|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 7 [8]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
28.11.2009 10:04:29   
christiana21
Anonimna, vesela sem, da si delila svojo kruto življenjsko zgodbo z nami, pa še čestitke, da si zmogla v sebi toliko poguma, da si se poglobila vase, v svoje najgloblje občutke, jeze, žalosti in gnusauser posted image user posted image user posted image .
Močna punca si, ni kaj.
Ampak potrebno bo pa še preboleti, pozabila itak ne boš nikoli, to je dogodek, ki bo v tebi celo življenje in celo življenje se boš bojevala z njim. Kamorkoli se boš obrnila, vedno bo vplival nate.
Vsekakor pa ni dober način, da preboliš in se naučiš živeti z tem dejanjem v sebi, da si tiho. Posilstvo je stvar, ki jo je treba predelati, najprej v sebi, potem pa z ljudmi, ki veš, da te bodo razumeli in ti stali ob strani, če boš potrebovala jok, smeh, razumevanje, razbijanje, da daš jezo iz sebe,...
Z mislimi sem ob tebi.
Javi se še kaj.
Do takrat pa veliko veliko sreče in čimanj turobnih in žalostnih dni zaradi ljudi, ki so te prizadeli.

user posted image



_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
28.11.2009 22:20:36   
Anonimen
Tudi sama sem imela grozno izkušnjo za katero sem deloma kriva sama.

Bilo je poletje, začetek avgust, kot prijatelj sem šla z vero in luč letovati v portorož, tam se je zanšel tudi ta osebek. Najprej je bilo vse skupaj zanimivo, starejši fant, temne oči, temni lasje, znal je igrati kitaro, mislil je da bo šel za župnika, ampak seveda, taki kur...ji niso spozobni za to.

Zvečer ko smo šli spat se je on kar prisilo, k meni, ker ni mel svoje posteljnine, ker sploh ni bil namenjen bit z nami, ampak se je na vlaku kuj prištulo. Skoz mi je gnjavo, če mu bi ga ... pa ne vem kaj, sama sem mu rekla, da hočem mir in da naj ne gnjavi, za takrat staro 15 letnico sem bila nemna, ko snop, mogla bi ga v sekundi dvajset nagnat. Potem sem dobila M in, ker imam grozno boleče M sem pojedla kar nekaj tablet in sem bila čisto fertik, zdrogirana, in ta gnusoba je to izkoristo, da me je spravo v spolni odnos, vzel mi je nedolžnost in me umazal. Potem mi ni dal mira z nikomer se nisem smela pogovoarjat, kar naprej sem mogla bit z njim, kot da sem njegova last, ker pa sem sama zelo svoboden človek, mi je po parih dneh prekipelo in ko sem mu rekla, naj me pusti pri miru in naj se me ne dotika več, je popizdo, sredi portoroža me je ta pra... brcnil v trebuh in udaril, to je bilo preko vsake meje, povedala sem prijateljem, ti pa voditeljci in so ga nagnali. A ta gnus si je upal priti nazaj in mi groziti z tem, da se bo ubil in ne vem kaj še, pa sem mu rekla, da se zaradi mene lahko, jaz ga ne bom imela navesti, takrat je zopet posredovala voditeljica in mu prepovedala približevanje naši skupini. Potem se še kar ni končalo, klicaro me in mi grozil pisal mail, ampak se je umiro ko sem mu zagrozila, da ga bom tožla in od takrat mam mir.
Močno pa zamerim tudi svojim prijateljem, ki so vedeli kakšenje pa me niso opozorili, šele potem so mi povedli, da je to naredil veliko puncam, guns nemarna.
Od takrat dalje zame cerkev ne obstaja, je le ena velika zlagana pravičnost in ljubezen, samo hinavci so in zahrbtni ljudje. Zame obstaja samo Bog, cerkev pa ne. Prej sem bila full v cerkvi not, zaj pa je videt ne morem več, to so sami zahrbtneži, ki skrivajo svoj pravi jaz za neko namišljeno dobroto.

