|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 14:55:26   
Teja K
Tascica, včasih denar ni pomemben veš, jaz tudi sem se odločila, da ne bom tožila bivšega zaradi preživnine, ker sedaj je v tujini in imam pred njim mir. Če bi vložila tožbo bi ga naslednjič ko bi prišel v Slovenijo po vizo, pridržali. Raje dam svoj denar sinu vsak mesec na njegovo knjižico pa tako varčujem zanj, on pa si naj v rit vtakne 50 €.

Moram pa še dodat, da je tudi sin srečen, da ga ne rabi redno srečevat in da ga vidi le občasno in še to v spremstvu svoje polsester, ki jo je imel moj bivši v prejšnjem zakonu, in punca je na mestu.

(odgovor članu Tascica)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 15:07:42   
Tascica
Jaz tudi mislim, da je boljše tako, ti ga ne poznaš. Rajši imam mir in je verjetno res boljše tako. S tožbami in policijo se ne mislim ubadat, me je preveč strah in me lahko en dan mirno nekje počaka in mi preprosto vrat prereže. To počne pa do zdaj se mu v tej naši državici ob naših zakonih ni še nič zgodilo.user posted image

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 15:21:47   
čmrgelj
teja 28
nisem vsega prebrala kaar so ti napisali, odgovor na spodaj navedeno
Zanima me, kako dokazati, da biološki oče ne plačuje preživnine, če je v zapisniku s sodišča napisano, da naj bi mi jo dajal na roko.

res je možno na sodišču podpisati da oče priživnino nakazuje na roke, in da si na sodišču to podpisala si za to mogla tja poslat vlogo, pošlji jo še enkrat, in povej da ne plačuje, če je to možno urediti drugače
Ali pa si poišči odvetnika ki bo namesto tebe uredil da sodišče določi da mu trgajo od plače, imela boš veliko sitnosti in poti vendar če boš vstrajan ti rata.

vem iz izkišenj

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 15:24:19   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Tascica
me lahko en dan mirno nekje počaka in mi preprosto vrat prereže.

Ja ljuba duša, s kom si se pa ti zapletla? Pa daleč stran od tega, da ti solim pamet (nisem prava za to, ker sem si tudi jaz napačnega nakopala na grbo pred leti), ampak tole je pa rahlo too much.

Če si iz LJ...

(odgovor članu Tascica)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 15:26:12   
Teja K
hja Kerensa.... ljubezen je bolezen,... user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 15:36:31   
Kerensa*
Huh, mater... vem, ja. user posted image

Ampak kaj tak človek sploh dela na prostosti, ne glede na neplačevanje preživnine?

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 15:38:06   
Teja K
hja to bi tudi jaz rada vedela user posted image , to ti je pravna država user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 15:43:27   
Kliki
Tko je na žalost to če ga ne tožiš pa nimaš nič.
Vrjamem pa da je boljše imeti mir pred njimi kot pa da se kateri kaj zgodi.
Vrjemite mi da bodo vaši otroci kljub temu da ne bodo imeli vsega srečni.

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 15:44:39   
Kerensa*
Marsikateremu otroku je bolje brez očeta. Pa zakoni gor ali dol.

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 15:46:35   
Kliki
Ja se strinjam s tem ker teli naši zakoni so itak mal čudni.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: neplačevanje preživnine
7.10.2009 15:47:24   
Kerensa*
Kar nekaj je takih, ki dejansko niso za nikamor, ja. Samo kaj, ko nas je večina prelenih, da bi se ukvarjala z Ustavnim sodiščem. user posted image

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: neplačevanje preživnine
8.10.2009 6:39:09   
Rožica I
IZVIRNO SPOROČILO: teja28

... To pa zato, ker, če bi se on čez nekaj let spomnil, da bi pa igral vlogo očeta, mu lahko rečem, da če do sedaj ni zanj storil nič, ne materialno, ne drugače, ga sin tudi sedaj ne potrebuje. ...

--------------
Mislim, da bi s tem le kratila lastnemu otroku pravico do očeta. Kakor mu že sedaj, ker ne urediš zadev s preživnino, ki je otrokova, ne glede na to, da ga zmoreš sama preživljat.

