|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 19:44:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

eh daj mič.....


Komot preskocis, ce ti ni vsec.


ni krizeuser posted image


No, samo da je vse ok.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 19:46:25   
rija
Ja, danes je pa res ok. Tamali brez ipike, tastari tudi.....user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 19:52:00   
Leela
nisem še brala, si bom čas vzela.

Uglavnem pri nas je isto, isto star. Mislim, da je to glih taka starost, ko se začnejo taki izpadi. Ne taki "primitivni" kot pri 2 letih, ampak taki načrtovani, manipulatorski. Ko točno ve kaj hoče oz. na koncu tega sploh ne ve več ampak samo da uveljavi svoje.

Ja pa ključno obdobje za vzgojo, ker če zdaj zabluziš potem si pečen. Ne smeš mu preveč popustit, hkrati pa moraš pustit da je tudi po njegovo.user posted image  

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 20:18:40   
zinkazi
Glede na to, da je v varstvu pri mami in kot jo opisuješ glede na bratovo vzgojo, je sedaj pri babici veliko stvari dovoljenih. Ker je močna osebnost in ker je pameten otrok, ki hitro ugotovi do kam lahko gre, sedaj preizkuša meje. Želi jih raztegnit toliko kot pri starih starših. To je normalno. Ti mu boš morala pokazat, da to ne bo šlo. Ko bo videl, da doma ostaja tako, kot je bilo, bo to sprejel. Jaz bi mu sicer poskušala ob primeru z lučko povedati takole: »Vem, da si jezen, ampak, ker vem, da čokolade ne maraš, bi bila jaz jezna, ko lučke ne bi želel pojesti. Ali bi ti bilo všeč ko bi jo moral vseeno pojesti.« Mogoče bi zaznal, kar bi mu govorila. Lahko ga ob tem objameš, če je razočaran ti bo dovolil. Če pa je trma, ne bo registriral, potem mu dovoli, da trmo izživi, če ga ne moreš preusmeriti. Ti poskušaj, da njegov jok ne registriraš. Če nanj ne boš pozorna, oz. te ne bo znerviral, bo verjetno prej odnehal. Pogosto pomaga, da mu rečeš: »Če ti je lažje, ko jokaš, se kar zjoči.« Mogoče bo potem nehal tulit.

_____________________________


Otroško srce je zaklad


(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 20:22:30   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: rija

Torej Zinkazi hvala za odzivuser posted image

Ja, moj otrok je izjemno močen karakteruser posted image  že od rojstva naprej sem opažala, da z njim ne bo lahko. Ma res....iz tiste kiblice, v kateri so ležali se je pri drugih vedno slišal nemil jok, pri mojem pa najprej indijanski krit, zajetje zraka in potem s polno paro naprej...user posted image  Torej mama: hočem, zdaj in takoj.




ma, naša istouser posted image . Če ni takoj...vik in krik, za znoret. Ampak...zdaj ste v takšnem obdobju...zlajnano do amena, vem jauser posted image . A veš kaj je moja delala? ko je prišla iz vrtca, je šla od kuhinje, jedilnice, dnevne ...in vse kar ji je prišlo pod roke je zmetala na tla. Men se je fuzlalo...ni me šmirglala 5%. potem sem pa našla pravo kazen. Po tuširanju ni smela it k dediju...katastrofa, jok,vreščanje histerija do hripavosti.....jaz sem ji pa mrtvo hladno rekla, da zastonj kriči in je bolje da neha, ker še jutri ne bo smela it. se je začela počasi umirjat, sem jo objela in božala in ji vse še enkrat lepo razložila.
Potem če jo je kdaj spet prijelo, sem ji dedija samo omenila in je takoj ubogala. no in po dolgem času se spet zgodba ponovi, s tem da sem ji rekla, da ne bo slišala pravljice in sedaj je mir.
sicer jo prime še velikokrat neubogljivost, ampak takrat je dovolj, da dvignem glas ali pa jo na to opozorim. Z dedijem pa možem, pa boljše da ne pišem, kaj dela, ko jo prime, ampak takrat, bi najraje njima dvema eno okrog ušes prilimala....ona okom, tadva s skokomuser posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 20:28:48   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: zinkazi

