|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijski sončki in sončice 2008 1.del
4.11.2009 7:55:37   
slovenka
ojla pupe, sem že spet v službi user posted image Ta teden bom kar 3x user posted image Varuški se ne da na faks hodit, pa potem to izkoristim za knjigo. Čeprav... verjetno ste slišale, da so Čehi podpisali Lizbonsko pogodbo in bi naj začela veljati 1.12. To pa za mene pomeni, da se mi vsi členi, ki jih v knjigi omenjam spremenijo, pa izraz Evropska skupnost bo ukinjen, tako da bom morala to nadomestiti... Ampak bo že. Boljše tako, kot da prične veljati malo po izidu knjige, pa imam potem še leta zastarelo vse skupaj...

O, bogi bubcani dojenčki user posted image Hitro se pozdravite. Jaz se tudi tako bojim, da nas kaj ne doleti. Zaenkrat je še dobro, samo ker ne gremo ven te dni, je žleht, pa samo natika in bi kaj zlomila, pleza na nevarna mesta itd. Pravi varuška, da bosta danes šli ven... upam, da bo pomagalo. Pa včeraj je čez dan šla pozno spat in je bila potem zvečer dolgo pokonci, zdaj bo pa verjetno spet dolgo spala itd. Mah, samo da smo zdravi, a ne?

Torej, vidim, da mi kar vse po vrsti napovedujete fantka user posted image user posted image user posted image Bomo videli. Vsi, ki nas poznajo, so nam v prvo tudi tako napovedovali. Imam pa sodelavca, ki že ima fantka in sedaj za januarja je napoved, da bo žena rodila punčko, pa on še kar ne verjame, ker pravi, da dedi v njihovi familiji delajo samo fantke. Ti ti...

Grem delat, pa v mesto še moram skočit k prijatelju na obisk... lepo bodite!

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
4.11.2009 7:56:52   
slovenka
A ne da, alea - še dobro, da sem noseča user posted image user posted image user posted image Povej ti to mojim sodelavkam, ki bebije načrtujejo po 40. So vse starejše od mene, pa še kar križe delajo pred dojenčki - v stilu drakule... user posted image

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2827
4.11.2009 8:47:40   
mate0ja
Jutro. Dons nič kaj dobro. Sm tok polomljena, da komaj pokonci stojim. Tjaša na noben način noče več spat v svoji pojstli.Tko da se kraljučna na sredi pojstle počez jest boga reva pa na planki ležim. Študiram kako naj jo navadim nazaj na kinderped, pa mi nič pametnega na misel ne pade. Vsak dan okrog polnoči stoji v pojstli in moli roke proti meni. Sm jo tud že po pol ure uspavala pa pol čist počasi nazaj v njeno pojstlico pa ni variante, preden jo položim je ona že na nogah. Ma kera kakšen nasvet?

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2828
4.11.2009 9:40:14   
lunca144
Jutro,no pri meni je bla cela štala,ponoči,sem bila celo noč na wc-ju,je vse lilo iz mene,pa krulilo,pa zvijalo,kot bi bil sodni danuser posted image ,tako,da danes bom samo na čajčkih,pa linexu,upam,da kaj zaleže.
Mateja,ja pri meni je blo isto,naš bi tud sam pri meni spal,in to na zizi,si lahko predstavljaš tako spanje,nekaj časa je šlo,no eno leto,potem,pa sem bla že čist fuč od nespanja,in sem gladko malo rekla,ne bomo se šli več tega,in vem kruta varianta,vendar sem ga pustila jokat,sem ga prišla na vsake toliko časa pobožat,mu povedat,da mora on spati v svoji postelji,in po parih dnevih spi v svoji posteljici.Pri njem vem da drugo ne bi palilo.
Lep dan vam želim,grem na čajček.

evo,me,pa sem nazaj

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
4.11.2009 10:35:02   
Anonimen
Hej
Mi2 sva od zdravnika.Ni nic jujsega,ena virozica(zaenkrat).naj bi imela okoli 3dni vrocino.Dobila svecke in kapljice za noska.Je pa tko boga,tale vrocina jo je cist zdelalauser posted image Zdejle pancka.

