|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
19.1.2010 10:39:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu baguSka)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
19.1.2010 13:36:40   
ninca19
jaz sem nekja časa živela z partnerjevimi starši in nikak ni šli. sn bla na robu živčnega zloma, zato sma se preselila in šla živet k mojim staršem user posted image tam sma bla eno leto in ni blo nobenih problemov. smo se fajn razumeli. potem pa sem zanosla in sma rekla da je boljše da grema na svoje. sma bla eno leto na svojem, zdaj pa, spet živimo z mojimi starši user posted image smo skupaj kupli hišo, dvostanovanjsko. sicer nimamo ločenih vhodov, bojo pa enkrat. zaenkrat še je vse ok. če me kaj zmoti povem, in se uredi. isto moja starša. meni paše da mam neko zraven, ker ma moj fant pač tako službo da ga ni po več tednov, februara gre za pol leta... in nisma z malo vedno same.

kot je že metulj33 napisala moreš bit pačtak karakter. jaz recimo ne bi šla več za nič na svetu živet z njegovimi straši, če se on z mojimi nebi razumel tudi ne bi živeli skup. če pa so skupaj taki ljudje, ki se lahko pogovarjajo in sprejmejo kritiko ter so kompromisni, ne vidim problema.


_____________________________

Nina

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
20.1.2010 21:16:30   
TomTaylor
Mi smo si po 3 letih skupnega gospodinjstva uredili veliko stanovanje v hiši njegovih staršev. Sem mislila, da bo ful boljše, ko bomo v lastnem štuku...hja japajade...žal mi je, da se nisva raje za stanovanje kje drugje odločila - tast in tašča sta vsak dan pri nas - kao, da pogrešata otroke pol ju pa vse drugo zanima, če pa hoče tavečja dol k njima pa nimata časa...
Mah...čisto out off topic..

Če imata možnost pojdita drugam!


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu ninca19)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
21.1.2010 10:00:23   
bubu_bibi
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

Živimo sami v svojem stanovanju
meni logika govori da stari in mladi ne gredo skupaj user posted image



Meni tudi. Pa še nekaj izkušenj. user posted image user posted image

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
23.1.2010 22:27:05   
takotako
Mi si bomo zdaj uredili stanovanje v hiši mojih staršev. Ubistvu bomo si hišo preuredili v tri stanovanja ker bo tudi brat imel svojega-velika hiša ki do zdaj ni bila izkoriščena.

Smo pa se že takoj ko smo se začel v tej smeri pogovarjat da če bomo skupaj živeli so nasljednja pravila:
svoj vhod v stanovanje
nihče ne sme v stanovanje brez najavljanja
in med odsotnostjo ni sprehajanja po drugem stanovanju, tud če rabiš samo mleko...

Tako da bodo tudi vrata ki bodo na skupnem hodniku imela svoj ključ in zvonec...

Ne vem če bo laufal. Do zdaj skupaj živimo v gospodinjstu že nekaj časa pa kar gre edin kar mal miru pograšamo....

Smo pa zdaj tudi z financami rešili, in s prepisom... Vključno s tem da dokler starša živita ni prodaje drugim...


(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
25.1.2010 10:36:08   
Natalija28
Jaz pa sploh ne vem kje naj začnem. Mi2 z mojim se že vsaj eno leto dogovarjava, da bova pri njih uredila zgornjo etažo bajte v stanovanje. Posebej vhod, vsi števci posebej. Edino kurjava bo skupna. Nista takega karakterja, da bi se kaj pretirano vtikovala v naju. Zaj se pa začne. Službe so se nama uredile in zaj bi te mi2 začela z urejanjem papirjev. In galama je nastala že ob prvem obisku arhitekta!!! Ko je ded odšel so se pa začele debate. In nanesla je tema na to-"Kaj pa če kaj pride?", ki jo je načela tašča. Pa ji rečeva:"Kaj bi naj prišlo?" Pa ona:" Ja kaj pa če kaj pride?" Pa mi2 s5: " Ja kaj bi naj prišlo?" Skratka ping pong žogica okrog tega vprašanja pa mi je poknlo: "Mislite, kaj bo če greva z vašim sinom narazen?" Pa ni nič odgovorila. Pa sem jo kar postavla na realna tla:"Polovica od tistega kar bova zgoraj uredila je moja pa je zadeva rešena. Ne pustim niti ficka nikomu." Pa me vpraša:"Pol hočeš rečt, da vama mi2 kaj kupiva za gori, da hočeš polovico?" Pa sem ji rekla:"Ja." (saj pa je rekla, če vama kupima) Neglede na to, da ima ona račun od sedežne npr. In tu je bla debata zaključena. Ok, meni se debata ni zdela sporna, ona pa se od takrat sploh ne meni z nama. Mojemu je edino naslednji dan povedala, da so jo moji odgovori zmotli. Oziroma je celo ven spravla, da sem rekla, da jim bom pol bajte vzela!!! Mislim... Še danes sem jezna, da je kar hudo. In pol sva zvečer pri mizi začela temo o tej zadevi, ker sva želela razčistit zadeve, pa je ona začela samo jamrat, da je skoz zadnje kolo, da skoz naj... itd. In se ni hotela več pogovarjat. Mislim... In jaz sem se odočila, da ne dam niti €. Mojemu sem sicer rekla, da grem raje zase nekam zase na stanovanje - samo začasno, saj bi v kratkem staršema postalo krivo in bi ziher rekla, da naj raje pridema nazaj -  pa ni za to.  Ata njegov sicer pravi, da ju ne moti, če si bova delala gori, da sta vesela, ampak imajo določene skrbi. Pa sem mu lepo povedala, da edina, ki se ima za bati, da bo ostala brez vsega sem jaz in ne oni in  njun sin. JAZ sem tista, ki se mora zaščitit in ne oni. Haaaaaaaalo. user posted image Hmmmm, najbolj me muči, ker se user posted image in želim živeti v miru ne pa da mi bo skoz kdo najedal živce!!! Oni še sicer ne vedo, da sem user posted image .user posted image   Kaj naj naredim? Jaz bi šla na stanovanje moj pa noče slišat za to.user posted image