 Če pa je trma, ne bo registriral, potem mu dovoli, da trmo izživi, če ga ne moreš preusmeriti. Ti poskušaj, da njegov jok ne registriraš. Če nanj ne boš pozorna, oz. te ne bo znerviral, bo verjetno prej odnehal. Pogosto pomaga, da mu rečeš: »Če ti je lažje, ko jokaš, se kar zjoči.« Mogoče bo potem nehal tulit.


Bo prej tole. Če ga probam med tem izpadom objet, je še vse huje. Se mi zdi, da ima potem še neko večjo moč.
Objamem ga lahko takrat, ko se ON to odloči. Potem pravi, pridi mi obriši solzice in takrat vem, da je čas, ko se hoče na nek način opravičiti za sceno.

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu zinkazi)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 20:46:23   
bumerang
Pri nas ni ene tehnike, ki bi pomagala. Vsekakor se držim načela "ne začenjaj, če ne zmoreš nadaljevat", ker če enkrat popustim, potem sem gotova, ker takoj skalkulira.
Najbolj mu pomaga pojasnjevanje v stilu vzrok-posledica ampak tudi to ne vedno. Velikokrat vzamem listek papirja in mu zagrozim, da si bom zapisala in potem prebrala, ko bo on mene kaj prosil, to velikokrat pali. Če je čas, povem, da mu ni treba takoj, da ima čas do določenega trenutka potem pa naj naredi, ko mu ustreza. Včasih zagrozim, da nečesa ne bo dobil oz. mu jasno povem, da dokler ni njegov x ne bo mojega y in pri tem vztrajam. Včasih mu povem, da zaradi tega, ker ni naredil x, moram zdaj jaz namesto njega (in to tudi dejansko takrat naredim) zato mu žal ne uspem prebrati knjige, Cicidoja ipd. (ob branju naravnost uživa). Če ni ravno sredi napada trme, če je bolj žalost oz. razočaranje, potem ga vzamem v naročje in se grem zgodbo "Oh, mama bi ti tako rada ustregla ampak ne more, ker... Ampak ti mi vseeno povej, kako bi bilo, če bi..." in potem pripoveduje zgodbo o tem, kar si je zamislil da bi, in zaključiva v stilu "A ni res kakšna škoda, bo pa drugič" in se tako izživi. Včasih pa se konča tudi tako, da ga eden prime za noge, drugi pa za roke in ga brcajočega in tulečega neseva v sobo "premišljevat". user posted image


_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 20:50:01   
bumerang
Mene pa zanima, kako naj ga naučim konstruktivno izživet jezo, bes v smislu, da ga ne potlači ampak da iz sebe, da se na nek način odduša.
Ker enkrat sem mu rekla, da če je jezen in če mu je lažje, lahko na ves glas zakriči, če se potem bolje počuti. Ampak to je slišat fajn zverinsko. In ker sem seveda pozabila, da sem mu to rekla, mi je ko se je zgodilo seveda rekel, da sem mu sama rekla, da lahko, če se tako olajša. user posted image

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 21:51:38   
ronja
da ne mara čokolade in jo bova potem vrgla ali v smeti ali jo borala pojesti pa mamica, ki je tudi ne mara.

od vsega mi je tole najbolj nedoumljivo!user posted image Ne samo otrok - tudi MAMA NE MARA ČOKOLADE???user posted image user posted image user posted image to obstaja?user posted image

Naša tuli, ko je obremenilno vreme.

