|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
10.4.2010 14:12:37   
K_a_t_i
Piščančje hrenovke je neko obdobje jedel 1krat tedensko. To je bilo edino meso, ki ga je doma spravil dol. Zdaj jih pa je morda enkrat na 2 meseca (ne ker bi se mu jih bali dati, ampak ker so se mu zgleda "priskutile".
Od naštetega ne jemo nič drugega - pa ne ker bi imeli neke hude predsodke, enostavno zato, ker je okus naštetega meni zanič in potem sploh ne kupim/kuham. Itak pa se pri nas kuha le 2krat tedensko in takrat mi ni problema vreči v lonec kaj "konkretnega".


_____________________________

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
10.4.2010 14:35:45   
sami0804
Priznam,da sem se v zadnjih letih malo razvadila in sem ter tja pojemo tudi kako juho iz vrečke.Prej jih sploh nisem kupovala,niti za rezervo ne.Ko je bil naš tavečji star dobro leto in pol,sem jo enkrat skuhala in glej ga zlomka- mali je dobil neke fleke po celem telesu.Pri zdravniku nismo dobili nobene prave diagnoze,fleki pa so čezdva dni izginili.Še danes ne vem ali je bila to reakcija na juho iz vrečke,ali pa je bilo vse skupaj le slučaj,vglavnem juho sem kuhala isto kot prej-veliki pisker in je potem počakala v hladilniku še kak dan ali dva.No,sedaj,ko je tudi tamala,stara dve leti,pa jo občasno jemo,enkrat na mesec mogoče,jo pa skuham z več vode,kot je že ena napisala.Hrenovke imata rada,vendar isto parkrat mesečno,drugače se hitro naveličata.Imam nasplošno problem,da se moja dva mulčka hitro naveličata kake hrane,pa se res trudim,da se ne ponavljam prevečuser posted image .Aja,vegeta pa je pri nas med najvažnejšimi začimbami,takoj za soljo,velikokrat tudi namesto nje.Sem mnenja,da je še vseeno bolj zdrava,kot raznorazna hrana iz vrečkeuser posted image .
Paradižnikova omaka pa konča najpogosteje na pizzi,no,ne prepogosto,ker se itak ne spomnim,da bi jo kupilauser posted image .

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
16.4.2010 9:30:07   
Nina00
Doma nič od tega ne jemo. Starejši je v vrtcu do sedaj 2x jedel hrenovke (star 3 leta) pa očitno niso naredile nekega hudega vtisa nanj.

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
8.7.2010 14:47:17   
dreamhorse
Kdaj pa kdaj, ko ni idej, zakaj pa ne.. Ne kompliciramo, se mamo radi in smo zdravi in srečni ... ker se ne obremenjujemo s takimi stvarimi. Če se nam zlušta, zakaj pa ne...

(odgovor članu Nina00)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
14.7.2010 10:46:40   
salcka
IZVIRNO SPOROČILO: MILLEENA


IZVIRNO SPOROČILO: Nastya

Povejte mi če kdaj pa kdaj, pri tem tempu življenja ki ga imamo, služba + družina, včasih postrežete svojim otrokom tudi tako na hitro pripravljeno hrano:

- hrenovka (telečja, konjska) - mogoče 1x na dva meseca
- razne juhice in vrečke - nikoli
- juhe in kocke - nikoli
- omake za testenine itd.. - nikoli


Saj veste v čem govorim..meni se včasih zgodi, da enostavno nimam časa, da bi pripravljala vedno svežo juhico (goveja ali zelenjavna), pa da bi sama naredila preliv za testenine (mleto meso)..in dam sinu ki je star 15 mes, redkokdaj - ampak mu dam,
kaj podobnega in me potem vedno peče vest in me skrbi, ker vem da to ni zdrava hrana itd..

Kako ve kaj prakticirate to stvar ?




