|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 13:21:20   
Mija79
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ne mi očitat prosim samo ali katera ve ali je možno še narediti splav pa čeprav ne zaradi zdravstvenih razlogov.


mislim, da je neka luknja, da se da v "izrednih razmerah" - verjetno bi bilo dobro, da dobiš mnenje od psihologa - vprašaj malo svojo g., kaj bi bilo dobro. Mislim, da komisija odobri tudi splave kasneje tudi v drugih izrednih okoliščinah, ne samo zdravstvenih... Vsaj tako mi je nekoč pripovedovala prijateljica, ki ima s tem opravka (ima pač tak poklic). Tak da daj prošnjo,če si želiš naredit splav, pa počakaj na odgovor komisije. Pa pokliči na ginekoliško kliniko njihovo psihologinjo, ti bo po moje lahko kako pomagala najt kako rešitev.

Če komisija ne odobri, pa smo tu zate in se bo gotovo tudi tvoje življenje obrnilo na boljše - saj veš, šele ko si na dnu, se lahko obrne gor... Ampak vedno seuser posted image

Če si si premislila in ne bi rada komisiji razlagala (sicer pismeno, se mi zdi), potem pa začni delček po delček urejat svoje življenje, pa bo.

Se strinjam z navedenim...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 13:32:14   
sasi13
tejča05 zakaj si pa potem tako dolgo čakala in odlašala?

_____________________________

JaN & AnŽeJ 12.6.2008

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 13:44:33   
Tejča05
Ne vem ker sem upala da bo bolš ne pa slabš. Zato pa vidm da sem naredila življensko napako. Pa ne govorim o otročku ampak o situaciji.

(odgovor članu sasi13)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
20.10.2009 13:48:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tejča05)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 13:50:31   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: **NiNa**




Ti bom povedala svoje mnenje, glede na zgoraj napisano.
Ja punca zafurala si si življenje - padla si v morje zdaj pa plavaj! Nevem kaj pričakuješ od nastale situacije, mogoče da boš zaprla oči in ko se zbudiš, da se ti bo vse uredilo in bo tako kot prej? Ne ne bo, zbudi se! Kot so ti že punce povedale ti možnost splav odpade, torej boš morala izbrati drugo pot in to kar si že sama napisala, saj slabše nemore biti naj ti bo vodilo! Res nevem zakaj sedaj skos razmišljaš splav, pa če bi lahko naredila splav ,... (da ne bo pomote nimam nič proti splavu in puncam ki se odločijo za to možnost), sprijazni se veddar s tem da te možnosti sedaj NI in da si moraš najti novo rešitev! Če ti doma ne morejo stati ob starni si poišči pomoč v kakšnem materinskem domu. Tam je veliko mamic s podobnimi izkušnjami in videla boš da nisi sama.
Želim ti, da čim prej najdeš eno svetlo točko v vsem skupaj in greš naprej! Srečno!

Ma nemojuser posted image
iN S ČIM si je to zafurala življenjeuser posted image  Kaj je tu zafurenega? Se bereš kot kakšna stara mama, ki zelo rada deli očitke. In kakšna blesava vprašanja ji postavljaš in še bolj blesavo odgovarjašuser posted image ....
 
Tejča, glede nato, da si se razveselila nosečnosti, potem pa je sledil šok, ti je lahko kdaj zelo, zelo, zelo, žal, če se boš odločila za splav. Ti si v podzavesti želiš otroka, pa te je partner razočaral in se  zato  odločaš za ta skrajni ukrep. Pa kaj ima veze da bosta imela otroka različna očeta. Otroka sta tvoja, pa naj reče kdo kaj hoče...sploh komentarjev kot je Ninin ne poslišaj in si jih ne jemlji k srcu, ker nimajo nobene teže.
 
