|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
14.10.2009 14:08:54   
ka tja
Dober dan ženske!
Ko berem vaše zgodbe, ne morem drugače, kot da mi tečejo solze. Kaj vse ste preživele in kako ste ve vse POWER WOMEN (za ljubko: močne ženske), ki se borite iz dneva v dan. Naj vam ne zmanjka moči!

Vedno me močno pretresejo zgodbe o zlorabljenih otrocih in tudi moj velik strah je, da bi bili moji otroci kdaj spolno zlorabljeni. Da ne bi bila slepa in bi kaj takšnega spregledala... Da bi znala brati tudi med vrsticami: PW je naenkrat začela pretepati svojo mamo... Lahko rečem, da je moj partner zaupanja vreden, torej me on ne skrbi. Izhajam iz tega, da spoštuje ljudi (njihove potrebe, čustva).

Bolj me skrbi, ker živimo na vasi. Tukaj vsi vse poznamo, ali pa vsaj prepoznamo znan obraz. In če nekdo otroku ponudi prevoz - znanec iz sosednje vasi, naj ga otrok zavrne ali naj mu kar slepo zaupa? Če bi meni ustavil šofer avtobusa, ki me vsak dan vozi v šolo, bi BREZ DVOMA sprejela njegov prevoz!

Za pusta so se pijane šeme iz okoliških vasi ustavile še pri nas. Našega 11 mesečnika sem ravno hranila, ko so prišli mimo. Eden od moških je malega najprej samo opazoval, potem pa je prišel zraven in ga začel ogovarjati. Kar naenkrat se je njegov pogled spremenil, začel ga je božati po vratu in poljubljati po obrazu. Vprašala sem se, če je možno, da se odrasel moški ravnokar spravlja na mojega sina? Si domišljam? Reagiram prehitro, na prvo žogo? Pretiravam? Si domišljam? Saj ima samo 11 mesecev. Kakorkoli, nadaljevalo se je tako, da ga je poljubil na usta, takrat pa se je dialog v glavi ustavil, pograbila sem otroka in šla stran. Mislim, da je v času mojih vprašanj ena ženska za mano komentirala: Kaj je pa zdaj to? Ne vem ali je sploh letelo na tega moškega ali ne.

Kako najti pravo mero? Ali je pri vprašanju o zlorabi otrok sploh ne iščemo? Stopimo na (zelo) varno stran za svojega otroka? In kako naj vem, da nisem samo histerična?

Srečno in moči polno vsem!

Katja

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
15.10.2009 11:12:47   
ljupka
Draga moja Katja ,pri takih stvareh je bolje biti histeričen,ker tako mali otrok se še ne more braniti sam,ga moraš ti!
To ni normalno ,kaj je ta tip delal,pa čeprav pijan in si prav reagirala,nikoli ne veš kaj se lahko zgodi.Na vasi je marsikaj normalno,kaj sicer ni,še posebaj če je polna rit alkohola!
Hvala na lepih besedah,z mano je ok!
Skrbi me za PW,ker se ni že dolgo oglasila!

(odgovor članu ka tja)
Neposredna povezava do sporočila: 152
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
18.10.2009 0:41:25   
powerwoman
Zdravo moje drage punce.


Joj, sem vas zdaj prebrala. Hvala za skrb. Moje življenje se je spremenilo za 360 stopinj. Kr neki.


Ljupka - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image saj bo, boš videla. Čestitke, in pazi nase. Nosiš dva angelčka v sebi. Poročaj, kako napredujete. Pusica za vse tvoje in zate.


C21 - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image joj punca moja draga. Sem se prav zjokala, ko sem brala tvojo zgodbo. Vidiš, pri nas je pa kontra.

Moja barabica pa se fulll redi. Zredu se je za 5 kg v enem mesecu in zrastu 10 cm. V drugem mesecu /sedaj v tem mesecu/ pa se je zredu dve kili in zrastu 5 cm. Nimajo pojma zakaj. Gremo na endokrinološko ambulanto da mu pregledajo hormone in rastni hormon. Pa spije preveč tekočine, do 4 litre na dan. Tako da, upamo da nima sladkorne. Toda P pravi če bi imel sladkorno, bi se moral rediti. Je rekel, da mu najverjetneje inzulin dela probleme.

