|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: :( moram se izpovedat
15.9.2009 7:05:48   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: Volga


IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Pa vendar, če mala nima vročinskih krčov in drugih hudih težav oz. vidnega poslabšanja, sama ne bi hodila vsak dan v ZD in bolnico.


tudi jaz ne.


Tudi nizke temperature in brez vročinskih krčev, niso tako nedolžne. Vsak otrok bolezen drugače "sprejema". Prvi sin ob vnetju ušes ni ne jokal, niti ni imel vročine. Mlajši pa je že v soboto zakuhal, imel vročino v nedeljo (ki je nisem zbijala, če ni bila čez 38,5), nakar sem se vseeno odpravila k dežurnemu, ker je bila pač nedelja, naša ambulanta pa je ob ponedeljkih popoldne, en razlog pa je bil tudi, da sem šla zato, da vem pri čem sem zaradi službe. Dežurni mi je rekle, kot večina tistih, ki mislijo, da smo mamice, čigar otroci imajo povišano temperaturo, panične, da kaj sploh hodim, da otroku ni nič razen navadnega nahoda z vročino. Otroka ni pregledal. Zanimivo, pa zdravnik. Vseeno se drugi dan popoldne odpravim do našega, ker je mali v nedeljo zvečer jokal cele tri ure, od devetih do polnoči, zaspal za dve uri in zopet, zjutraj pa sem šla v službo, moj je ostal doma. Naš zdravnik pa mu je ugotovil, zanimivo, vnetje ušes in posledično povečanje levkocitov, zato mu je predpisal antibiotik.

Toliko o temu, da pa vsaka vročina le ni nedolžna, o obnašanju nekaterih zdravnikov pa ne bi. Bolniško je moj dobil samo do srede, kljub temu, da sem mu omenila (čeprav on to ve), da otroh hodi v vrtec. Njegov odgovor je bil, da otrok po 3 dneh jemanja AB lahko gre v vrtec.

(odgovor članu Volga)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: :( moram se izpovedat
15.9.2009 8:09:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: resnično srečna

o vročini in zbijanju ste vse napisale...o odnosih tudi...

jaz pa mislim, da je problem tudi, če otrok čuti mamino nervozo, ko ga daje v vrtec...tudi ti si zelo navezana na svojo hčerkico...in to vez potenciraš pred njo...oz. jo otrok čuti...

delaj se veselo naslednjič, ko gre v vrtec...poslovi se z nasmehom...vem, da je v tebi boj...sem se sama grozljivo počutila in tega občutka tudi po 15 letih š nisem pozabila...pa me po mojem kmalu čaka še 1x...ampak vseeno...zaradi otroka samega...je potrebno narediti tako...otrok mora čutiti, da ga oddajaš mirna...da si ti zadovoljna z vrtcem...

pri uvajanju je pa tako...noben starš ne more izsiliti drugačnega režimo...oz. ga ne bi smel...že zavoljo drugih otrok, zaradi tega, ker jim podreš sistem in zato, ker je prav, da se navadimo, da je tam pač drugačen red kot doma...

zaradi tega izsiljevanja staršev so problemi v vrtcih, se potem prenesejo na šole in naprej...mislim, da je potrebno, da se otrok sam začne uveljavljati...oz. da sam pove kako in kaj...se postavi zase...pa ne me sedaj spljuvat, da 1 leten otrok tega ne zna...o pa še kako zna...kar spomnite se njihovih napadov trme...

v glavnem to je moje mnenje...ni potrebno, da tako čutite ve...je pa 100% lažje za otroka...vsaj mojemu je bilo...in nikoli nismo imeli težav...ne pri vstopu v vrtec, ne pri odhodih na zimovanja, tabore...ne v šoli...ne na potovanjih sedaj...

predvsem pa: delajte v otrokovo dobro



se podpišem pod tale post.
pri nas je pršlo tko, da sem čez noč mogla v službo, en mesec prej kt sem planirala. in tamala v vrtec, brez same minute uvajanja. zjutri sem jo peljala in po službi pršla ponjo. v men se je trgalo, itak. dala sem jo sicer skulirana in nasmejana, v avtu sem se pa pol 10 minut drla in v službo pršla čist objokana in z razpacanim mejkapomuser posted image .
in sem tudi mislila, kaka krivica, da bo moja pupa brez uvajanja. ampak je vrtec sprejela dost bolj, kt vsi uni k so se uvajali. sej so ble krize, pol kasnej parkrat je blo mal hudo. ampak nič v primerjavi z ostalimi. se mi zdi da je to uvajanje bolj za staršeuser posted image da mamo mal vpogleda in da se prepičamo da nasi otroci ne bojo glih kr umrli od hudega tamuser posted image tko da moja izkušnja je, da nič uvajanja ni nujno slabo. tud zdej pri tamalem ne mislim kaj ekstra komplicirat. verjetno ga prvi dan ne bom pustila cel dan, ker mi (upam) ne bo treba, sam ne mislim pa podaljševat agonije tam v vrtcu. otrok mora čimprej čez to in če bom jaz tam visela po cele ure in jokala in stokala mu ziher ne bo lažje.

