|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: problem
8.12.2009 18:09:30   
Anonimen
Aja, potem je če se vpišeš v podiplomski magistrski študij goljufija? Še posebej če sem se vpisala redno, plačujem šolnino in sem stara 24 let? Mislim, da država dobi od mene več z samo šolnino, kot pa imam jaz od statusa, ker si pač želim naziva magister. Razen tega, da mi ni potrebno plačevati osnovnega in dodatnega zavarovanja nimam od statusa nič profita.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 51
   [Brisano sporočilo]
8.12.2009 19:37:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: problem
10.12.2009 12:15:49   
Anonimen
Ja to vem, sem se jaz tudi hotela vpisat pač na še en faks kar tako, pa sem potem si premislila in reskirala denar za mag. In to reskirala v pravem pomenu, ker je en letnik 2500€.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: problem
15.12.2009 13:04:56   
Mia007
Pozdravljene.

Tudi jaz sem se obrnila na vas in upam, da mi bo katera znala pomagati.  Da ne bom pisarila na dolgo in široko, čeprav bom kar nekaj morala napisati da bo jasno kaj me teži.

Dobila sem neprotino stanovanje po 20 letih. Prvič sem vložila vlogo ko je bil sine star 2 leti, po moževi smrti v 13 letih smo zdaj kot enostarševska družina končno dobili svoj kotiček.

Glede stanovanja: Ja  je lepo, 20 m balkona, in 52 m bivalne površine, to je 19,m dnevne, 6 m kuhinja, 6 m kopalnica in 13 m sobica, in ne vem koliko hodnik. Tako stanovanje, bivalne površine je v istem bloku dobila družina kot je mati - sin, ali mati- hči. Jaz mam pa 23 letnega sina in 15 letno hčerko. odgovor je bil, ni bilo stanovanj za 2 članske družine. In na ti ga. Bodi vesela, da si ga dobila. Ja spali in živeli bomo na 20 m balkonu.. noro....

Naprej: Imam sina 23 let starega, rednega študenta (kateri tudi na črno kaj dela ker ne preživimo). Oče sina ga je zapustil že ko sem ga zanosila, in ne samo to, tudi očetovstvo sem iztožila, ker ga ni hotel priznati. Nakar sem po nekaj letih spoznal moža in se nama je rodila hčerka. Žal je umrl, ko je imela  puika moja 2 leti.user posted image  Od tega je zdaj minilo 13 let. Na dva razpisa sem se prijavila in zdaj smo kot družina končno dobili stanovanje. Vsi srečni, zadovolni,  neopisno povedano kako smo bili veseli, dokler ni prišla odločba iz Občine, da mi ne pripada subvencija stanovanja, ker imamo skupni dohodek 1.100,00 evrov, najemnina znaša pa 240,00 evrov.

Zdaj pa:  Sin dobi 127,00 evrov preživnine, hči dobi 200,00 evrov družinske pokojnine in 166,00 evrov varstvenega dodatka, skupaj 366,00 evrov. Jaz sem upokojena zaradi hude depresije, saj me je zlomilo življenej po smrti moža, pa tudi kot punco sem imela ful težke družinske razmere. No. Moj OD za 4 ure  je netto 380,00 evrov,  4-ure od SPIZ-a je 240,00 evrov, od tega mi pri nakazailu SPIS odtegnejo 30,00 evrov davka, tako, da vsakega janujra dam vlogo, da mi   davek tržejo 6,00 evrov, ker 30,00 evrov meni pomeni veliko.


Išem po internetu, gledam če bom kaj našla, ali nam pripada subvencija glede na to da sem sama z otrokoma, ki se še šolata, poleg tega sem tudi bolna. In evo, udarec je prišel, zelo močen. Vsi trije smo se doma zjokali. Sine je rekel, da bo pustil študij, da bo della, da stnaovanja pa ne smemo zgubiti, ker smo ga krvavo pridobili. A ni to ena velika žalost?

Tu sem zasledila, da je nekdo napisal sledeče:


Na CSD je cenzus za 3-člansko družino 443,4€, za 4-člansko pa 509,91€. Na JSS pa je cenzus za sodelovanje na A listi 1.438,19€ za 3-člansko družino in 1.699,68€ za 4-člansko.


Jaz z otrokoma sem pristala na listi A, in bila sveto prepričana da subvencija bo. Ne zahtevam stanovanja zastonj, saj delam, dohodki so, ampak 240,00 evrov , plus kje so položnice, ki še ne vem kakšne bojo, so mi se tla pod nogami stresla. Kako lahko materi, ki ima 2 otroka, katera se šolata, kar nabijejo ceno. Poleg tega sem še invalid III. kategorije. Jaz ne vem, a na občini res ne vejo, ali  se naredijo nevedne za take primere kot je moj.