Moj starejši barabin pa veselo hodi v šolo. So ugotovili (oz. bila je ena gospa tam, in testirala otroke, in čisto na koncu se je odločila) da bi bilo dobro, če bi tudi on hodil na vaje za branje in pisanje, ker spušča besede, ali pa prebere besedo narobe. NO HVALA BOGU, bo vsaj strokovno pomoč dobil.
Glede matematike, je pa učiteljica rekla, da še nikoli ni imela otroka, ki bi bil vedno 100%. Tako da za matematiko me ne skrbi, in tudi rad jo ima. Branje in pisanje pa je druga pesem.

Jaz - ufffffffffffffff, fullllll sem krvavela iz danke. Hodim vsake tri mesece na operacijo. Imam notranje hemeroide in polipe. Notri v črevu cca pol metra v črevesju. Pa črevo mi poči pri napenjanju, tako da mi fulll kri teče. Še bolj kot pri menstruaciji. Dobila sem napotnico za preiskave na Bledu.
To so me poslali preventivno, ker so že trije sorodniki umrli pred 50 letom zaradi raka na črevesju, ki je zelo agresiven. Od diagnoze do smrti ni bil nihče živ več kot 2 ali 3 mesece. Tako da zelo pazijo name.


Aja, no morda nisem bila na začetku iskrena. Zdaj pa bom, ker vidim, da smo večino ene in iste gor. Čez tri dni praznuje moj malček 1. leto oz. pihali bomo prvo svečko.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Starejši pa bo kmalu čez en mesec praznoval 8 let.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Jaz pa sem prejšnji teden dopolnila 29 let.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



Služba - pričela sem delati tudi. Že prvi dan službe, me je ena podjebavala (se opravičujem izrazu, sam drugače ne morem napisati), pa sem ji povedala svoje, in ona me je zatožila direktorju. In me je direktor potem eno uro masiral, in mi sploh ni verjel. Ona kura je rekla, da ne bom nič drugega delala, kot samo delo v pisarni (kar sem delala prej, predno sem šla na porodniško eno leto). Enostavno mi ni verjel. In babnca me na malo podjebava v službi. Ampak se ne dam. Ji takoj zabrusim nazaj. Sam veste kako pravijo. Sovražnika imej še bližje sebi.


Aja pa še to. Z malčkom hodimo na inhalacije adrenalina (dvojno dozo mu dajejo), ker ima tako hud bronhitis ali bronhiolitis (ne vejo), da neha dihati. Potem veste, kako mi je spati. Vrtca nimam, tako da mi je mama vzela dopust, da mi ga mirka. Pa moj osebni P mi ni hotel dati bolniške, ker kao (predno smo šli na urgenco) je reku, da mu ni nič, da se je morda malo preveč gibal. MISLIM KR NEKI NO.


Rada vas imam.

LP


_____________________________

Bodite v cvetju in mir z vami.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 153
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
18.10.2009 7:30:55   
christiana21
Glej glej kdo je prišel, naša PWuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za polipe in krvavitve, upam, da bo kmalu boljše.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , da čimbolje opravite na preiskavah, ki vas čakajo v kratkem.
Mi bomo tudi mogli it malo pogledat nazaj v bolnico. Mala sploh noče jest, poje 20 ml, pa konec luštnega...potem pa samo še jokanje.



_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu powerwoman)
Neposredna povezava do sporočila: 154
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
18.10.2009 7:31:30   
christiana21
Aja, PW, vse najboljšeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 155
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
18.10.2009 8:53:57   
ljupka
PW,lepo da si se oglasila,sam hudo kaj si napisala,upam da se pozdraviš ti in tvoj angelček!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Sem bila v petek na NS oba sta zdrava in tveganje je minimalno!Danes sem stopila v 14 t!