Za "hude" čase imam vedno kaj v skrinji... Teh omak pa ne kupujem, ker jih sama ne prenesem... Prav tako do sedaj NIKOLi nisem dajala kupljenih kašic.
Namesto hrenavk imam doma v skrinji vedno piščančje zrezke in je zadeva popečena vedno vsaj tako hitro kot hrenovke, če ne že prej...
Ne rabiš pa imeti zato slabe vesti, zaradi tega ker parkrat je "kao" nezdravo hrano še ni nič narobe, samo naša percepcija glede tega je različna... nekateri mislijo, da jedo ultra zdravo, pa je taisti obrok za druge lahko že pregrešen... Ničesar preveč - ničesar premalo in vse bo OK.


in kaj je narobe s kupljenimi kašicami? malo si preberi literaturo pa boš videla, da so te kašice največkrat narejene iz bolj zdravih sestavin kot pa karkoli drugega... vsekakor bolj kot pa katerakoli zelenjava in sadje iz Spara, mercatorja,... če imajo nad čim kontrolo, je pa to vsekakor otroška hrana.

tudi juhe iz vrečke niso "kao nezdrave". pač odvisno, katere kupiš. v kakšni bio trgovini so res odlične. pa preberi malo teste o juhah,itd...

raje prekinite z raznimi linoti pa jogurtki, pa skutkami...

kakorkoli.... samo prebrat je treba, kaj piše na embalaži.
in seveda kupovat v bio trgovinah. no - saj tudi mi včasih kupujemo v Sparu,...user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
14.8.2010 23:09:34   
NPB78
Nastya
Nastya,zelo lepo, da te skrbi za otrok, ker so tudi mame ki sploh jih ne briga kaj otrok je pa cel dan mu dajo čokolino in plastično hrano.. Ampak, sama si rekla, da zelo pogosto daš otroku industrijsko hrano torej mislim, da ni panike. Žal, otroci postanejo odvisni (sladkor, sol, ojačevalci, itn) ko so zelo majhni in zato je lepo, da starši skrbimo doma, kaj jejo, kdaj, količine... je res veliko dela s tem, ampak če je kakšno "user posted image " 1-2 meseno (kot je hrana iz konzerve ali vrečke) mislim, da ne bo hudo. ŽAL vse gre prehitro in skoraj nikoli ni dovolj časa za kvalitetno in domačo hrano!

lp

(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
14.8.2010 23:14:32   
NPB78
Omenila si, da v vrtcu jejo veliko "user posted image ". mogoče kdo od vas ve, zakaj država dovoli, da v vrtcu skuhajo slabo hrano? zakaj morajo majhni otroci postati odvisniki? zakaj toliko soli in sladkor..?..samo to me zanima...se mi zdi narobe..

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
14.8.2010 23:17:54   
NPB78
sami0804
  Vegeta je skoraj kot juha iz vrečk, kot kocka. preberi sestavine. Pa kaj misliš, da okus je dober zaradi korenčka v vegeti? nekaj je, da te prepriča..cela kemija pa veliko soli...žal...

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
19.8.2010 14:57:53   
mamamajča
Vrečk in konzerv nikoli. Iz preprostega razloga- ker ne morem tega jest!

(odgovor članu NPB78)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
19.8.2010 15:00:39   
jajula
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

hja, naša nič od tega ne bi marala, tako da.. user posted image



enako.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
8.10.2010 21:52:54   
DeHa
IZVIRNO SPOROČILO: NPB78

Omenila si, da v vrtcu jejo veliko "user posted image ". mogoče kdo od vas ve, zakaj država dovoli, da v vrtcu skuhajo slabo hrano? zakaj morajo majhni otroci postati odvisniki? zakaj toliko soli in sladkor..?..samo to me zanima...se mi zdi narobe..



Država? Saj to ne "dovoljuje" država. Jedilnik predpiše oseba, ki je v vrtcu plačana za skrb za prehrano. ENA oseba ni država.
E, kakšno tovrstno osebo ima vrtec v kaj damo svojega otroka - to je loterija.......