Prosim, a mi lahko katera pomaga, kako naj rešim to zadevo. Kam naj se obrnem? Ful sem žalostna, ne da se opisati.  Kje je oprema stanovanja. Zdj sem živela pri materi, neki sem od nje odnesla gor,  ampak pustimo to, to je najmanj kar me moti, da nimam opreme kot si želim.user posted image


Vsak odgovor mi bo dobrodošel in hvala vsakemu ki bo prebral to mojo zgodbo in mogoče našel tudi kak člen zakona, da  taki družini kot smo mi ne morejo nabit polno ceno neprofitne najemnine.

Hvala vam. SREČNO....

Na CSD je cenzus za 3-člansko družino 443,4€, za 4-člansko pa 509,91€. Na JSS pa je cenzus za sodelovanje na A listi 1.438,19€ za 3-člansko družino in 1.699,68€ za 4-člansko.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: problem
15.12.2009 13:10:04   
Mia007
Pa še to kar me je zelo prizadelo. Ko sem videla kdo je dobil subvencije, vejremite mi, da me je taka jeza prijela, da se ne da opisati.

Mati ima tri otroke. Očitno se ji ne da prijeti za metlo ali bilo kakšno delo, ampak gre ob 12.00 h kolegici jo učit kuhat, ona je to storila že vse do 12.00 ure, mož je privatnik. Prikže 3/4 manj kot realno dobi dohodke. Takoj so bili notri, oprema v nulo, celo WCD školjka ni bila v redu, jo je bilo treba menjat, pa bide postavit, ker ga ni.. no taki pa imajo subvencijo tudi do 80 %. Pa še nekaj takih primerov sem našla v tem bloku. Najraje bi  poklicala ali inšpekcijo, ali ne vem kam se obrnit, da pregleda vse te subvencionirane vloge.

Ne rečem, da je malo družin, ki zelo slabo živijo, so izgubili službe, ampak veliko takih socialnih družin je to v svoje dobro izkoristilo in živjo dosti boljše kot eni, kateri moramo delati za 500,00, 600,00 evrov na mesec.   Nam se ne prizna nič, ker imamo službe, onim pa ja, ker so socialni problemi, z delom na črno na veliko... Kam pelje to našo državo???user posted image


Čaw.

(odgovor članu Mia007)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   [Brisano sporočilo]
15.12.2009 13:27:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mia007)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
   [Brisano sporočilo]
15.12.2009 13:32:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mia007)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: problem
15.12.2009 18:50:11   
Mia007
IZVIRNO SPOROČILO: Lisička Dada

IZVIRNO SPOROČILO: Mia007
Dobila sem neprotino stanovanje po 20 letih.

Čestitam. Jaz sem po 9-ih letih oddajanja vlog obupala in JSS poslala v tri krasne. Zdaj imam stanovanje, katerega tržna najemnina je takorekoč enaka neprofitni (in za to, da ga imam, mi ni treba nikomur polagati računov, sploh pa ne tistim, ki mi niso še nikoli ničesar dali - kakor npr. JSS).
odgovor je bil, ni bilo stanovanj za 2 članske družine. In na ti ga. Bodi vesela, da si ga dobila. Ja spali in živeli bomo na 20 m balkonu.. noro....

Ampak je res - bodi vesela, da ste stanovanje dobili. To je tebi in otrokoma dosmrtna streha nad glavo, v kolikor jo boste redno plačevali.
Kar se pa primernosti stanovanj tiče, pa tudi drži - JSS ima predvideno število stanovanj za 2-lanske družine, za 3-članske, za 4-članske in tako dalje. Potem se pa mimogrede na razpisu zgodi, da kandidira (in uspe) več 4-članskih družin, kakor je bilo predvideno. Te družine imajo praviloma tudi več točk, kakor 3-članske, zato so na prednostni listi uvrščene višje in zato tudi prej dobijo stanovanje (stanovanja se namreč delijo po vrsti, od 1. na seznamu dalje). In tako je na voljo npr. 20 stanovanj za 4-članske družine in 20 za 3-članske, na razpisu pa je uspelo 30-im 4-članskim družinam, kar pomeni, da bo 10 4-članskih družin dobilo stanovanja za 3-članske družine. Posledično pa 10 3-članskih družin dobi stanovanja za 2-članske družine.
Še vedno imaš možnost zaprositi za zamenjavo stanovanja, ampak v LJ se na to čaka povprečno 3 leta (pa še to ni ziher) in to posledično pomeni tudi višjo najemnino (obračunava se po kvadraturi).
Vsi srečni, zadovolni,  neopisno povedano kako smo bili veseli, dokler ni prišla odločba iz Občine, da mi ne pripada subvencija stanovanja, ker imamo skupni dohodek 1.100,00 evrov, najemnina znaša pa 240,00 evrov.