Jaz sem o prebolela, čeprav me je veliko let morilo in sledilo, zdaj se niti spomni ne več razen te pa te. Upam pa da dobi ta hinavec kazen, ki ga bo pekla in žgala celo življenje, ne zasluži si druga kot ... škoda besed.  

(odgovor članu christiana21)
  Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
29.11.2009 8:17:54   
ljupka
Nič nisi sama kriva,tudi to je huda preizkušnja!
Za cerkev jaz že dolgo vem,da nima nobene veze z vero,da ne delajo tako kot je učil jezus!Postala je najbogatejša ustanova na svetu,ki ima svoje banke,posesti,stavbe,ki računajo ogromne najemnine,jemlejo revnim,za svoje blagostanje!Karitas,ko je treba pomagat,nikoli ne da iz svojga žepa ampak prirejajo,dobrodelne akcije!Pa da ne povem,da je glavno leglo pedofilov in homoseksualcev,ker v cerkvi imajo veliko zaščito!Saj je rekel papež.da niso pedofili,sam imajo radi mlajše moške,halo 10letnik je moški ,nisem vedela!
Oprosti sem se raspisala,moj brat je imel opravka s župnikom,ki jih je veliko zlorabil,sam njem je bilo vseeno ,al je otrok,al zrela ženska,vse za dnar,ker ga je imel velik,zdaj so ga zaprli za 4 leta in za dva primera!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
30.11.2009 8:48:36   
Anonimen
Cristiana21 in ljupka,hvala vama za lepe besede.
Nameravala sem opisat samo svojo izkušnjo in ne debatirat o tem,pa vendar...
Nikoli nisem rada govorila o tem in si tudi nekako ne želim govorit o tem. Mene je vso javno dogajanje pri poskusu nagnusnega dejanja potrlo do konca. Lahko samo upamo,da bomo naleteli na prava ušesa,ko bomo o tem spregovorili. Jaz nisem.
Niti me niso obravnavali,kot žrtev,vse je bilo kot neka avtomatika. Kot prvo sem imela skoraj prisilni ginekološki pregled,kljub temu da sem jim zatrdila,da ni prišlo tako daleč. In niti niso bili toliko fer,da bi mi vsaj dali žensko ginekologinjo...NE...,bil je moški. In,kot da še to ni bilo dovolj,se mi je še norčeval,češ če sem se odspodaj pobrila,ker sem imela uši???
Bilo je vse preveč vprašanj glede dogodka in niti malo o tem,kako hudiča pa se jaz počutim in hotela sem samo,da mi dajo mir.
Priznam,da mi je bilo peklensko hudo.Zakaj jaz,zakaj se mi to kar naprej ponavlja? Odgovora še danes nimam in ga nikoli ne bom imela.
Tudi ta bolečina in ta gnus je bil povod,da sem padla v drogo. Takrat mi je bilo lepo,pozabila sem,vendar nekje globoko v sebi sem se še vedno cenila in se imela rada. V nekem trenutku je moj notranji jaz izbruhnil in sem tulila,ko zmešana,na ves glas zahtevala pomoč,jih prosila naj me vidijo,naj mi pomagajo. Nočem umreti,nočem da mi vzamejo vse.
Z veliko voljo in trpljenjem sem se spravila iz sveta droge,ampak ni bilo samo to. Od takrat več ne trpim. Posilstva me ne spremljajo več,niso del mojega življenja. Moje načelo je,da mi lahko vzamejo vse,samo duše ne. Ta je moja in z njo uravnavam jaz in nihče drug,tega mi ne bodo vzeli.
Danes sem srečno poročena mamica. Te ljudi še danes srečujem in to z vzdignjeno glavo. Ni mi prijetno,ampak tega ne bom pokazala,naj raje on povesi svojo glavo,naj jo potisne v zemljo in on razmišlja kakšna svinja je. Ne bom jaz tista,ki bom povesila svojo glavo in tiho trpela.

Jaz bo morda za konec samo rekla,da se ne dajte,nobena od nas ni nič kriva in ne dovolite,da vam vzamejo še dušo. IMEJTE SE RADE!
Vem,da ni lahko,vendar se da. Zapomnite si,da ste lepe,da ste vredne,da vas ima kdo rad,da si zaslužite biti srečne.
Z mislih sem z vami.