(odgovor članu NPB78)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
24.10.2010 20:23:56   
M1987
No se potrudimo za kuhano, ampak mislim, da tudi s tem ni nič narobe. Naša obožuje hrenovke in ne vem zakaj jih ji ne bi dala - pač so ji všeč. Lahko bi jih mogoče malo več menjavala - goveje, konjske... ker večinoma ji kupim kar piščančje. Se mi zdi bolje to, kot pa že enkrat kuhano, zamrznjeno, odmrznjeno in pogreto - ima pa sper vsakdo svoje mnenje :)

(odgovor članu Nastya)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
24.10.2010 21:55:19   
marjetica8
Jst gledam da mu dajem čim manj take hrane. Včasih dobi argeta pašteto na kruh, hrenovk mu še nisem dala, juh iz vrečke pa itak noben v familiji ne je. Je pa čokolešnik vsak dan zjutraj - sem ga jedla tudi jst vak dan do 8. razreda osnovne šole, pa sem še zdej tle živa in zdrava, tko da čokolešnik očitno ni strupuser posted image  Včasih nardim rižoto in jo zalivam z osnovo iz kocke. Itak se ne moreš izognt da bo jedu samo kao zdravo hrano. Je pa pomoje vseeno dobro da gledaš da mu daješ čim manj teh predelanih živil.

(odgovor članu M1987)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
25.10.2010 10:59:25   
majčica1508
Jaz sem z hrano v našem vrtcu zadovoljna z vsemi 4 obroki,ker so super pripravljeni.....Lansko leto sem pa tudi po kosila hodila v šolo in ni bilo duha o kaki slani hrani ali slladki.....

Ja doma pa tudi kako pašteto,hrenovko poje,pa juho iz vrečke sem sam enkrat skuhala in je hitro letela v WC-školjo,ker je bila preslana...fuj,fuj,duj

(odgovor članu marjetica8)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
31.10.2010 17:59:21   
arabela*
IZVIRNO SPOROČILO: koala

Jaz sem tega šparovega kupila enkrat, na mojo veliiiiiko želost kar dve škatli. Meni je totalno bljak ker je tako čudnega okusa.


blak je tisti krompiruser posted image

je pa res zelo okusno in dobro šparove testenine in rižota pripravljena, ko samo vsuješ v vodo in 5 minut pa je gotovo...Pa res zelo dobrouser posted image

in ja juhe z vrečke ponavadi brokoli+ špinača...imata zelo rade...hrenovke vedno kupim sveže košaške in jih obožujetauser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
31.10.2010 18:20:11   
Katy78
Raznih juh iz vrečke ali omak iz konzerv ne jemo, edino tamali dobi nekje 1x na teden Argetino pašteto na kruh za večerjo, ampak vidim, da veliko raje poje sir ali pa margarino ali kaj podobnega. Hrenovk niti jaz niti mož ne jeva, mogoče parkrat na leto, zato jih sin tudi ne je, ker se enostavno nanje sploh ne spomnim, da bi jih kupila - mislim, da jo je do zdaj jedel 2x na pikniku, pa ni bil preveč navdušen, pa so bile menda zelo dobre, konjske.

Kocke - uporabljam zelenjavne, in sicer samo za dodatek v zelenjavno juho (odvisno koliko in katero zelenjavo imam, velikokrat kocka niti ni potrebna) in pa rižoto rada zalijem s to umetno jušno osnovo če nimam domače goveje juhe pri roki. Ravno danes sem z njo zalila rižoto z jurčki. user posted image

Drugače imam pa v skrinji vedno kakšne svaljke/njoke, kakšno omako iz ml. mesa/golaž, kakšno posodico goveje juhe, slivovi cmoki so tudi še v skrinji, tako da te stvari porabim kadar ni časa za kaj drugega.

