|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: spodnjeposavska
13.8.2009 21:10:45   
Andrejka9386
dober večer... mi smo iz "šopinga"...smo bili v KK in smo ušli tem dežju...groza, pa ko bi se vsaj kaj shladilo. ampak nič od tega.
Kje pa delaš ti smuki? v katerem tednu pa si?
ma nič kaj z novo dudo...ne mara je pa da se na trepalnice mečem. pa sva kupla dans aventove in nič. še bol mu je všeč k sem vzela dans tako grizalo v obliki dude...pa še tisto ni neki za v usta.
malo prej je tudi prvič jedel mlečno kašico. mu je bila kar všeč. ampak če mene vprašate, je to najbol "bljek" stvar...čisto brez posebnega okusa...ampak ok, če imajo to otroci radi user posted image


(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: spodnjeposavska
13.8.2009 22:24:49   
Nepoznana
Ojla Posavke!

Bolj redko se oglasim, preberem še, pisat pa ali se mi ne da ali pa nimam kaj user posted image . Jaz grem pa jutri najbrž v KK, moram v Spar, pa najbrž se bova zapeljala še do Brežic, ker bi v jysku kupila en regalček za kopalnico - sem na vrhuncu gnezdenja in hočem, da je vse pripravljeno na prihod otročka - in seveda ne sme manjkat regalček, da bom imela kam dat brisače. Na tem, ki ga imamo zdej bodo imele častno mesto stvari od bejbe, od pleničk naprej user posted image .

Sicer pa sem imela danes pregled in je vse ok user posted image , le bebica je po teži za en teden lažja (polnih 35 tednov in par dni, bebica ima pa dobrih 2,2 kili). Pa bris mi je vzela za streptokok B. Je katera to delala? Jaz sem si rekla, da tistih 14 eur bom pa že dala, sam da ne bi blo kej narobe....

(odgovor članu Andrejka9386)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: spodnjeposavska
13.8.2009 22:44:21   
Andrejka9386
ti se kar javi bol pogosto...vsaj nekaj napiši user posted image
mi pa že pridno spimo...juhu...sem ugotovila  da sem danes kupila tiste dude...in ne bote verjele...ponoči se svetijo. saj ne morm verjet kaj vse ne delajo. in sem ugotovila, da je zato na embalaži napisano NIGHT user posted image

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: spodnjeposavska
14.8.2009 9:26:55   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: Nepoznana

Posavke, ki ste že mamice...kje ste rodile? V kateri porodnišnici? Kako je bilo? Osebje, bolniške halje, vložki, mrežaste spodnje hlačke, hrana? Vse me zanima...se mi vidi, da še en mesec, pa grem....user posted image


Jaz sem rodila v LJ. Prvič je bilo vsega dovolj (januar 2006), drugič (december 2007) pa so malo škrtarili z vložki. Meni jih je potem prinesel mož, ker sem res ful krvavela. Hrana je bila pa obakrat dobra, ampak meni itak ni pasalo nič jest.
Prvič sem razmišljala tudi o tem,da bi rodila v NM, ampak sem si na srečo potem premislila. Zakaj na srečo? Ker so mi prijateljice, ki so tam rodile, povedale, da so grozno sitni z dojenjem. Ne vem kako je zdaj, ampak par let nazaj sploh niso dovolili, da bi user posted image hranil po flaški z adaptiranim mlekom. Zato so potem punce mleko in flaške švercale v Puser posted image . Glede na to, da niti prvič, niti drugič nisem imela dovolj mleka, bi ob tem znorela. V LJ pa so na srečo glede tega bistveno bolj liberalni, sploh, ko poveš, da že prvič ni šlo dojit. Pa nasploh sem imela z LJ porodnišnico same lepe izkušnje.


Dude......hčerka je bila od dud čisto odvisna, sin pa je nikoli ni imel. Če sem mu jo dala, jo je pljunil ven. Otroci so pač različni.


