|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  194 195 [196] 197 198   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrski biseri 2009
13.12.2010 21:39:33   
tintara
Kaja, vse najboljšđe tudi tu. Pa Zoji in vsem ostalim, ki ste praznovali vmes, vse naj naj.

Vidim, da imamo ful različne pojme, kdaj kdo hodi. Kakšna je definicija tudi jaz ne vem. Vem, da se mora tudi samostojno pobirat, kolk mora pa prehodit, pa nimam pojma. V glavnem, naš tudi hodi, zdaj tudi za moje pojme. Se pobere sam in odmašira iz ene v drugo sobo, pri tem dostikrat tudi pade, včasih pa tudi ne. Je pa res, da zdaj veliko več časa preživi na dveh, še malo in bo lazenje po štirih izpodrinjeno.

Ampak zunaj mu pa ne gre še tako dobro. Čevlji, pa kombinezon... Tam ga je treba pa še držat. Ta velika dva pri tem zelo rada priskočita na pomoč. Sta že zmenjena, kdo ga bo držal za katero roko, ko bodo šli skuapj na sprehoduser posted image

Ema, bravo za vrtec. KAr naj se crklja, saj je šele začela z vrtcem. A pol je jokala samo, ker je bila lačna oz ni bilo tako hitro kot doma? Uf, ko se spomnim, kolk je to otrok, ki ne znajo jest, pa dve ali max tri odrasle osebe.

Takole, lepo se imejte, jaz grem mal za darilca po netku pošnofat. Lp, T

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4876
   RE: Decembrski biseri 2009
14.12.2010 13:27:20   
evangelie
oj!

Evo, pa smo tudi mi zboleli...jah, vrtčevske radosti, ne? Od sobote ima vročino, včeraj čez dan tudi 39,5...Danes je za odtenek boljše....Včeraj sva bila pri P, pa je rekla, da će ne bo ok, v sredo prit nazaj, naju bo poslala v laboratorij....Darja84, kako ste vi?

Drugače je dobrovoljen (kadar ga ne ravno ful kuha) in naspidiran. Zdaj je že non stop na nogah, plazi se ne več. Je res že fejst stabilen. Definicije hoje so res čisto različne, jaz sem rekla, da hodi, ko mi je prehodil celo dnevno sobo. To je bilo kakšen mesec nazaj, približno 14 dni po tem, ko se je prvič spustil....

Drugače pa sem v polnih pripravah za rd, sem si nabavila tičino maso za torte in bom ustvarjala...Ob večerih že ves teden visim na netu in zbiram navodilauser posted image Sem čisto not padlauser posted image Bom pa naredila še 1 za sodelavko, ki ima 30 rd in to na isti dan kot Vitan....Upam, da mi ratajo....

VSE NAJBOLJŠE ZA PRVE UPIHNJENE SVEČKE tudi od mene!!!!

(bugi majster, sem te dodala za prijatelja na FB - Eva C.)


< Sporočilo je popravil evangelie -- 14.12.2010 13:28:18 >

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4877
   RE: Decembrski biseri 2009
14.12.2010 17:18:20   
bugimajstr
no še enkratuser posted image ..upam d zdej rata..
smo bli na pregledu in smo zdravi ko drenuser posted image
veliki smo 73 (sam nevem zakaj mu murmo 80 oblačit ker mu je 74 premajhno..)no stroka je prva..težki smo pa 9310g.cepljeni smo bli tudi.sam se je itak drl ko jesihar ker ene sestre ne prebavlja naš mali..una ki ga zmeraj pika..drugi se je pa nasmejal ko je šla tagrozna ven..je pojava naš mali..no to bi blo to od nas....

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 4878
   RE: Decembrski biseri 2009
14.12.2010 17:52:14   
bugimajstr
no da še to napišem..na pregledu sm reku pediatrinji da prehodi kak meter in pol pa da se tudi sam dvidne brez opore.pa je rekla da je to že hoja..tko da tut uradno že hodimo..:)aja pa 8 zob mamo...štirke ga pa spet matrajo..posledično se mena slinček na pol ure...