Tudi Ronja je vremenska. AMpak včasih se da precej lepo vprašat. Recimo danes je bila zjutraj nekaj tečna in je kar težila in težila (sicer ni tulila, ampak tak, tečkala) in potem jo gledam, pa razmišljam, kaj bi, pa sem jo kar vprašal: "A se rabiš malo pocartat?" Pa mi prikima. Sem rekla: "ja, potem pa pridi sem, bučka mala, saj veš, da se lahko vedno pocartaš!" In sva se stisnili in se je pocartala in bila potem čisto pridna. Včasih rabijo to, ne znajo pa povedat, ker sploh ne vejo, da to rabijo... Zato smo mi tu, da to ugotovimo namesto njih.

sej vem da mam še male otroke in da se bojo situacije še spreminjale in stvari k zdej palijo, ne bojo več....takrat se bom pač prilagajala, nekaj bom že našla da bo palilo...

Ulla, ti si čist diplomatska ratala - pa kaj je s tabo? Te je vikend v prikolici čist preobrazil?

Aja, pri nas je bil tudi vedno problem naslednij dan potem, ko je bila en dan z babico. Tam sme vse, vendar to po moje ni bil glavni problem. Sme vse, vendar pa nič sama... In to jo čisto posrka, naslednji dan je čisto druga, najprej je težila, ptoem pa sem ugotovila, da je reva čisto iztrošena in sem jo pač pocartala in zdaj se vedno samo stiska k meni cel dan, je čisto mirna in čisto drugačna kot je sicer. Skratka včasih je res samo trma, včasih ima pa teženje vzrok in takrat ga je fajn poiskat (ne pravim to za tvoj primer, rija, amapk na splošno).

»Če ti je lažje, ko jokaš, se kar zjoči.«

hehe, točno to pa jaz tamali rečem. Kadar je res žalostna, jo še cartam zraven in ji rečem, da vem, da ji je hudo in da naj se kar zjoče, da ji bo lažje. Kadar pa trmari, pa ji rečem, da lahko komot joče, da me to čisto nič ne moti. In res do zdaj je kar hitro nehala. Samo saj pravim - verjetno me prava trma še čaka...

Aja, pa včasih pomaga, če vidiš, da je otrok že na tem, da bo izpad, da ga probaš preprečit tako,da mu namesto grožnje potem, ko se izpad že začne, predstaviš nagrado, če bo priden. Recimo prideš domov, pa veš, da je utrujen, pa rečeš: lej, lubica, obe sva ful zmatrani, vem, da si lačna, samo jaz moram zdaj nujno še tamiceno zrihtat, daj ti pospravi čevlje, svoje in še moje, prosim. Če jih pospraviš, ti naredim ajdove žgance... recimo (moja pač obožuje ajdove žgance).

bumerang, baje je fajn, če dovoliš, da se izživijo na nečem, česar ne morejo poškodovat, recimo da dovoliš, da prebuta blazino, testo,...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 22:00:39   
taška30
Ja, še ena za v tvoj klub, Rija.user posted image  

Skoraj vse ste zapele za te čevlje in utrujenost in "no big deal" zaradi kao banalnih stvari. Ni vse črno / belo, hočem rečt ni vse banalno / življensko pomembno. Je še miljon vmesnih nians, ki se pojavljajo vsakodnevno. Od tega da je npr.5 piškotov pač dovolj in pika do tega da je pol ure risank zvrhano dost, samo 1 stvar, ki jo izbere v trgovini, še 3x po toboganu pa gremo...polno banalnosti, zaradi katerih ni noben življensko ogrožen če jih prekršiš in popustiš, ampak pač moraš biti dosleden (saj tukaj se vsi strinjamo a ne?)...tisti čevlji so le primer.
Poanta te teme je, da nekateri otroci pretirano ponorijo, če ni po njihovo. In kako odreagirat.
Večina otrok malo zacmeri, mogoče malo zatuli, potem se ga pa da preusmerit, pa se pogovorit, so pa tudi taki, ki so se zato sposobni 1 uro valjat po tleh, se metat v steno in rjovet.  Padejo v nekakšen trans histerije in ne vidijo in ne slišijo nič okoli sebe in so že kar malo sami sebi nevarni.