Vem, da ni lahko (sem tudi doživela konec koruzništva), ampak moraš se izvit iz lastne užaljenosti in gledat le na otrokovo dobro.
To, da je ta človek tebe globoko prizadel, je žalostno dejstvo, ki nima veze tukaj. Otroku moraš omogočit prejemanje preživnine (pa četudi mu jo daješ na račun in se je sploh ne dotikaš- kar je še najbolje) in normalne kontakte z očetom, če ga, seveda, ne zlorablja na kakršenkoli način. To si dolžna storit za svojega otroka, tudi če je zate ta človek najslabši na svetu- nimaš pravice otroku tega vzet.
Skratka raje se pozanimaj, kako in kaj, da prideš do preživnine.


Lahko ti pa povem, da plačevanje preživnina nima zame nobene logične zveze z njunimi morebitnimi obiski. V smislu, če za otroka ne plačuje, ga tudi ne bo videl..user posted image  

1. Prizadene življenjski standard mojega otroka
2. Prizadene otroka v dno duše, ker ga ne obiskuje in se ne zanima zanj

In če sedaj sešteješ vse skupaj- kdo od vas je najbolj na udaru?

Ko sem jaz šla narazen, so bila razna, samo ustna sicer, izsiljevanja, ampak sem jih hitro zaključila z besedami, da glede preživnine bo že nekako, ampak da otroka bo moral obiskovat, ne glede na vse skupaj! In sedaj imam vse skoraj krasno urejeno: zadovoljnega otroka, dosti obiskov in spodobno preživnino user posted image .

< Sporočilo je popravil Rožica I -- 8.10.2009 6:53:38 >


_____________________________

ROŽICA

(odgovor članu teja28)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: neplačevanje preživnine
8.10.2009 9:32:00   
Teja K
Rožica I oj.
Tu bi jaz nekaj dodala, verjetno nisi zasledila, da oče v tem trenutku ne želi stikov z otrokom in je Teja 28 samo rekla, da bo imela kasneje izgovor, da če ni do sedaj plačeval preživnine in ga obiskoval, ga tudi v bodoče nima kaj.

Vem, da to zakonsko ne zdrži, ampak pomisli na otroka. Otrok očeta ne vidi, recimo do 16 leta, vedno se je počutil slabo, ker ga oče ne želi, potem pa ko je odrasel in mogoče oče ni uspel narediti še enega fanta, pa se pojavi nek moški, ki želi igrati očeta.... Kaj misliš kako to vpliva na otroka? Zelooooooooo slabo in v takem momentu bo ravno ta "oče", ki do sedaj ni dal niti 5 minut svojega časa in niti 1€ zanj ,začel polnit to malo glavo z navki in darili in ne vem čem vse? Ne ni prav! Ni prav, da ga zanemarja ne vem koliko let, potem pa se spomni, da bi on zdaj bil oče! In takšne stike bi moralo temu tako imenovanemu očetu prepovedat sodišče in se uredit zakonsko, da če oče nima stikov ne vem koliko let potem pa se pojavi na vratih... ahhh to ni prav, ni prav ****o! Pa ne zaradi mama, ampak zaradi otroka

(odgovor članu Rožica I)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: neplačevanje preživnine
8.10.2009 9:35:16   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Teja K
Otrok očeta ne vidi, recimo do 16 leta, vedno se je počutil slabo, ker ga oče ne želi, potem pa ko je odrasel in mogoče oče ni uspel narediti še enega fanta, pa se pojavi nek moški, ki želi igrati očeta.... Kaj misliš kako to vpliva na otroka? Zelooooooooo slabo in v takem momentu bo ravno ta "oče", ki do sedaj ni dal niti 5 minut svojega časa in niti 1€ zanj ,začel polnit to malo glavo z navki in darili in ne vem čem vse? Ne ni prav! Ni prav, da ga zanemarja ne vem koliko let, potem pa se spomni, da bi on zdaj bil oče! In takšne stike bi moralo temu tako imenovanemu očetu prepovedat sodišče in se uredit zakonsko, da če oče nima stikov ne vem koliko let potem pa se pojavi na vratih... ahhh to ni prav, ni prav ****o! Pa ne zaradi mama, ampak zaradi otroka

Takšen otrok bo imel biološkega očeta za tujca. Ne samo zato, ker mu dejansko bo tujec, temveč tudi zato, ker bo z materine strani vzgajan tako (zavedno ali nezavedno). Poleg tega pa bo kot očeta najverjetneje vzel materinega novega partnerja (saj mati verjetno ne bo ostala samska).