Edino iz vrečke, kar sva pa z možem parkrat, ko sva bila še sama, probala in nama je bilo všeč so pa podobne tem od Knorra, ki se zdaj dobijo tudi pri nas - dodaš sveže meso in/ali zelenjavo ali pa testenine ali krompir (odvisno od recepta) in potem v vodi raztopiš vsebino vrečke, poliješ čez in daš v pečico, včasih se povrhu potrese še sir. To sva včasih kupila v Avstriji, teh od Knorra, ki se zdaj dobijo pri nas, pa še nisem poskusila. Ampak teh stvari se jaz hitro naveličam... user posted image

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
31.10.2010 18:34:55   
kaya2007
katy, kupi raje bio kocke, jih dobiš v mullerju, DMu pa še kje, kjer imajo bio zadeve. se super obnesejo, pa ne vsebujejo ojačevalcev okusa in drugih svinjarij.
mi je pa hecno, kaj imajo nekateri za zdravo prehrano in za slabo user posted image  nekje je ena omenila paradižnik iz konzerve za slab..zakaj pa? pravzaprav je tak paradižnik lahko celo boljši, sploh če gre za bio izdelek.

kar se vrtcev tiče, smo pa mi načrtno izbrali takega z bolj zdravo prehrano..saj vem, da nima vsak te možnosti..ampak da se, če se hoče. se moram pač vsako jutro usesti v avto in odpeljati par kilometrov več, kot bi se sicer.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
3.11.2010 8:22:50   
barni
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

katy, kupi raje bio kocke, jih dobiš v mullerju, DMu pa še kje, kjer imajo bio zadeve. se super obnesejo, pa ne vsebujejo ojačevalcev okusa in drugih svinjarij.


No tole mene resnično zanima, če katera ve. Sama kupujem precej stvari v DM, predvsem od Alnature (ki naj bi bila BIO, čeprav menda ni ravno top med bip izdelki). Pa vednar se sprašujem, kako lahko ena zelenjavna kocka, ki naj bi vsebovala samo bio zelenjavo in palmovo olje zdržala tako dolgo, da se ne pokvari prej? V čem je fora? Pa mislim, da nič ne piše, da bi bilo ravno ful soli dodane.

In še eni drugi izdelki so, ki naj bi ravno tako vsebovali bio izdelke in v bistvu nobenega E-ja in nič takega "nezdravega". V čem je keč?

Aja in ko pravite, da jejo otroci raje skute in margarine in podobno...tam notri je cel kup nekih nezdravih zadev. Skute (razen čisto navadne) ni možno kupit brez sladkorja in E-jev. Sem pregledala prav vse. Pa sadni jogurti imajo notri vsi sladkor - zakaj že? Saj če ga hočemo dodati ga lahko sami.

sKratka, niso samo hrenovke in juhe iz vrečk problematične. Včasih je res treba prebrati kaj piše na deklaraciji. Tudi paštete niso vse slabe, imaš dobre bio zelenjavne in zeliščne paštete.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
3.11.2010 16:21:15   
kaya2007
soli je verjetno kar nekaj v kockah, glede na to, da je napisana na prvem mestu med sestavinami. sicer pa, ali se tebi posušene začimbe hitro pokvarijo? saj ni v kockah nič takega, da bi se morale hitro pokvariti user posted image
se mi je pa tudi to že zgodilo, da so se mi pokvarile, ko sem enkrat založila eno škatlico v predalu.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
25.1.2011 10:40:44   
missy26
Ne jemo juhe iz vrečk, raje skuham govejo 1x na teden in je skuham toliko, da jo imamo potem še za ene 2-3x med tednom, vmes naredim kakšno fižolovo, zelenjavno. Hrenovke midva jeva, tamalemu še ne dajem teh stvari...čim dlje tem bolje, še preveč bo tega v življenju pojedel.
Raje naredim recimo recimo špagete in omako iz faširanega mesa-je hitro narejena in dokaj zdrava, pa recimo en dan narediš kislo zelje in žgance, naslednji dan porabiš zelje od prejšnjega dne in zraven samo skuhaš krompir in na hitro popečeš kakšno meso, pa recimo narediš ričet in ga imaš za dva dni...variant je ogromno in to zdravih variant, samo znajti se je treba.
Za paradižnik iz konzerve sem pa jaz tudi slišala da je v veliko primerih celo boljši kot "svež"...pa dobro poleti ga imaš na vrtu, pozimi pa se tudi mi poslužujemo konzerviranega.