Vse najboljše ,za rojstni dan!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


< Sporočilo je popravil ljupka -- 18.10.2009 8:55:20 >

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
18.10.2009 21:45:22   
powerwoman
Čao mačke moje.

Hvala za čestitke za roj. dan in za spodbudne besede.

Zdaj pa žalostna novica, moj sinček Rok je ostal v bolnici zaradi hudih težav z dihanjem.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Je moj ostal z njim v bolnici, ker jaz moram jutri nujno v službo (njemu je lažje dobiti dopust kot meni, glede na dogajanja v službi, so tudi moji rekli, da je bolje da on ostane kot jaz). Ma boli me **** (se opravičujem izrazu), ampak meni je glavni otrok, ne pa služba. Tudi če brez službe zato ostanem. Sam me moji pritiskajo glede službe, ker se bojijo. KR NEKI.


C21 - evo spet jokam zaradi tebe. Joj punca, bi ji jaz dala takoj par kilogramov moje maščobe, če bi bilo to možno, in mišic (jih imam občutno prevečuser posted image user posted image user posted image )

Res drži se svoje princeske, ljubčki jo, rada jo imej še več (vem da več kot jo imaš ne moreš, sam vseeno).


Ljupka - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ker si prestopila meje rizika. In čestitke za 14 teden in za zdravje tvojih dveh malčkov. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Vsaj ena dobra novica.





Mislim, ta svet ni normalen. Ej prej ko ti finance delajo fulll problemov, nimaš problemov z zdravjem, niti ničemer. Zdaj ko pa finance fajn laufajo, pa so sami problemi z zdravjem. KR NEKI NO.



Aja pozabila sem povedat, oz. nevem če sem povedala, ker se mi ne da iti gor nazaj brati, začela sem študirati logistično inženirstvo. Tako da sem študentka spet.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Radi se imejte moje mačkice, pa se še kaj beremo in pišemo. Rada vas ima vaša PW


Pusica za vse naše vaše bližnje.


_____________________________

Bodite v cvetju in mir z vami.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 157
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
19.10.2009 6:50:40   
christiana21
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za Roka, da bo kmalu doma.
Če bo naša frajla tako jedla kot je, potem bo ostala tudi onauser posted image .
Čestitke za zoped študentko, jaz sem šolanje zamrznila zaradi male.

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu powerwoman)
Neposredna povezava do sporočila: 158
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
20.10.2009 11:24:09   
Anonimen
Pozdravljene,

res hudo je brati takšne zgodbe, mogoče jih nekdo, ki nekaj takšnega (na srečo) ni nikoli doživel ne ve kako hudo kaj takšnega še po 15 letih vedno boli.
No tudi jaz sem ena tistih, ki so v mladih letih doživele posilstvo. Enkrat sem brala tu na forumu že eno podobno zgodbo, kot bi brala svojouser posted image .
Bila sem stara 15 let in kot vsaka najstnica tudi sama hrepenela po zabavi. Imela sem možnost občasnega zaslužka v neki gostilni pri pomoči v kuhinji. Nekega večera, ko smo končali z delom smo se "sodelavci" vsedli skupaj in ker je eden praznoval RD smo malo nazdravili. Lahko rečem, da je 15 - letnemu dekletu dovolj že 2 dcl vina, bila sem čist "mehka". Ker sem imela do doma preko travnikov nekje 15 minut hoje, sta mi dva od sodelavcev ponudila prevoz, ki sem ga z veseljem sprejela. Ko sem se vsedla na zadni sedež, je eden od sodelavcev sedel z mano (priznam, da mi je vse skupaj delovalo čudno). Peljala sta me proti domu, vendar ko bi moral ustaviti pred našo hišo je pritisnil na plin in odpeljal dalje. Takoj za tem me je pričel drugi sodelavec, ki je sedel zraven mene otipavati in slači. Lahko si mislite koliko ima moči 15 letno dekle proti 26 letnemu fantu???? Nisem se mogla otresti njegovih rok, njegovih poljubov... še zdaj me zgorzi ko se spomnim. Peljala sta me do roba gozda, kjer sta me izvlekla iz avta ter oba večkrat poslilila, eden me je držal, drugi pa počel to nagnusno dejanje, nato sta se menjala. Meni se je zdelo, da vse skupaj trajo celo večnost, jokala in rotila sem ju, naj me pustita (bila sem še nedolžna). Nato sta me zvlekla nazaj v avto ter peljala domov. Na poti sta si delala norce iz mene, češ da če bom komu povedala bosta rekla, da sem sama želela in da bom izpadla kot največja kuuser posted image a. Do danes tega nisem še nikomur povedala, me pa to dejanje muči še vedno, dejansko ni dneva ko ne pomislim na to.