(odgovor članu ljupka)
  Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
30.11.2009 22:57:45   
TomTaylor
ojoj, groza...pobila bi jih prasce..

Pa veste česa nikakor ne morem razumeti (v primerih ko je posiljevalec oče/očim), ampak prav res ne, je to, da mame vedo in ne storijo ničesar. Kakšna mama sploh je to?!?


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
1.12.2009 11:11:21   
Anonimen
Joj kako grozno, kakšne vaše zgodbe o posilstvih, ki so se res zgodile. Tako se bojim za moje otroke, da bi kdaj kaj takega doživeli in da jaz ne bi vedela ne opazila. Čeprav so še zelo majhni, stalno opazujem njihovo obnašanje, če bi bilo kaj drugačno, sumljivo.
Nikoli nisem imela takih hudih izkušenj, da bi me kdo posilil, tako da mi je res hudo za vse vas, ki ste bile zlorabljene.

tom tailor, sprašuješ kakšne mame so to, ki to dopuščajo.

To so take mame, ki so naivne in ne vidijo problema oz. ga ignorirajo? Ko sem svoji 1x omenila, ko sem bila še otrok, da ko pride sosed na šnopc ali kozarec vina, me vedno skuša šlatat, me prime za joške... In njen odgovor je bil: Ja veš kaj je meni vedno govoril oče ene druge sosede. Kaj mi boš dala ****at, kaj mi boš dala ****at.... in da jo je vedno ščipal za prsi. In ker so tudi njo nadlegovali odrasli moški, ko je bila otrok, se ji je to zdelo normalno, ker žal je miselnost na podeželju včasih bila taka, da je bilo to za moške normlano, da nadlegujejo deklice....k sreči so se časi spremenili.
Tudi danes, ko ji kot odrasla ženska povem, da me je en njen znanec enkrat napadel in me kar začel šlatat in poljubljat, spet začne to zgodbo o tem njenem sosedu. K sreči sem bila vedno močna in ubežala vsem tem pokvarjenim prascem.
Spomnim se, kako je pustila, da so jo drugi moški šlatali za joške npr. na kaki lovski zabavi, zraven pa se je moj oče režal, ali pa je oče katero drugo šlatal in zraven bila mama, pa se jim je to zdelo vse za hec...tako, sploh ne razumem tega obnašanja. Tako, da se itak nisem imela na koga obrnit, če so me moški nadlegovali. Če sem kot mlada punca, ko sem delala kot dijakinja na benzinski črpalki, zvečer povedala mami, da mi gre en delavec, ki je bil hkrati očetov sodelovac in oče moje sošolke blazno na jetra ker vsakič ko gre mimo mene me šlata za rit. Mislim haloooo, pa mu povem, da naj mene pusti pri miru. Pa se reži. Pa še en kup tega nadlegovanja sem doživljala kot mlada punca.
Lahko se res samo zahvalim sreči, da ni nikoli šlo predaleč. A kljub temu me danes še vedno moti. Najbolj me moti, da mama ni naredila popolnoma nič, da bi se to nadlegovanje ustavilo. Bala se je sploh omenit tem ljudem, da se ne bi osmešila. Ker se itak nobenemu to ni zdelo nič takega in njej najbrž tudi ne user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
1.12.2009 11:43:56   
Anonimen
Sprašujete kakšni so znaki,da je bil otrok zlorabljen. So zelo različni,odvisno od karakterja.
Jaz sem postala precej agresivna in začela sem močit posteljo(pri 6 letih,ko so se začela posilstva) Velja tudi omenit,da sem pri teh letih tudi krvavela iz nožnice,vendar ker sem imela pogoste uroinfekte in ker je trajalo samo en dan so preprosto povezali s tem in niso pregledoali dalje. Jaz pa nisem in nisem upala povedat kaj se dogaja.