Živiš svoje življenje takšno kot ti je usojeno...včasih usodo planiramo, spet drugič nas preseneti sama. In zato če se nekaj zgodi nenačrtovano, še ne pomeni, da ni prav. Točno tako mora biti in nič drugače. Zato se je zgodilo. A me razumeš? Vsaka slaba stvar je za nekaj dobra in obratno.
 
Ne glede nato kako se boš odločila, ti želim, da ta bolečina ki jo sedaj doživljaš, čimprej mine.
 
Srečnouser posted image

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 14:11:51   
Tejča05
Mika hvala ti user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 14:15:32   
špelin@
Joj, že na tvoji prejšnji temi
http://www.ringaraja.net/forum/Zakaj_nisem_sre%C4%8Dna%3F%3F%3F/m_4566511/tm.htm
sem ti lepo napisala. Zdaj te PROSIM: poišči si strokovno pomoč!!! Zakaj trmasto zavračaš oz. ignoriraš to možnost?

< Sporočilo je popravil špelin@ -- 20.10.2009 14:16:06 >

(odgovor članu Tejča05)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 14:53:43   
Petka09
Se strinjam z miko!

Tudi sama sem se v preteklosti znašla kdaj v situaciji, ki se mi je zdela brezizhodna, čeprav nikoli ni bila tako resna zadeva kot zdaj pri tebi, Tejča. Samo takrat v tisti določeni situaciji se mi je zdelo kot da ne bo nikoli boljše, kot da lahko samo še umrem, tako grozno sem se počutila. Totalno na tleh, nisem nič jedla, samo ležala bi nekje in čakala, da izginem... Ja, poznam občutek obupa, čeprav tvoja dilema in stiska je res huda in zato te povsem razumem.
Čist brezveze je verjetno, da ti zdaj tu rečem recimo: glej, že čez 1 leto boš verjetno gledala na vse drugače... Bolečina, stiska, depresivno stanje bo izginilo... Kar naenkat boš druga oseba v drugema času in takrat boš na to taisto situacijo gledala s povsem drugimi očmi. Vedela boš, da si trpela, vendar takrat to več ne bo pomembno, ker bo tega konec in ti se boš počutila bolje. Ker nobena grozna situacija ne traja večno. Nobeno počutje ne traja večno. Sreča ne traja večno, jok ne traja večno, zadovoljstvo tudi ne.. .Nič! Edina konstanta so spremembe!
V tem trenutku misliš, da se je vse obrnilo proti tebi, težave imaš v zvezi z bivšim partnerjem, pa s sedanjim, pa še nosečnost... pa tisoč stvari! Zdi se ti, da bo s tabo konec, če ne boš presekala nekje, kjer te ta trenutek najbolj boli. Žal, ravno v nosečnosti vidiš še hujšo oviro in še večjo in trajnejšo bolečino. Tudi sama bi se verjetno oz. skoraj sigurno počutila enako kot ti. To, da bi otrok imel očeta ti je zelo pomembno. Nekatere ženske komot živijo brez moškega oz. zmorejo toliko moči, da dajo otroka že v nosečnosti na prvo mesto in zastavijo tudi partnerstvo če treba. Ti čutiš drugače... Otroke imaš rada, saj navsezadnje imaš od prej že punčko, ki ti pomeni ves svet. Točno veš, kako se človek počuti nebeško, ko dobi malo bitjece na roke, ko se rodi... Vse to veš in kljub temu se počutiš povsem na dnu, v soteski iz katere ne vidiš izhoda.
Še en otrok bo pomenil še eno rano... Saj s prejšnjim partnerjem nisi ostala skupaj in tudi imata otročka. Torej še ena taka zgodba? Ne, tega ne moreš še enkrat preživljati... Točno tako razmišljaš, mar ne?