(odgovor članu christiana21)
  Neposredna povezava do sporočila: 159
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
21.10.2009 8:30:59   
christiana21
Anonimna, vesela sem, da si zbrala pogum in nam zaupala svojo zgodbouser posted image . Tukaj nihče nikogar ne obsoja. To temo sem odprla ravno zaradi tega, da se lahko ena drugi potožimo, če je potrebno razjočemo, predvsem pa, da imamo nekoga, ki ve kaj preživljamo in nas razume.
Mogoče te ta dogodek toliko spremlja, ker nisi govorila o tem, ker stvari nisi predelala. Lažje je, če govoriš o zlorabi in o tem kaj se ti je zgodilo, na začetku ful boli, ampak iz pogovora v pogovor je lažje. Nikoli pa ne bo bolečina minila. Lahko preboliš, pozabiš nikoli.
Poskušaj to nekako vzet kot del preteklosti, kot nekaj kar je bilo, pa ni več. Ne dopusti, da te še vedno preganja in, da uničuje tebe in tvoje življenje. Ta dva prasca, sta ti uničila mladost, ne dopusti, da ti uničita življenje, predvsem pa, nedolžnost si zgubila z moškim, ki si ga imela rada in, ki ti je bil dejansko prvi partner s katerim si privolila v odnose, ne pa s tema dvema izprijencema, ki imata nizkotno in bolano predstavo o sexu in, ki jima nihče ni dal pravice, da se te dotikata proti tvoji volji.
Drži se!!!

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 160
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
21.10.2009 9:01:07   
Anonimen
Hvala za lepe besede. Ja res je, tole nisem zaupala še nikomuruser posted image user posted image user posted image , sploh si ne znam predstavljati, kaj bi naredil moj mož če bi izvedel, ker je zelo ljubosumen.
Moram pa povedati, da je dodatna sol na mojo rano to, da ta dva človeka vidim skoraj vsak teden, sicer samo iz avta, vendar se mi je že naredilo, da sem sredi vožnje domov začela jokati, ker so spomini privreli na danuser posted image user posted image user posted image , vzrok mojem joku pa sem si izmislila, ker je vedno mož zraven. Najbolj hudo pa je, ker je eden od teh sedaj znana oseba v našem kraju, večkrat je v lokalem časopisu in se piše o njem vse naj najuser posted image user posted image .

(odgovor članu christiana21)
  Neposredna povezava do sporočila: 161
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
21.10.2009 9:14:34   
christiana21
Tvoj mož nima za kaj bit ljubosumen. Če sta si te vzela na silo, potem nima razloga za ljubosumje.
Ne razumi me narobe, ampak mož je tisti, ki bi te moral branit in stat ob strani, ne pa bit bolano ljubosumen in posesiven.

