|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
7.10.2009 23:07:31   
Anonimen
seveda bo neuporaben, ker folk razmišlja, tko kt razmišlja, da je ok otroka udarit. si zasluži in je vzgojno. in nekdo k tepe svojga otroka, valjda zagovarja to staliče. namest da bi se malo zamislil.
in folčk se zdej celo zgraža, v smislu - a zdej še pa svojmu otroku ne bom smel več ene prmazat, kam smo pršliuser posted image in da nobenga nič ne briga, kako nekdo vzgaja svojga otroka....

(odgovor članu Pikec)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
7.10.2009 23:15:10   
Pikec
Iz lastnih izkušenj vem, ker so mi področno zakonodajo spreminjali skoraj dnevno. Vsak minister ki je sedel na stolček je napisal svoj zakon... tko da jest v teh raznoraznih zakonih ne vidim nekega globokega smisla dokler ne počistimo po naših podstrehah. Ampak to čiščenje je pa zeeeelo dolgotrajen proces in ga noben zakon ne more zagotoviti... ŽAL.
Jst zdej sam še vzdihnem, ko se kake nove zakone sprejema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
7.10.2009 23:18:43   
Anonimen
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/objektiv/332817

ful dober članek, jaz bi točno tko napisala, če bi se mi dalouser posted image

(odgovor članu Pikec)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
7.10.2009 23:47:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 8:26:55   
Anonimen
In zakaj prvo povečini NIKOLI ne zaživi v praksi?
Ker tisti, ki te zadeve spravljajo v regulativne principe delujejo po vzorcu cimerotičevske šole, kot npr.:
- "jst se pa strinjam in ta zakon pozdravljam", (samo ne poznam vsebine zakona)
- ker je sramotno, da ga še nimamo (če še nekaj nimamo - pol pa dejmo imet za vsako ceno, kako bo to zgledalo niti ni pomembno, samo da ga imamo :-))
- tako da ja, jaz sem absolutno za, da se zakon sprejme. končno


najprej se nauči brat. da ne poznam natančne vsebine oz. kako je definirano nasilje, sem resla. vendar v zvezi z že obstoječim zakonom o nasilju v družini. in nič v zvezi z zakonom, ki se sprejema - o fizičnem kaznovanju otrok.

in ja, seveda, tisti ki ne zmorete krotit svojih otrok in jih vzgajkat brez pretepanja, verjamem, da se vam zdi brezveze. in se zdaj posipate s pepelom, pa spet bo padla kakšna v stilu supeRR mame itd.user posted image sam dejstvo je - čISTO VSE se da brez klofut in cukanja za lase (user posted image ), sam mal več časa je treba, pa volje in potrpljenja. najlažje je otroka mahnt. če skače po cesti. če jezika. ga pržgeš, pa je mir. pa ni važno da je mir zato, ker se te otrok boji. in da še zmeri ne razume zakaj ne na cesto.

men je pa grozljivo, vzgajat otroke z ustrahovanjem.da bi se mogli bat, pa sam da je po moje...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 9:40:41   
ljupka
Ulla se strinjam s teboj da to ni pravi način!Ampak če otrok 6 let uboga ,da ne sme na cesto ,pol se mu pa vtrga in gre noret po njej in ga kličeš in prosiš naj neha pa še ne uboga ampak še bolj nori,kaj bi ti naredila ?Svetuj mi ,ker jaz oprosti ne vem!Svetujte nam ,da bomo vedle kako reagirat pri takih primerih!Mislim da bi morali imeti predavanja na to temo,kako obdržati hladno glavo!Svetujte tiste ,ki to veste ,kako vzgajat brez ene po rit,jaz priznam da je to narobe,ker sem na svoji koži okusila mnogo več,kakor to!Pomagajte ,svetujte,ne samo obsojat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 9:47:58   
pikecpokec
ulla80, ne pretiravaj! Večina staršev nas ima svoje otroke brezmejno rada. Pa to ne pomeni, da nam kdaj ne ''pregori''. Sem pa tudi jaz absolutno proti pretepanju, klofutanju, lasanju itd.

Kot pri vseh zakonih, bo pa tudi pri tem prihajalo do ekstremov, ko bo nekdo starša prijavil, če bo histeričnega mulca enkrat čez rit, ko se bo za vrati stanovanja dogajalo resnično maltretiranje, se bojo pa vsi obrnili stran. Isto je v prometu. Nekoga bojo ustavili, ker bo v naselju peljal 55 km/h, tistega, ki po cesti vozi kot norec, pa ne bojo nikoli dobili.