Kaj ti lahko rečem? Vidiš, razumem te! Vendar, kaj lahko narediš v tej grozi obupa, v vsej tej godlji v kateri si se znašla? Kaj pa če bi se za minuto usedla nekam sama na zrak, globoko vdihnila, pozabila na vse, pozabila na oba očeta tvojih otrok in mislila NASE. Pomislila, da se boš čez eno leto res počutila drugače! Pomislila, da ker se boš že zelo kmalu počutila bolje, da ti bo potem mogoče žal, če boš naredila splav? S tem ne insinuiram nič, v nič te nočem prepričati. Ampak samo premisli..... Kaj čutiš v sebi? Ti bo nekoč žal, da si naredila splav? Če si v tem trenutku 100% prepričana, da ti ne bo in da je to edina rešitev, potem pojdi in naredi to. Četudi se boš nekoč sekirala kaj si naredila, si takrat reci, da si zdaj pač tako razmišljala in v tem trenutku je to bil zate edini izhod. Če pa je kanček drobnega glasu v tebi, ki pravi, da pa le ne bo tako hudo in četudi boš sama, boš pa imela čudovito družbo dveh krasnih otrok.... Oooo, to pa je lepa misel. Četudi ne bo partnerjev, očetov tvojih otrok, boš pa ti blagoslovljena z dvema sončkoma, do drugega boš čutila enako ljubezen kot do prvega.

Odloči se tako, da boš srečna! Vendar vseeno dobro vdihni prej in stopi tri korake stran od sama sebe in iz ptičje perspektive poglej na svojo situacijo in jo preceni! Vse bo še dobro! Še vedno je za oblaki posijalo sonce!

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 15:02:05   
dory
Enega otroka imaš že od prej. Torej si že vidla kako je biti mama samohranilka ali kako? Te to ni izučilo? Mislim, o splavu bi razmišljala,ko je bil za to še čas, ne pa sedaj. In kako bi lahko blo boljš? Predispozicije se kažejo že prej..

Ja lahko je biti pameten res. Tudi jaz sem mamica enega sončka in mi na kraj pameti ne pride, da bi izbrala kašnega neresnega. Oz. bi vsaj za trojno zaščito poskrbela, ker imet še enega otroka takole...ne vem...me je groza če samo pomislim...

Tale zna bit težka, noben se čez noč ne spremeni oz. niti ni fer,da bi se v nekaj preminjal kar ni...držim pesti,da bi blo vsaj približno vse okej...

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 15:12:48   
Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Joj, že na tvoji prejšnji temi
http://www.ringaraja.net/forum/Zakaj_nisem_sre%C4%8Dna%3F%3F%3F/m_4566511/tm.htm
sem ti lepo napisala. Zdaj te PROSIM: poišči si strokovno pomoč!!! Zakaj trmasto zavračaš oz. ignoriraš to možnost?


Sem hotela nekaj v tej smeri tudi jaz napisati ...

_____________________________

Sreča je iskanje, je ti in tvoja pot.
Najina sreča je prišla 19. aprila 2008....naslednji paket sreče je z nami od 21.februarja 2010...Naša pot je zaključena in da...iskanje se je splačalo...srečna sem !

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 15:58:37   
**NiNa**
IZVIRNO SPOROČILO: mika
Ma nemojuser posted image
iN S ČIM si je to zafurala življenjeuser posted image  Kaj je tu zafurenega? Se bereš kot kakšna stara mama, ki zelo rada deli očitke. In kakšna blesava vprašanja ji postavljaš in še bolj blesavo odgovarjašuser posted image ....



mika: ja mogoče sem se res čudno izrazila in napisala , da "si je zafurala življenje", res bi bilo boljše če bi ji napisala da si je malo zakomplicirala življenje. Vsekakor pa nisem mislila nič slabega, ampak sem ji namesto, da bi ji napisala, da bo bolje pa nevem kaj še vse in ji dajala lažno upanje, sem jo želela samo spodbudit k temu, da bi vso stvar pogledala malo drugače. Verjetno pred tem nisi prebrala njene prejšne že odprte teme.
Vsekakor ji pa želim, da se ji vse skupaj obrne tako kot si želi.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 16:29:23   
felix7
Tejča, enkrat je ena punca pisala o podobni izkušnji kot ti. Kar naenkrat ni mogla več videti svojega partnerja, s katerim si je sicer želela otroka. Vse ji je šlo na živce, ni prenesla dotikov, sovražila ga je. In ona je naredila splav. Ampak v trenutku, ko je to storila in se ji je hormonsko ravnovesje vzpostavilo nazaj, se je zavedla, kaj je storila. Potem je to strašansko obžalovala, a poti nazaj ni bilo.
Poišči si psihologa, nekoga, ki ti bo znal to strokovno obrazložiti. Menim, da gre res za hormone...