(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: spodnjeposavska
14.8.2009 10:26:25   
Crystall
Vas še jz malce pozdravim. Danes imam na sporedu samo dve stvari - čiščenje in počivanje. Je bil tale teden kar naporen. V ponedeljek sva šla v Zagreb kupit še lupinico in easy fix, v torek sva šla na izlet (Cerkniško jezero, grad Snežnik, Bbno Polje, Močilnik), včeraj sva bila pa v Celovcu (Ikea in Minimundus). Krasen teden je za mano, čeprav precej naporen.

Počasi bom začela pripravljti stvari za malega - sestavljanje previjalne, posteljice, pranje .... mičken moram še knjige prebrat, da ne bom potem čisto izven. Bolje, da vsaj teoretično vem kakšno stvar kot pa da nič.

Sem se pa določila, da grem rodit v NM - razlog: epiduralna. Bom potem poročala, kako je bilo.

Do konca imamo pa še 69 dni user posted image

_____________________________

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: spodnjeposavska
14.8.2009 10:38:42   
_melody_
Ojla!

Da vas še jaz po parih dnevih malo pozdravim. Prav paše zopet ta ohladitev in potem imam tudi bolj voljo sedet pred računalnikom pa vse brat, kaj pokomentirat..

Drugače pa že komaj čakam, da to moje detece vn spravimo, ker postaja že naporno. Pa pogrešam jo! Mam že vse oprano, zloženo, zlikano...sem tako fejst likala, da sva morala nov likalnik kupi, ker prejšnji ni več delovaluser posted image .

Nič, lep dan za počitek vam želim!


_____________________________

Sara - 28.9.2009

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: spodnjeposavska
14.8.2009 11:07:28   
Crystall
Melody ... meni tud paše tale ohladitev user posted image . Mene bo pa zdaj čakalo pranje in likanje, pa sestavljanje .... JUPIIIIII user posted image

_____________________________

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu _melody_)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: spodnjeposavska
14.8.2009 12:44:28   
TjasaJ
Ja ohladitev je res super. Meni se sicer še vseeno kolca po rodni Gorenjski, pa se bojim, da bi potem tam rodila. V nedeljo je rok po NS, pa bi bilo lahko na vlaku prav zabavno user posted image .

Ja, grem tudi jaz še malo polikat. Cunjice kar prihajajo, pa se mi ne da preveč. Je pa po moje bolje zdaj kot pa potem...

Uživajte v hladu!

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: spodnjeposavska
15.8.2009 17:51:36   
mišk
Streptokok B: Men so ga čisto "po neumnosti" nardili v prvi nosečnosti in sem bla pozitivna. Zato sem ob porodu dobila antibiotik, pa tudi mala ga je dobila po porodu. Dobro, da so mi odkrili to bakterijo, ker se baje lahko vse zeeloo zakomplicira. V drugo so mi avtomatsko spet naredili test (brezplačno, ker sem bla že v prvo pozitivna), pa sem bla tokrat negativna, hb.user posted image

Porodnišnice: Prvič sem rodila v Brežicah, ravno zarad tega, ker so vsi govorili, kako so v NM neprijazni, pa kako forsirajo dojenje. Bla sem zelo zadovoljna. Vložkov, mrežastih hlačk, brisač maš kolk hočeš - si sama vzameš na hodniku. Rodila sem z EA. V sobi smo ble 4, obiski pa so bili dovoljeni samo v dnevnem prostoru. Ponoči so jih hranili po flaški, zato nama je dojenje čist zaštekalo, tak da sem dojila samo 14 dni. Vsi so bli prijazni, razen ene sestre, ki je bla zelo zelo nesramna!!user posted image  Tuša sta samo dva za cel oddelek, kar je resnično premalo, sploh če je takrat gužva. Malo me moti tudi to, da je porodna na istem hodniku kot so sobe, in se lahko od strahu dobesedno "userješ", ko poslušaš kričanje iz porodne, medtem ko sama čakaš na porod.user posted image