(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
25.1.2011 10:47:36   
missy26
pa še to sem pozabila napisat...jogurt jemo samo navadni, tudi tamal nima rad sadnega in je nor na navadnega, skuto jemo samo navadno doma narejeno, nobenih fruchtzwerge in mu sadnih skutk, za na kruh kupujemo maslo, mažemo doma narejeno marmelado ali med, občasno si seveda privoščimo npr. nutelo, odkar je tamal začel jesti GH sva se odločila da pri nas ne bo več belega kruha ampak samo polnozrnati (čeprav kupljen polnozrnat kruh je bolj blažev žegenj).
Kocko uporabim samo pri juhah eno na 4 l vode(za govejo juho).

(odgovor članu missy26)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   [Brisano sporočilo]
28.1.2011 12:29:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu missy26)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
29.4.2011 18:54:09   
m_o_i
adijo pametuser posted image
ce jaz napisem, kaj vse je mulc ze jedel pred prvim rojstnim dnevom, ne samo, da me ktera socialni prijavi, ampak me v rest vrzejouser posted image

vse lepo in prav, ampak-do kdaj bodo zaviti v te kilometre vate!? in ena je full proti raznim linotom, MARGARINO mu pa daje!?
ce je pa kaj packarija od kemije, je pa to ziher margarina...

eh, sej useen-ne pasem semuser posted image

_____________________________

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
12.8.2011 20:26:47   
hmm...
Če mene vprašate mora otrok jest vse.
Ali bo mogoče od hrenovke ali pa juhe iz vrečke umrl?
Ziher.user posted image user posted image user posted image

Nekatere svoje otroke 10x preveč zavijate v vatko.


_____________________________

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Hrenovke, juhe iz vrečk,
12.8.2011 21:11:37   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: hmm...

Če mene vprašate mora otrok jest vse.
Ali bo mogoče od hrenovke ali pa juhe iz vrečke umrl?
Ziher.user posted image user posted image user posted image

Nekatere svoje otroke 10x preveč zavijate v vatko.



Ne umru ne bo, sigurno pa to ni jako zdrava hrana..juha iz vrečke vsebuje povprečno več kot 1g natrija na 100 mg, to je za odraslega človeka več kot preveč, kaj šele za otroka...in dogotrajno, kaj je preveč soli povzročilo prio ljudjeh(visok pritis, krvno-žilne bolezni(kapi), težave z ledvicami...), pač ni zdravo, če bodo pa 2x na leto pojedli hrenavko, pa res jih ne bo pobralo! tako kot ni zdravo jesti preveč maščobe, sladkarij...itd...
In jaz moram reči, da se ne poslužujem teh stvari, in gledam kaj kupim otrokom in kaj jemo(juh iz vrečk nisem skuhala že več let-grem raje na vrt in vržem malo zelenjave v lonc in je mineštra)...seveda ne kompliciram gremo tudi na pico, dobijo sladkarije, ampak po pameti...In ne bo jim škodilo, če te hrane nikoli ne jejo user posted image

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Še zadnjič: besede, ki jih mora prebrati v...
Ko ženska postane mama, se življenje obrne na glavo. Nič ni več tako kot prej. Vsaki mamici se kdaj zgodi, da hrepeni po...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?