(odgovor članu bugimajstr)
Neposredna povezava do sporočila: 4879
   RE: Decembrski biseri 2009
14.12.2010 18:20:36   
d4rj4.84
hehe bugimajstr, a misliš to uno staro? meni se zdi da je že enih pet let čez penzijo.
no mi smo tud meli posvetovalnico. velki smo 81 cm, težki 12100g. smo se mogli kar na uni velki vagi vagat user posted image . cepljeni pa nismo bli, ker je čez vikend fasal vnetje sluznice in je dobil inekcijo. no, zdej je vse ok, hvalabogu ni nič hujšega, samo še zdej je malo hripav in upam, da se nebo nalezel mojega prehlada in vročine.
hodi še ne, je pa začel samostojno stat in enkrat se je ustal brez opore.

(odgovor članu bugimajstr)
Neposredna povezava do sporočila: 4880
   RE: Decembrski biseri 2009
14.12.2010 18:46:04   
bugimajstr
darja pol bo hmal zalaufal..ene 14 dni je to trajal pr nas predn je začel korake delat..dns je že kar pozabu pa skor kuhno prešetal..je bil dedi pri vratih..:)

(odgovor članu d4rj4.84)
Neposredna povezava do sporočila: 4881
   RE: Decembrski biseri 2009
14.12.2010 20:13:38   
evangelie
ja, pozabla napisat, mi smo se tud merli  - pri 1 letu 76 cm in 9700 g.

(odgovor članu bugimajstr)
Neposredna povezava do sporočila: 4882
   RE: Decembrski biseri 2009
14.12.2010 20:59:24   
Lenč.i
Mi še nismo bili na pregledu, ga imamo v začetku januarja. Smo se kar doma zmerili in stehtali. Za seznam:
1 leto:
74 cm in 7500 g
(user posted image veliko jemo, kar se pa na tehtnici ne pozna)

(odgovor članu evangelie)
Neposredna povezava do sporočila: 4883
   RE: Decembrski biseri 2009
14.12.2010 21:20:10   
araz
po dolgem času se spet midve z Zojo mal oglašava user posted image

danes bi morale imeti pregled in cepljenje pri 1 letu, pa mi je čez noč zbolela tako, da smo prestavili na začetek januarja. Je rekla pediatrinja,da sem danes že 5, ki sem odpovedala.
Drugače pa smo čez vikend praznovali 1.svečko. Zoja je bila čist navdušena nad darili. Se ji je tko čuden zdel, ker je vsak, ki je prišel nekaj prinesel za njo.

Zdej so ji 3 zobki prišli na enkrat ven. Razen driske pa ni imela nobenih problemov.
Hodi zaenkrat še vedno samo ob opori. Je pa začela trenirat ravnotežje in sicer tako, da se za trenutek spusti in ji rata tud že par sekund čist samostojno stati. In to kar pridno vadi. Pol se ji pa ful fajn zdi in kar zavriska, če ne pade.

Drugače pa vse tako kaže, da bo Zoja dobila tudi družbo. Sicer zaekrat to jemljem še z rezervo do prvega pregleda ampak plusek je pa bil viden user posted image .

Zdej grem pa malo počivat pa počasi spat. Je treba zjutri zgodi vstat.

Aja, pa še to. Zoja zdej prespi celo noč.
Edino danes nismo nič spali zaradi zamašenega noska. Upam ,da bo ta noč bolj mirna.





(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 4884
   RE: Decembrski biseri 2009
14.12.2010 22:54:24   
Tincy90
Araz upam močno, da je to to in da Zoja res dobi družbo.user posted image pa itak, da je to to, če je biu plusek viden.user posted image