Tko je to.

_____________________________

Vsak igralec mora sprejeti karte, ki mu jih dodeli življenje.
Ko pa so v rokah, se mora sam odločiti, kako bo igral, da bo zmagal. (Voltaire)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 10:05:52   
pety78
In kaj se bo zgodilo, ko bo najstnik, ki ga starši ne pustijo recimo na kak žur, .... iz jeze prijavil pristojim, da ga starši kloftajo in se seveda pri tem na debelo zlagal?user posted image

Ta zakon je meni čisto mimo, ker tisti dripci, ki pretepajo svoje otroke, ki niso sposobni komunikacije, ki itak nimajo pojma o vzgoji in mislijo, da je važno samo to, da so avtoriteta, ne bodo spremenili karakterja, niti svojega mišljenja. Otroci jih ponavadi dobijo nepremišljeno in za vsak drek. user posted image




_____________________________



(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 10:15:26   
kalbo
Ula, kolikor vem, obstajata dve obliki nasilja...fizično in psihično nasilje. Psihično je celo še bolj travmatično od fizičnega.

No, kako pa ti vzgajaš svoje otroke, res me zanima, ker po navadi taki ki na vse kriplje pozdravljajo takšne in drugačne zakone svojih ljubčkov sončkov diamantkov niti ne vzgajajo, ker jih imajo neizmerno radi. V resnici bi jih pa ravno zaradi neizmerne ljubezni morali vzgajat, oziroma nad njimi izvajati neko obliko nasilja, ko je to potrebno.

Ne bom rekel, da moj otrok ni dobil še nikoli po riti, jih pa že dolgo ni dobil, ker sem ugotovil, da to pri njemu ne pali, samo ena oblika "nasilja" pri vzgoji mora bit. Pri tistem, ki vzgaja preveč demokratično ponavadi rata kaos. In diamantki, ki nikol niso bli tepeni veselo mlatijo svoje vrstnike.

Ravno zadnjič sem stal v vrsti za eno mamico, s triletno punčko. Mala je prijela vsako igračo, vsako vrečko bombonov, valjala se je po tle...ni da ni. In kaj je mamica naredila...nič, oziroma lepo jo je prepričevala v pravilni slovenščini, da se to pa ne sme...če dobro premislim...nič, čeprav je mala razturila pol polic pri blagajni. Groza.
Jest bi prej sprejel zakon, ki nam nalaga, da svoje otroke naučimo, kaj je prav in kaj narobe, kot pa takole skropucalo od zakona. Trpinčeni otroci bodo trpinčeni še naprej, edino kako tragično zgodbo bomo slišal, ko bo kak veleumen sosed prijavil policiji čisto normalne starše.

Tko da Ula, jest bi presneto premislil, preden bi ploskal takim umotvorom, kot je ta zakon.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 8.10.2009 10:16:50 >

(odgovor članu pikecpokec)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 10:17:12   
urška
jaz se strinjam s pety. starši, ki dajo otroku eno čez rit se bodo morali po dolgem in počez zagovarjat vsem po vrsti, staršem, ki pa svoje otroke resnično pretepajo (in zraven psihično maltretirajo) pa ne bo nihče nič rekel. tako kot se dogaja že sedaj.

otroci nam bojo zrasli čez glavo. ker tisti, ki so resnično tepeni, ne razmišljajo o svojih pravicah, tisti, ki jih dobijo vsake tolko enkrat čez rit jih pa takoj privlečejo na dan. pravice, namreč.

BTW, sama sem proti pretepanju, razumem pa, da se kdaj naredi, da kdo otroku da kako čez rit. tako "streznitveno."