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: neplačevanje preživnine
8.10.2009 9:38:02   
ledenaa
teja K kako pa ti veš,da bo to slabo vplivalo na otroka user posted image

ne veš,tako da ima otrok pravico se sam odločiti kot sem že v postu napisala
Jaz tudi svojega očeta nisem mogla videti več let ,ker me je zanemarjal in vsega boga,pa veš kaj eno leto pa se je vse obrnilo ,vključil se je v naše življenje ,vsak dan sva se videla,pogovarjala kot še nikoli v življenju in končno je postal oče,ki sem si ga želela

Ni v vseh primerih tako,a ti ne veš kako bo ,tako da .... se ne strinjam z izjavo da bo to slabo vplivalo na otroka

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: neplačevanje preživnine
8.10.2009 9:42:26   
Kerensa*
Vedno se je treba vprašati, zakaj oče nima stikov z otrokom. Šele potem se da sklepati o ostalem.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: neplačevanje preživnine
8.10.2009 9:44:54   
Teja K
ledenaa, jaz pa se s tabo ne strinjam, zato, ker je to kar se je tebi zgodilo, resnično redkost, tudi jaz sem očeta spoznala zelo pozno in še to sem ga sama poiskala in verjemi, da mi je žal, da sem ga sploh spoznala...

Res, pa je, da ne more nihče vedet kako bo to vplivalo na otroka in če se bo pojavil dovolj pozno bo se lahko otrok sam odločil, ampak veš kakšno travmo bo doživel pred prvim srečanjem, če še ne bo dovolj star in izkušenj?

Jaz vidim pri svojem sinu, ki očeta redko sreča, pa je kot dojenček in kasneje otrok do 5 leta imel vsakodnevne stike z njim, sedaj je pa star 7 let in v tem času se je oče odselil v tujino in se tam poročil, ko si pride podaljševat vizo ga sreča tudi sin, in se ga boji, je prestrašen in čisto drugi otrok, ker mu oče v glavo vcepljala neumnosti, kot to, da mu je našel punco na Tajskem pa do tega, da bo prišel k njemu živet in vsi vključno z mojim partnerjem, ki je dejansko posatl oče otroku, ga vzgaja in finanačno skrbi zanj (njegov oče ne plačuje preživnine, a stike mu omogičm zmerja ko pride), čakamo da njegov biološki oče odide, da moj sine spet zacveti in je srečen.

Vsak ima svojo zgodbo, vesela sem zate, da se je tvoja srečno iztekla.... ampak to je redko...

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: neplačevanje preživnine
7.5.2010 11:11:39   
buck
pozdravljeni
mene pa zanima kako priti do preživnine?namreč moj bivši  je dolžan hčeri za 5let in pol.  Ima še en kup otrok je poročen , živi in dela v nemčiji.Tukaj nima nobenega premoženja zato me zanima ali se mu lahko usedejo na plačo al sploh nima smisla da se še ukvarjam s tem.Preživnina me bremeni in pri otroških dodatkih pri vrtcu..povsod mi vodijo kot da dobivam,ker pač še nisem iz sodišča prinesla vloge za izterjatev..a mi lahko prosim kdo pove kakšen je postopek??hvala

(odgovor članu Teja K)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: neplačevanje preživnine
7.5.2010 13:07:23   
ona
Kupiš obrazec za izvržbo v knjigarni,ga izpolniš z vsemi podatki in dodaš bančne izpiske,da dokažeš,da nič ne dobivaš in neseš lepo na sodišče.Obvezno moraš napisat trr od bivšega,delodajalca!
Če misliš,da ne boš zmogla,mi piši na zs,te bom usmerila naprej kako in kaj,ok!
lep dan!

(odgovor članu buck)
Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?