|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2006-6
12.11.2009 21:20:22   
moci
afnalina, sranje nouser posted image jaz se na norice čisto nič ne spoznam, vam pa želim čimhitrejše in čim lažje okrevanje.

lu, zate sem tudi premalo izkušenauser posted image

jaz sem danes v vrtcu vzela zojino mapo (predstavitev) in potem notri berem ime, priimek, starost, ime mame, ata, no in brat - nimam, sestrica - bom dobila, jo ima mami v trebuhu user posted image zoja se je izgleda odločila, da bo imela sestricouser posted image
ta teden smo imeli bralni nahrbtnik doma, vsak teden je en otrok izžreban, da ga odnese v petek domov, do naslednjega petka. notri so take fajn knjigice za otroke in domače branje za tavelike otroke. luštno, res

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 501
12.11.2009 21:27:30   
naja78
čer!
semm vas malo prišla brat in pozdravt.
matr ene kr uživajo(toplice,pa smučanje,italija...)pr nam to vsaj zame odpade.za Lana pa premišljujemo da bi ga peljali v nedeljo kopat.upam da uspe.

@lina: prosim pozanimaj se:v lj ne operirajo baje 2 meseca po prebolelih noricah.vsaj tako je bilo ko smo mi čakali če jih bo Lan dobil,ker je bil v stiku.no in jih ni,smo šli na vse ali nič.user posted image

drgugač smo mi ok,za 1x samo malo pokašljujemo.

meni trebuh napihuje in sem že na polovički.
moci si ti ok???jaz nič k aprilovkam ne hodim,malo poškilim.ma ni cajta in itak že vse vemo,.....user posted image user posted image user posted image

altati vse naj naj!o o škorpionka si,matr moj mož tud.aleluja.

frrr: čišča ma pomoje je kr normalno.lahk pa če ne bo še čez kak teden boljš mal poklič servis.

mejte se in uživite.

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 502
12.11.2009 21:41:28   
moci
o, naja. jaz sem ok, sitna in malo se izoliram iz družbe, drugače ok.
aprilk sploh ne berem, jih je ogromno in mi ne uspe spremljat, pa še panika me potem grabiuser posted image
jaz se še prav čisto nič ne pripravljam

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 503
12.11.2009 22:09:33   
naja78
moci: jest tud ne.prav nikamor se mi ne mudi.mamo nekaj v načrtu,da bi šu Lan v svojo sobo,ampak bo že,ko bo.itak bomo vse od njega ponucal,k je čist novo.
april je pa ful,se mi meša ko odprem če hočem brat.
a že veš kaj maš?? mi bomo imeli verjetno še enega živega fantička.
zdaj grem pa v banjo in spat.dedci že spijo.

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 504
13.11.2009 7:03:30   
altati
dobro jutro!
hvala za lepe želje!

afnalina - norice zelo skrhajo imunski sistem in mislim, da tudi ne bi bilo pametno da ga operirajo tako zgodaj po prebolenih noricah. Žal. Malo si preberi o noricah, naša Tia je bila še kakšne pol leta po njih res čist na tleh z zdravjem....mislim, da kar drži, da se 2 meseca po prebolenih noricah ne operira.

frrrr - jaz sem imela vedno čiščo (sicer zelo malo) polnih 6 tednov, tako da se mi zdi tvoje stanje čoist normalno.

lu - vaša Maja in spanje - nimam nasveta....žal....nismo pri nobenem imeli problemov s tem. Pri nas Tia še vedno zaspi ob 20h, Jaša ob 19.30, še naša Tara gre najkasneje ob 21.30 spat.

ha, vikend je pred vrati, ALELUJA!!!!

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 505
13.11.2009 8:40:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: altati

frrrr - jaz sem imela vedno čiščo (sicer zelo malo) polnih 6 tednov, tako da se mi zdi tvoje stanje čoist normalno.

enako. končala se mi je dva dni pred G pregledom.

