rožca26
|
Spet jest! Je moj mali spal le 1 uro, tko da je daljše učenje splavalo po vodi. 3sonček3 - hvala. Sedaj bomo pa videli ali tvoji izračuni držijo. Upam da , da bom šla lahko vsaj nekaj kupit. Ti pa kr gor visi, tud jest bi bila skoz gor. Je mali že tako samostojen, da nimam nobenega dela več. Edino takrat, ko bi se rad crkljav ali pa ko ga moram nahrant. Glede hrane v nosečnosti: ja, jajca in surovo meso je problem med nosečnostjo - zaradi toksoplazmoze. Kavica - pila sem jo celo nosečnost in sedaj jo tudi, je pa res, da sem količino malo zmanjšalo. Namesto vsak dan, jo spijem nekajkrat na teden. Jest gledam tudi na pritisk in takrat ko imam blazno nizkega ni nič narobe če jo spiješ. Ene raziskave naj bi kazale, da so tiste, ki so več kav na dan spile (od 3 naprej), v zgodnji nosečnosti splavile. Ne vem kolk to drži. Gobe - naj bi bile zelo težke in zato niso priporočene. Alkohol - mame alkoholičarke naj bi imele več možnosti, da bi bilo z otrok kaj narobe (beri v smislu čustvenega razvoja, avtizma ...), seveda pa to ni nujno. Aspirin - ker redči kri, naj bi lahko povzročal krvavenje otrokovih možgančkov, ampak to šele v 3. trimesečju. Jest aspirin moram jemat zaradi preeklampsije, ki sem jo imela v prvi nosečnosti. G mi dala recept za najmanjšo možno količino in rekla, da jih bom jemala le največ 2 meseca - nekako do 24. tedna. Potem pa ne več - zaradi možnih zapletov v 3. trimesečju. Drugače pa je glede hrane tako - jest sem pristaš tega, da ješ tisto kar ti paše, saj ti telo samo pove, in da v stvareh ne pretiravaš. Kolegica se je celo nosečnost basala s pršutom, pa ni bilo nič narobe. Sem mnenja, da bi bilo slabše, če ga ne bi jedla, ker se ji je tako luštal. DELAJ PO OBČUTKU!