< Sporočilo je popravil urška -- 8.10.2009 10:19:23 >

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 10:18:42   
urška
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo



Ne bom rekel, da moj otrok ni dobil še nikoli po riti, jih pa že dolgo ni dobil, ker sem ugotovil, da to pri njemu ne pali, samo ena oblika "nasilja" pri vzgoji mora bit. Pri tistem, ki vzgaja preveč demokratično ponavadi rata kaos. In diamantki, ki nikol niso bli tepeni veselo mlatijo svoje vrstnike.




evo, tukaj se strinjam.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 11:17:33   
Anonimen
!Ampak če otrok 6 let uboga ,da ne sme na cesto ,pol se mu pa vtrga in gre noret po njej in ga kličeš in prosiš naj neha pa še ne uboga ampak še bolj nori,kaj bi ti naredila ?


ne vem, ampak to je že v osnovi nekaj narobe z vzgojo, da ti gre 6letnik tkole noret po cestiuser posted image ker tolk star otrok pa že more razumet in vedet, saj v bistvu gre že v šolo in more znat po cesti hodit. rugo je, ko moreš dveletniku razložit.

In kaj se bo zgodilo, ko bo najstnik, ki ga starši ne pustijo recimo na kak žur, .... iz jeze prijavil pristojim, da ga starši kloftajo in se seveda pri tem na debelo zlagal


to pa je spet stvar pretekle vzgoje. meni je zelo všeč en rek, k sem ga zadnjič slišala - prvih 15let je težkih, ker takrat vzgajaš, pol pa nimaš več kaj, lahko samo gledaš kaj si naredil.


kalbo jaz svoje otroke kar vzgajam, pa brezskrbi da je tko kot povsod - znajo pit živce. samo mogoče je razlika v tem, da imam jaz kar dobro izdelan plan, kako in v kaj želim vzgojit svoje otroka in na kak način jih bom vzgajala, s partnerjem se strinjava in na ta način ne vključuje fizičnega kaznovanja. in se nam zaenkrat kar dobro obnese, ker že od rojstva je vse usmerjeno v to, da otrok razume, da se mu če treba miljonkrat pove. in kljub temu da je tamala zelo živahna, trmasta in samosvoja, ko gre zares, ve da gre zares, ni mi treba miljonkrat govorit, uboga. in imamo pravila in pri njih smo dosledni, brez trtemrte, pa če se kdo na glavo postavi, k nema, tko bo in pika. je pa res da ne tulim in ne težim za vsak drek, so stvari ki so pomembne in so stvari, ki niso in to je fajn met razpucano.
in fajn se je tud vprašat, kaj določeno dejanje doprinese k vzgoji, oz. kaj vzgoja sploh je. jaz pod vzgojo smatram to, da otroka čimbolj optimalno pripravim na življenje, ne to da more bit tko kt jst reče, da more ubogat in bit priden. in klofute in ustraovanje in kakršnokoli nasilje v ta moj koncept ne spada, ker po mojem mnenju ne doprinese nič k vzgoji, zaradi tega moj otrok ne bo nič boljši človek, kvečjemu kontra.
no, bom vidla čez 15letuser posted image
je pa res da zlo pomaga da imam konjske živce, da sem blazno flegma in me res prav nič ne iztiri.
in otroci me jemljejo resno, kdo bi si mislil, a neuser posted image

(odgovor članu ljupka)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 11:59:27   
kalbo
Sej pravim...če ti rečeš ni trtemrte je to neke oblike nasilje, ni fizično je pa psihično, ker otroka prisiliš v nekaj proti njegovi volji. Pri vzgoji nekaj demokracije mora bit, ne pa povsod in za vsako stvar.



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 12:14:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Sej pravim...če ti rečeš ni trtemrte je to neke oblike nasilje, ni fizično je pa psihično, ker otroka prisiliš v nekaj proti njegovi volji. Pri vzgoji nekaj demokracije mora bit, ne pa povsod in za vsako stvar.





seveda, samo morem kar nekaj volje in truda in živcev vložit v to, lohk bi otroku eno prpeljala, pa bi glih tko moja obveljala, pa še prejuser posted image

