|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Do kdaj so lahko zunaj?
14.9.2009 18:27:32   
sanja nk.
IZVIRNO SPOROČILO: Arwenko

IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.

Samo to mi ni jasno...zakaj se vsi tako na to 18 določate, v Ameriki so otroci polnoletni šele pri 21....vsa je odvisno od otroka, eni so zreli že pri 15 pa so prav čudno dolgočasni, tako preveč odrasli, eni pa nikoli ne odrastejo....zakaj bi se držali te meje 18, ker je pač uradna, kaj pa 17 al pa 19...kaj sepravi da ko otrok dopolne 18 je že odrasel v vseh pogledih


No ja, to ni čisto tako ne, meja 21 velja samo za pitje alkohola. Za volitve, kazensko odgovornost, poroko, itd. velja tudi pri njih meja 18 let, za vožnjo z avtomobilo pa celo 16.

In ja, pravno gledano je pri 18-ih polnoleten in Kerensa* ima v tem pogledu prav. Nihče pa ne trdi, da je to tudi najbolj pametno, samo objektivno gledano pa mu ti ne moreš več nič pri 18-ih. No lahko ga ven vržeš pač in problem rešen user posted image



Vem vse to, samo pač starši so pa odgovorni za njih do 21 leta, lahko ap druge stvari počnejo prej to pa res...samo ni bila poanta v tem

(odgovor članu Arwenko)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Do kdaj so lahko zunaj?
15.9.2009 18:36:50   
Mia007
IZVIRNO SPOROČILO: nya

Aja, jaz sem bla lahko do desetih zunaj med počitnicami - pri 14ih, pa pri 15ih, pri 16ih so mi dali do enajstih. Med letom pa se itak nismo dobivali na igrišču zvečer. Pri 16ih sem začela tud hodit v disko in sem bla lahko do polnoči, čeprav se je šele ob desetih odprl. Do 19. leta sem mela skoz uro in vesela sem, da sem se je držala in upam, da bodo tud moji otroci tko prizanesljivi do mene.


nya nekako tako je moja 15 letnica, le da je ob  določenih feštah novo leto, pa živim ob morju, pa so določene fešte, tak dan ji dovolim  hm hm do 1.00 s tem, da vedno pride nekdo z njo  do vhoda.. UPam pa, da bo moja tako pridna kot si bila ti.. user posted image Trenutno noben disko, zvečer nikamor.. šola, šport... petki in sobote do 22.00 ure ...

Tisto, ko sem napisala izjemoma do 1.00 se zgodi, ko so poletne počitnice...

< Sporočilo je popravil Mia007 -- 15.9.2009 18:37:57 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   [Brisano sporočilo]
20.9.2009 21:03:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anajmad)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Do kdaj so lahko zunaj?
21.9.2009 6:36:10   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška
1. če nimaš denarja ne morem žurat, če znaš denar zapravljat, se ga nauči tudi zaslužit!
2. edino kar vam polagam na srce je, da insistirate pri vožnji domov s taksijem ali da hodite same po njih,...

Se podpišem pod tale dva stavka.
1. Če boš eno uro stal na nogah, se potil in fizično delal za 3€ (cca. toliko so plačane npr. delavke v tovarnah), boš čisto z drugačnim občutkom dal 3€ za škatlico cigaret.
2. Taksi že dolgo časa ni več luksuz. Prevožen kilometer (najcenejši v LJ) stanw 0,75€ in četudi gre za vožnjo iz LJ v MB, je zadeva 100€. Vam je več do 100-tih € ali do zdravja/življenja svojega otroka? Odgovor je jasen.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Do kdaj so lahko zunaj?
22.9.2009 8:40:32   
paulina
Do mraka, pa žvižgat po cesti, ker so medvedi okol. Stari so pa 10, 11 in 13. Med vikendom se pa že čez dan tolk nanorijo, da zvečer samo v posteljo padejo. 