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 162
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
21.10.2009 9:18:56   
ljupka
Anonimna zelo si pogumna da to dejanje nosiš v sebi,ampak se bojim,da boš enkrat eksplodirala!V prvi vrsti se zavedaj,da sama nisi kriva ,samo zaupala si jim ,saj sta bila tvoja sodelavca!Tvoj mož ni verjetno samo ljubosumen ,ampak te ima tudi rad in bo razumel kaj pomeni posilstvo,ali pa tvoja volja!
Kaj če bi ga vprašala,kaj on misli o tem,pa mu lepo razložila,da si tudi ti to doživela 15 let nazaj!Ker s tem ko molčiš,tiste dve barabi sta prepričani ,da sta imeli prav!In kaj če nisi bila edina?
Lažje je če se spoveš,če poveš kaj se ti je zgodilo,kaj pa mami,se z njo dobro razumeš,brat, sestra!

Zelo mi je hudo zate,to mora biti zelo huda bolečina,ki jo tako dolgo nosiš v sebi ,si pa preživela in imaš družino,mi smo zmagovalke,in ne smemo dovolt ,da nam to uniči življenje!
Cristiana je pa tko vse lepo napisala,s svojo pozitivno energijo,ki nam jo vliva,pa še sama jo veliko rabi!Hvala ti!


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 163
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
21.10.2009 13:49:48   
Anonimen
Ne vemuser posted image , nekako sem vseh teh 15 let krivila sebe za vse skupaj. Ali je bilo potrebo piti????user posted image Ali je bilo potrebno, da sem sprejela prevoz????user posted image Ali sem naredila vse v svoji moči, da se temu izognem???? user posted image  S čim sem si zaslužila vse to????user posted image   To so vprašanja na katera še vedno ne vem odgovora in prav zaradi teh vprašanj nisem nikomur tega zaupala, niti najboljši prijateljici ne, še manj pa staršim ali sestri.
Saj moj mož ni napačen in verjetno bi mi stal ob strani, če bi mu povedala, ampak verjetno bom morala sama s sabo prvo razčistitiuser posted image .
Sem pa že razmišljala, da bi obiskala kakšnega terapevta, mogoče bi bilo lažje zaupati tretji osebi.user posted image

(odgovor članu ljupka)
  Neposredna povezava do sporočila: 164
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
21.10.2009 16:25:40   
christiana21
Imaš facebook?
Če želiš mi piši na zs in te tam dodam.

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 165
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
21.10.2009 21:31:26   
powerwoman
Čer mačke moje.

C21 - kako kaj palčica princeska tvoja?????

Ljupka - kako kaj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in družinica?????

Anonimna - ej punca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Kruto, res kruto. Ampak vidim, da si vseeno močna. Veš kakšno moč moraš imeti šele, da to prebrodiš sama. Evo 15 let si bila tiho. Veš kater pogum in moč je za to potrebno. No upam in HB da si se prej spovedala, predno te je ta skrivnost razpočila. Trajne posledice bodo vedno, do konca tvojega življenja. Lej, jaz vem, da konec koncev bo vsakemu sojeno za njegov zločin. Če ne prej, pa na smrtni postelji.

Sam večino slabi ljudje vedno bolje živijo, kot pa žrtve (kakeršne koli žrtve), ali pa pošteni ljudje. Pošteni - žrtve, bomo vedno slabše živeli, kot pa tisti, ki so slabi ljudje. Moralo bi pa biti kontra. Ok malo sem zabluzila. V glavnem Anonimna. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za pogum, da si se izpovedala. Za to je tudi potrebna velika moč. Vedi, da smo tu punce, ki so isto oziroma podobno izkušnjo doživljale. IN VEDI DA NISI TI KRIVA. Tudi če bi bila pijana kot klada, zadrogirana, v devetem svetu, v halucinacijah, v kakršnem koli stanju, ti ne bi smel nihče prestopiti meje dovoljenega oz. narediti karkoli. To je le izgovor za ljudi, ki hočejo na hitro opraviti z zadevo, ker si mečejo pesek v oči.

V NOBENEM PRIMERU NISI TI KRIVA, ona dva sta kriva, ker sta /ne glede na tvoje stanje, ali si spila kozarček, ali celi sod/ NE BI SMELA DOTAKNITI, KAJ ŠELE VZETI TVOJO INTIMNOST.