so pač stvari, ki se jih ne dotika, ne tepe se bratca in drugih otrok, če ni pločnika se obvezno da roko, pač take stvari, ki so pomembne. so pa stvari ki sploh niso pomembne, recimo da mi zdaje lonce iz omare in naredi orekesteruser posted image nima pa kaj mešat po elementu kjer je hrana. pač, tko nekak. najslabš je, če cele ljube dneve tuliš nad otrokom ne to, ne ono, ne tisto, vešda te ne šmirgla pet posto, pol ti pa pokne film pa mu daš eno čez rit in zgleda kot čudež, ker se situacija umiri.
jst recimo nikol ne vpijem, razen res ko je kaj takega, zavpijem, zato da se mal zdrzne in preneha delat, kar je pač sporno ( recimo k se vsede na bratca in podobne neumnosti....), še ko je mela nož v rokah, nisem zavpila, ker namreč obstaja varianta da bi se ustrašla in si z nožem še res kaj ponesreči naredila...
nasploh se mi pa zdi da veliko bolj pali vzgoja na pozitiven način, s pohvalami, vzpodbudo, motivaijo in ne s kaznovanjem....sej otrok ki je kar naprej za nekaj kaznovan, je ves zafrt pa zaprt vase in nsrčen, pa tah ga je, žalotn je, tak otrok je tudi vliko bolj naporen in kar naprej preizkuša in sitnari in je to pol en začaran krog...tko da pri nas j kazn zelo redko, ker ni potrebna, ko pa je potrebno, pa gre v sobo sedet na stol in se hladit...in ko res nič ne zaleže, ko je res v elementu, ji sam rečem, da se bo šla na stol ohladit in ona v momentu preneha in reče sem že ohlajenauser posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 12:37:01   
kalbo
Sej smo na isti valovni, samo tak zakon je pa sam sebi namen in takih neumnosti ni za pozdravljat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 12:51:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Sej smo na isti valovni, samo tak zakon je pa sam sebi namen in takih neumnosti ni za pozdravljat.


kalbo lej, sej v bistvu je pa z vsemi zakoni tako. kaj nam koristi zakon o cestnoprometnih predipisih? kaj nam koristi kterkoli zakon? pol bi za vse zakone lahko rekli, da so brezvezni, ker tist k ma po dilah pošlihtano, bo tako al tako delal kot je treba, tisti ki pa ne, jim pa noben zakon ne bo pomagal oz. preprečil njihovega početja. tako da zakon mora biti, no, kaj pa vem. iz tega vidika jaz pozdravljam sprejetje tega zakona. če ne drugega, na veliko se zdaj folk pogovarja o tem. eni so zgroženi, češ da zdaj še pa svojga otroka ne bo smel pretepst...pa mogoče sliši pol še kako drugo mnenje, drugi vidik, pa kogoče res vsaj malo razmisli. pa če s tu in tam kerga prime in začne razmišljat drugače, pa je veliko narejeno. po moje. pa č je samo en otrok letno manj prtepan, pa je  nekaj narejeno. 80% slovenskih staršev je mnenja, da je fizično kaznovanje čist ok, sprejemljivo, vzgojno in da si ga otrok zasluži. meni je to grozljivo. ker je to v naši družbi nekaj običajnega, normalnega, tko pač je, vsi smo jih dobili, pa nam nič ne manjka. pa je res? pa če nam že nič ne manjka, kaj pa nam koristi? razn tega, da se nam zdi ok in nadaljujemo s tako vzgojo, sej ena po riti pa ja ni nič.

pa kot sem že rekla, meni je pač nesprejemljivo, da si kazensko preganjan če udariš psa, otroka pa lahko. zato je prav da tak zakon je. da je zakonsko prepovedano pretepanje otrok. kot je prepovedano pretepanje in mučenje živali. in ostalih ljudi.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 13:32:03   
kalbo
Veš, moja mati imajo meter pa pol, pa še en čevap zraven, sam sem pa pri svojih 15tih zrasel na zavidljivih meter dvainosemdeset. Fasal popravca v prvem letniku...ni da ni.
Ko sva se enkrat dajala, al bom šel ven al ne, sem ji dobesedno zrasel čez glavo. aje rekla, da me bo z metlo, jest pa njej....dej če si upaš. Zlomila je metlo na meni in ti lepo in iskreno povem, da če me takrat nebi nabutala, danes nebi bil to, kar sem, ker bi ji takrat zrasel čez glavo in bi totalno zabluzil...
Si sploh ne upam pomislit, kaj bi blo, da bi jo takrat kdo prijavil....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 14:07:49   
ljupka
Ulla vse je res kaj si napisala!Ni sprejemljivo pretepanje otrok!Ampak ti veš kaj je to pretepanje?Si bila gdaj pretepena?

Ja mene se te rasprave dotaknejo,ker sem sama bila pretepana ,skupaj z bratom in sestro in to fajn,brat polomljeno rebro,sestra polita z vrelo kavo,jaz škarje v rami itn... in mama prav da kolk nas je nas je premal in tak človek nima vesti in misli da dela prav in jih tak zakon ne bo umiril!