Mateja,moja tastarejsa je pri meni v postli spala do njenega skoraj desetega letauser posted image .Sem kaj pomagala?

(odgovor članu lunca144)
  Neposredna povezava do sporočila: 2830
4.11.2009 11:03:58   
polma
Kje ste, mačkeuser posted image !!!

No, mi se uvajamo v vrtec. Sem prejšnji teden mal pojamrala na RR-ker sta bli vzgojiteljici sitni. pa se je v ponedeljek moj princ tako kraljevsko lepo obnašal, da se je odkupil za prejšnji teden user posted image . Ne vem sicer, kako sta lahko vzgojiteljici mislili, da bo šlo bolj gladko-verjetno sta bli v šoku, ker sem jima poturila v skupinco res mirnih in pridnih 2-3 letnikov, našega KRIČAČAAAAAuser posted image user posted image .
Ah....user posted image se mi tako smili, mali mož, vsako jutro ko ga postiskam, pa se me drži ko opica in joka....user posted image ...

lunca-ne bi rada bila v tvoji koži, čeprav bi mi ekspres hujšanje prav prišlo, sem se namreč zredila ko user posted image in če se ne bi usta vila, bi bila kmalu na porodni teži user posted image . Kaj čmo-eni od stresa shujšajo, jaz pa se filam s user posted image user posted image user posted image user posted image ....bljak!!!!

mate0ja-naša punčika je nehala spat pri meni, ko sem bila v 5m nosečnosti user posted image .... ne vem kaj  bi ti svetovala, jaz tega ne znam-zdaj imam že novega malega nočnega prijateljčka user posted image -pa ni tisti, ki bi ga jaz hotla met vsako noč tako blizu user posted image user posted image user posted image ...

kleo-daj kako svojo fotko na RR, da še jaz vidim kak nosečka si!!! Tole pa pošiljam, da se pocajtte, revice boge user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!

slovenka-Sofijine fotke samo potrjujejo mojo tezo o njeni akademski karieri-knjiga ji paše!!!!user posted image In user posted image user posted image user posted image za user posted image !!!!!

pozdrave vsem ostalim-nisem si vsega zapomnila, kar ste pisale, je tumač zame. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
4.11.2009 11:12:58   
polma
Lunca !!!!!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Bodi zdrava, bodi lepa, bodi pametna, bodi nasmejana, bodi srečna še naprej!!!!!!!!

VSE NAJBOLJŠE!!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2832
4.11.2009 11:13:50   
polma
Didli-user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image za repek!!!!

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 2833
4.11.2009 11:23:10   
*anamor*
Ojoj vidim, da res imate vsi neke viruse. Čimprej se pozdravite user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

slovenka - vso srečo spet pri popravljanju knjige. Saj boš hitro to uredila. In ja tudi jaz imam nek občutek, da boš imela fantka, nevem zakaj. user posted image user posted image user posted image

kleo - tudi mene zanima kakšna nosečka si. Sem že malo pozabla kako je če si noseč ali je kdo okoli tebe noseč. user posted image user posted image user posted image

mateja - jaz sicer nisem imela problema s tem spanjem, samo včasih ima kakšne finte in ga res pustim, da se zjoče nato pa zaspi nazaj.

Če sem katero pozabila se naj javi.

Midva pa sva bila pri zdravniku. V ponedeljek sva imela spet visoko vročino in pojma nimamo zakaj. Krvna slika pa je bila tudi slaba. Vendar danes je že vredu, tudi krvna slika je ok. Vročine pa tudi nima več. Tako, da upamo da gre v ponedeljek v vrtec. Saj v vrtcu ni bil že 4 tedne. Le prejšnji teden je bil 2 dni. Mi pa je kolegica rekla, da so otroci full bolani. V naši skupini v vrtcu so danes samo 3-je.    

Sinek moj je najvecji zaklad v mojem zivljenju

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 2834
4.11.2009 11:30:55   
Anonimen
saj bom dala tu v album kaksno sliko,samo da se razvijejo.Na mobiju nimam nic....ma ne.Saj imam,samo niso novejse.Grem nastimat...