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
25.1.2010 10:44:00   
ninca19
natalija 28, v tem primeru ti jaz ne priporočam, da ostaneta tam. ker če se je že zaj začelo, potem verjetno lahko sklepaš, da bo še samo hujše, sploh ko bo otročiček prijokal na svet.
jaz sem isto živela pri mojemu, ki pa je živel z babico. pa so bli na začetku samo rahli prepirčki, ki so vsakdanji povsod, potem pa vedno hujše. sem tud nonstop pošslušala, kak je ona sama, nikoga nima, jokanje celi dan ... pa mi je spustlo in sem šla, moj pa za mano.

zdaj živimo z mojimi starši v skupni hiši in je vse ok.

če bote že živeli skupaj, ti priporočam, da si res narediš svoj vhod, da se sploh ne bote videli. magari se zaklepaš in pač poveš, da mata vida svoje življenje in vajunaj pustita pri miru. če bota potem užaljena, ti ne priporočam skupnega življenja s taščo, ker bota potem sigurno vedno bolj užaljena in se bte samo kregali. na koncu pa še vidva z dragim.  pa vso srečo


_____________________________

Nina

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
26.1.2010 7:29:49   
Natalija28
ninca - hvala za odgovor. Se popolnoma strinjam s tabo. Bi zelo rada šla od tu, ker si želim imeti mir. Žal pa moj ni takega mnenja. Na stroške gleda, saj bi naju veliko več stalo, če grem zaj nekam v najem ali v nakup stanovanja ali hiše. Obljubil mi je, da se bo vedno postavil zame in da bo zgladil vse nesporazume. Papirnato se bom skušala zaščitit, da kar je moje bo ostalo moje. V kolikor pa ne bo za živet pod isto streho bom pa šla. Če bo moj šel za mano pa se bo že sam odločil. Čeprav ne dvomim. Sploh zaj, ko pričakujeva user posted image . Mam to srečo, da sem karakter in se ne bojim povedat v obraz kaj mi leži na duši.
Upam na najboljše. Saj drugače ni tak hudo, se njegova dva sploh ne vtikujeta v naju. V najino sobo sploh ne hodita... Pač tašča se boji, da ji bi v primeru, da grem z fantom narazen, vzela njen košček potice, ne samo del, ki bi mi pripadal. bla, bla, bla... Bomo že kako rešli. Upam, da najoljše zame in našo družinico.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
26.1.2010 7:42:20   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: Natalija28

Pa me vpraša:"Pol hočeš rečt, da vama mi2 kaj kupiva za gori, da hočeš polovico?" Pa sem ji rekla:"Ja." (saj pa je rekla, če vama kupima)


V tem primeru bi mene kot taščo tud skrbelo. da se obesiš na besedo 'vama kupima'user posted image  Ja če bosta njegova starša nekaj kupila, je normalno, da boste uporabljali vsiuser posted image .
pripada ti pa ne.

Uh, tebe pa res ne bi spustila v hišo. Če pa že, pa bi pa bilo vseeeeeeee črno na belem, kaj podarjava SINU in ne SNAHI.