_____________________________

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4885
   RE: Decembrski biseri 2009
14.12.2010 23:02:31   
KulGirl
Najprej čestitke vsem slavljenčkomuser posted image user posted image user posted image  Vedno več malčkov je med nami. Tudi naš dan se bliža s svetlobno hitrostjo.
Araz čestitke za plusek! Upam, da bo vse kot je treba in boš imela še eno štručko. Sicer pa kot bi opisovala našo situacijo. Tudi Zala je bolna od včeraj zvečer in je za nami neprespana noč. Drugače vedno spi brez zbujanja. Smrkelj teče v potokihuser posted image . Prav tako se je začela spuščati in kakšen trenutek stoji brez opore. Če sem jaz zraven, ji je ful zabavno, da se potem nagne proti meni in jo moram uloviti, da ne pade. Cuker maliuser posted image
Jo moram pohvaliti, da je res klepetava punčka. Najraje govori Ne in Kaj je to. Se mi zdi, da me za kakšno stvar miljonkrat vpraša kaj je touser posted image  Pa tudi posnemanje, ko se kdo smeji ali kašlja je zakon.
Kar se tiče zdravja še čakamo zadnje izvide. Zaenkrat so dokazali laktozno intoleranco in pomanjkanje enih protiteles. Ni fajn imeti otroka na dieti ampak ni druge. Upam, da je vse skupaj le prehodno in bo zrasla v zdravo punco.

_____________________________

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 4886
   RE: Decembrski biseri 2009
15.12.2010 9:06:30   
*nivea
Keira & Gašper vse najboljše za 1.rojstni dan user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4887
   RE: Decembrski biseri 2009
15.12.2010 9:20:55   
ROmama
Dobro jutro, kako ste? Ta teden naša Emica že pridno hodi v vrtec od osmih do dveh, včerja in v ponedeljek ni imela nobenih težav, noter je šla brez joka, tudi veliko poje. Dane je pa malo pojokala, ko sem jo oddala, sem kra hitro odšla, da je nebi slišala. Kar se tiče hranjenja, popolno pomoč rabi samo Ema, ostali so nekoliko večji in manj nestrpni, da počakajo. Kako pa kaj vaši otroci, že jedo z žličko? Je pa med spanjem v vrtcu kašljala, kakor tudi doma. Bom menda kar zdravnico poklicala, če bi ji pripadalo kakšno zdravilo. Moram pa povedat, da še vedno redko kaka, v vrtcu sicer ne, mi je pa ponoči tako, da sem jo morala preobleč. Zdaj več ne sumim zobkov, ker baje razsaja rotavirus (prebrala v Oni) in izgleda, da ima blažjo obliko. Včeraj sem ji začela dajat Linex, kakor so mi enkrat že pri Lukcu svetovali.
Včeraj sva si pa z mojim možekom privoščila malo razvajanja, prvič po enem letu, šla sva se kopat v Laško, kaj je pasalo, čeprav je oba glodal črvek, ker nisva vzela otrok sabo, sploh ko vidiš tam druge otročke.
Popoldne sem šla pa na službeno novoletno kosilo, fajn je bilo po dolgem času srečat sodelavke. Drugače pa mi je ena sodelavka že naznanila, kaj bom dobial za delat, mi je bilo kar slabo, en kup razčiščevanja in čepenja v arhivih se mi obeta. Ampak teh sedem ur bo že šlo, nadur tako ne bom delala.

Araz - čestikte za plusek, sem vesela za tebe. 

Čestike tudi ostalim enoletnikom, počasi se že obrača naš krog, kmalu bodo tudi naši user posted image  stari eno leto.

Upam, da se bomo kasneje preselili k malčkom in tudi tam sem pa tja poklepetali, čeprav verjamem, da bo čedalje manj časa.

Kar veliko je že hodečih otročkov, čestike vsem, naj jim dobro služijo nogice, pa čim manj buškic. Naša Emica še ni dovolj sigurna v sebe, naredi kora proti meni, če ji podam rokico, drugače gre raje po vseh štirih.

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4888
   RE: Decembrski biseri 2009
15.12.2010 11:35:23   
orhideja75
da se še jaz na hitro oglasim, smo imeli danes posvetovalnico, ki smo jo že 1x prestavli, ker je imel vročino, danes je bil pa zdrav in smo dobili pikico

za seznamček
velki smo 79,5 cm in težki 10650 gr
 
araz, čestitke za plusek. sem vesela zate in, da bo Zoja dobila družbo

zdej pa šibam malega nahranit, potem gre pa spat. je že ful utrujen

_____________________________

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4889
   RE: Decembrski biseri 2009
15.12.2010 12:54:00   
Lenč.i
Araz, tudi jaz čestitam za plusekuser posted image .