srki pr teb je blo drugo, tu pa je viroza. pri vročini in zabasanem nosu je vedno treba izključit vnetje ušes, pri dežurnem bi mogla vztrajat, da pogleda ušeska. lahko pa tud da se neb nič videlo. pr nas je blo tko, je mela sam enkrat vneta, sam ko smo kontrolirali ni blo nič ( popoldne), čez dva dni zjutraj pa je blo vneto.

men se zdi da se mal preveč paničari, mal zdrave pameti je treba, pa je. tko pa večina kr prčakuje, da če otroku mal iz noska teče in ma vročino, da bo zdravnik nevemkaj vse predpisal in naredil. in so zgroženi in razočarani, ko reče vročino zbijat in nos spirat s fiziološko. to se jim pa otrok smili, ker se upira in ga pač ne. oz. mogoč par kapljic v nos, kar je vseeno če nič, pol so pa vneta ušesa.. sej je res, da velikokrat so zdravniki bebci in te kr vrže in od presenečenja sploh ne veš kaj bi rekel, ker enostavno ne moreš dojet, da je en zdravnik sposoben kaj takega izjavit. zato pa bi mogli bit starši malo bolj pripravljeni na te bolezni, viroze, skoz katere vsak otrok mora, nebi se smeli na smrt bati vročine, kt da je najhujš sovražnik in otroka peljat k zdravniku, takrat k je potrebno in tam nastopit samozavestno in zahtevat svoje in otrokove pravice.

(odgovor članu resnično srečna)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: :( moram se izpovedat
15.9.2009 8:43:30   
srki
Ja saj vem, da eni preveč paničarijo, kar se vrtca tiče pa sploh.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: :( moram se izpovedat
15.9.2009 11:05:33   
Sofi
Tri leta je že od vstopa mojega dečka v vrtec in moram reči, da je bil nasvet vzgojiteljice, da naj ga od prvega dne navajamo tako, kot se bo odvijalo čez celo leto, res primeren. Rekla je, da starši pogosto delajo napako in otroka prvi teden puščajo v vrtcu samo do spanja, potem malce dlje in ga tako postopoma uvajajo, kar za otroka naj ne bi bilo v redu, ker se mu potem vsak teden ritem podre in nikoli ne, kaj naj pričakuje. Ampak, da naj se odločimo sami, saj gre za našega otroka.
Tamali je vstopil v vrtec s točno 11 meseci, prvi dan je bil res krajši, vsi naslednji pa do 15.00 in zmeraj gre z veseljem. Ja, bilo je jokanje prve tri dni, potem pa nič več.

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: :( moram se izpovedat
15.9.2009 11:15:34   
Zanica
IZVIRNO SPOROČILO: Sofi

Rekla je, da starši pogosto delajo napako in otroka prvi teden puščajo v vrtcu samo do spanja, potem malce dlje in ga tako postopoma uvajajo, kar za otroka naj ne bi bilo v redu, ker se mu potem vsak teden ritem podre in nikoli ne, kaj naj pričakuje. Ampak, da naj se odločimo sami, saj gre za našega otroka.


No jaz bi dala samo pripombo-mogoče je res da nekateri otroci ne rabijo uvajanja. Mi smo svojo uvajali 1 teden, in to res postopoma. Problem je v tem, da se lahko zgodi da če pustiš otroka prvi dan takoj samega, bi lahko začel neutolažljivo jokat, na kar mora vzgojiteljica svojo pozornost usmeriti na jokajočega otroka.... Ne vem.. Nama je uspelo postopno uvajanje, prvi dan sem bila skoz prisotna, drugi sem že pustila 1 uro samo, tretji dan sem bila samo za zajtrk, potem sem se šla ven da mala ni opazila in se je brez problema igrala naprej, in sem se enako vrnila nazaj..... Imela je pa 20 mesecev.

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: :( moram se izpovedat
15.9.2009 11:18:40   
Zanica
Pa še nekaj-kje piše da mora otrok preživeti vsak dan enako? Mislim, to z ritmom ne razumem.... Če ima kosilo doma in ne v vrtcu ob istem času, ni nič hudega, ko otroka uvajaš. Mislim predstavljajte si da naenkrat zamenjate okolje, a vam ne bi bilo hudo da ni zraven nobenega ki ga poznate? Jaz sem se preselila v Slovenijo pri 22. letih in ko sem tukaj začela hoditi na fax, nisem poznala nikogar in mi je bilo hudo! Kaj šele otroku? Če se ta šok lahko omili, zakaj ne?

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: :( moram se izpovedat
15.9.2009 12:03:03   
Anonimen
ne da more otrok vsak dan preživet enako, ampak takim malim ena rutina veliko pomeni, jim daje en tak občutek varnosti, po njej se orientirajo itd.
po parih dneh otrok poštudira da gre po kosilu počivat, ko se pa zbudi, pride pa mamica. in če ti otroka vsak dan drugače jemlješ ven iz vrtca, je še bolj zgubljen, ker se nima na kaj zanašat. sej pol k so večji, ni več take panike, k se jim da že kaj dopovedat in razložit, samo enoletnemu otroku pa ne moreš razložit da dons pride mamica po kosilu, jutri pred kosilom, pojutrišnjem celo pred spanjem, pol pa spet po spanju....za otroka je tak način velik težji, ker ne ve pri čem je in veliko dlje bo rabil, da bo poštudiral da mamica pride vsekakor, samo enkrt tko, drugič drugače...