Zadnja anonimna,če tebi ne ustreza,da se te kdo dotika to povej na glas,tudi večkrat če bo potrebno. Ne rabiš zaradi mamine napačne vzgoje v tej smeri,dovolit tega,kar nočeš.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: Pogovori o spolnih zlorabah
1.12.2009 12:19:42   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Zadnja anonimna,če tebi ne ustreza,da se te kdo dotika to povej na glas,tudi večkrat če bo potrebno. Ne rabiš zaradi mamine napačne vzgoje v tej smeri,dovolit tega,kar nočeš.

Saj danes se to ne dogaja več. Se gibljem v krogu ljudi drugačnih navad, tako da če bi me danes kdo kam prijel, bi mu jo eno krepko primazala in zakričala na ves glas, pa naj vsi vidijo in slišijo. To je moja intima in do nje ima dostop samo moj dragi in noben drug.
Žal mi je le, da se mi je to kot otroku in punci prepogosto dogajalo.
Še bolj pa je hudo, da so se vam dogajala posilstva do katerih bi lahko prišlo tudi pri meni, če se ne bi branila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
15.12.2009 9:12:26   
pridna_janja
naj vam povem da jaz sem bla tudi posiljena pred leti nazaj :( tak da samo moji sestri sem zaupala in mi je stala ob strani in čez 5 let mi je sestra tudi zaupala da je bla en teden po tistem ko sem bla jaz posiljena tudi ona  in njena prijatelica tak da me je še bol prizadelo ker mi ni takrat povedala in mi je to povedala čez 5 let :( Še dan danes mi je hudo kar se je nama zgodilo  in njeni  prijatelici.Moja sestra je prišla k sebi in je poročena in ima 3 otroke  samo še vedno ni pozabla tistega dneva tako ko jaz nisem pozabla in še vedno imam strah v sebi.Drugač pa sem v resni vezi že dolgo in po eni strani mi paše znjem bit ker me ni nikol silil v spolnosti in sem mu zaupala vse čeprav imamo druge probleme verjetno ste ze brale "mamin sinček"temo.

_____________________________

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
15.12.2009 9:42:50   
christiana21
Oooooo, glej, nekdo je našel temouser posted image .
Glej, to bo vedno ostalo v tebi, vedno bo del tebe. Ne pričakuj, da boš pozabila, da posledic ne bo. Vse kar lahko narediš je, da preboliš vse skupaj, da se sprijazniš, da kar je je, kar ti je naredil ne moreš spremeniti in preprečiti, lahko pa ne pustiš, da ti to dejanje uničuje zvezo v kateri si sedaj. Partner ni storilec, partner te ima rad in ne sili te v spolnost...to je prav. Če ne moreš imeti spolnih odnosov z njim se ne sili, pač ne gre, povej mu, da ne moreš in zakaj ne moreš. Stisni se k njemu in pogovorita se, prepričana sem, da te bo razumel. Jaz dostikrat nisem mogla sexat, pa sem se stisnila gola k svojemu, pokrila sem se, da sem se počutila sigurno in sva se pogovorila. Dostikrat je potem bilo lažje in sem se umirila, po pogovoru sem včasih celo lahko sexala, čeprav sem še 15 minut prej jokala.
Kar pogumno!

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
15.12.2009 9:55:15   
pridna_janja
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21

Oooooo, glej, nekdo je našel temouser posted image .
Glej, to bo vedno ostalo v tebi, vedno bo del tebe. Ne pričakuj, da boš pozabila, da posledic ne bo. Vse kar lahko narediš je, da preboliš vse skupaj, da se sprijazniš, da kar je je, kar ti je naredil ne moreš spremeniti in preprečiti, lahko pa ne pustiš, da ti to dejanje uničuje zvezo v kateri si sedaj. Partner ni storilec, partner te ima rad in ne sili te v spolnost...to je prav. Če ne moreš imeti spolnih odnosov z njim se ne sili, pač ne gre, povej mu, da ne moreš in zakaj ne moreš. Stisni se k njemu in pogovorita se, prepričana sem, da te bo razumel. Jaz dostikrat nisem mogla sexat, pa sem se stisnila gola k svojemu, pokrila sem se, da sem se počutila sigurno in sva se pogovorila. Dostikrat je potem bilo lažje in sem se umirila, po pogovoru sem včasih celo lahko sexala, čeprav sem še 15 minut prej jokala.
Kar pogumno!


res sem našla user posted image en mesec ali pa malo več še tega se bojim da bi šla k njemu v spalnico ker jaz mu nekaj razlozim on pa mene ne razume :( pa nevem kako naj pišem ker res neznam razlagat user posted image user posted image user posted image user posted image nekaj je res narobe


_____________________________

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
15.12.2009 10:41:55   
christiana21
Komu ne znaš razložiti, meni ali njemu?

