena boga, psihično popolnoma uničena duša...pa še ta letnik 68 in kvadrat med plutonom in marsem - sama agresija. kurt cobain je recimo imel podobne pozicije kot plutuser posted image bi pa blo res zanimivo še za fritzla pogledat...

No, vidiš - jaz pa v TO ne verjamem. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: skupno pitje alkohola
2.7.2009 10:49:18   
Anonimen
No, vidiš - jaz pa v TO ne verjamem. user posted image


verjamem da ne verjamešuser posted image sam ni kej - dejstva so dejstvauser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: skupno pitje alkohola
2.7.2009 19:15:10   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80
samo definitivno pa ni tko, da bi bli starši normalni, pa vzgoja normalna, otrok pa pol psiho rata. no go.



Ja, se strinjam. Meni se zdi iz moje prakse, da če za še tako napornim, neustrašnim ter zahtevnim otrokom stojita dva trezna starša, da se nikdar ne ustvari toliko težav, kot če samo eden od staršev ni glih čist "trezen" v razmišljanju. Vsi problematiki imajo za seboj nekoga, ki njihovo vedenje podpira in posledično stimulira.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: skupno pitje alkohola
8.7.2009 15:11:21   
kaya2007
jaz sem bila stara pomoje ene 16 let, ko sem prižgala cigatero pred starši, kasneje tudi kaj spila..pa ne morem rečt, da so to odobravali, prepovedali mi pa tudi niso. potem so bila leta, ko smo mulci precej pili in kadili (drog nikoli), sedaj pa več ne kadim, popijem pa le kozarec vina ob kosilu ali pa še kaj ob posebnih priložnostih..
moji starši so za moj okus itak preveč demokratični in neodgovorni (umetniki pač), jaz dvomim, da bi lahko imela isti odnos do svojih otrok user posted image  ampak pri meni je delovalo. sem imela pač nekaj burnih let, ampak nikoli nisem pretiravala in vse se je super izteklo user posted image  imam pa po drugi strani prijateljice, ki so imele fajn starše, odgovorne itd., pa so vseeno zapadle v droge, in to globoko-še danes niso povsem ozdravljene.
menim torej, da ni nekega splošnega pravila kaj je prav in kaj ne. kolikor je otrok, toliko je tudi načinov. drek je edino, če izbereš napačen način za svojega otroka user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: skupno pitje alkohola
26.7.2009 11:00:52   
Abby
Sama sicer še nimam najstniških otrok, se pa spomnim prigode nekega mojega znanca. Ko je bil še zelo mlad, mu je oče ponudil kanabis z besedami "SAj vem da ti tudi kadiš, pa dajva skupaj". Sin takrat še ni kadil trave, ampak se je pridružil očetu, pa mu je zapasalo. Nekaj let pozneje, ko je bil oče že par let pod rušo zaradi bolezni, povezanih z alkoholizmom, je bil sin strasten kadilec trave, pa je verjetno še danes. Njegov brat, mimogrede, je pred kakšnim letom umrl zaradi prevelikega odmerka heroina.

Po mojem ni najbolj priporočljivo ponujat otrokom karkoli takega, pa naj gre za alko, travo ali pa še kaj hujšega. Res pa jaz lahko govorim, ker sama ne poskusim niti kaplje alkohola (dobesedno - niti na lastni poroki nisem pila šampanjca) in otroka to vesta.

_____________________________

MAJA 8.4.2002
FILIP 4.3.2005

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: skupno pitje alkohola
27.7.2009 5:00:49   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007
sem imela pač nekaj burnih let, ampak nikoli nisem pretiravala in vse se je super izteklo

Enako je bilo pri meni.
Moja mama (očeta nisem imela) je bila popoln flegmatik glede tega. Sama je bila kadilka, tako, da ji je bilo popolnoma vseeno, če sem tudi jaz. Njena najstniška leta (60. leta, flower-power generation) so bila pregovorna za tisti čas (alkohol, trava), zato se ji je zdelo samoumevno, da naj bi bila tudi moja. Alkohola je bilo res kar nekaj, se pa nisem dotaknila nobene droge vse do danes (čeprav jo je bilo veliko okrog mene in čeprav sem vedela, da ne bi bilo doma nič narobe). Pravzaprav se o tem nikoli niti nisva kaj pretirano pogovarjali - karkoli je že bilo, je bilo bolj "by the way". In tako je prišlo do situacije (ko sem bila pri 27-ih drugič noseča), da je pri meni doma pila kavo (na obisku) in je sredi čveka izstrelila:"Veš, zdaj pa ne smeš več pit'." Rekla sem ji, da ne spijem niti požirka piva (kar je bilo res - med nosečnostjo se nisem dotaknila alkohola), nakar je rekla:"Pa kadit' moraš tudi nehat." Debelo sem jo pogledala, saj sem imela v tistem trenutku cigareto v roki (kadila sem tudi v 1. nosečnosti), ona pa je odkimala in rekla:"Pa ne to - travo moraš nehat kadit!" Skoraj me je kap in mislim, da mi ni verjela, ko sem ji rekla, da trave še nikoli v življenju nisem kadila (kaj šele česa več).
Tako, da mislim, da je name najbolj vplivala knjiga "Mi, otroci s postaje Zoo", ki sem jo prebrala nekje v času višjih razredov OŠ (realnega sveta takrat še nisem poznala ravno najbolje). V najstniških letih, ko sem se osamosvojila, so bili odlomki te knjige vedno nekje v moji podzavesti (očitno) in čeprav so ljudje okrog mene zvijali jointe, pripravljali črtice in čistili igle, meni ni padlo na kraj pameti kaj podobnega. Jaz sem si lepo natočila svoj nula-tri vodke in prižgala cigareto (če že), pa sem bila prav tako zadovoljna.
Pred nekaj dnevi pa sem sedela ob večernem koktejlu v Centru Ljubljane in sem zagledala fanta (bolje rečeno - moškega), katerega obraz mi je bil nekam znan. Nekaj sekund, pa mi je bilo jasno - David. Dečko iz moje družbe izpred 15-ih let, ki je takrat prvič poskusil heroin. In ta "dečko" je pri sosednjih mizah prosjačil za drobiž. Že po tem, kako je izgledal, mi je bilo kristalno jasno, da je heroin še vedno v igri in to zelo pošteno. Bil je daleč stran od fanta, ki mi je bil takrat všeč - bil je samo še senca samega sebe. Razen tega, da se mi je zasmilil (do moje mize ni prišel), sem bila v tistem trenutku prav ponosna sama nase, da sem se jaz, kljub temu, da sem bila popolnoma brez nadzora, z lastno glavo izognila temu sranju. In sem si brez slabe vesti prižgala še eno cigareto. Še najmanjše zlo.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: skupno pitje alkohola
27.7.2009 8:11:27   
gita10
Ta knjiga je tudi mene na nek način obvarovala pred drogami, ki so mi bile kar prevečkrat ponujene. Upam, da bo tudi moje otroke obvarovala pred tem strupom.  

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: skupno pitje alkohola
27.7.2009 8:13:33   
Kerensa*
Jaz nisem vsakič, ko sem nekoga videla z jointom v ustih ali z iglo v roki, direktno pomislila na to knjigo, mi je bila pa očitno v podzavesti in definitivno je učinkovala - kar je bistvo.

(odgovor članu gita10)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: skupno pitje alkohola
25.8.2009 17:43:17   
mala zirafa
Upam da ne bere tega socialna.user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?