_____________________________

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu **NiNa**)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 16:56:17   
kaya2007
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Joj, že na tvoji prejšnji temi
http://www.ringaraja.net/forum/Zakaj_nisem_sre%C4%8Dna%3F%3F%3F/m_4566511/tm.htm
sem ti lepo napisala. Zdaj te PROSIM: poišči si strokovno pomoč!!! Zakaj trmasto zavračaš oz. ignoriraš to možnost?


aha, šele zdaj sem poštekala da gre za isto zgodbo..ja, zakaj si ne poiščeš pomoč? in zakaj, če si res želiš splav, ne greš vsaj vprašat k ginekologinji ali pač kamor koli že?

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 20:02:16   
adria12345

Popolnoma se strinjam z kaya2007 in miko. Tudi jaz ti svetujem, da si poiščeš pomoč strokovno pomoč, če ne zaradi sebe zaradi user posted image , ki ga imaš v bušiju in zaradi user posted image , ki ga že imaš, ker verjamem, da oba čutita več kot si ti misliš.


user posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 20:17:44   
Anonimen
Tejča05, obrni se na ginekolosko kliniko kot so ti ze svetovala. Ne glede na to, kako se bo vse izslo, ti bo pogovor ziher pomagal. Najbolj nas izcrpa taksno cakanje in odlasanje, bolj kot napacna odlocitev.

(odgovor članu adria12345)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 22:16:52   
Tejča05
Punce hvala vam vsem za pomoč, res. Mi je veliko lažje pa čeprav več različnih razmišlanj. Po pomoč ne morem, nimam moči, ker se mi zdi moje razmišlanje bolano. 3 tedne nazaj je bilo vse ok zdaj pa kar ni, kako naj to razložim ginekologinji ali ne vem kje vse. Ja sej vem da so ti ljudje vsega vajeni, samo meni je pač čudno da iz veselja preide v nočno moro, ki ji ne vidiš konca. To nisem jaz, to se mi ni še nikoli dogajalo.

Zato sem se odločila, da se pač sprijaznim s tem kar imam. Zdaj ali nama oz bo meni uspelo se spraviti na tisto raven kjer sem bila pred tem izpadom, če ne bom pa pač sama z dvema sončkoma, kar pa tut ne bom ne prva, ne zadnja, ne edina.

Verjetno bom imela še par slabih in nervoznih dni, sam sčasoma se bom že sprijaznila. Za fanta pa samo upam, da mi res ne bo šel več na živce in da so dejansko krivi hormoni, ker slabega mi res ni nič naredil. Prej mi pomaga in ker vidi kakšna sem me tudi pusti pri miru. In imam slabo vest. Samo pač moji občutko so kakrš ni so in jih ne morem spreminjat. Sem tudi jaz samo človek.

Je hudo ker sem v taki situaciji. To je res nazadnje kar sem si želela doživet že po uni vezi, ki sem jo imela. Ampak to sem si zakuhala to bom pojedla. Drugega mi ne preostane.

Mi je pa hudo, ker vem da obstajajo punce, ki bi naredile vse na tem svetu da pridejo do teh malih štručk. Po drugi strani se pa pojavimo take, ki se niti ne zavedamo kako hudo je, če ne moreš imeti otrok in nam uspe tako mimogrede, da do njih pridemo in razmišljamo o takih stvareh kot jaz sedaj.