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
15.12.2009 10:57:39   
pridna_janja
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21

Komu ne znaš razložiti, meni ali njemu?


tebi neznam razlozit :( njemu razlozim pa me ne razume ker itak samo eno punco je imel pred mano pa še tista je samo 2 meseca bla znjem.


_____________________________

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
15.12.2009 11:34:10   
christiana21
Meni ne rabiš razlagat, ker jaz te razumem. Mogla boš pa razložit svojemu partnerju.

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
15.12.2009 15:22:55   
pridna_janja
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21

Meni ne rabiš razlagat, ker jaz te razumem. Mogla boš pa razložit svojemu partnerju.


sej sem mu razlagala in dolocene stvari ne razume jaz sem pa zgubila voljo da mu se razlagam


_____________________________

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
15.12.2009 15:30:23   
pridna_janja
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21

Meni ne rabiš razlagat, ker jaz te razumem. Mogla boš pa razložit svojemu partnerju.

sej sem mu razlagala samo nekatere stvari ne razume tak da nimam vec volje


_____________________________

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
15.12.2009 18:08:41   
christiana21
spet maš z.s. user posted image

_____________________________

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
21.12.2009 17:40:57   
rozinca33
Pozdravljene punce!
Vsa čast vam, ki ste šle čez to in imate še vedno voljo za življenje. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tudi sama imam podobno izkušnjo, ki se mi je zgodila pred 10imi leti. Takrat sem imela 23 let in sem študirala v Ljubljani, kjer sem tudi živela. Drugače sem s Štajerske.
Okoli polnoči sem se vračala z obiska pri prijateljici in čakala trolo 6 pri Smeltu. Tam je stal tudi starejši moški, ki me je ogovarjal in poskusil otipavati. Odrinila sem ga s torbo in potem od strani opazovala, po njegovem obnašanju sem sklepala, da je pijan. Vstopil je na isti avtobus in me ves čas vožnje opazoval in se mi smejal. Pri sebi nisem imela nič drugega primernega kot tehnični svinčnik s tanko jekleno konjico, ki sem ga skrila za rokav bunde. Oba sva izstopila na zadnji postaji 6-tke v Črnučah in od tam sem imela še pribl. 2 km peš do doma. Po približno 100-tih metrih, sledil mi je ves čas, me je z zaletom potisnil po nasipu ob cestišču. V tem sem se jaz obrnila in ga s svinčnikom pičila na ličnico. Na dnu jarka sem obležala na hrbtu, on pa se je poskušal preriniti med moji nogi. Spominjam se, da sem pri sebi popolnoma trezno raznišljala, kaj storiti. Ura je bila pozna,... In sem začela kričat... z roko mi je poskusil zamašiti usta, pa sem ga ugriznila, po tem pa me udaril po obrazu.
Imela sem veliko srečo, da se je mimo pripeljal človek-kadilec, ki je imel zaradi tega odprto avtomobilsko okno, se ustavil, ustavil še enega šoferja in skupaj sta mi pomagala ter pridržala tega človeka do prihoda policije. Jaz sem bila tako pretresena, da sem rekla: "Saj sem v redu, mi nič ni, kr spuste ga!" user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image K sreči sta onadva imela več zdrave pameti.
Peljali so me k zdravniku, vzeli vzorce z bunde, mi "zaplenili" tehnični svinčnik, kot dokazni material,... Pogovarjala sem se s kriminalistom, ki je bil zelo, zelo prijazen. Bila pozneje še enkrat pri njemu. No da skrajšam vse skupaj.
Stvar je seveda šla na sodišče. On kot tujec z začasnim del. dovoljenjem je dobil dve leti zaporni kazni ter nato še tri leta prepoved vstopa v Slovenijo.
Kar se pa mene tiče, pa mi je ta dogodek zelo spremenil tok življenja. Predvsem kar se tiče osebne varnosti. Prej je bil moj moto: Ne stori drugemu žalega in drugi te bodo pustili pri miru!" Ta dogodek mi je pokazal nasprotno.
Zato je bil moj bivši partner, s katerim sem bila 9 let in imava čudovito hčerko, velik 2 metra, saj sem se z njim počutila varno in ga zato imela tudi rada. Vendar karakterno nisva spadala skupaj. Sploh po tem, ko sem se jaz začela trgati iz tega straha ven in graditi svoj osebni jaz. Zato je najina zveza tudi razpadla.
Resnično vas občudujem in spoštujem, ki ste šle skozi vse muke, ki ste jih opisale.
In res je, oprostiš, pozabiš pa ne. Z leti bolečina pojenja, razumeš, da je vsaka stvar potrebna v življenju, saj se je iz nje potrebno učiti. In če se lekcije ne naučiš, se le-ta ponavlja. To vem  danes, ko sem stara 33 let. Ko sem bila najstnica, tega vsega nisem vedela. In lahko je danes nam vsem pametovat, ko imamo kilometre in kilograme izkušenj za sabo. Najstniki in najstnice pa se šele začenjajo zavedat življenja in pravil iger v njem. Mlajši otroci pa so tako poglavje zase... Nobena žrtev, ne glede na starost, ni sama kriva za zlorabo, otroci in najstniki pa še najmanj.
Ko sva šla s partnerjem narazen (ni blo nobenega nasilja, nič slabih besed, enostavno sva se odtujila), me je moja hči poskušala zaščitit pred bolečino in strahom pred prihodnostjo, pa je stara samo 7 let. Zato vem, kaj vse so pripravljeni narediti otroci iz ljubezni do staršev. Vendar so takšne žrtve, kot jih opisujete nekatere, zelo velike-prevelike, in zaradi tega kasneje pride zamera do tistega starša, ki si ga takrat ščitil, sploh ko se zaveš, da so starši tam zato, da zaščitijo otroke.