Jaz sem kar nekaj takšnih izpadov videla pri moji sedaj 4 leta stari hčerki, začela je s tem sicer že pri 2,5, zdaj malo pojenjuje, ampak še pride v malo milejši obliki taka žuta minuta. Izgleda grozljivo, 1x sem jo posnela s kamero, še zdaj mi je ful neprijetno pogledat ta kratki filmček, ker izgleda kot da jo je obsedel hudič.

Torej, jaz sem po sto različnih poskusih, da bi to ustavila, obupala in jo takrat pač dam na ignore, pa če traja dretje tudi 1 uro. Me pa vsakič znova popolnoma izživcira, ne morem to hladnokrvno sprejet pa konc, ne morem. Tako me znervira včasih, da tudi potem ko pride vsa poklapana iz sobe, skoraj ne morem bit prijazna z njo in jo objet, ker sem tako jezna nanjo, da se mulam ko eno malo dete in se moram prav kontrolirat, da ji tega ne pokažem preveč in da se nekak normalno pogovarjam. Tole moram še uredit sama s sabo v svoji glavi...user posted image

Mi je pa zanimivo, da Gina vedno pri taki temi pravi, da je zanjo tako dretje nasilno in da tega ne bi dopustila. Res si ne predstavljam, da je tak napad mogoče ustavit (vsaj pri nas ne), ko se enkrat že prične, lahko ga le prej preprečiš.

Eh ja...ni nam lahko.user posted image

< Sporočilo je popravil taška30 -- 29.6.2009 22:02:29 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 22:10:54   
bumerang
Še nečesa sem se spomnila, da pri nas pomaga.
Naš je itak prvi v tem, da drugim levite bere in predava o tem, kaj se sme in česa ne tako da včasih odprem Super nanny in skupaj gledava on se pa križa zraven da kakšni so ti otroci. Potem ga pa vprašam v stilu "pa menda ja ne boš tak kot tisti otroci na tv, da bom morala super nanny poklicat k nam" in potem neha s sceno.

Velikorat pomaga fora "da ne bi slučajno naredil tega, to ti je prepovedano", potem naredi zanalašč ampak ve, da je vse skupaj hec in se potem vsi smejimo.

V glavnem, tisoč fint na milijon načinov. Če mi še kakšna kapne, bom napisala.





_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 22:13:41   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

da ne mara čokolade in jo bova potem vrgla ali v smeti ali jo borala pojesti pa mamica, ki je tudi ne mara.

od vsega mi je tole najbolj nedoumljivo!user posted image Ne samo otrok - tudi MAMA NE MARA ČOKOLADE???user posted image user posted image user posted image to obstaja?user posted image



ronja res, zelo resuser posted image

moj mali je strašen diplomat pri okušanju novih okusov: hoče probat, poliže in potem če mu ni všeč, se sliši dolg: mmmmmmmmmmmmmm kako je doblo.....plobaj mami, ati...

in že nama tišči tisto strašno dobro stvar v roke....se z mojim prav reživa, ko slišiva ta mmmmmmmmmmmmm....user posted image

ampak čokolada pa je totalno bljakuser posted image  pa je je imel vedno dovolj in čisto nikoli, pa res nikoli mu je nisem branila...v bistvu se ne dotakne nobenih sladkih stvari...mogoče kakšne bombone tu in tam...ampak je ljubezen hitro preč...da ne govorim, da zelo mljaska ob vsaki rojstnodnevni torti, dotaknil pa se je točno enkrat ene s prstom, polizal in tu se je končalo...user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 22:14:24   
rija
Taška, vidim, da veš o čem pišem user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 22:16:21   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Naš je itak prvi v tem, da drugim levite bere in predava o tem, kaj se sme in česa



itak....sem se danes prav narežala, ko iz igral zaslišim: vorsichtuser posted image user posted image user posted image  a sam toliko, da ni z glavo visel doluser posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 22:27:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

so pa tudi taki, ki so se zato sposobni 1 uro valjat po tleh, se metat v steno in rjovet.  Padejo v nekakšen trans histerije in ne vidijo in ne slišijo nič okoli sebe in so že kar malo sami sebi nevarni.