(odgovor članu altati)
  Neposredna povezava do sporočila: 506
13.11.2009 8:42:42   
Anonimen
vse ostalo pa nimam pojma. proti noricam smo cepljeni, zvečer zaspimo ob 19 kot top, vikendi pa itak...rulajo. Jutri moramo v Ikeo - smo zadnjič eno mizo kupili, pa pol stvari manjka, pa  še kakšno darilo za rojstni dan moram kupiti.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 507
13.11.2009 9:34:14   
piskot
IZVIRNO SPOROČILO: *Lina*

vse ostalo pa nimam pojma. proti noricam smo cepljeni, zvečer zaspimo ob 19 kot top, vikendi pa itak...rulajo. Jutri moramo v Ikeo - smo zadnjič eno mizo kupili, pa pol stvari manjka, pa  še kakšno darilo za rojstni dan moram kupiti.

cepljeni proti noricam?

Martin se je odlocil za petek trinajstega, Ana pa za Valentinovo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 508
13.11.2009 9:51:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: piskot

IZVIRNO SPOROČILO: *Lina*

cepljeni proti noricam?

ma ja, smo bili cepljeni v NY...pa če bi prej vedela se ne bi, ampak so bili tako hitri, da še preden mi je uspelo zakapirat, je že dobil dozo.....se prav spomnim, da je bilo to enkrat, ko je dobil tri inekcije, pa niti zajokal ni..

(odgovor članu piskot)
  Neposredna povezava do sporočila: 509
13.11.2009 10:12:59   
pikapolona2
jaz bi tudi v ikeo šla.....malo firbcat.....pa kako drobnarijo kupit.....sam ne bom....gremo sam do štajerske.user posted image

Včeraj sva imela z mojim možekom malo frej in sva se pozno popoldne odpeljala V Lj na otvoritev ene razstave...še prej sva pa skočila na eno večerjico in jaz sem si hotela kupit nove čevlje. V Btc- je bilo kar znosno...in sva hitro tele štarcune obhodila...samo eni in edini ki so mi bili všeč so mi bili premajhni....večje številke pa nimajouser posted image user posted image user posted image ....tako da še iščem dalje. Če se mi bo dalo bom šla še v Celju v Bato pogledat če imajo ta model v večji številki.

koliko klele vas plačuje kombinirani oddelek v vrtcu? Mi itak plačujemo najvišjo cifro poleg tega pa je še malo višja ker smo kao v kombiniranem oddelku. Zakaj???

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 510
13.11.2009 12:04:30   
Lu
pikapolona kakšen kombinirani oddelek?

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu pikapolona2)
Neposredna povezava do sporočila: 511
13.11.2009 12:11:47   
pikapolona2
IZVIRNO SPOROČILO: Lu

pikapolona kakšen kombinirani oddelek?

ja to je nekaj med jaslimi in navadnim oddelkom...in potem se plačuje manj kot jasli....ampak več kot navadni oddelek. Mi konkretno plačujemo 25 EUR več. Sem šele včeraj opazila na položnici. Pa me zanima kolk vrtcev prakticira tele kombinirane oddelke.....in posledično več kasira?

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 512
13.11.2009 12:13:51   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: pikapolona2

koliko klele vas plačuje kombinirani oddelek v vrtcu? Mi itak plačujemo najvišjo cifro poleg tega pa je še malo višja ker smo kao v kombiniranem oddelku. Zakaj???

5 let nazaj sem jaz Tio vpisovala v Kranjske vrtce. In so jo hoteli dati v kombiniran oddelek. Takrat je že bila stara 3 leta.
Kombiniran oddelek je bil takrat skupina otrok od 2- 4 let. Nekateri so dejansko še pasali v jaslični oddelek, nekateri (kot moja Tia) pa v vrtec.
In ker so nekateri bili še 'kao jaslični' je bila cena 'kombinirana'. Višja od normalne, vrtčevske in nižja od polne jaslične.
Jaz sem takrat čisto 'popizdila', ker moj otrok bi ravno zaradi kombinacije z jasličnimi otroci, ki so npr. še v plenicah, se ne oblečejo sami, potrebujejo pomoč pri hranjenju itd... imel slabšo kvaliteto storitev od tiste, ki mu pripada, cena bi bila pa višja. Sem jim razložila da bi ravno zato, cena za te otroke morala biti nižja in ne višja.