Tudi sama imam neprestano strahove, da se ne bi hčeri zgodilo kaj podobnega kot meni in, da ji ne bi bla na razpolago.

Sama se na ta dogodek sicer zelo redko spomnim. Niti me ne obremenjuje preveč, saj sem pri sebi razčistila, da je bilo in je šlo.
Ne smatram se za žrtev, ker sem imela možnost aktivno se braniti in hkrati tudi imela pomoč. Me je pa do besnosti razkurilo, ko sem brala sodbo, kjer se je ta slamuh branil z neprištevnostjo zaradi alkohola. In še danes sem alergična na takšne izjave. Če delaš neumnosti, ko si pijan, pač ne pij.

Upam, da je to moje pisanje kolikor toliko razumljivo. Pišem dejansko brez neke žalosti, jeze ali obžalovanja. To je preteklost, ki mi je naredila sedanjost. In moja sedanjost mi je zelo všeč. Zato ne obžalujem preteklosti. Grem naprej novim izkušnjam in novemu življenju naproti. Imam novega partnerja in prihodnje leto bomo imeli dojenčka. Zelo pa sem vesela, da se moja hči in moj partner sprejemata in razumeta ter se imata tudi rada. In jaz ju imam oba neizmerno rada.
Vse dobro želim nam vsem.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
1.11.2010 13:51:02   
ljupka
Hej,hej punce ,živjo po dolgem času,spet sem se spomnila na to temo in na vas !Moja dvojčka Luka in Eva sta stara 7 mesecev in sedaj imam mal časa tudi za RR !
Kako ste ?Christiana21 ti in tvoja punčka,je kaj bolje?
Powerwoman kako ti in tvoji otroc,saj bo že eno leto kaj se nismo tipkale in se je v tem času verjetno veliko tega pripetilo!
Punce moje upam da ste v redu!
Vaša Ljupka!