Novo mesto. Drugič sem rodila tam. Sestre so po novem tudi tu zelo prijazne in ne forsirajo več toliko z dojenjem. Tokrat sem rodila brez česarkoli proti bolečinam, ker se je vse prehitro odvijalo. V sobi smo bile po dve, štiri skupaj (dve sobi) pa smo imele skupaj kopalnico. Obiski so v sobah. Mislim, da si v Novem mestu en dan manj noter, kot v Brežicah, če je vse v redu. Me smo bile dva dni dlje, ker je mala bila zlatenčna. Dojenje nama je ob manjših začetnih težavah tokrat steklo in še sedaj dojim.

Če bi se v tretje odločala za rodit, bi po moje šla kar v NM, ker mi je bližje, ker je EA 24/7, ker so lahko obiski v sobah in ker greš en dan prej domov. Sam še enkrat povdarjam, tudi v Brežicah sem bla zelo zadovoljna.

(odgovor članu TjasaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: spodnjeposavska
15.8.2009 22:42:06   
Nepoznana
Ojla Mišk!

Jaz sem se dokončno za Brežice odločila - razen če me med pohajkovanjem po celjskih trgovinah kaj zagrabiuser posted image . Je pa tako, da sem (še) čisto pogumna in sem se odločla, da ne bom EA. Punce, prosim, ne me zdej strašit, da sama seb jamo kopljem, ker na tiho se tega zavedam.

Kar se dojenja tiče, baje da sestre v Brežicah nič ne komplicirajo, če želiš, da ti otročka ponoči prinesejo podojit - bomo videli kako bo

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: spodnjeposavska
15.8.2009 23:51:02   
sabsa
Pozdravček!

Kar se brežiške porodnišnice tiče ... meni je bilo všeč. Vsega zadosti, še najmanj sem bila zadovoljan z babico.

Duda ... mi jo imamo in smo nori nanjo. Najina Sara jo je prvič dobila 14 dni po porodu, ker sem morala na čiščenje (pozabili so del posteljice) in je bil partner sam z njo doma. Ker 100 % dojim ji je manjkalo vlečenje in takrat smo uvedli dudo. Od takrat naprej smo odvisni od nje. Upam, da bo odvajanje šlo dobro od rok. Nameravam to narediti pri enem letu. Ali je to dovolj pravočasno?

Spanje ... joj, blagor vam, ker toliko spite. A dojite Andrejka? Naša spi od 20. ure do ene zjutraj, se podojimo, potem želi jesti okoli 4. ure in ponovno med 6. in 7 uro zjutraj. Zaenkrat še ni prespala noči. Komaj čakam, da se to zgodi.

Pozdravček vsem iz Brežic.

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: spodnjeposavska
16.8.2009 15:00:31   
smuki
Ste se pogovarjale o kakšni ohladitvi? Danes se mi zdi, da je vroče za znort. Še dobro, da tu pa tam mal pihlja.
No, jaz še nisem rodila, sem pa imela letos 2krat to čas, da sem se znašla na oddelku porodnišnice. Januarja sem bila na čiščenju zaradi prazne nosečnosti. Načeloma so bili vsi ful prijazni, razen, ko sem me odpeljali na poseg, je bil tam en groooooozen zdravnik, zaradi katerega me je bilo še bolj strah vsega. Ne spomnim se sploh, ampak mislim, da je bil predstojnik oddelka - Šehović. Letos sem pa zopet enkrat kr uletela tja, ker so se mi v nedeljo pojavili izcedki in so me napotili kr na oddelke. Kak me je nadrl ta Šehović - da kaj tam iščem, da mi itak ne morem nič danes, pa tud pregled je bil pol v sekundi dvajset in rekel, da je vse OK (čeprav ni bilo). No, in na račun njega sem slišala že marsikatero pripombo.
Drugače pa za enkrat tudi sama razmišljam, da bom vseeno šla rodit v Brežice.

