|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: 400 evrov elektrike?
2.10.2009 15:59:52   
Kliki
Jast v 35m2 palčujem elektrike 26eurov. Imam pa hladilnik(v njem je tudi skrinja), računalnik ki gori praktično 12ur dnevno, TV, steklokeramični štedilnik, pralni stroj. Lani sem imela poračun 50eurov(oziroma če obrok odštejem 25eurov)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: 400 evrov elektrike?
2.10.2009 16:24:31   
Anonimen
mogoče katera ve odgovore na moja zadnja vprašanja?user posted image

(odgovor članu Kliki)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: 400 evrov elektrike?
2.10.2009 16:27:40   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: taychy

ja res hvala za tale link, bo kr treba preštudirat tole. sej bi sama kaj poiskala pa mi brskalniki ne delajo, v bistvu mi gre tud računalnik počas v k....user posted image mi dela internet samo če vpišem direkten naslov strani-vem čudno ja-bomo tud to zrihtali. a mogoče veš če se da tole kej zment da se v večih obrokih plača? al je treba vse naenkrat? mogoče še kakšen nasvet glede teh stvari? kaj pa odvažanje smeti:mi sicer plačujemo komunalno podjetje, ampak sploh nimamo kante, nosimo kar k ˝tašči˝ mormo sami kanto kupt al jo dobiš? pa poštar tud kr pr sosedovih (beri pri tašči) najino pošto pušča, ga bom enkrat kr nakurla user posted image skratka sami problemi. se je treba enkrat zauzet pa porihtat vse tole.

aja pa se opravičujem ker sem zdej še smetarje pa poštarje vmešala med elektrikouser posted image


Lahko jo kupiš sama kanto ali pa jo vzameš v najem od komunalnega podjetja. Odvisno kaj oni sami nudijo. Najbolje je kupit svojo, sej zdej so po zakonu samo še plastične v prodaji.
Glede pošte je pa tako, da poštarju povej, sam če nimate kaslca, ste tudi kazensko odgovorni, če ga nimate. Ker če ga nimate, bod raje tiho.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: 400 evrov elektrike?
2.10.2009 16:34:43   
Anonimen
ooo ne ne kaslc mamo, skor čist ob cesti, na zelooo vidnem mestu, samo njemu se ne da dvakrta ustavljat-predvidevam. je bil od prej navajen da vso pošto pri njih pušča, ko je tukaj živel stric(ker so mu oni plačevali položnice, bil je namreč brezposeln), ki je nato umrl, sedaj pa sva midva tu uredila gnezdo user posted image . ampak mu ne oprostim ker me je že sam vprašal če tukaj pušča pošto in sem rekla da obvezno, pa se tega ne drži. mogoče misli da nama bodo starši od mojega plačevaliuser posted image ja ko bi vsaj. pa zgleda da nama ni usojeno biti tu. gre vse narobe, pa ravno zdaj ko sva se odločila za user posted image . no bo treba z user posted image zgleda še malo počakat, da se stvari umirijo, da bomo finančno, predvsem pa psihično bolj stabilniuser posted image . če ti ni namenjeno ti pač ni. doskrat rečem da bolš da bi v garsonjeri ostala-ni problemov z drvmi, okolico, ker pri hiši je vedno nekaj za rihtat (denar, čas,...)v bloku pa pač plačaš ampak si brez skrbi.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: 400 evrov elektrike?
2.10.2009 16:46:35   
Erdbeere
IZVIRNO SPOROČILO: taychy

ojoj pety78, tole pa je zalogajuser posted image aja tud moji majo mikrovalovno...user posted image kako pa to da toliko plačujete? do zdej sploh nisem vedla kok je ta elektrika lohk draga. sem pa prej živela v garsonjeri in sem plačevala za ogrevanje (to ogrevanje je bil en-ja 1 radiator) sredi najhujše zime tudo do 80e, pa je bilo vedno mrzlo not. groza res, sam da nas okol prnašajo. aja erdbeere a je treba za tvotarifni tok v hiši napeljavo kaj spreminjat in razbijat al pač sm prklopjouser posted image mogoče mal neumno vprašanje, ampak res pojma nimamuser posted image


ne mislim, da samo v transformatorju preklopijo pa mogoče (nisem 100%) zamenjajo števec, ni pa treba po hiši nič spreminjat napeljave

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: 400 evrov elektrike?
2.10.2009 16:59:23   
Kerensa*
Mislim, da res plačujete preveč. Preverite, če vam ne kdo krade elektrike (tudi to se dogaja).

