|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kdaj spet zanositi po CR?
14.9.2009 9:06:20   
živa
Po Pušenjakovem mnenju se maternica po CR zaceli v 6 mesecih, priporoča pa zanositev leto dni po porodu, ker naj bi se takrat telo že opomoglo od prve nosečnosti in poroda in hkrati takrat mame najpogosteje prenehajo dojiti. Jaz sem zanosila eno leto po porodu, med malima je 21 mesecev razlike, v porodnišnici pa so naju z možem okregali, da sva preveč pohitela, da bi moralo biti vsaj dve leti razlike med porodoma. Med 2. in 3. CR pa so sploh priporočali še daljši presledek.

Glede 4. CR je pa odvisno od stanja maternice; meni so v porodnišnici rekli, da je moja maternica v redu in da imam brez problema lahko še 3. CR, pri 4. pa bi jim naredila sive lase. Skratka, jaz se s 4. ne bi hecala.

Res pa je, da jaz niti razmišljati ne morem/smem o vaginalnem porodu, ker imam vedno - zaradi specifičnih težav z mano, ne z otrokom - induciran in vnaprej dogovorjen CR.

(odgovor članu kpmk)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kdaj spet zanositi po CR?
5.10.2009 21:30:53   
Ayo

IZVIRNO SPOROČILO: ledenka

moja G pravi 6 mesecev user posted image


Moj tudi.
Jaz sem zanosila 11 mesecev po CR in je bilo vse ok!

_____________________________

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kdaj spet zanositi po CR?
8.10.2009 9:14:30   
ninocka
Prvic sem mela CR zaradi padanja utripa malega in ker se ni spustil v porodni kanal, odprta sem bila pa dovolj. Drugic sem zanosila 18 mesecev po 1 CR, tretjic pa 11 mesecev po 2 CRju.
Zdej tretjic me je bilo ful strah, ker so mi ze po 2 CRju v P povedali, da sem imela zelo stanjsano maternico ob brazgotini, da bo kaj narobe, zato me je moj G ful spremljal in vsakic preverjal debelino maternice, na koncu smo pa delali CR 3 tedne pred PDP, ker se ni upal tvegati.
ZA 4 CR je pa rekel, da je to tolk redka izjema pri nas oz. da je v SLO doktrina, da te po 3 CR sterilizirajo. Jst se nisem odlocila za sterilizacijo.



_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kdaj spet zanositi po CR?
12.10.2009 10:34:50   
Galateal
Meni ni nihče (niti v porodnišnici niti moja G) omenil, da moram čakati s ponovno zanositvijo zaradi CR. Sem pa slišala, da naj bi res počakali dve leti. Ena kolegica je zanosila prej, pa maternica še ni bila dobro zaceljena in je začela krvaveti. Kaže, da je to spet ena stvar o kateri se stroka ne more zmeniti, kaj je dobro user posted image
Jaz sem imela CR zaradi disproporcionalne oziroma preozke medenice. Čeprav je G že prej videl na UZ, da bo verjetno potreben CR, so najprej poskusili po naravni poti. Trajalo je dva dni, odpirala sem se zelo počasi in morali so mi dati najmočnejše umetne popadke. Ko sem bila 8 cm odprta je G ugotovila, da se otrok ne spušča in se je zataknil v medenici. Na srečo sem imela EA in so mi naredili CR v regionalni anasteziji. Upam, da bo tudi naslednjič tako, da vem vse, kaj se dogaja in dojenčka takoj vidim ter pobožam, čez pol ure pa tudi že pestujem.
Moja G sicer pravi, da ni nujno, da bo drugič tudi CR. Moja user posted image je imela namreč obratno rotacijo glave (obrazek je imela obrnjen navzgor) in če bi bila obrnjena pravilno, bi mogoče šla skozi medenico. Drugače pa pravijo, da pri preozki medenici ni druge opcije kot CR.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kdaj spet zanositi po CR?
12.10.2009 10:44:18   
PC Baby
odgovor dr. Pušenjaka na MON:

Spoštovani,

pri načrtovanju zanositve po predhodnem CR ni pardona. Če zanosite prej kot v enem letu, je povečana nevarnost popustitve maternice v predelu brazgotine po CR pred porodnim terminom ali ob prvih popadkih in imamo potem vso nosečnost slab občutek in strah, da se kaj zaplete. Seveda ne delamo splava, če se zanositev nenamerno zgodi prej, vendar trenutno govoriva o načrtovanju nosečnosti, ne o nesreči.

mag.Stanko Pušenjak,dr.med.,specialist ginekolog in porodničar

(odgovor članu Galateal)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: kdaj spet zanositi po CR?
12.10.2009 11:18:25   
Galateal
Jaz sem tudi imela samo notranje šive, zunaj pa le črto. Ta je sicer zaenrkrat še precej vidna, rdeča. Je pa res, da sem le dobra dva meseca po CR. Mažem pa si rane še vedno ne z ničemer. Je tak čuden občutek.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Niti strije, niti stanje vagine zanjo ni v...
V svojih objavah redno prikazuje predele na trebuhu, zadnjici in nogah, dele telesa, ki jih večina drugih vplivnežev skr...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?