sjmm
|
IZVIRNO SPOROČILO: Maksi1 Drugače pa tale forum zadnej čase kar diši od raznih piškotov. Redko katera, da zdej ne peče. Jaz sem piškote pekla v soboto (vidno se škatla prazni) pa potica me čaka v sredo. Glede piškotov sem probala eno "zakonitost", da se za pikote namreč dela testo 3-2-1. (3 dele moke, 2 dela maščobe in 1 del sladkorja). Začimbe (vanilija, cimet, lim. lupina, rum,...) daš po želji. Del moke zamenjaš lahko z orehi, lešniki, kokosom,... Po želji gre še jajce (1 na 300 g moke) - če daš samo rumenjak so bolj krhki, s celim jajcem bolj kompaktni. In "zakonitost" je uspela. Sem naredila tako 2 vrsti piškotov in je blo res simpl in dobro. Ma kaj to pišem, ko vse ste prave slastičarke. No, mogoče pride kateri prou. Sjmm - lep jedilnik. Mi bomo 24. imeli bolj na izi (tudi ribo), na božič pa bo mami zrihtala odlično kosilo. Za večerjo bomo pa prebavljali. Ko smo že pri hrani ...ena od vas (ne vem katera) je pred kratkim povedala, kako se skuha ribo v mleku. A bi lahko še enkrat napisala recept? ja, jz kupim lep kos bele ribice..ponavadi oslička, dobro operem, dam v posodo, dolijem mleko, da ribica zaplava, ščep soli in vejico peteršilja...15 minut počasi kuham in Maj to obožuje, po želji lahk dodaš na koncu kako kapljico olivnega olja, lahko jo tudi še malo popečeš...je pa že samo skuhana zelo sočna