Jaz se zamislim in imam slabo vest,ker sem ju enkrat po rit in me boli srce in delam na tem,da bi se izvlekla iz tega se naučila delat drugač ,ker je res,to je začaran krog,če so tebe tepli tudi ti tepeš,toda v sebi najdi moč ,da to ne boš počel,vsaj ne za vsako figo!Poskušam z nagrajevanjem,sam se bojim ,da je to bolj potkupovanje,če boš priden dobiš to ,bomo šli tam itn!
In za vse kakšen je otrok so krivi starši vzgoja in le retkim uspe do pike popolno vzgojit otroka brez napak in srečnega otroka prez da bi zavpil in ga vsaj enkrat po rit !Žalosto ampak res!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 14:44:17   
srki
Rajši ne bom nič komentriala. Zame je samo razlika med eno čez rit in med butanjem do onemoglosti oz. kot je ena napisala-škarje v rami. No, mislim da je tle res velika razlika.

Se strinjam s prvim člankom Huanite. Pol se pa sprašujemo, zakaj so naši otroci taki. Samo poglejte, kakšno obnašanje v šolah in to že v prvih razredih. pa samo pravice se omenjajo, dolžnosti pa noben več ne pozna. Lepo vas prosim, dajte se mal vprašat, če je normalno, da starš pride v šolo z odvetnikom, če kuharca reče v smehu oz. hecu otroku, ki raztrese cel pladenj "vidiš, če bi pojedel, pa ne bi bilo treba pucat", meni to ni več normalno. Pol se pa vprašamo, kje smo zabluzili. No, ni glih v kontekstu teme, pa vendarle, to mi je pa res mimo.

Ulla je pa itak nadpopolna mamicauser posted image , po pisanjih sodeč.

Ne strinjam se s tem, da tisti, ki je bil tepen, tudi sedaj tepe.


< Sporočilo je popravil srki -- 8.10.2009 14:47:04 >

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 15:07:08   
ljupka
Jaz sem to napisala kdo je bil tepen,tudi sam tebe žal v večini primerov!Vsaj moj brat in sestra se isto obnašata,kot se je mama in zaradi tega smo se že tudi skregali!
Jaz se pa trudim,da to ne počnem ,vsaj ne v taki obliki!

Ullo razumem ,če ji uspeva samo z besedo je super,in jo prosim naj to deli z mano ,ker se bi rada tega naučila,mogoče še katera!

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 15:16:40   
Raho
Se kar pod HuAnitko podpišem...

Sicer pa - noben zakon ne bo zaščitil tistih otrok, ki so resnične žrtve nasilja, pa naj bo to psihično ali fizično. Otroci iz družin, kjer je takšna ali drugačna oblika nasilja prisotna, bodo molčali, pa ne zato, da bi zaščitili starše, ampak zato, ker jih je sram ali zato, ker se bojijo še hujšega nasilja s strani staršev.

In spet so zakonodajalci pomešali hruške in jabolka v en koš, sedaj pa... Mah, škoda besed.

Se bo pa slej ali prej našel kakšen pogumni najstnik, ki bo starše prijavil pristojnim organom, ker bo čutil, da se mu zaradi neke larifari zadeve godi krivica.

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 17:42:09   
Anonimen
Ampak ti veš kaj je to pretepanje?Si bila gdaj pretepena?


ja sem bla. sem si zaslužla? ne, nisem. čeprov bi blo mogoč lažje, če bi verjela v to, da sem si.

pa ti vsaj priznaš, za razliko od večine, da to storiš in se ti ne zdi prav in imaš slabo vest in bi rada delala  drugače.k večina pa ne, oz. vsaj niso pripravljeni priznat. ker če enkrat priznaš, da neko tvoje ravnanje ni ok, ga moraš spremenit, to pa terja nek napor. zato je najbolj fajn rečt tepst otroke je ok. in jih pač tepeš, kadar pride tko.