Strah me je pa še tega, pa ne me napadat, ampak ne predstavljam si, da imaš lahko še nekoga tako rad kot imam jaz mojo punčko. Da lahko pride še en tak škratek v moje življenje in da mi bo isto pomenil. Sploh zato, ker imam tako situacijo zdaj kot jo imam. Saj verjetno ko bom zagledala štručko bo vse ok, samo vseeno me skrbi.

Pa lahko noč punce.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 22:32:13   
Isabellabina
O hudo Tejča----ko te takole berem sem se spomnila mojih nosečnosti ,ko sem nosila punčke.obupna sem bila...pa imam normalen zakon in vse super,ampak ,ko sem nosila punčke sem bila čisto druga oseba...vse me je motilo posebno mož in vse kar je naredil ni bilo dobro,zadirala sem se nanj,jokala...mislim obupna ,res obupna in to je trajalo do enega 18-20 tedna oz ko sem začutila prve brcike otročka.Kaj se je zgodilo potem ne vem(no o splavu sicer nisem razmišljala)postala sem spet Jaz!...moj ubogi možek me je samo lepo mirno sprejemal in sem mu ful hvaležna!(ko sem omenila moji G moje težave,mi je rekla ,da se to kar velikokrat dogaja nosečnicam in da je to ene vrste depresija,ki lahko potoni globoko ali pa izgine...)


V tvojem primeru pa ...mislim ,da se vse še lahko uredi,le svoje misli poskušaj umiriti .Zaupaj se nekomu...tudi G zna poslušati ,,,,Srečno!user posted image user posted image

(odgovor članu Tejča05)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
20.10.2009 23:40:18   
kaya2007
big mamma, jaz sem bila pa super med nosčnostjo, pa sem tudi imela punčko user posted image

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
21.10.2009 8:27:09   
Mija79
Bravo Tejca, tako se govori,bos videla,da se bo vse uredilo.Ti strahovi bodo minili,ne boj se,mene je vsakokrat, ko sem pomislila na splav obsel občutek krivde in posledično sem dete obdržala.Danes sem presrečna ,da sem se tako odločila in premorem dovolj ljubezni za oba moja sončka,verjemi tudi ti to zmoreš......Želim ti veliko lepih trenutkov.....user posted image user posted image user posted image
IZVIRNO SPOROČILO: Tejča05

Punce hvala vam vsem za pomoč, res. Mi je veliko lažje pa čeprav več različnih razmišlanj. Po pomoč ne morem, nimam moči, ker se mi zdi moje razmišlanje bolano. 3 tedne nazaj je bilo vse ok zdaj pa kar ni, kako naj to razložim ginekologinji ali ne vem kje vse. Ja sej vem da so ti ljudje vsega vajeni, samo meni je pač čudno da iz veselja preide v nočno moro, ki ji ne vidiš konca. To nisem jaz, to se mi ni še nikoli dogajalo.

Zato sem se odločila, da se pač sprijaznim s tem kar imam. Zdaj ali nama oz bo meni uspelo se spraviti na tisto raven kjer sem bila pred tem izpadom, če ne bom pa pač sama z dvema sončkoma, kar pa tut ne bom ne prva, ne zadnja, ne edina.

Verjetno bom imela še par slabih in nervoznih dni, sam sčasoma se bom že sprijaznila. Za fanta pa samo upam, da mi res ne bo šel več na živce in da so dejansko krivi hormoni, ker slabega mi res ni nič naredil. Prej mi pomaga in ker vidi kakšna sem me tudi pusti pri miru. In imam slabo vest. Samo pač moji občutko so kakrš ni so in jih ne morem spreminjat. Sem tudi jaz samo človek.

Je hudo ker sem v taki situaciji. To je res nazadnje kar sem si želela doživet že po uni vezi, ki sem jo imela. Ampak to sem si zakuhala to bom pojedla. Drugega mi ne preostane.