Kaj se pa zdaj dogaja v posvetovalnici? Mislim, kaj sprašujejo naše malčke? Morajo kaj posebnega naredit, ali samo pikico dobijo?

Čestitke še Keiri in Gašperju za prvo obletnico.

(odgovor članu orhideja75)
Neposredna povezava do sporočila: 4890
   RE: Decembrski biseri 2009
15.12.2010 13:52:39   
*nivea
araz, očitno sem spregledala.. ja, čestitke za user posted image

(odgovor članu Lenč.i)
Neposredna povezava do sporočila: 4891
   RE: Decembrski biseri 2009
16.12.2010 8:23:07   
ROmama
Moram tu malo postokat. Naša Ema spet bolj kašlja, tokrat nima zamašenega noska, občutek imam, da jo boli grlo. Vročine nima, zato sem jo vseeno peljala v vrtec, ker moram danes prej k zdravniku in mojega še ne bo iz službe. Zakaj je kar naprej bolna in se ne pozdravi? Že do septembra je nekaj narobe, ali je prehlajena, ali kašlja, ali kaka. Sem prav žalostna, ker pač nisem tip za bit domauser posted image  in grem rada nazaj v službo.

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4892
   RE: Decembrski biseri 2009
16.12.2010 9:25:18   
KulGirl
Romama priporočam ti, da prosiš zdravnico, da vas pošlje na testiranje protiteles (ig-jev oz. imunoglobulinov) v krvi. Tudi prek foruma sem opazila, da je Ema nonstop nekaj bolna. Zali so pri testiranju krvi ugotovili, da ima deficienco IgA, to je pomanjkanje protitelesa, ki skrbi za zaščito sluznic. Zaradi tega je bolj dovzetna za okužbe dihal in prebavil, tudi potek bolezni je lahko težji. Na moje začudenje pa v tem letu sploh ni bila veliko bolna. Trenutno preboleva svoj prvi prehlad.

_____________________________

(\__/)
(='.'=)
(")_(")

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4893
   RE: Decembrski biseri 2009
16.12.2010 9:29:22   
*nivea
Žane in Anže vse najboljše za 1.rojstni dan

user posted image

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4894
   RE: Decembrski biseri 2009
16.12.2010 10:47:33   
Tincy90
Evo nas s pregleda, težki smo 9300g in veliki 74cm. Mamo manekenske mere.user posted image dobili smo pikico, mal zajokcal pol je blo pa vse ok. Je uprašala, če že kej govori in sm rekla, da sm zloge ma-ma, de-de, ta-ta pa tko pa je rekla ok. Pokazal smo tud, da znamo hodt in da pač lepo napredujemo. Naslednji pregled pa pri 18 mescih.

Čestitke slavljenčkom.user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 4895
   RE: Decembrski biseri 2009
16.12.2010 12:28:41   
Puffy
Tudi mi smo imeli pregled danes, težka je 9 kil, velika pa 78 cm (velikost je na približno, ker jo je mogla zmerit na veliki vagi, zato ker na majhni ni bila pri miru 2 sekundi). Je pokazala vse kar naj bi znala in tudi narisala je par čačk.

IZVIRNO SPOROČILO: Lenč.i

Kaj se pa zdaj dogaja v posvetovalnici? Mislim, kaj sprašujejo naše malčke? Morajo kaj posebnega naredit, ali samo pikico dobijo?



Kaja se je mogla žogat s sestro, dat kocko v lonček..drugo so bila pa vprašanja - a stoji, hodi, posnema hišna opravila,... Prilagam link Denverjevega testa: http://shrani.si/?3b/5G/4lYbIdHz/denver-1str1.jpg
Araz srečno user posted image  user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: ROmama

Kako pa kaj vaši otroci, že jedo z žličko?