(odgovor članu rozinca33)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
7.11.2010 21:56:26   
jeannetka
Pozdravljene,

srce se mi para, ko berem vaše zgodbe. Kaj vse ste ene preživele in ste sposobne živeti s tem. Kapo dol pred vami. Ste zelo močne in občudovanja vredne osebe.

Sama nimam podobne izkušnje, so me pa vaše žalostne zgodbe spravile v slabo voljo in že par dni mislim na vas, zato sem se tudi odločila da vam napišem par besed.

Upam, da ste vse v redu, da so vaši otročki zdravi in veseli in da v vaših življenjih sije sonček.

Pogum za naprej.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
31.8.2011 11:26:10   
Anonimen
Ne vem, če je ta tema še dejavna ali če se bo katera javila na moje sporočilo bi+om bolj na kratko vse razložila.
Ob prebiranju vaših postov mi je postalo jasno, da sem bila tudi jaz zlorabljena v več primerih in verjetno tudi po dvoji krivdi da bi se počutila ljubljeno in sprejeto doseglo pa je nasprotni učinek in sem bila zlorabljena iz vseh možnih pogledov . Verjetno sem nerazumljivo in nepovezano vse napisala ampak nekako si moram olajšati dušo. Sem nesamozavestna in nesigurna vase stikov z ljudmi se upiram ker nobenemu ne zaupam kar odpor imam do vsakega sploh pa do moških. In v begu pred tem sem več let pretirano nakupovala in se tako nekaj časa boljše počutila si sposojala denar in zabredla v globoke dolgove in to skrivala toliko časa kolikor je šlo . Moj partner vse to sploh ni vedel ker sem prekrivala vso stvar,seveda je zvedel in bil razočaran nad vsem tem in mi tudi pomagal odplačevati dolgove vendar mu za vse nisem povedala, ker me je bilo sram in to se je nabiralo vsa leta in seveda sem izgubila njegovo zaupanjev mene nisem mu znala razložiti zakaj sem to delala če me ni že prava napaka dovolj izučila glde denarja, sedaj ob prebiranjuvaših izkušenj sem prišla do ugotovitve,da se je to dogajalo tudi meni in sem to potlačila v sebi, do spolnosti imam odpor v njej sploh ne uživam , ne vem kaj naj naredim sama s sabo kako naj se s tem soočim,da si postavim bolše temeljne za življenje, medtem sem se poročila in imam tri prečudovite otroke. Mož bi rad razčistil z mano jaz sem pa kot zaprta lupina nič mu ne znam razložit tudi če mu omenim da sem imela salbo otroštvo me ne razume misli da se smilim sama sebi, ne znam mu nič razložit o zlorabah ne ve nič razen za eno ,d ako sem imela 13 let me je v bazenu napadel en starejši moški in me v pričo vseh ni želel spustit, meni pa je bilo narodno da je joj da o sramu ne govorim sploh ako so me takrat gledale prijateljice.
Ne vem kako naj se soočim s tem in razčistim, da bi normalno funkcionoralauser posted image .

(odgovor članu jeannetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
31.8.2011 11:36:17   
ronja
sem bila tudi jaz zlorabljena v več primerih in verjetno tudi po dvoji krivdi

Najprej to: NISI bila zlorabljena po svoji krivdi! Nihče ni kriv, zato, da ga nekdo zlorabi! kriv je tisti, ki zlorablja in nihče drug!

Mož bi rad razčistil z mano jaz sem pa kot zaprta lupina nič mu ne znam razložit tudi če mu omenim da sem imela salbo otroštvo me ne razume

MOž te ima očitno rad in bi ti rad pomagal. Seveda pa ne razume, če mu ne poveš, kaj se je dogajalo! On si niti ne predstavlja, kaj se je dogajalo! POvej mu! čim bolj iskreno, čim bolj direkt - točno dejanja, kako si se počutila, vse! Moški so zaščitniški (večinoma) do svojih žensk in gotovo ga to ne bo pustilo hladnega. Ampak mora vedet, KAJ se je dogajalo! Ne moreš razumet nekoga, da je žalosten, če ne veš, zakaj!

