pipika 13
|
Pozdravljene! Shopgirl o gosti hrani: Se mi zdi, da moja pediarinja glih ni za luno, sama sem v več knjigah in revijah prebrala, da siljenje dojenčkov z gosto hrano prezgodaj ni dobro in da nekateri proizvajalci zaradi marketinga in prodaje in zaslužka pač reklamirajo in prodajajo in pišejo, da je določena hrana že od 4. meseca dalje. Meni se zdi to prezgodaj- Otrok mora sam pokazat željo po še drugi hrani in prvo kot prvo mora znat požirat, dokler pa ima refleks, da vse kar ni tekoče z jezikom porine ven - potem na gosto hrano še ni pripravljen. Meni se zdi, da je primeren čas po 5. mesecu, sicer pa vsaka mama sama ve, kaj je za njenega otroka nprav. Otroci so različni in različno napredujejo in imajo tudi različne okuse. Drugače pa, naš David noče piti niti čaja, ki sem mu ga že večkrat ponudila, ko ga je kaj napenjalo in ko je bil bolan. Enostavno noče. Kar se pa pediatrinje tiče pa, rekla je, da je to 6. meseca matarino mleko dovolj. Da z njim dobi vse in zadnje čase spet v vseh revijah piše (novejših), da naj bi bil otrok, če se le da dojen vsaj do 6. meseca, ča pa je na adaptiranem mleku, potem pa naj bi bil še čaj. Menstruacija - polno dojim, pa sem jo dobila še preden je bil David star 3 mesece Take močne, kot je bila, nisem dobila še nikoli. Oblačenje: za ven imam bodi z dolgimi rokavi ni potem gor jaknico, ali plišek, spodaj pa žabice in hlačke, pa copatke ali termo štumfke, na glavi tanko kapico in kapuco od jaknice. Ko je pihalo je imel dve kapici in pod jaknico še puloverček.