To je dejansko neprofitna najemnina, enaka pa je za vse, ne glede na višino dohodka. Takšni kvadraturi pripada takšna najemnina.
Če si dobila odločbo z Občine, potem v njej tudi piše, zakaj je bila zavrnjena. Pod subvencijo najbrž misliš regresiranje neprofitne najemnine, kajne? Cenzus, ki sem ga napisala (tisti, ki ga omenjaš), velja za pridobitev neprofitnega stanovanja (pri čemer ste očitno uspeli, saj ste cca. 300€ pod cenzusom), ne za odobritev regresiranja plačila najemnine. Kakšen cenzus imajo za to, ne vem (sklepam pa, da enakega, kakor na CSD-jih, torej ste ga presegli), ampak od 1.100€ se pa da plačati 240€ najemnine. Preverjeno. Položnic pričakuj od 150 - 200€ (odvisno od starosti gradnje in vrste ter količine priključkov), torej recimo, da bo vse skupaj max. 450€. Za preživetje vam še vedno ostane cca. 650€, kar je cca. 217€ na enega (za vse 3 je to slabih 22€ na dan, kar je za hrano, pijačo in osnovne stvari za higieno in gospodinjstvo dovolj).
Išem po internetu, gledam če bom kaj našla, ali nam pripada subvencija glede na to da sem sama z otrokoma, ki se še šolata, poleg tega sem tudi bolna.

Cenzus je za vse enak in gleda se izključno na dohodek na družinskega člana, ne pa na zdravstveno stanje družinskih članov ali na vrsto dohodka.
Kako lahko materi, ki ima 2 otroka, katera se šolata, kar nabijejo ceno. Poleg tega sem še invalid III. kategorije. Jaz ne vem, a na občini res ne vejo, ali  se naredijo nevedne za take primere kot je moj.

Zakon je, kakor sem rekla, za vse enak. Neprofitna najemnina je enaka za vse - za tiste, ki lovijo dan z dnevom s socialno pomočjo in za tiste, ki so samo 1€ po cenzusom in jim načeloma niti ni hudega.
Prosim, a mi lahko katera pomaga, kako naj rešim to zadevo. Kam naj se obrnem? Ful sem žalostna, ne da se opisati.  Kje je oprema stanovanja.

S stanovanjsko opremo ti lahko pomagata tako Rdeči križ, kakor Karitas, samo stopiti moraš do njih in predložiti potrdila o dohodkih ter dokazila o tvoji invalidski pokojnini in o šolanju otrok. Za prevoz boš morala večinoma poskrbeti sama. Pod "stanovanjska oprema" je mišljena tudi bela tehnika. Prav tako lahko kompletno stanovanje opremiš preko www.podarimo.si, vendar ponudbo zelo redno spremljaj, ker se za vsaj solidne, če že ne dobre stvari zagrebejo tisti, ki tega dejansko sploh ne potrebujejo in potem prodajajo dalje. Pomoč pri osnovnem plačilu položnic (voda, elektrika, dodatno zdravstveno zavarovanje, RTV naročnina) ti nudi območna enota Karitasa. Pri Elektru glej, da ne boš plačevala pavšala - Internet očitno imaš, torej vsak mesec popisuj števec in ga preko Interneta sporočaj Elektru. Tako boš plačevala dejansko porabo in ne bo nobenega poračuna, ki bi te spravil na kant. Enako velja za plin, če imaš plinovod.
Z regresom najemnine ne bo nič, ker presegate cenzus. Če pa sem te jaz narobe razumela in si v bistvu dobila zavrnjeno vlogo za tisto subvencijo po 300€/leto/člana, potem pa poskusi še z regresom (vloge so na Internetnih straneh občin ali v njihovih vložiščih). Nisem 100%-no prepričana, kaj si mislila na začetku.

Ne vem, no... če te še kaj zanima...



Dada živjo.

Hvala za izčrpen odgovor.