Ulla je pa itak nadpopolna mamicauser posted image , po pisanjih sodeč.


uf sem čakala toleuser posted image je kr dolgo trajalouser posted image

stanje po šolah in to kaki so otroci nima nobene veze s tem, a se jih tepe, al ne. če 80% staršev fizično kaznuje svoje otroke in če bi to bil res ključ do pridnih in oh in sploh otrok, pol bi stanje moralo bit drugačno, a se ti ne zdi?
tko pa problem je, k otroci nimajo postavljenih nobenih mej, staršem se ne ljubi kaj ekstra s tem ukvarat, k jim a živc poči pa eno čez rit. na vseh področjih se komplicira, že od vrtca naprej, bohnedaj da se otroku skrivi las, al pa da ma premajhno igralnico v vrtcu itd.....vse se jim v rit stišči, tu pa tam se jih pa trešči čez rit - le kok morjo bit tko grozni otroci, sej pa ja majo vse??
in glih zato, k starši za vsak drek že laufajo v šolo in povsod in prežijo kdo bo kaj žalega rekel njihovemu otroku, to je krivo da je tko kot je. in ne to, da se otrok ne pretepa, pa itak - sej se jih.

Sicer pa - noben zakon ne bo zaščitil tistih otrok, ki so resnične žrtve nasilja,


to je žal res. sam pol tud ne rabmo zakona, da je prepovedana spolna zloraba otrok. a jih zakon mogoče ščiti? zakaj ga pa rabmo pol?

Se bo pa slej ali prej našel kakšen pogumni najstnik, ki bo starše prijavil pristojnim organom


taki se že zdej najdejo. ena punca, k je živela z mamo in stricem, pa on je bolj s trdo roko vzgajal, pa je pri 15 ni ven pustil in tko, ga je prjavla da jo spolno zlorabljauser posted image sam je pa eni sošolki povedla, da si je zmislila, ona je bla tolk fer in je povedla socialni na šoli...

tko da...
sam spet - to je posledica pretkle vzgoje, tu spet pride prav ono - 15 let vzgajaš, pol pa lohk sam še gledaš kaj si naredil...

(odgovor članu ljupka)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 17:49:26   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80


Sicer pa - noben zakon ne bo zaščitil tistih otrok, ki so resnične žrtve nasilja,


to je žal res. sam pol tud ne rabmo zakona, da je prepovedana spolna zloraba otrok. a jih zakon mogoče ščiti? zakaj ga pa rabmo pol?




No, potem pa mi daj, napiši en primer, kjer ni prišlo do spolne zlorabe zato, ker je "skoraj" storilec vedel, o čem govori zakon.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 17:54:28   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80


Sicer pa - noben zakon ne bo zaščitil tistih otrok, ki so resnične žrtve nasilja,


to je žal res. sam pol tud ne rabmo zakona, da je prepovedana spolna zloraba otrok. a jih zakon mogoče ščiti? zakaj ga pa rabmo pol?




No, potem pa mi daj, napiši en primer, kjer ni prišlo do spolne zlorabe zato, ker je "skoraj" storilec vedel, o čem govori zakon.



tak primer ti ne morem napisat, ker še noben ni kaj takega javno priznal. sigurno pa je koga od dejanja odvrnil strah pred posledicami. in če neb blo zakona, tud posledic ne more bit.

gre se zato, da če ni zakona, ki to prepoveduje, storilca ne moreš kaznovati. ni prepovedano. in trenutno lahko tvoj otrok ves siv hodi okoli, pa ti noben ne more nič, saj ga samo vzgajašuser posted image

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Včerajšnja oddaja preverjeno-vzgoja otrok...
8.10.2009 18:06:43   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

IZVIRNO SPOROČILO: Raho

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80


Sicer pa - noben zakon ne bo zaščitil tistih otrok, ki so resnične žrtve nasilja,


to je žal res. sam pol tud ne rabmo zakona, da je prepovedana spolna zloraba otrok. a jih zakon mogoče ščiti? zakaj ga pa rabmo pol?




No, potem pa mi daj, napiši en primer, kjer ni prišlo do spolne zlorabe zato, ker je "skoraj" storilec vedel, o čem govori zakon.



tak primer ti ne morem napisat, ker še noben ni kaj takega javno priznal. sigurno pa je koga od dejanja odvrnil strah pred posledicami. in če neb blo zakona, tud posledic ne more bit.

gre se zato, da če ni zakona, ki to prepoveduje, storilca ne moreš kaznovati. ni prepovedano. in trenutno lahko tvoj otrok ves siv hodi okoli, pa ti noben ne more nič, saj ga samo vzgajašuser posted image



Fizično naslije nad otorkom je bilo kaznovano tudi po stari zakonodaji. Poleg tega se tudi sedaj vsak sum fizičnega nasilja kazensko ovadi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?