No jaz sem takrat to stvar rešila tako, da sem Tio vpisala v drug vrtec (ki ne paše pod Kranjske vrtce in je imel normalne skupine).
Se mi pa res zdi to popolnoma nepravičen sistem.
In res ne podpiram kombiniranih skupin, ker se mi zdi da so v njih starejši otroci precej prikrajšani.

Neposredna povezava do sporočila: 513
13.11.2009 12:18:23   
pikapolona2

5 let nazaj sem jaz Tio vpisovala v Kranjske vrtce. In so jo hoteli dati v kombiniran oddelek. Takrat je že bila stara 3 leta.
Kombiniran oddelek je bil takrat skupina otrok od 2- 4 let. Nekateri so dejansko še pasali v jaslični oddelek, nekateri (kot moja Tia) pa v vrtec.
In ker so nekateri bili še 'kao jaslični' je bila cena 'kombinirana'. Višja od normalne, vrtčevske in nižja od polne jaslične.
Jaz sem takrat čisto 'popizdila', ker moj otrok bi ravno zaradi kombinacije z jasličnimi otroci, ki so npr. še v plenicah, se ne oblečejo sami, potrebujejo pomoč pri hranjenju itd... imel slabšo kvaliteto storitev od tiste, ki mu pripada, cena bi bila pa višja. Sem jim razložila da bi ravno zato, cena za te otroke morala biti nižja in ne višja.

No jaz sem takrat to stvar rešila tako, da sem Tio vpisala v drug vrtec (ki ne paše pod Kranjske vrtce in je imel normalne skupine).
Se mi pa res zdi to popolnoma nepravičen sistem.
In res ne podpiram kombiniranih skupin, ker se mi zdi da so v njih starejši otroci precej prikrajšani.

Altati...v naši skupini so razen 3 otrok vsi letnik 2006...se pravi so vsi že skoraj stari 3 leta. Tisti 3je so pa letnik 2007(začetek leta). Ampak zanimivo mi je pa to da sem včeraj sosedo spraševala ki ima otroka isto 2006 letnik in je v istem vrtcu v drugi skupini (čisti letnik) in isto plačuje kombinirani oddelek.
Kr nekaj....sej sploh ne vem a se nej grem kregat al ne? Dosegla itak njabrž ne bom nič???

Mislim da ima v naši skupini samo še eden plenico...ostali so brez. Pomoč pri hranjenju potrebuje pa samo še Brinauser posted image user posted image user posted image oziroma z njo imajo največje probleme ker ona ne bi nič jedla......in sedi tudi 40 minut za krožnikom in pogoltne eno žlico.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 514
13.11.2009 12:21:50   
altati
pikapolona - jaz bi šla sigurno vprašat zakaj plačujem kombiniran oddelek? vsekakor bi zahtevala razlago. ker jaz sem tudi vedno v najvišjem razredu in se zneski kar precej poznajo....

Neposredna povezava do sporočila: 515
13.11.2009 12:22:21   
altati
pikapolona - pa saj tvoja Brina ni suhica, ali?

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 516
13.11.2009 12:30:31   
pikapolona2

pikapolona - pa saj tvoja Brina ni suhica, ali?

no od takrat k smo se mi nazadnje videli se je kar potegnila...ampak suhica pa še vedno ni.....ima bolj po meni...ne rabi velik da se rediuser posted image user posted image

sej ko pride domov se naje za nazaj...ker jaz skuham juho ali makarone oziroma sem poleg in ji občasno tudi v usta nosim....priznam. Ker če bi jo pustila da strada...bi potem takoj ko pridemo kam na obisk  požrla celo skledo piškotov ali smokijev pač kar imajo na mizi(ali pa ko gre k babici fehta za piškot).