Vesela sem, da sem ga dobila, to itak. A si ga nisem krvavo zaslužila po 20 letih, pa 13 letih od kar mi je mož umrl. Veš kako mi je bilo, ko sem ostala z dvema malima otrokoma po smrti moža v podnajemu in so me 2 tedna po smrti metali ven iz stanovanja.  Ne bom obujala in doživljala vse kaj  me je  doletelo. Samo to ti povem, da sem se v 5 letih 4 x selila s takrat 2 letno hčerko in 10 letnim sinom,  dokler nisem pristala pri mojih dveh primitivnih starših, ker nisem imela več druge izbire.  Dada moja posledice so danes navzoče. Načeta psiha pri meni in pri sinu. Samo upam, da tamali ne bo potreben psiholog.  Če želiš, ti pošljem na pvt nekaj kar si boš prebrala, pa ti bo takoj jasno zakaj sem tako besna. 

Pa še to. 3-članska družina. A je velika razlika mati+oče+otrok , ali  mati+ otrok+otrok. To popenim, ko nas dajo vse v isti koš, a ni primerjave biti sam z dvema otrokoma, ali  oba starša z enim.

V glavnem eno veliko s***e, če obrneš tako ali drugače.


Glede najemnine: dokler nisem dobila odločbe in uvidela,  da pri subvenciji šteje minimalni socialni dohodek 226,00 evra. Jaz sem bila prepričana da se upošteva minimalna plača v RS. Tu sem dobila bombo v glavo.  Pa kljub temu, mi še vedno ni jasno  to, da se ni upoštevala enostarševska družina. Po novem zakonu , ne vem če je že sprejet, se bo štela enostarševska družina tista, kjer ened o staršev umre, ali je neznan. Pa smo spet tam. Kaj pa moj sin, ki očeta pri 23 letih sploh ne pozna. Njemu je neznan. Tisto preživnino je treba z izvršbo vleči z njega, on pa  po 4.000,00 evrov plače.  Zdaj boš rekla zakaj nismo iztožili več? Verjemi mi, da  sem padla v hudo depresijo po smrti moža. Zdaj  se nekako bolje počutim. Takrat niti na kraj pameti mi ni prišlo, da bi se karkoli dajala z njim. Leta so tekla in ko je bil sine star 19 let sem mu enkrat omenila, če bi ga iztožila za večjo preživnino, ki bi jo dobil. Je rekle mami NE. Nočem. Pusti tako.  In vem zakaj je to rekel. Ker v tem primeru bi se z njim moral soočiti na sodišču, on pa tega ni želel. V glavnem dada, veš kaj ti povem, za ene sploh ni pravice na tem svetu. Rodimo se in živimo zato, da trpimo.


Lepo bodi.  Čaw

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: problem
15.12.2009 19:39:37   
Mia007
Dada poslala sem ti  z.s. in zaprosila za  prijateljstvo. Sem pa tako nerodna tu gor:). Moram RR mal preštudirat. 

(odgovor članu Mia007)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: problem
15.12.2009 20:13:46   
Anonimen
nimam kaj napisat....je lisicka fantasticno odgovorila, kot vedno.

mia, tebi pa srecno v novem stanovanji in zivljenju!user posted image

(odgovor članu Mia007)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: problem
15.12.2009 20:21:14   
Mia007
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

nimam kaj napisat....je lisicka fantasticno odgovorila, kot vedno.

mia, tebi pa srecno v novem stanovanji in zivljenju!user posted image



miska hvala ti. A veš, da kar ubija, in te ne ubije, te samo bolj okrepi. Res upam, da se bo tudi meni  in mojima  user posted image in user posted image v življenju počasi tudi nasmehnila sreča. Pa če tudi malo malo, bo to za nas veliko.user posted image Smo skromna družina, in to tudi veliko velja. Vsak dan si rečem, samo zdravja in vse bomo zgurali. No, so pa dnevi kot je bil danesuser posted image , ko tudi padeš, pa se spet pobereš.  :) navajena sem teh vzponov in padcev.. Mama mia ne morem verjet kaj človek lahko vse prenese.  Pa našuser posted image nas vsaki dan v dobro voljo spravlja,

Tudi tebi in tvojim najdražim vse naj naj...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   [Brisano sporočilo]
16.12.2009 9:15:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mia007)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: problem
16.12.2009 9:22:13   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: problem
16.12.2009 12:00:27   
mate0ja
Mia, da ti razložim kaj v JSS pomeni lista A in lista B. Pri listi A dobiš neprofitno stanovanje brez lastnega vložka, za listo B pa moraš ob predložitvi vloge dat 5000 eur lastnega vložka, ki ga čez 10 let vrnejo. Že ko odajaš vlogo se moraš orpedeliti na kateri listi boš kandidiral za stanovanje.