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: spodnjeposavska
16.8.2009 15:24:38   
TjasaJ
Smuki - žal mi je za tvoje slabe izkušnje! Ja Šehovič je moj G in moram priznat, da se ga še nisem navadila. Prej sem bila navajena, da mi vse razložijo, on je pa bolj tiho. Ampak jaz kar govorim, kaj se mi dogaja in upam, da bo strokoven... Zaenkrat drugih pripomb nimam. In tudi jaz bom rodila v Brežicah, upam da že ta tedenuser posted image

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   [Brisano sporočilo]
16.8.2009 16:21:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu TjasaJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   [Brisano sporočilo]
16.8.2009 16:28:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: spodnjeposavska
17.8.2009 13:35:41   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: Nepoznana

Je pa tako, da sem (še) čisto pogumna in sem se odločla, da ne bom EA. Punce, prosim, ne me zdej strašit, da sama seb jamo kopljem, ker na tiho se tega zavedam.



Nič se bat rojevanja brez EA. Večina jih pri nas itak še vedno rodi tako. Sama sem obakrat rodila brez. Prvič so mi dali Dolantin in sem bila totalno zadetauser posted image . Bolelo je vseeno, vendar manj kot bi sicer. Drugič mi niso dali ničesar, ker kao ni bilo časa (je šlo prehitro), tako da lahko rečem, da sem res občutila porodne bolečine v vsej njihovi razsežnosti, vendar lahko potrdim, da se jih da preživet. Ni prijetno, vendar mine. In potem, ko dobiš svojega user posted image v roke, itak pozabiš, da je kdaj sploh kaj bolelouser posted image .

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: spodnjeposavska
17.8.2009 13:59:59   
Andrejka9386
Lep pozdrav...danes je spet nenormalno vroče. mi imamo pa hišo še tak obrnjeno, da je celo popoldne sonce v dnevni...groza. pa imam roleta skoz dol pa še zmer je 26 stopinj... mali nič čez dan ne spi tako da imamo pestro. ampak je pa priden dojenček res...
začeli smo jesti kašice user posted image itak smo že od začetka na AM in mislim da ni nič prezgodaj. dopoldan mu dam sadno kašico, popoldan pa zelenjavno. in ne morem verjet kako lepo je...sploh nič ne pljuva. moram pa bit prav hitra da mu dajem v usta, drugače se pritožuje user posted image
tiste, ki že imate otročke...koliko pa lahko poje kašice za en obrok? včeraj mi je pojedel 190g zelenjavne, danes pa 125g sadne. Je to proveč?

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: spodnjeposavska
17.8.2009 15:19:07   
pikica*
Nima smisla, da tehtaš obroke. Naj poje toliko, kot mu paše. Otroci so različno ješči.

(odgovor članu Andrejka9386)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: spodnjeposavska
17.8.2009 15:25:54   
Andrejka9386
Ne, saj to nisem tehtala...ampak sem imela kar Hippove kašice, zato vem, koliko g je bilo user posted image
Saj sem tudi sama imela namen tako, da bo pač pojedel koliko bo želel...ker od te zelenjave in sadja se itak ne more zredit user posted image
12.avgusta smo bili cepljeni in se je sestri prav smejal ko ga je pičla...smešen je bil. upam da bo tudi na naslednjih cepljenjih tako user posted image
Pri 3 mesecih ima 66cm in 7760g. Pošteno res...

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: spodnjeposavska
17.8.2009 15:29:20   
vanilla
Šehovič je bil tudi moj ginekolog dokler sem še živela doma. Imam same pohvale za njega. Tudi mojo mamo ima on in je navdušena nad njegovo strokovnostjo - pa je imela že kar dosti ginekol. problemov; veliko cisto, posledično operacijo in odstranitev enega jajčnika.... Tako da tudi jaz mislim, da je izredno strokoven.