Upam, da boš prebrodila ovire. Več ko boš o tem govorila, lažje ti bo, čeprav se ti bo prvo zdelo, da samo še o tem misliš. To je en način zdravljenja. Ker prideš zadevi do dna, takrat pride na vrsto celjenje rane. Brazgotina pa bo vedno ostala. Tu smo punce, ki ti bomo vedno prisluhnile in pomagale. KAJNE PUNCE???



Zdaj pa malo izven konteksta.


Resno upam punce, da ste zdrave. Ker naš zdravniški sistem je odpovedal.

Mislim ej, a me lahko še kaj tako hudo potrefi. Sam ko hudič ima mlade, jih ima več. Z vseh strani prejemam samo bombe. Danes sem bila z Rokom (mlajši angelček, ki je včeraj dopolnil eno letouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ) pri pediatru, in je fulll bolan, on pa reče da je deček čisto zdrav. Grem prej zvečer na urgenco, urgentnemu zdravniku, kajti kot mama vem, da z otrokom je nekaj narobe, če je v parih dneh oz. od nedelje shujšal eno kilo. MISLIM EJ.

Kot da to še ni zadosti, mi ni hotel dati bolniškega staleža. Ker ni uključen v vrtec, ampak imam privat varstvo, mi s tem ne pripada bolniška. Mojemu pa jo je hotel dati. Mislim ej, kje je to sistem. Pa kaj če nimam vrtca, zato pa je privat, privat pa ga noče vzeti, ker ima še par otrok, in ne želi, da tudi oni zbolijo.


Tako. Punce, morate pa mi povedat, če vas kaj moti, ko pišem, o čem se mi dogaja čez dan. Ker to je le forum o spolnih zlorabah, ne pa o kur...em zdravstvenem sistemu. Saj nevem ali bi bila user posted image user posted image user posted image ali  user posted image user posted image user posted image user posted image ali bi se user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .


Lahko nočko, in rada vas imam. Skupaj smo še močnejše.


_____________________________

Bodite v cvetju in mir z vami.

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 166
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
21.10.2009 21:39:53   
christiana21
Ja, PW, ful nas moti...hecam seuser posted image user posted image . Ti kr piši kaj se ti dogaja in kakšno je zdravstvo.
Če bomo pisale samo o zlorabah tukaj, potem bomo stalno žalostne in zdeprimiraneuser posted image . V osnovi je to forum o zlorabah, ampak, če si pa malo o drugih stvareh pojamramo, se skupaj veselimo ali pa jezimo...pa tudi ni nič narobeuser posted image  - tudi tako se spoznavamo.
Lepo ajajte vsi skupaj. Nočko

P.s. Gloria mi hujša, noče prav jest, še vedno ima drisko...hmmm...zdravstvo pa nič ne ukrene. Pa spet jamramo o zdravstvuuser posted image user posted image user posted image user posted image .
Drugače pa 7.11. bo mala dopolnila 6 mesecev, ima pa 3760g

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu powerwoman)
Neposredna povezava do sporočila: 167
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
21.10.2009 21:45:10   
powerwoman
c21   zate in za princessuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Bodite v cvetju in mir z vami.

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 168
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
22.10.2009 7:55:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21

Imaš facebook?
Če želiš mi piši na zs in te tam dodam.


Nimam facebook-a, na žalost.

(odgovor članu christiana21)
  Neposredna povezava do sporočila: 169
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
22.10.2009 8:04:50   
christiana21
maš kaj drugega? msn, mail,...?

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 170
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
22.10.2009 16:45:42   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21

maš kaj drugega? msn, mail,...?


Sem ti poslala ZS

(odgovor članu christiana21)
  Neposredna povezava do sporočila: 171
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
23.10.2009 21:18:50   
kamilija
Ojoj ne morem verjet, kaj se dogaja v tej naši ljubi Sloveniji.
Anonimna, grozno kaj se ti je zgodilo..nisi sama kriva za to, da veš.
Joj kaj bi s takimi desci naredila, kako se lahko spravita na eno petnajstletnico, halo?
Res jima delaš veliko uslugo s svojim molkom.
Najboljš bi se bilo organizirat, pa javno objavit imena, je..tiš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 172
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
22.11.2009 7:58:39   
christiana21
Hojla!

