MATEJKA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: bili83 rosa2 čestitke in veliko cartanja jaz sem tudi hudičevo prehlajena... in če bi slučajno morala zdaj rodit... eh, saj ne morem dihat!!!! kot zanalašč mi trebuh že cel dan otrdeva, zadnjo uro pa čutim zanimive in zelo neprijetne pritiske navzdol... če se kakorkoli dam malo naprej se mi zdi, da se mi bo mehur razpočil meni se zdi, da bom jaz res prva, ki ne bo vedela, kdaj mora v porodnišnico nič, grem kuhat. držite se. ne skrbi, jaz sem prvič mislila isto. ampak enostavno veš... moj prvič je bil tak: med tuširanjem mi je naenkrat nekaj odteklo (kake 1/2dcl). ko sem probala zadržat, ni šlo, zato sem takoj pomislila na plodovnico. sem se lepo do konca stuširala in lase posušila, cela bleda prišla do moža in mu povedala. pol sem v porodnišnico klicala in povedalak ja se je zgodlo in so rekli, da naj se za ziher pridem pokazat. to je bilo v ponedeljek zvečer. so me me pregledali in dali čez noč na ctg. mehurja niso mogli otipat, zato nismo bli ziher kak pa kaj. pol so se začeli rahli popadki, čeprav jaz na začetku sploh nisem vedela, da so to popadki, sem spogruntala kasneje. v torek zjutraj so mi naredli uz in dr je ugotovila, da imam mejno količino plodovnice, da pa je mehur še cel, le dete z glavo že tak dol tišči, da se ga ni dalo otipat. cel torek sem imela popadke na 15 -10min, sto v sredo zjutraj. v sredo so bili popadki na 10 min. me je dr zvečer še enkrat pregledala in ugotovila, da sem odprta 2 cm, zato me je poslala v porodno. mi predrla mehur in uro kasneje dala še umetne popadke, ker sem se odprla samo do 3 cm. to je bilo ob 23h, ob 3 zjutraj v četrtek sem rodila mojo piško.
|