Cenzus na CSD ni enak tistemu na JSS. Cenzus pa pove samo to pod katero mejo morajo biti bruto prihodki družine, da sploh si potencialni kandidat za katerokoli pomoč.

Iz navedb tvojih dohodkov ni razvidno, da prejemaš otroški dodatek (otroške doklade). Če ga ne, daj čim prej vlogo na CSD, da ti ga odobrijo. iz tega naslova se ti lahko nakaplja še nekaj eur mesečno.




_____________________________

Če bi rad bil srečen, BODI!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: problem
16.12.2009 21:15:33   
Mia007
IZVIRNO SPOROČILO: mate0ja

Mia, da ti razložim kaj v JSS pomeni lista A in lista B. Pri listi A dobiš neprofitno stanovanje brez lastnega vložka, za listo B pa moraš ob predložitvi vloge dat 5000 eur lastnega vložka, ki ga čez 10 let vrnejo. Že ko odajaš vlogo se moraš orpedeliti na kateri listi boš kandidiral za stanovanje.

Cenzus na CSD ni enak tistemu na JSS. Cenzus pa pove samo to pod katero mejo morajo biti bruto prihodki družine, da sploh si potencialni kandidat za katerokoli pomoč.

Iz navedb tvojih dohodkov ni razvidno, da prejemaš otroški dodatek (otroške doklade). Če ga ne, daj čim prej vlogo na CSD, da ti ga odobrijo. iz tega naslova se ti lahko nakaplja še nekaj eur mesečno.





Živjo Mateja.

Vem, vem za listo A in B. Poznam to kombinacijo. Ampak jaz sem računala da pri subvenciji najemnine upoštevajo minimalni dohodek v RS, ne minimalni socialni  al kako se že reče, ta je pa 220,26 evra na člana. Otroški dodatek dobivam. V vlogo si moral dati listine oz. podatke od moje plače, preživnine in družinske pokojnine od tamale, in da nimaš avto ki je vreden več kot 7.000,00 evrov, kar seveda tega nimamo. Za otroški dodatek jih ne briga očitno, ker nikjer ni navedeno.  Če bi gledali minimalno plačo, bi prišla v subvencijsko najmenino. Presenetilo me je, da štejejo teh 220,26 na člana in da niso me upoštevali kot enostarševska družina (oče hčerke je mrtev 13 let, oče sina pa ga v 23 letih še ni videl, ker ga ni želel in me je pustil že nosečo), poleg pa invalidnost III. kategorije, da ni bila upoštevana.   Ko se spravim malo k sebi, bom šla še enkrat do te delavke na občino in jo bolj podrobno vprašala.

LP



(odgovor članu mate0ja)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: problem
16.12.2009 21:30:40   
Mia007
Ja to je Mateja... 226,00 x 3 = 660,78 .... Meni ostane z odbitkom najemnine 240,00 evrov ostane 738,00 evrov.. torej presegam za 78,72 evrov...  Bomo preživeli.. smo marsikaj bomo še to, čeprav  se mi ne zdi prav glede na to, da sem sama z otrokoma, ki se še šolata, sin študira ( ta teden je že dobil delo), ker drugače ne bo šlo, hči je pa dijakinja 1. letnika.. , sem invalid III. kategorije... pa verjemi, da bi raje delala 8 ur in še več in bila zdrava... , žal me je pa bolezen načela, user posted image in to ravno zaradi nenehnih šokov in stresov skozi življenje.

LP

(odgovor članu Mia007)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: problem
16.12.2009 21:32:52   
Mia007
Dadak, tebi pa iz srca hvala za vse povedano, sva pa itak na z.s... V dobrem dnevu sem spoznala eno srčno osebo, humano osebo, in to si ti. Hvala ti. user posted image en od mene user posted image en od sina user posted image ta pa od tamale

(odgovor članu Mia007)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   [Brisano sporočilo]
17.12.2009 8:09:05   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Mia007)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: problem
17.12.2009 8:29:36   
Anonimen
mia, ne morem ti poslat ZS-ja

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: problem
17.12.2009 9:19:14   
thaiss
Mia007- dada ti je zelo lepo napisalauser posted image user posted image user posted image
jaz sem iz tvojih koncev, očitno samo par ulic nižje, če si v tanovem bloku.

_____________________________

****************************************
najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

****************************************


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: problem
17.12.2009 10:35:14   
pupca
ojla.mislim da če imaš premalo dohodkov ti lahko rdeči križ  plača položnice.a  ni nekaj takega.

(odgovor članu thaiss)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   [Brisano sporočilo]
17.12.2009 10:36:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pupca)
  Neposredna povezava do sporočila: 72
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?