Me pa tooooolk zobe bolijo,pa dlesni,pa ustnice imam razjedene...se ravn z propolisom mazem.samo kaj,ko pomaga samo tenutno.Bi najrajs kar celega zlila goruser posted image .

Cakam zdravila iz lekarne,naj bi mi jih prinesli na dom,pa s enic.Saj je zraven,samo ne upam Meri same pustituser posted image

(odgovor članu *anamor*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2835
4.11.2009 11:33:32   
Anonimen
Polma saj se bo tamal navadiluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..je pa boscek,ko noce v vrtca.Ti ti mamiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2836
4.11.2009 11:43:22   
slovenka
ojla pupe,

sem bila na kakavu s prijateljem - imajo doma pupo in zdaj dobijo fantka. Morda pa res mi tudi user posted image

Hm, ja, ja, bo naša profesorica. user posted image Zdaj nič ne kaže, ko se jezi in meče po kavču. No, pa jaz sem v akademstvu in tudi to občasno delam user posted image user posted image user posted image

Mateja, ko se naša mala zbudi ponoči, jo gre moj mož porihtat - ker pri meni je tudi roke v luft držala, pri njem pa ne, oz. on ji lepo da dudo, jo dol položi in odide na WC, potem pa se v tem času že pomiri. V glavnem, morda zamenjata vstajanje in vsaj par dni tvoj proba - tako da se pupi navada spremeni. Naša razen prva 2 meseca ni nikoli spala pri nama, na sploh misli, da se na ta veliki postelji samo nori in ne spi... user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
4.11.2009 11:45:37   
mate0ja
O punce. Nč me niste potolžle. To noč bo laže, ker ima ati nočno pa mava pojstlo samo zase. Sm že marsikaj probala pa ne gre. Ne gre. Sem jo pustila pa se je tok matrala, da bi vn zlezla, da je res pogruntala varianto. Na pomečkan kovter je vrgla še dva pliškota, da je pridobila na višini in že je mela nogo na zgornji letvici. Me je kar izstrelil v zrak ko sem jo zagledala. Obe sva trmasti sam ponoči moja trma nikoli ne zmaga. Bo že najdla varianto, da me bo dvignila. Zdej razmišljam nekaj drugega. Imamo posteljico 140x70, ki se razstavi v obično pojstlo. Po moje jo bom razstavla, pa tista varovala, ki jih na stranico pritrdiš kupla. Mogoče bo pol iz firbca kaj bolje. Nikako si ne znam zamišljat, da bi naslednjih nekaj mesecev ali let vsa polomljena okrog hodila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2838
4.11.2009 11:50:30   
Anonimen
Evo,dve sliki isti kot na fb sta v albumu.

mateja,si mors mislit kolk casa sem bila jaz polomljena.Moja je imela se to navado,da mi je,kot majhna,zaspala na vratu.Vcasih sem zaspala tudi sama,pa se zbudila trda ko kamenuser posted image user posted image .

Slovenka,kolk pa ti v sluzbi garas...izhodi,net....dej ,da se ne bos pretegnilauser posted image

(odgovor članu mate0ja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2839
4.11.2009 11:51:13   
mate0ja
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

Mateja, ko se naša mala zbudi ponoči, jo gre moj mož porihtat - ker pri meni je tudi roke v luft držala, pri njem pa ne, oz. on ji lepo da dudo, jo dol položi in odide na WC, potem pa se v tem času že pomiri. V glavnem, morda zamenjata vstajanje in vsaj par dni tvoj proba - tako da se pupi navada spremeni. Naša razen prva 2 meseca ni nikoli spala pri nama, na sploh misli, da se na ta veliki postelji samo nori in ne spi... user posted image

Zdej si pa dala nemogoč predlog. user posted image spi kot ubit, nič ne vidi nič ne sliši. Če ga slučajno kej budim ponoči prihaja pol ure k sebi in mu ne morem nič dopovedat. Še če ga rukam ne premakne riti bolj na svoj konec.