Kam ste spet  vse poniknileuser posted image user posted image user posted image
Vedno vas jaz kličem na kup, kot neka mama koklja svoje pišanceuser posted image

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu kamilija)
Neposredna povezava do sporočila: 173
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
26.11.2009 12:00:39   
Anonimen
Drage moje,žal mi je za vse vas,ki ste to doživljale.Sem z vami,le moja zgodba je nekoliko drugačna.
Ne vem,če bom lahko vse napisala,ker to sem potinila tako daleč v dno moje duše,da v vsakdanjem življenju niti ne vem,da se je zgodilo!

Moja prva izkušnja sega daleč nazaj v otroštvo. Moj oče je bil pijanec,nikoli ga ni bilo doma,mama pa je delala po cele dneve. Zaradi tega sem bila zelo samostojen otrok,vendar pa je mami hotela,da name pogleda sosed,da se mi le ne bi kaj zgodilo. In ta sosed si je to po svoje razlagal. S prijateljico,obe sva bili stari 6 let,naju je povabil v stanovanje,seveda s pretvezo,da ima bonbone. Tam naju je potem prisilil,da sva se slekli in nama govoril,da se bomo igrali zdravnike. Nama se to ni zdelo prav,ampak sva se ga bali in sva to tudi storili. Eno od naju je zaklenil v omaro,drugo pa posilil in naju nato zamenjal. To se je dogajalo iz dneva v dan,po nekem času se mu je pa pridružil še njegov kolega in sta to počela skupaj.
Bali sva se ga in verjeli njegovim grožnjam,da bo ubil najini mamici.
Po približno pol leta sem zbrala nekoliko poguma in se mami zlagala,da me je ta sosed udaril. Šla je nadenj in mu prisolila tako klofuto,da sem se ustrašila,da zdaj jo bo pa res ubil in še mene zraven. Vendar ni,zaprl je vrata in nikoli več se me ni dotaknil,pa tudi moje prijateljice ne.
Še danes pa ne vem zakaj nisem mogla povedat resnice...mislim,da me je bilo sram in strah,da bo mami krivila mene.
Druga zloraba,ki se mi je zgodila je bila pri 16 letih.Moja sorodnica je šla na služben izlet in me je prosila,da bi šla k njej domov prespat in bi uvala njeno 4 letno hčerkico. Namreč njen mož je delal pozno v noč in ni imela drugega varstva,punca pa ni hotela spati nikjer drugje,kot doma.
Seveda sem rade volje pristala in prespala pri njej.
A ko se je sredi noči vrnil njen oče je kar legel k meni. Delala sem se,kot da spim. On si je naredil videokaseto s porno vsebino,nato pa me je"prebudil" Ponujal mi je denar,da bi bila z njim. Rekla sem ne,on pa je ponujal še več. Prosila sem ga naj neha in pa opzorila sem ga,da bo zbudil svojo hčer,ki je spala ob meni.
Ni mu bilo mar. Strgal je pidžamo iz mene in njegova glava je bila na mojih prsih,roke pa so odspodaj prodirale v mene. Začela sem jokat in ga prosit naj le neha.In ni...Samo zaradi njegove hčerke sem se trudila biti tiho in čakala,da bo konec. Prav bala sem se za njegovo punčko,da se zbudi in vidi vse to,samo na to sem mislila user posted image
Drugo jutro nama je pa dal 5x preveč denarja za sladoled. Mala se je tako razveselila in ko sem jo peljala na sladoled sem bruhala in jokala zraven.
A ded ni odnehal,klical me je domov,naj se sestaneva,nekoč je prišel celo v mojo otroško sobo,sem se že odpravljala spat,in potisnil roko pod odejo in me pregovarjal,naj se le dobiva.
Spet drugič ga je mama poslala naj gre po mene na železniško postajo,ko sem se vračala iz šole(mi nismo imeli avta) in me je kar odpeljal v neko gostilno,kjer me je poskušal napit,vendar sem še pravi čas uspela pobegnit. In takrat je bilo zadnjič. Spet nisem upala nikomur povedat,sploh ker sem imela sorodnico(njegovo ženo)zelo rada in bala sem se,da mi nihče ne bo verjel.