Če ti je lažje, najprej tu anonimno napiši, kaj se je dogajalo, da si boš uredila misli, lahko si jih napišeš tudi pri sebi na en list, pa potem enkrat zbereš pogum in mu poveš ali pokažeš list... Samo daj to ven! Ne pusti, da ti tisti kreten uniči še ostalo življenje, otroštvo ti je itak že. Za naprej pa mu ne pustit!


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
31.8.2011 11:47:09   
lina10
Ni samo tisti tip ki me je tako zlorabil to sem mi je dogajalo še kasneje v mladosti, to šele sedaj ugotavlajm pri sebi kot da bi potisnila vse v sebe in se je vse nabiralo. Problem pri vsem tem je , da ne znam možu razložiti kaj je bil ta razlog zakaj sem si nakopala takšne dolgove na glavo( sedaj so z njegovo pomočjo odplačani), zakaj ne morem določenih stvari nikoli izpelati do konca. Saj tudi tako težko razložim, da bi smiselno napisala, da bi se razumelo, ker sem zelo zaprt človek težko se nekomu odprem, ker me je tudi ogromno ljudi skozi življenje prizadelo tako ali drugače in izkoristilo za svoje poterebe ker sem naivna in nimam zaupanja skozi te zgodbe pa spoznavam , kje tiči velik del problema zaakj sem takšna kot sem, ampak se skušam spremeniti in dati mijim trem ortokom boljše življenje ,samo vidim da moram tte zadeve iz preteklosti razčistit da bom normalno funkcionirala, pa ne vem kakouser posted image user posted image .
Ko pa berem te zgodbe pa premišljujem o moji pa mi gre na jok.user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: Pogovori o spolnih zorabah
31.8.2011 12:47:49   
ronja
Razumem, da ni bil samo tisti tip, ampak da si mu samo to lahko povedala. Hotela sem samo rečt, da nikoli ni kriva žrtev zlorabe, ampak vedno in samo storile! Tudi če bi ti naga okoli njega plesala, odrasli nima pravice tako taknit otroka, pa pika. Tu ni debate sploh! Tako da se otresi sramu - sram je lahko tiste, ki so ti to naredili! Ti si bila komaj otrok/najstnica!

Tvoj mož ni kdorkoli - njemu veš, da lahko zaupaš, ne? NI te pustil na cedilu tudi, ko mu nisi povedala, zakaj si delala bedarije, ne? vseeno ti je pomagal, čeprav ni razumel nič, kaj se dogaja... Torej se lahko odpreš njemu. če ti je to težko, se najprej odpri sama sebi - napiši si, kaj se je dogajalo, premišljuj, pusti, da pride vse na plan. če potiskaš dol, ni nič boljše, saj vidiš. Mlada si še in škoda je tvojega življenja, da bi trpela dlje kot je potrebno. NOrmalno, da otroci potlačijo te stvari, saj sicer ne morejo preživet vse groze, ker bi se počutili preveč ogroženi in neljubljeni. Ampak zdaj si odrasla ženska, močna in zdaj si na varnem - nihče ti noče več kaj takega storit! Torej se zdaj lahko soočiš z vso grozo, jo predelaš in pospraviš kamor spada.
mnogim pomaga, da se soočijo s storilci. Vsekakor vsem pomaga, da se komu zaupajo. Napiši si, kaj se je dogajalo, če so samo delčki, pa samo delčke - počasi se ti bo sestavila cela zgodba in takrat jo boš lažje zaupala komu drugemu... To, da ne znaš vsega razložit, ne pomeni, da nimaš pravice, da bi te to prizadelo. To, da se vsega ne spomniš, žal ne pomeni, da se ni zgodilo... daj ven! Kakorkoli, samo daj ven. Ker ven bo uhajalo tako ali drugače, samo če boš potlačevala, bo šlo ven na najbolj neprimerne načine - navadno kot kaka odvisnost (v tvojem primeru od nakupovanja), ki lahko naredi še večjo štalo zdajšnji odrasli tebi... Pogum!


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu lina10)
Neposredna povezava do sporočila: 199
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 6 7 [8]
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 6 7 [8]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?