Mi je pa hudo, ker vem da obstajajo punce, ki bi naredile vse na tem svetu da pridejo do teh malih štručk. Po drugi strani se pa pojavimo take, ki se niti ne zavedamo kako hudo je, če ne moreš imeti otrok in nam uspe tako mimogrede, da do njih pridemo in razmišljamo o takih stvareh kot jaz sedaj.

Strah me je pa še tega, pa ne me napadat, ampak ne predstavljam si, da imaš lahko še nekoga tako rad kot imam jaz mojo punčko. Da lahko pride še en tak škratek v moje življenje in da mi bo isto pomenil. Sploh zato, ker imam tako situacijo zdaj kot jo imam. Saj verjetno ko bom zagledala štručko bo vse ok, samo vseeno me skrbi.

Pa lahko noč punce.

(odgovor članu Tejča05)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
21.10.2009 9:40:51   
Petka09
Tejča, kar malce me je mrazilo od veselja, ko sem brala tvojo odločitev. Bravo punca, to je pravi pogum! To si sprintaj pa nekam obesi in ko boš čez kakšno leto prebrala boš neverjetno ponosna nase! Bravo, bravo!

IZVIRNO SPOROČILO: Tejča05

Strah me je pa še tega, pa ne me napadat, ampak ne predstavljam si, da imaš lahko še nekoga tako rad kot imam jaz mojo punčko. Da lahko pride še en tak škratek v moje življenje in da mi bo isto pomenil. Sploh zato, ker imam tako situacijo zdaj kot jo imam. Saj verjetno ko bom zagledala štručko bo vse ok, samo vseeno me skrbi.



Joj, tole, kar si pa rekla, to je pa čist običajno razmišljanje marsikaterega starša, ki že ima enega otročka prej. Tut moja prijateljica mi je rekla točno ta stavek, da se nekako boji, če bo drugo štruco imela enako rada, ker se ji zdi, da ni večje ljubezni kot do prvega otroka, ki ga ima sedaj. Pa je rodila in se v trenutku zaljubila v otroka.... No, pa še ene par znank oz. kolegic je reklo čist isto. Baje in očitno je to čist normalno. Tako da ne skrbi, ko boš rodila boš videla, da premoreš veliko več ljubezni, kot si misliš user posted image .

Ma, če ti čist iskreno povem, tudi jaz ne vem, če bi moj drugi otrok bil enako tako srčkan, če bi se enako tako zaljubila vanj, če bi ga enako gledala kot mojo prvo punčko... To je zato, ker v tem trenutku vidimo samo to bitje, ki je pred nami v vsej svoji človeškosti, s tistimi očkami, nasmeški, besedami.... Tistega, ki pa ga še ni oz. ga nosiš v sebi kot nosečnica - tisto pa še ni poosebljeno bitje, ne vidiš ga še in zato se bojiš čustev do njega.

Moram ti priznat, da jaz sem se pa spraševala že v prvi nosečnosti, če bom imela dovolj rada svojega otroka... Prav nobenih tistih oh in sploh čustev nisem imela, res ne. Edino na ultrazvokih me je malce dvignilo vse skupaj. Še brcik nisem doživljala tako kot nekatere punce... Res mi je bilo težko. Bi skoraj lahko rekla, da sem bila rahlo predporodno depresivna. Nisem navezala pravega stika s svojo punčko. Žal.
A v trenutku ko se je rodila... ej, ne znam povedat!! Moje najlepše krasno bitjece na svetu. Samo gledala sem jo! Ljubezen na prvi pogled!!

Tako bo tudi pri tebi! Boš videla, kako srečna še boš! Srečno!


(odgovor članu Tejča05)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
21.10.2009 9:57:54   
nincrli
IZVIRNO SPOROČILO: felix7

Tejča, enkrat je ena punca pisala o podobni izkušnji kot ti. Kar naenkrat ni mogla več videti svojega partnerja, s katerim si je sicer želela otroka. Vse ji je šlo na živce, ni prenesla dotikov, sovražila ga je. In ona je naredila splav. Ampak v trenutku, ko je to storila in se ji je hormonsko ravnovesje vzpostavilo nazaj, se je zavedla, kaj je storila. Potem je to strašansko obžalovala, a poti nazaj ni bilo.
Poišči si psihologa, nekoga, ki ti bo znal to strokovno obrazložiti. Menim, da gre res za hormone...