Je pa zelo izbirčna šmrklja in bi jedla samo gres...polento z mlekom......za kosilo juho (najraje govejo z nudli) kakšne suhe makarone (bohnedaj da je kje kakšen košček bučke)...pa kakšen ješprenj, pire krompir s špinačo. Meso moraš res spretno zakamuflirat v kakšno omakouser posted image  ......sem mislila da se bo v vrtcu unesla k bo druge gledala pa ne šljivi tega ,da si merijo mišice pa takšne stvari...ona nima časa jest?

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 517
13.11.2009 12:31:56   
pikapolona2

pikapolona - jaz bi šla sigurno vprašat zakaj plačujem kombiniran oddelek? vsekakor bi zahtevala razlago. ker jaz sem tudi vedno v najvišjem razredu in se zneski kar precej poznajo....

sej to nameravam v vsakem primeru...tud sosedo moram še mal našuftat da se zbuniuser posted image ....več nas bo k bomo težili...bolj nas bodo upoštevali.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 518
13.11.2009 12:33:33   
altati
Ja, res je že dolgo nisem videla.
Naš bine pa je vse od kraja, pa ful poje, suh je pa kot trska.
Ne vem če ima 13 kg, koliko je pa velik pa itak nimam pojma.

No, pa da te potoalžim, moja Tia v vrtcu ni pojedla praktično nič, v treh letih, kar se kosil tiče. So vzgojiteljice obupale nad njo. Jedla je samo doma in še to samo nekaj jedi.
Danes je ogromno, skoraj vse po spisku, tako doma, kot v šoli...punca je res jedec. Edino suha je pa še vedno kot trska.

Neposredna povezava do sporočila: 519
13.11.2009 12:34:15   
altati

sej to nameravam v vsakem primeru...tud sosedo moram še mal našuftat da se zbuniuser posted image ....več nas bo k bomo težili...bolj nas bodo upoštevali.

let's do ituser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 520
13.11.2009 13:01:55   
@lina
naja78, hvala za opozorilo... Sem že klicala in smo dobili drug datum...drugo leto...

kombinirani oddelek ima drugačne normative: manjše je število otrok (19), več kadra (1+1+0,14) pride na oddelek, zato je cena višja.
kakšno skupino imate oblikovano - 2-4?
nekateri vrtci (naš npr.) pa nima posebej cene za kombinirani odd., ampak otroci v komb. odd. dokler niso tri leta stari, plačujejo 1. starostno obdobje, ko dopolni starost 3 let pa plačuje 2. starostno obdobje.

za sosedo je pa malo čudno, si ziher da je čisti letnik?

res pa je tudi, da vrtci zadnje čase veliko kombiniranih oddelkov delajo, da polovijo v skupine čim več otrok s čakalne liste...

Neposredna povezava do sporočila: 521
13.11.2009 13:09:28   
pikapolona2
[

[/quote]

kombinirani oddelek ima drugačne normative: manjše je število otrok (19), več kadra (1+1+0,14) pride na oddelek, zato je cena višja.
kakšno skupino imate oblikovano - 2-4?

kaj pomeni 0,14 ?

Bom danes prav vprašala koliko jih je sedaj v skupini. koliko jih pa je v skupini za polni oddelek? Ampak možno da je v našem oddelku kakšen otrok manjši....se mi zdi da sem ujela to enkrat na začetku da sta 2 manj....ker je tudi manjša učilnica?

nekateri vrtci (naš npr.) pa nima posebej cene za kombinirani odd., ampak otroci v komb. odd. dokler niso tri leta stari, plačujejo 1. starostno obdobje, ko dopolni starost 3 let pa plačuje 2. starostno obdobje. In to se meni zdi najbolj pošteno!

za sosedo je pa malo čudno, si ziher da je čisti letnik? sigurno....ker sem jaz imela pomisleke zakaj niso Brino vključili v njegov oddelek kjer so sami 2006 letniki (se mi je zdelo bzv da je s tamicenimi ker bi manj ustvarjali) ...pa me je takrat pedagoški vodja potolažila da bodo v naši skupini samo 3 otroci letnik 2007 in še to januarčki.

res pa je tudi, da vrtci zadnje čase veliko kombiniranih oddelkov delajo, da polovijo v skupine čim več otrok s čakalne liste...
[/quote]

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 522
13.11.2009 13:10:53   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: @lina

nekateri vrtci (naš npr.) pa nima posebej cene za kombinirani odd., ampak otroci v komb. odd. dokler niso tri leta stari, plačujejo 1. starostno obdobje, ko dopolni starost 3 let pa plačuje 2. starostno obdobje.