Prej je vedno v svoji pojstli spala in se zjutraj prišla valjat k nama, odkar pa hodi v vrtec bi pa v tavelki spala. Ne vem kdo v vrtcu jo je našuntal, da se tam dobr spi. user posted image

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 2840
4.11.2009 11:57:00   
Anonimen
Pa pust otroka,naj uzivauser posted image

(odgovor članu mate0ja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2841
4.11.2009 11:57:50   
Anonimen
Meri je pri nama po moje 2x spala.Tudi ne ve,da je lahko za spanje,ne le skakanjeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2842
4.11.2009 12:16:41   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: kleopatra28

Polma saj se bo tamal navadiluser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..je pa boscek,ko noce v vrtca.Ti ti mamiuser posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2843
4.11.2009 12:38:45   
polma
IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

O punce. Nč me niste potolžle. To noč bo laže, ker ima ati nočno pa mava pojstlo samo zase. Sm že marsikaj probala pa ne gre. Ne gre. Sem jo pustila pa se je tok matrala, da bi vn zlezla, da je res pogruntala varianto. Na pomečkan kovter je vrgla še dva pliškota, da je pridobila na višini in že je mela nogo na zgornji letvici.user posted image pametna punca!!!! Me je kar izstrelil v zrak ko sem jo zagledala. Obe sva trmasti sam ponoči moja trma nikoli ne zmaga. Bo že najdla varianto, da me bo dvignila. Zdej razmišljam nekaj drugega. Imamo posteljico 140x70, ki se razstavi v obično pojstlo. Po moje jo bom razstavla, pa tista varovala, ki jih na stranico pritrdiš kupla.jaz bi tut tko probala-je pa zadnnjič tine sredi noči zgrmel s posle na tla, s takim truščem, da sem se skor pok.... od strahu, se je drl kot jesihar user posted image Mogoče bo pol iz firbca kaj bolje. Nikako si ne znam zamišljat, da bi naslednjih nekaj mesecev ali let vsa polomljena okrog hodila.

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 2844
4.11.2009 12:40:53   
polma

user posted image iščem
user posted image gledam
user posted image album prazen

kje so slike......user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2845
4.11.2009 12:50:48   
polma
Kot vidite, sem blazno zaposlena...user posted image .

Naj vam povem, da sem se v vrtcu ful prehladila. mislim, kake fluorescenčne smrklje vidiš iz teh malih noskov user posted image ....user posted image   in vedno hujši prehlad, spiram se sfiziološko...en dan se z budim in mi iz ušesa teče kri user posted image . Mamica moja, sem se vstrašla, da je ne vem kaj narobe z mojo glavo (dobro, to itak jeuser posted image ). skratka- pri takih virozah ti lahko teče kri iz nosa. Meni pa je virus povzročil krvave cistice na bobniču in so potem počasi pokale in je tekla kri. Torej, bolelo me je ko sam user posted image ! Se pa res ne smem pritoževat, ker doktor na ORL kliniki je bil pa...njamsi čeden mlad in postaven! Sem šla brez problema na kontrolo user posted image ! in dobila sem antibiotike, hvala bogu so takoj prijeli, ker jih pa tut nisem že enih 5-6 let jedla.

Tine je pa zadnjič pritekel k meni, kos sem mu točila vodo za kopanje. pa priteče prvič, pa nekaj blazno razlaga...jaz pa:ja, srček, kopat se greš, blala... Steče stran, pa spet priteče, vpije, kriči, razlaga-no, tko enih parkrat... in potem meni kapne, da očitno mi nekaj hoče povedat! Grem za njih v kuhinjo, ga pogledam-on ves srečen vpije, se smeji, kriči in napenja............................ halooooooo...................celo kuhno je posral user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Medtem sta oba računalniška manijaka mirno-zraven drekcov in posranega malčka-inštalirala Simse, tut slišala ga nista user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 2846
4.11.2009 13:09:11   
slovenka
polma, aha - ker nimate plenic, ne? user posted image user posted image user posted image Joj, jaz si ne predstavljam user posted image

Kleo, zato sem se učila tako vztrajno in zagreto user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 2847
4.11.2009 13:10:21   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

Zdej si pa dala nemogoč predlog. user posted image spi kot ubit, nič ne vidi nič ne sliši. Če ga slučajno kej budim ponoči prihaja pol ure k sebi in mu ne morem nič dopovedat. Še če ga rukam ne premakne riti bolj na svoj konec.