Andrejka, meni se pa zdi 3-4 meseci še prezgodaj za gosto hrano, zato jaz pri naši 3,5 mesečnici še ne mislim dajati. Če ne bo pokazala sama nobenega interesa, potem ji do 5. meseca sigurno ne mislim uvajati. Mogoče kvečjemu kakšno kašico (žitno, riževo), če bi se ponoči začela zbujati. Ne vem, nekako se mi zdi, da je še čisto ok, če je na mleku in tudi ne kaže nobenega interesa za kaj več. Pa smo mi tudi izključno na AM, se ne dojimo.
Sicer pa ja, nič ne meri, koliko pojé - vsak otrok je zgodba zase. Naša je recimo čist šolski primer - popije 150 do 180 ml mleka, tako kot piše na škatli, hehe.... Pa je prejšnji teden mela fazo, ko ni hotela 3 dni veliko jest : samo do 100 ml in sem že zganjala paniko user posted image . No, zdaj se ji je apetit vrnil in spet je kot pujska user posted image .

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: spodnjeposavska
17.8.2009 15:31:26   
vanilla
IZVIRNO SPOROČILO: Andrejka9386

Pri 3 mesecih ima 66cm in 7760g. Pošteno res...



Uaaa, to pa je kilaža in višina, hehe... Ni čudno, da mu uvajaš gosto hrano, hehe... Pravi jedec... Od moje prijateljice punčka ima pri 9-ih mesecih take mere in kile...

No, naša pa je pri 3 mesecih: 60 cm in 5850 g... Punčka je, se vidi.

(odgovor članu Andrejka9386)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: spodnjeposavska
17.8.2009 15:32:01   
ninka80
Pozdravljene,

bi se vam še jst pridružla. Sem iz Brestanice, doma imam 21-mesečnega fantka, ki bo novembra dobil družbouser posted image .



_____________________________

http://nina80.moj-album.com/





(odgovor članu vanilla)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: spodnjeposavska
17.8.2009 15:46:53   
niwci
Meni se tudi zdi, da sem bila na pregledu pri tem zdravniku v Brežicah, ko sem imela januarja ss. Pa mi tudi ni bil ušeč. Že tako sem bila pretresena, pol pa je še tako čudno govoril, da ga nisem več ku pol razumela. Ne vem al je govoru na pol u hrvaščini al kaj. Pa tudi poseg mi je potem on naredil (usaj mislim, k je blo not enih 5 ljudi). Drugi pa so bili v porodnišnici zelo prijazni.
Ravno razmišljam, da se prepišem k Preskarju, ker bom morala zamenjat ginekologa ( ta teden imam pregled, pa morem vprašat svojo G kako je s tem). Sem bila januarja 2X pri njem in se mi je zdel kar vredu.

Tjasa jst sem že mislila, da si šla, k te ni blo na forum user posted image Saj zdej pa bo vsak čas user posted image user posted image user posted image

Je pa res vroče...že zjutraqj ko vstanem se potim...si ne predstavljam, da bi morala zdaj bit v user posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: spodnjeposavska
17.8.2009 18:35:55   
TjasaJ
Ja ja niwci, še sem tukaj, 2v1. Očitno mu je čisto luštno tam notri. Tudi na fitnes redno hodi user posted image . Ko sem mojemu user posted image rekla, da ta teden pa res ma da gre ven, je pa kar čudno pogledal. Ne vem, mogoče je mali po njem in se obema zdi čisto normalno, da gremo čez rok pa še mal. Naj mama trpi, samo da onadva neuser posted image . Bosta že potem videla user posted image user posted image

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: spodnjeposavska
21.8.2009 15:07:43   
mišk
Ninka80: Oooo, čestitke za ponovno nosečnost!!!user posted image user posted image user posted image  Sej medve sva obe pri oktoberkah 2007, sam zdej te pa res že celo večnost nisem zasledila! A že veš za spol?

Naša ta mala je bla pri 3 mescih 63 dolga in 5880 g težka.

(odgovor članu TjasaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?