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Do kdaj so lahko zunaj?
22.9.2009 9:27:33   
Anonimen
Bože, eni otroci imajo pa demokratične starše, ni kaj user posted image

Osnovna šola - smo se igrali pred blokom do risank
1. letnik gimnazije - v petek in soboto s predzadnjim busom domou (ob 22ih)
2. letnik gimnazije - v petek in soboto z zadnjim busom domou (ob 23ih)
3. letnik gimnazije - v petek in soboto so me starši prišli iskat na dogovorjeno lokacijo okoli polnoči
4. letnik gimnazije - sem imela več svobode ... in načeloma, če se nismo kaj drugače zmenili sem bila doma do enih ponoči. Drugače sem pa lahko tudi kjet prespala al pa bila za vikende dlje zunaj in dokler nisem naredila izpita za avto sta me povsod prišla izkat.

Jaz nikoli nisem občutila nekegaga zatiranja in omejevanja ... starša sta mi zaupala in sem lahko šla kamor sem hotla, samo da sem bila ob dogovorjeni uri doma ... tut kako fešto s khurde sem čez dala (a ne khurde?) kljub temu, da je imela ona bolj demokratične starše ko jaz ... jaz pravim vse je stvar dogovora in zaupanja.

(odgovor članu paulina)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Do kdaj so lahko zunaj?
6.2.2010 21:56:27   
khurde

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

tut kako fešto s khurde sem čez dala (a ne khurde?) kljub temu, da je imela ona bolj demokratične starše ko jaz ... jaz pravim vse je stvar dogovora in zaupanja.


uuu, otika, tole sem pa šele zdele videla user posted image ja, fajn je bilo user posted image pa sej v bistvu sva imele podobne ure, vsaj prva leta, edino tebe so busi omejevali, jaz sem šla pa lepo peš domov user posted image ej, neki sem se spomnila s tvojimi avtobusi... ti pišem na zs user posted image

_____________________________

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Do kdaj so lahko zunaj?
6.2.2010 22:01:40   
Anonimen
O ja ... tisto pa je bila štorija user posted image user posted image user posted image ... kje so tisti mladi časi user posted image

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Do kdaj so lahko zunaj?
10.2.2010 12:40:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *piškotek*

Pri nas imamo dve najstnici, stari 12 in 15 let. Z mlajšo še ni zelo velikih pubertetniških težav, starejša pa je že bolj "divja". Ravno danes smo se "pogajali", do kdaj sme biti na tistem free koncertu v Ljubljani od Siola (ali kaj je že, no user posted image ) In ker sta to pač punci od mojga partnerja (jaz nisem njuna mama), živimo pa skupaj, jaz posledično nimam "nobene" besede (dobro, to je že druga zgodba...), me pa zanima kako je to pri vas, s temi urami izhodov.

Skratka, zanima me, do kdaj - do katere ure - pustite svojim najstnikom da so lahko zunaj s prijatelji? In pripišite še to prosim, koliko so stari.


Moja mora biti sicer pred temo doma,samo zadnje case ji to nekaj ne rata.Ce je kino ob 18h,potem seveda pozno pride.Tudi,ko gre s prijateljicami nakupovati,se zgodi,da pride sele okoli 18h.Zdaj,pozimi,je pac potrebno bolj zgodaj biti doma,ker je hitro mrak,poleti pa mislim,da ji bom dovolila tam nekje do 20h,vec ziher ne.Na kaksne koncerte,disco,kaj podobnega,se ne hodi in se lep cas ne bo.
Stara je 14,julija bo 15let.

(odgovor članu *piškotek*)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





To pravilo je moje fante rešilo pred ugrab...
Mama je odkrila, da je pravilo, ki ga je otrokom postavila nekaj let prej, verjetno rešilo njihova življenja.
BLOG: Nakupovanje ni "čas za mamo"
Tuširanje ne bi smel biti odmor, nakupovanje in pregled pri zdravniku prav tako ne. To so osnovne potrebe, ampak izgleda...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?