Drugače pa mi v 2-sobnem stanovanju, dobrih 50m2, plačujemo po mesečni porabi (sporočam stanje števca preko Interneta) cca. 30€, imamo pa: hladilnik z zamrzovalnim predalom (non-stop priklopljen), električni štedilnik z električno pečico (1x dnevno kuhanje, 2x dnevno kava, pečica 1x tedensko), mikrovalovno pečico (vsakodnevna uporaba), dva računalnika (prižgana non-stop), TV (prižgana zagotovo 8 ur dnevno), pralni stroj (ena runda na dva dneva) ter malo morje adapterjev (za mobilne telefone, digitalni fotoaparat), Play Station, non-stop gori najmanj ena luč, pa dve namizni lučki po par ur dnevnom pa še kaj bi se našlo.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: 400 evrov elektrike?
2.10.2009 17:49:26   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa
Mi smo elektrike imeli po 150 e vsak mesec,plus še poračun nam je prihajal po 400-500 e
Zdaj imamo elektriko po 50-55 e na mesec in nimamo nobenega poračuna ,ker javljamo stanje števca vsak mesec



Jaz pa tega ne verjamem. LJudje ne razumejo čist preproste matematike. Elektro mora računat po števcu. Oni si ne morejo nekaj izmislit, ker imaš ti števec na vratih in popolnoma vseeno je, ali ti vsak mesec odčitavaš števec, pa en mesec plačaš 30, drugi 55 eur,  na koncu leta plačaš vse skup recimo 500eur ali pa vsak mesec plačaš paušal, recimo 45 eur, pa na koncu poračun 60 eur. Vedno si na enaki cifri. Četudi ne sporočaš vsak mesec, te elektro ne more goljufat, ker dobiš specifikacijo za vsak mesec posebej pri obračunu. In ne morejo si izmislit neke cifre, kjer naj bi začeli, ampak greš lahko gledat nazaj na prejšnjo specifikacijo, ali vse skup drži ali ne. In ne verjamem, da si oni to zmišljujejo.
Elektro podjetja imajo tudi malo različne cene. Pa ljudje različno mnogo šparamo. Pri nas zapravimo za elektriko 850eur na leto za 5 oseb, to je približno 70 na mesec. Peremo non stop, sušimo glih tako vsak dan, pomivalec dela vsaj 2x na dan, če ne 3x, imamo skrinjo in hladilnik, pa najbrž še kakšne malenkosti, od računalnika do pečice, pa luči... ki pa vse kurijo vsaka malo vse skup pa veliko.

Meni se tvojih 40eur na mesec sploh ne zdi neka strašna cifra. Prej ste plačevali samo priključek brez porabe najbrž. Lajf ni poceni. Elektrika pa sploh ne.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: 400 evrov elektrike?
2.10.2009 17:55:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa
Mi smo elektrike imeli po 150 e vsak mesec,plus še poračun nam je prihajal po 400-500 e
Zdaj imamo elektriko po 50-55 e na mesec in nimamo nobenega poračuna ,ker javljamo stanje števca vsak mesec



Jaz pa tega ne verjamem.


Verjamem pod pogojem, da ste spremenili navade in porabnike energije.
Pri enakem nacinu porabe je pa matematika enostavna. V vsakem primeru porabis 100; razlicna je samo in zgolj dinamika placevanja med meseci.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: 400 evrov elektrike?
2.10.2009 19:22:08   
ledenaa
Gina pa saj ne rabiš verjet

Jaz nisem nikjer zapisala da si kaj izmišljujejo ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: 400 evrov elektrike?
2.10.2009 19:36:17   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Gina pa saj ne rabiš verjet

Jaz nisem nikjer zapisala da si kaj izmišljujejo ;)


Ne verjamem, da bi nekdo enako živel kot prej, pa bi zato, ker plačuje po mesecih, manj plačal. To je tako, kot bi napisala, da plačuješ dohodnino sproti, pa zato manj plačaš, kot če bi ti na koncu zaračunali.