Kaja še ne, ji jo pa dam kdaj, če je ful sitna ko jo hranim in mi hoče na vsak način vzet žličko iz roke, takrat ji dam drugo, tako da mava vsaka svojo in da "mi pomaga se nahranit" user posted image

A vaši že pijejo sami iz lončka brez nastavka? To je mene vprašala prej...sem si mislila, halo, Kaja se je šele flaško navadla sama držat user posted image

Vse naj naj vsem biserčkom, ki praznujejo user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 4896
   RE: Decembrski biseri 2009
16.12.2010 18:03:54   
kejti
berem vas in ugotavljam, da je kar nekaj naših malčkov ali bilo ali so še bolani. No mi smo nazadnje imeli vnetje ušesa dobili smo antibiotik, uf pa še mu teče iz noska, upam, da bo boljše.
Še malo pa bo 1. rojstni dan, a same pečete torte ali jih kupite? Jaz nisem še sploh pekla torto, razlog je mogoče zato ker sama nisem navdušena nad tortami, tako, da jo bom verjetno kar kupila.

(odgovor članu Puffy)
Neposredna povezava do sporočila: 4897
   RE: Decembrski biseri 2009
16.12.2010 19:17:30   
Tincy90
Hihi, nivea mi mamo pa čist iste mere, ni čudno da mava obe manekenki.user posted image user posted image user posted image

Mi smo torto naročil, nekje iz Celja nam pripeljejo, sm na netu našla in majo ful lepe, po mojm si bom tud poročno naročila pri njih, če bo ta okusna.user posted image naša zaenkrat ni bla zdj še nič bouna, TRKAM!


_____________________________

Najina sreča in veselje - Alisa, 19.12.2009 & Alis, 24.4.2011

(odgovor članu kejti)
Neposredna povezava do sporočila: 4898
   RE: Decembrski biseri 2009
16.12.2010 21:06:39   
ROmama
IZVIRNO SPOROČILO: KulGirl

Romama priporočam ti, da prosiš zdravnico, da vas pošlje na testiranje protiteles (ig-jev oz. imunoglobulinov) v krvi. Tudi prek foruma sem opazila, da je Ema nonstop nekaj bolna. Zali so pri testiranju krvi ugotovili, da ima deficienco IgA, to je pomanjkanje protitelesa, ki skrbi za zaščito sluznic. Zaradi tega je bolj dovzetna za okužbe dihal in prebavil, tudi potek bolezni je lahko težji. Na moje začudenje pa v tem letu sploh ni bila veliko bolna. Trenutno preboleva svoj prvi prehlad.


Hvala za nasvet, samo kaj pa lahko narediš glede tega, razen da jo bolj paziš. Emica na sto metrov dobi bacil, smo šli v enem mesecu dvakrat v eno nakupovalno središče, dvakrat prehlajena.
Danes je v vrtcu tudi trikrat mehko kakala, tako da bo jutri doma. Verjetno jo bom kar peljala do zdravnika, da ji spet posluša pljučka in da kaj proti driski. Za odvzem krvi se verjetno ne bom mogla zmenit, ker jutri ni naše zdravnice.

(odgovor članu KulGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 4899
   RE: Decembrski biseri 2009
16.12.2010 22:04:53   
tintara
Romama, kot bi nas brala glede bolezni. Naš je tudi spet prehlajen. sam upam, da ne bova spet pristala v bolnici. Pa najbolj noro je, ker je bila NAdja doma od 1.12.. Mah, sploh ne vem kje faše. ajde enkrat je gašper neki smrkal, sam jaz sem bila ziher, da je isto kot sta imela ta mala dva.
Evo, moj ukrep: klicala homeopatinjo, sam na žalost je danes nisem uspela priklicat, sem pisala mail, pa je bil zavrnjen, očitno naroben naslov (dobila s foruma). Jutri nadljujem, ker imam tega dost!!!!!!

Naš sicer do sedaj ni bil tolkokrat prehlajen (no je bil, sam glede na to, da ima dva bacilonosca doma), sam je pa skoraj vsakič prišlo do bronhiolitisa. Evo, 4x smo ga imeli (od februarja do decembra). Dost mam!!!!!!!!!!!!

Romama, želim vam veliko zdravja! Pa tudi drugim svedea.  

(odgovor članu ROmama)
Neposredna povezava do sporočila: 4900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  194 195 [196] 197 198   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  194 195 [196] 197 198   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?