Sem imela praxo v materinskem domu in videla kar nekaj takšnih primerov, ko so punce obžalovale svoje odločitve.

Te pa res dajejo hormoni in ne vem zakaj si ne bi poiskala pomoč psihologinje, veš kako znajo pomagati. Verjamem, da se ti zdi tvoje razmišljanje bolano ampak verjemi, da njim se ne bo zdelo čist nič nenavadnega. Tako, da ti toplo priporočam obisk psihologa in boš videla, da ti bo lažje. Na situacijo boš začela gledati iz drugačne perspektive. Čez leto pa se boš temu vsemu le še nasmejala in rekla...ah ti hormoni user posted image

P.S. Kolk slabih stvari in odločitev, ki jih ljudje naredijo in potem obžalujejo bi bilo prihranjenih, če bi pravočasno poiskali strokovno pomoč. Pa saj s tem ni nič narobe, saj niso sami krivi in se jim ni potrebno ničesar sramovati!!!!


_____________________________

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D


(odgovor članu felix7)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
22.10.2009 11:37:29   
ammam
Mogoče res mislimo, da so otroci edino in najbolj pomembno v življenju. Daleč od tega. Poglejmo sebe. Čimprej bi radi na svoje, pa da bi nam stari čim manj težili za vsako piko, itd. Otroci nas nimajo toliko radi, kot mi mislimo.
Odrastejo, ti pa ostaneš sam. Partnerstvo je zelo pomembno in ga nikakor ne gre zapostavljat. 


(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
22.10.2009 11:57:21   
manna
ammam, to so pa nekam črne misli?!
Ja, meni je moja punčka najpomembnejša na svetu. Ko bo odrasla, bo pač šla po svoje, hvala bogu.  In če bom ostala sama, si bom našla družbo.

(odgovor članu ammam)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
24.10.2009 10:30:37   
Kepica83
IZVIRNO SPOROČILO: ammam

Mogoče res mislimo, da so otroci edino in najbolj pomembno v življenju. Daleč od tega. Poglejmo sebe. Čimprej bi radi na svoje, pa da bi nam stari čim manj težili za vsako piko, itd. Otroci nas nimajo toliko radi, kot mi mislimo.
Odrastejo, ti pa ostaneš sam. Partnerstvo je zelo pomembno in ga nikakor ne gre zapostavljat. 




Jaz pa se glede zapostavljanja partnerstva popolnoma strinjam z ammam.  Midva z mojim možekom se tako neizmerno ljubiva da me je včasih prav strah da bo ob prihodu bebe to kam izpuhtelo, in to nikakor nočem. On je do zdaj bil moj največji zaklad in niti pod razno se ne mislim in nočem oddaljiti od njega. Nepopisno lepo se imava in upam da bo ob prihodu bebike to še samo lepše.

_____________________________

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

(odgovor članu ammam)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Lajf se je postavil na glavo!!!!
24.10.2009 10:36:50   
Oren
Jaz se tudi s tem popolnoma strinjam. Otroci so nam dani na posodo in nam polepšajo življenje ta čas ko so tukaj in z nami, vendar je partnerstvo bolj pomembno. Možu sem dala zaobljube....za otroke sem dolžna poskrbet in jih imeti rada. Je pa res, da si sama nikakor ne morem predstavljat življenja brez moje mamice ki jo imam izredno rada.

(odgovor članu Kepica83)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kakšne so babice v slovenskih porodnišnicah?
Ob svetovnem dnevu babic smo Ringarajine mamice povprašali, kakšne so njihove izkušnje z babicami in porodom. Z vami del...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?