(odgovor članu Zanica)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: :( moram se izpovedat
15.9.2009 12:11:51   
Zanica
Ja samo otroka ne uvajaš mesec dni, uvajaš ga 1-2 tedna. In postopoma pomeni da vsak dan ostane malo dlje (z ali brez mamice). Ne verjamem da se v tako kratkem času otrok zaveda da mami ne prihaja vedno ob istem času (posebej enoletni otroci)....

Drugače pa itak mislim da naj vsaka mama ravna po svojem občutku, ker vsaka mama najbolj ve kaj je dobro za otroka. Če pa vzgojiteljica reče da gre otrok v vrtec brez uvajanja, mama pa misli da to za otroka nikakor ni dobro, posebej če je otrok zelo navezan na mamo (obstajajo primeri da otrok nikoli ni bil ločen od mame), mislim da bi moralo biti vsaj malo uvajanja.... Ne vem.

Lahko je tudi res da je šok terapija boljša od počasnega trpljenja, ker je eno in drugo hudo kot za otroka, tako za mamo user posted image -vsaj na začetku....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: :( moram se izpovedat
15.9.2009 13:45:31   
piko12
Najhujši problem je, če take stvari mamo šokirajo bolj, kot bi otroka samega.

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   [Brisano sporočilo]
15.9.2009 14:15:02   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   [Brisano sporočilo]
15.9.2009 14:18:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu piko12)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: :( moram se izpovedat
15.9.2009 15:34:31   
bumerang
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Zakaj se potem nisi šla jajcat?


ker mali ni kompliciral in je cist OK sprejel vrtec (je navajen druzenja in tega, da mami ni vedno zraven).

zakaj si pa ti tko razborita?


Sploh nisem. Uporabila sem zgolj izraz, ki ga je uporabila avtorica. Jajcanje namreč.


Glede ostalega pa - zagotovo sem prva med tistimi, ki trdi, da se mora otrok prilagoditi skupini in da se ne more cela skupina prilagajati posamezniku in da se svet ne vrti okoli enega otroka... ampak, lepo prosim, ne posplošujmo to na uvajanje. Govorimo o prvih par dnevih, največ tednu dni, ko otrok, ki je bil do sedaj navajen neprestanega sobivanja z materjo, doživi trenutek, ko se mora od nje ločiti. In takrat seveda te dneve uvajanja potrebuje.
Če otrok drugih ne, me ne zanima, moj ima to pravico in jaz to dolžnost. Vi pa kot želite. Samo ne tarnat potem, da vam vzgojiteljice ne dovolijo!

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: :( moram se izpovedat
15.9.2009 16:27:03   
Pika Zoja
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Kako to misliš neuvajanje na zahtevo vzgojiteljice? Kako si sploh lahko dovoliš kaj podobnega. Otrok ima pravico do uvajanja, starš pa dolžnost, kaj ima tukaj vzgojiteljica sploh za komentirat?


Namesto Calpola pa otroku daj paracetamolske svečke v ritko v ustrezni dozi. Tudi Calpol je namreč navaden paracetamol. Toliko, da rešiš situacijo z vročino.
Potem pa se enkrat potegni za svojega otroka in zase.


On vpisu otroka v vrtec dobiš brošurico, kjer so navedene pravice in dolžnosti staršev. In ena izmed pravic in vsekakor dolžnosti je, da se otrok uvaja njegovi hitrosti primerno.
Je pa res, da ponavadi te brošurice romajo v koš, ali še bolje, neprebrane dajo med spominke user posted image , tako da s pravicami in dolžnosti staršev, ljudje pač niso seznanjeni.


(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: :( moram se izpovedat
15.9.2009 16:29:02   
Pika Zoja
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Zakaj se potem nisi šla jajcat?


ker mali ni kompliciral in je cist OK sprejel vrtec (je navajen druzenja in tega, da mami ni vedno zraven).

zakaj si pa ti tko razborita?


Sploh nisem. Uporabila sem zgolj izraz, ki ga je uporabila avtorica. Jajcanje namreč.


Glede ostalega pa - zagotovo sem prva med tistimi, ki trdi, da se mora otrok prilagoditi skupini in da se ne more cela skupina prilagajati posamezniku in da se svet ne vrti okoli enega otroka... ampak, lepo prosim, ne posplošujmo to na uvajanje. Govorimo o prvih par dnevih, največ tednu dni, ko otrok, ki je bil do sedaj navajen neprestanega sobivanja z materjo, doživi trenutek, ko se mora od nje ločiti. In takrat seveda te dneve uvajanja potrebuje.
Če otrok drugih ne, me ne zanima, moj ima to pravico in jaz to dolžnost. Vi pa kot želite. Samo ne tarnat potem, da vam vzgojiteljice ne dovolijo!


Točno tako.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 39
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?