Tako je bilo, ko je moja Tara hodila in ta sistem se meni zdi pravičen, če že morajo biti kombinacije.

< Sporočilo je popravil altati -- 13.11.2009 13:11:31 >

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 523
13.11.2009 13:46:53   
@lina

kaj pomeni 0,14 ?  poglej ZS, sem ti razložila

Bom danes prav vprašala koliko jih je sedaj v skupini. koliko jih pa je v skupini za polni oddelek? Ampak možno da je v našem oddelku kakšen otrok manjši....se mi zdi da sem ujela to enkrat na začetku da sta 2 manj....ker je tudi manjša učilnica?

normative sem ti tudi napisala kje najdeš v zakonodaji - 34. čl. odredbe pravi, da je v kombiniranem lahko 17 otrok. Občina ustanoviteljica lahko da soglasje, da je v vsakem oddelku  +2 otroka - potem se tudi cena računa na najvišji normativ, torej 19 v vašem primeru. Če je pa  normativ zmanjšan, ker je igralnica premajhna (npr. vas ni 17  ampak 15),  potem pa občina ustanoviteljica vrtcu plačuje 2 manjkajoča mesta (ali celo 4 manjkajoča mesta, če je dala soglasje za +2 otroka v vsakem oddelku), ker vrtec praviloma ceno računa na najvišji normativ in če mesta niso zapolnjena (zaradi prostorskega normativa, lahko je manj otrok, če je v skupini otrok s posebnimi potrebami, ali pa enostavno nimajo otroka na čakalni listi, ki bi ustrezal skupini, zato je tam eno prazno mesto), sfali denarja, zato občina pokriva za to manjkajoče mesto kompletno ceno (brez živil).

Verjetno sem zakomplicirano napisala, pa skoraj ne morem bolj poenostavit....

za sosedo je pa malo čudno, si ziher da je čisti letnik? sigurno....ker sem jaz imela pomisleke zakaj niso Brino vključili v njegov oddelek kjer so sami 2006 letniki (se mi je zdelo bzv da je s tamicenimi ker bi manj ustvarjali) ...pa me je takrat pedagoški vodja potolažila da bodo v naši skupini samo 3 otroci letnik 2007 in še to januarčki. preveri koliko je otrok v skupini, pa lahko ugotoviva, kakšen odd. je oblikovan

Neposredna povezava do sporočila: 524
13.11.2009 13:54:30   
pikapolona2
@lina...hvala...bom povprašala kako in kaj....malo me skrbi, da ne mislijo oni meni še naslednje leto računati ta kombinirani oddelek. Ker pri nas se vedno selijo v naslednjo učilnico in tako bo po moji pameti padla Brina v tisto učilnico, kjer je sedaj sosedov otrok (in je po moji logiki kombiniran oddelek zaradi majšega števila otrok).
Ne dobim danes te gospe v vrtcu ki bi mi lahko več povedala o tem ....ponedeljek dalje.

Lep vikend vsem
pri nas je sonce in ni vetra...grem pešake po tamalo...pa en kiflc poleg, da bo mal pojedla po potiuser posted image

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Z rožicami do ravnovesja
Terapevtka Nana Krošel že desetletje deluje z Bachovimi cvetnimi esencami. Pojasnila je, kako lahko z njimi podpremo otr...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Samostojnost.
Admin

So vaši otroci kolikor tolikor samostojni ali jih še vedno hranite in uspavate? Mislim na otroke od 2,5 leta naprej.