Leto kasneje sem odšla v internat daleč od doma. Spet se je zgodilo. Tam okrog internata so vedno hodili strejši fanje pecat punce. S sošolko nisva nekaj hodili tam okrog in sva bili vedno bolj za sebe in morda je bil ravno to vzrok,da sva pritegnili eno skupino teh fantov. Ker nisva hoteli nič z njimi,so nad nama izvajali nasilje in naju poskušali posilit.Takrat je moja jeza prišla toliko iz mene,od tod verjetno moč,da sem uspela pobegnit. Sošolko pa so potem spustili,ker sem zagrozila,da grem po pomoč.
Na hodniku,ko sem hotela v svojo sobo,me je pa videla ravnateljica internata in takoj poklicala policijo. To je bil potem cel cirkus.Vse so poslikali,tako mene kot vsa raztrgana in umazana oblačila. Sodba na sodišču je bila grozna,domov sem dobivala klice,da me bodo ubili,če ne spremenim svoje izjave. Iz razlogov,ker vem da so to bili sposobni naredit,sem na sodišču izjavila,da se ne spomnim,kaj se je zgodilo in da sem pri prvi izjavi govorila bolj iz prestrašenosti in da sem pretiravala. Ko sem prišla ven,me je eden njihovih kolegov že tam čakal,me pograbil za roko in mi pokazal orožje. Čakal je,da pridejo ven tisti trije obtoženci,da povedo kaj sem rekla.

Po tem dogodku sem zapustila internat in odšla na šolanje v drugo mesto.Padla sem v svet droge.Zapustila sem se in vam povem,da sem se le stežka pobrala in šla naprej.
Zdaj danes živim,tako kot hočem. Čustva glede vsega kar se mi je zgodilo ne obstajajo. Ne dovolim si,da me to preganja.
Upam samo,da se s em takim ne bom več NIKOLI srečala.

To je moja zgodba,neverjetna,grozna in žal resnična user posted image

(odgovor članu christiana21)
  Neposredna povezava do sporočila: 174
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
26.11.2009 12:28:56   
ljupka
Oh kako hudo,grozno!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Vsa ti čast ,da si to preživela,sam ne vem koliko je to dobro,da držiš v sebi,mislim da ne najbolje!
Lahko se nam zaupaš,ker te razumemo!
Doživela sem marsikaj hodega,tako hudo pa ne,in nevem če bi preživela!
Od svojega 7 leta sem branila svojo nedolžnost,zgubila sem jo pri 23letu s svojim možem ,ki je sploh edini moški ,ki se me lahko dotakne!Pa še vedno sanjam,da sem nedolžna,in ko se zbudim in ugotovim,da nisem več,sem pa žalostna,kaj po mojem tudi to ni normalno!
Tvoja zgodba,zgodba Cristiane21,PW in vam podobnim bi bilo treba objavit naj vsi vedo,kaj se dogaja v deželici,ki naj bi bila najbolj varna na svetu in opomin staršem,naj svoje otroke merkajo sami ,ne zaupaj nikomer ne bratu ne sestri,ne možu ne ženi,da o sosedih ne govorim!
To je tako žalostno in se nebi smelo dogajat,kako sploh preživet,takšno dejamje,vaši nasveti bi bili zlata vredni,za otroke ki se znajdejo v vaši koži!

Neizmerno vas spoštujem ,opčudujem in vas imam rada vaša Ljupka!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 [7] 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




poporodna depresija
nataly33

ali ste kdaj (ali trpite) trpele za poporodno depresijo?

DA (45%)

NE (55%)


Število vseh glasov: 121

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!