smo danes imeli nekaj takšnegauser posted image user posted image user posted image
višek "naše" histerije je bruhanje,... pa že tako malo pojeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 22:33:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: plotka

Pri nas je zelo preprosto, če mi s čevlji, ki jih nista sezula zasvinjata stanovanje, pač počistita za sabo. Vsak dobi krpo in mi pomaga čisti. Se mi zdi, da je to bolj učinkovito, saj otroka vdita posledico svojih odločitev.



plotka, kako pa ju prepričaš, da počistita za sabo? meni to nikakor ne uspeuser posted image  (star 3 leta)

(odgovor članu plotka)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 22:38:18   
Anonimen
zanč mi je sred stanovanja pljunila, prov tist....user posted image halo??? in ker baje v vrtcu pljuva en fant, je pač še ona probala...sm ji smrtno resno naložla, me je sam debelo gledala, pa kr solze so se ji nabirale, pa sem jo po cunjo poslala, da pobriše za sabo in je šla in pobrisala....pa kotičke ustnc ji je kr navzdol vihalo, pa učke so kr plavale, sam nardila pa je, je očitno skužla, da sm res huda....in pol sem jo pohvalila, da je fajn spucala, pa še enkrat da se ne pljuva, da je to grdo, sploh pa nikakor ne v stanovanju....in zdej se večkrat na dan spomne in razloži, da se ne špukauser posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
29.6.2009 22:52:33   
Leela
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II


Zamisli si sebe, da ti nekdo stalno ukazuje, modeluje, zahteva.


ja bo kar res.
Otroku naj bi se dalo čimvečkrat možnost da se sam odloči med dvema-tremi možnostima. Zate nepomembnim opcijam, on pa bo dobil zadoščenje da tudi on odloča, in je pomemben, se ga upošteva... Potem bo manj izpadov, samo vmes bo preteklo nekaj časa. user posted image
pri nas tudi pomaga, da mu pretirano poudarjam posledice, tudi naslednji dan ko je mirnejši. recimo, če gre z čevlji po stanovanju bo prinesel notri bakterije in bo zbolel blablabla, kar se ga pač dotakne (eni se pač ne strinjajo z "ustrahovanjem" ampak pri meni je bolj sprejemljivo kot dretje in izgubljanje živcev.)

Drugače sem pa jaz skoraj premalo dosledna, bomo videli kaj bo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
1.7.2009 10:10:02   
živa
Ah ja, januarčki 2006 user posted image .

Po mojem bo kriv mesec rojstva user posted image , moj je isti user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu Leela)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
1.7.2009 10:46:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: živa

Ah ja, januarčki 2006 user posted image .

Po mojem bo kriv mesec rojstva user posted image , moj je isti user posted image .

Lp,

živa



zgleda, da je januar 2004 tud noter user posted image

(odgovor članu živa)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
1.7.2009 10:50:14   
plotka
IZVIRNO SPOROČILO: k.tja

IZVIRNO SPOROČILO: plotka

Pri nas je zelo preprosto, če mi s čevlji, ki jih nista sezula zasvinjata stanovanje, pač počistita za sabo. Vsak dobi krpo in mi pomaga čisti. Se mi zdi, da je to bolj učinkovito, saj otroka vdita posledico svojih odločitev.



plotka, kako pa ju prepričaš, da počistita za sabo? meni to nikakor ne uspeuser posted image  (star 3 leta)


Joj predvidevam zato, ker mi že od malih nog pomagata, če sta le pri volji. Naprimer v nedeljo se mi vedno gužvata v kuhinji (najverjetneje, zato ker jima je dolgčas), pa dam starejšemu (6 let) za zrezati naprimer paradižnike za solato, mlajši (4 leta) pa medtem stoječ na stolčku pomiva posodo (seveda sama prej pomije vse kar je ostrega). Res pa me ne vprašati, kakšna je kuhinja po zaključenem pomivanjuser posted image .  Mi vzame 15 minut, da obrišem tla. Plus vsega skupaj pa je, da se noben pri kosilu ne zmrduje, da tega pa že ne bo jedel.