user posted image user posted image user posted image Daj ga k meni za kak mesec v šolanje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
4.11.2009 13:21:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: polma

user posted image iščem
user posted image gledam
user posted image album prazen

kje so slike......user posted image

jaz ju vidim.Ne vem kako da ti ne.Cak ti pa posljem na zs,ce bom znala.
Kaj ti v vrtcu delas,al sem jest narobe razumela?
Pa,kaj tamal nima vec plenick?Moja se na kahlo noce....

je pa Meri tolk bogica.Sem ji merla vrocino,39.4user posted image ,dala koj svecko,pa ji kar ne prime.Zdaj sem jo dala v postlco,pa stunfke namocene v kis gor...da vidim.ce bo kar vrocina,bom klicala ,kaj naj,ker me je ze groza nociuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...

kaksno kopel se ze nastima.Al isto temperaturo kot ima ona,pa potem pocasi hladno doliva,al kolk ze stopinj mora imet.vem pa,da ne dam ne mrzlo,niti ne mlacno.Da se v sok padeuser posted image .
Pa a pri takih vecjih se tudi kaj dihanje opazuje...ma..,sem cist ven zeuser posted image

< Sporočilo je popravil kleopatra28 -- 4.11.2009 13:22:43 >

(odgovor članu polma)
  Neposredna povezava do sporočila: 2849
4.11.2009 13:24:34   
mate0ja
Kot vidite, sem blazno zaposlena...user posted image .

Naj vam povem, da sem se v vrtcu ful prehladila. mislim, kake fluorescenčne smrklje vidiš iz teh malih noskov user posted image ....user posted image   in vedno hujši prehlad, spiram se sfiziološko...en dan se z budim in mi iz ušesa teče kri user posted image . Mamica moja, sem se vstrašla, da je ne vem kaj narobe z mojo glavo (dobro, to itak jeuser posted image ). skratka- pri takih virozah ti lahko teče kri iz nosa. Meni pa je virus povzročil krvave cistice na bobniču in so potem počasi pokale in je tekla kri. Torej, bolelo me je ko sam user posted image ! Se pa res ne smem pritoževat, ker doktor na ORL kliniki je bil pa...njamsi čeden mlad in postaven! Sem šla brez problema na kontrolo user posted image ! in dobila sem antibiotike, hvala bogu so takoj prijeli, ker jih pa tut nisem že enih 5-6 let jedla. [\quote]

Da ne boš nalašč pozabla antibiotike jest, da bi frajerja na ORL spet vidla. Če te kaj takega prime, pomisli kako user posted image boli.

Tine je pa zadnjič pritekel k meni, kos sem mu točila vodo za kopanje. pa priteče prvič, pa nekaj blazno razlaga...jaz pa:ja, srček, kopat se greš, blala... Steče stran, pa spet priteče, vpije, kriči, razlaga-no, tko enih parkrat... in potem meni kapne, da očitno mi nekaj hoče povedat! Grem za njih v kuhinjo, ga pogledam-on ves srečen vpije, se smeji, kriči in napenja............................ halooooooo...................celo kuhno je posral user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Medtem sta oba računalniška manijaka mirno-zraven drekcov in posranega malčka-inštalirala Simse, tut slišala ga nista user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!!!!!!!!!!!

user posted image user posted image Če so pa igrce v igri so pa vsi moškega spola gluhi in slepi. Pri nas je isto. Jo pustim priuser posted image v dnevni pa mu ekstra naročim, naj mal gleda kaj mala dela in grem kaj brklat po stanovanju. Ko pokukam skozi vrata je vedno kaka katastrofa, če ni vse porisano je kaka omara odprta in vse ven zloženo ... Če mu kej rečem pa odgovori, da ne more, ker je igrica na čas. Halo, pri teh letih pa igrica. Ne me hecat.

< Sporočilo je popravil mate0ja -- 4.11.2009 13:25:13 >

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Otroci, ki ne smejo oditi
O mamah in očetih, ki ne znajo izpustiti.
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Dojenje.
Admin

Ali menite, da je res, da dlje ko ženska doji, boljši je otrokov imunski sistem?