Lahko ste pa sami krepko spremenili, kot piše mič, navade in ponudnika. To pa seveda je možno. Samo krivec za visok račun v tem primeru ni "goljufivi" elektro.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: 400 evrov elektrike?
2.10.2009 19:45:48   
ledenaa
kdo je rekel da je elektro goljufivi??
Ponudnik je isti in že več mesece navade spremenjene - torej sušimo in peremo tudi ob dražji tarifi itd

če bi brale tako kot je treba bi potem tudi nehala komentirati da to ne more biti res.
če bereš prej in potem je tudi vse jasno kajne
kakor jaz vem so naše položnice prave

lahko noč

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: 400 evrov elektrike?
2.10.2009 22:08:43   
darja72
Odgovor na tvoje težave je bil načeloma že podan.
Jaz se moram pa pohvalit, kar se tiče porabe elektrike. Zmanjšala se nam je za 2,8%. Ni veliko, ampak občutek, da z energijo ravnamo varčno in preudarno je pa dober. Sploh ker gre poračun že tretje leto zapored v plus.

_____________________________

Kogar ni, ga ne pogrešamo!

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: 400 evrov elektrike?
3.10.2009 22:18:55   
Isabellabina
Hm ja tale elektro....V naši hiši nas je 9 oseb,imamo tri zamrzovalne skrinje,dve od teh sta še iz časa 15 let nazaj in verjetno spadajo še v kakšen F razred,računalnik laufa skoraj cel dan,perem in sušim tudi čez dan,imam steklokeramično ploščo,mikrovalovko,pomivalca,hlev,v katerem je prižgana luč 2×dnevno po cca.pol ure,zunaj se poleti tudi veliko uporablja elektrika(žaganje dru,itd.)poleti imamo toplotno črpalko priklopljeno za toplo vodo...no račun znaša 102,89 eura.A je drago?????Na vse našteto jaz mislim da še nismo v hudi krizi,ali pačuser posted image

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: 400 evrov elektrike?
4.10.2009 18:23:28   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

kdo je rekel da je elektro goljufivi??

če bi brale tako kot je treba bi potem tudi nehala komentirati da to ne more biti res.
če bereš prej in potem je tudi vse jasno kajne
kakor jaz vem so naše položnice prave

lahko noč



Jao, ledena, napisala si, da nimate več poračuna in imate manjši račun za elektriko KER javljate vsak mesec na elektro stanje števca. Napiši od začetka pravo razlago, pa si je ne bo nihče razlagal tako, kot si napisala.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: 400 evrov elektrike?
6.10.2009 10:46:16   
riba84
Jaz  šparam user posted image  na elektriki (vrjetno lahko, ker še nimam otroka!!) Perem perilo in posodo samo v nižji tarifi pač kar se da, delam ko je pocen tok (so tudi izjeme ampak izjeme pottjujejo pravilo) imamo vse stroje kao A+, (skrinja sicer ne) v celi bajti imamo varčne luči, no ja sam se kr nabere ko je v hiši 6 ljudi + manjša kmetija...

Drgač pa drage moje saj ni težko pogledat na števec kdaj imaste drag in kdaj poceni tok, ko je poceni tok je PUŠČICA na DOL obrjena, ta drag tok je PUŠČICA GOR obrnjena... in lahko same odčitate koliko dolgo bo še kateri tok,....

Eh, ko bom mela froca bo to seveda druga tematika, nebom mogla gledat kdaj je keri tokuser posted image user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: 400 evrov elektrike?
6.10.2009 10:58:32   
valentinčica30
Pri nas plačujemo cca. 160€, za dva objekta in zunanjo senzorsko rasvetljavo, smo namreč sredi ničesar in vsaj meni je vščeč, ko pridem po temi domov , da se mi vse lepo prižge.  perem tako vsak dan, posledično tudi dela tudi sušilec, skrinja, hladilnik, štedilnik, 2 tvja,po zimi pa se ogrevamo na električne senzorske radiatorje.
Poračuna navadno ne plačujemo, oziroma dobimo kaj povrnjeno. Glede na najin izračun je elektrika še zmeri najcenejša za ogrevanje poleg lastnih drv seveda.

(odgovor članu riba84)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: 400 evrov elektrike?
6.10.2009 11:05:45   
ledenaa
Gina če znaš brat potem si boš tudi prebrala od začetka do konca 

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: 400 evrov elektrike?
6.10.2009 11:22:41   
Sofi
Mi plačujemo cca. 150€ mesečno elektrike, ampak trošimo je pa tudi veliko. Imamo enotarifni tok, torej cenejšega sploh nimamo, peremo in sušimo vsak dan večkrat, pomivalec leti vsak dan, kuhamo na steklokeramiki, precej uporabljamo pečico, zelo velik hladilnik, dve plasmi in en lcd gorijo skoraj nonstop, toplotna črpalka in še bi lahko naštevala

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 43
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?