Tudi sesata že od malega. Pač ko sta začela kot mala vpiti "jaz sesal, jaz sesal!!! Bom sam!!!! Bom jaz!!!"  Smo si vzeli čas namesto tistih 10 minut , kolikor meni ali partnerju vzame sesanje, pač 1 uro, da smo hodili za enim ali drugim ter mu pomagali. Res pa je, da moram ko grejo z atijem na igrišče, še enkrat posesati. Pa mi res ni problem 2x delati stvar, predvsem zaradi, tistih ponosnih oči, ki jima kar sijeta, da sta uspela sama posesati celo stanovanje.

Nekaj pa pripomore tudi to, da sem zelo na "izi" mama (zavpijem mogoče 2x na mesec), samo ko pa se mi sname film, pa verjami, da vsi moji moški na kup letijo, vključno s psom user posted image .

< Sporočilo je popravil plotka -- 1.7.2009 10:52:28 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
1.7.2009 11:00:41   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: zinkazi

 Če pa je trma, ne bo registriral, potem mu dovoli, da trmo izživi, če ga ne moreš preusmeriti. Ti poskušaj, da njegov jok ne registriraš. Če nanj ne boš pozorna, oz. te ne bo znerviral, bo verjetno prej odnehal. Pogosto pomaga, da mu rečeš: »Če ti je lažje, ko jokaš, se kar zjoči.« Mogoče bo potem nehal tulit.


Bo prej tole. Če ga probam med tem izpadom objet, je še vse huje. Se mi zdi, da ima potem še neko večjo moč.
Objamem ga lahko takrat, ko se ON to odloči. Potem pravi, pridi mi obriši solzice in takrat vem, da je čas, ko se hoče na nek način opravičiti za sceno.


Kot bi opisovala našega 3,5 letnika. Že 1. post, tole s solzicami mi ga je pa živo narisalo pred očmi.

Sem tudi mnenja, da je treba za nekatere stvari vztrajat, sploh, ko enkrat začneš. In ne gre tu za stalno teženje, moledovanje... Saj prav veliko stvari mu ni potrebno narediti.

Pri nas pa nasvet, da se mu razlaga, česa vse ne bo mogel, ne pomaga. Ko začne trmarit in nečesa noče narediti, mu lahko razlagam, da ne bo časa za igri/risanko ali karkoli drugega, mi vedno začne nazaj tulit, da dotične igrače itak ne mara (čeprav je njegova najljubša), da risanke ne mara itd... Skratka, ko je razburjen, za stvari, ki so mu najbolj pri srcu (vključno z ljudmi) tuli, da jih ne mara.

Rija, jaz kakšnega nasveta nimam, saj tudi sama ugotavljam, da kaj dosti več od razlage, čakanja in poslušanja kričanja ne zmorem in ne znam. Ponavadi dobim kakšne nasvete (no, ko je bil mlajši), na temo preusmeritve pozornosti - ma, ni šans. Nikoli se ga ni dalo preusmeriti nikamor. Vse ima pod kontrolo, vse si zapomni. Še za več kot leto nazaj mi razlaga kakšno stvar in to take detajle, ki jih jaz sploh ne opazim.

Želim ti, da zvoziš naprej s čim mnaj izgubljenimi živci in da ga tole preizkušanje mej čimprej mine, oziroma se vsaj omili.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Zinkazi (tudi ostale) - kljubovanje, igno...
1.7.2009 15:24:55   
rija
sazi.....kaj naj rečem....vidim, da smo na istemuser posted image  pa tudi tole z dolgoročnim spominom me nemalokrat dobesedno šokirauser posted image

bo treba potrpet....zdaj je 3 dni že krasen mir....očitno rabi svojo dozo ozemljitve, da je potem zopet nekaj časa čisto kul.user posted image

_____________________________

...vox populi...

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 73
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?