Pa kaj si ti nor...spustiš z dobrim nameno partnerja od otroka v hišo, pa ti že vnaprej pove, kaj bo zahteval, če gresta narazen.user posted image user posted image user posted image

Pa jaz si raje roko vstran odsekam, kot pa da zahtevam izplačilo od tega kar je mož dobil od očeta, pa čeprav je bilo namenjeno vsem.

< Sporočilo je popravil mika -- 26.1.2010 7:44:09 >

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
26.1.2010 14:39:45   
sanelaa
Uf,

moja mami je super zakon, sva živeli sami ker sta z atijem ločena in nama je blo super, res super odnos in vse. No, bilo je celo tako da sem se pri svojih 25.letih s težkim srcem, jokajoče odselila od doma, ker je fant pred tem že živel 1 leto sam v najemniškem stanovanju, skupaj sva pa že desetletje.
No, ko sem šla stran od mami, sem misla kak bom brez nje, pa kako bo ona brez mene, pa misla sem da bom kr umrla in ne vem kaj vse še................
Šele čez nekaj časa na svojem sem se zavedala, da dejansko res živim in diham. Doma je ipak doma, razlagaš kam greš, kje si bil, zakaj je umazano, zakaj nisi pobrisal tla, zakaj nisi zložla cot, zakaj si tako pozno prišla domov........pa zakaj pa zakaj pa zakaj...............
No, zdaj imava s partnerjem že lastno stanovanje, od katerega je dve minuti peš do moje mame in dve minuti peš do njegove mame, vsi živimo v blokih. Imamva tudi 15 mesecev starega sina in je super, ker samo pokličeva eno ali drugo mamo in je ta lahko takoj pri nas če je potrebno, lahko pa ji mi dostavimo malega kadarkoli ko si s partnerjem zaželiva malo miru.

Uglavnem, mladi in stari...........ni šans. Ne gre skupaj in pika. Moja mami je perfekcionistka, veliko da na red, čistočo in disciplino in še zdaj, ko prid ekdaj na obisk samo gleda kako imamo. pa zakaj niso igrače v otroški, pa zakaj ni štedilnik očiščen, pa kaj cote delajo v kuhnji na stolu..............katastrofa...................če bi živeli skupaj bi se mi pa itak utrgalo.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
27.1.2010 12:35:12   
phelps
Ni vsak človek za življenje pri starših, ne. Kompromis mora bit in to z obeh strani.

_____________________________

Na svetu si, da gledaš sonce. Na svetu si, da greš za soncem. Na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš - sence.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
27.1.2010 12:57:55   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa

meni logika govori da stari in mladi ne gredo skupaj user posted image


amen.

(odgovor članu ledenaa)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
4.9.2010 8:52:25   
Radenska_
Pozdravljene,

sem prebrala tole temo...Sama imam pa sledeč problem, ki me že tako nervira, da sem čisto na koncu z živci.
Stara sem sicer 23 let, ne načrtujem otrok (zaenkrat) se pa s fantom meniva o tem, kje in kako bova živela.
Pri njem je frej cel štuk, a je za moje pojme potreben popolne obnove, kuhinje ni, menjava oken (polovico tega kar pokurijo spustijo v zrak, a v to noben ne verjame, haha...), pozimi me tam zebe ko cucka - toliko o ogrevanju, zbit kopalnico in Wc...skratka, skorajda enako kot surovo stanovanje narest z nule. Se mi zdi da verjetno bi blo tam 20k€, pa še to ne vem, nimam občutka...mogoče celo več.

Pri meni doma je še sestra, je pa vse urejeno a ni kuhinje.

Jaz ne bi bila nikjer. Ne pri mojih, ne pri njegovih. Točno vem, kaj bo če bova pri meni, vem pa tudi, da se mi bo odpeljalo pri njegovih. Ko mi tečnari da zakaj bi se mi pri njegovih odpeljalo, pa da delam probleme tam kjer jih ni... Dejstvo je da jaz nočem z nobenimi starši živet! mam v familiji najmanj tri primere, odličnih odnosov preden so živeli skupaj,pokvarjenih odnosov med življenjem skupaj in hladnih odnosov po življenju skupaj. HVALA LEPA!
Imam tudi prazno stanovanje v hiši starih staršev, opremljeno v nulo, pa mi na kraj pameti ne pade it tja - ker vem kakšna sta in vem kako bi se kregali.

Pri njegovih bi mi živce spipal fotr, ker mi njegovo nazadnjaško mišljenje ni všeč, saj so mi čist fajn, za tisti dan ali dva na teden ko sem tam...Pa dejstvo da pri njih je kar v navadi, da folk samo pozvoni in gre notr. HALO?!
dvakrat se mi je zgodilo, da me je skorda njegov frend pri seksu zalotil! Ker je kr prišel gor v sobo. Mislim...že takrat mi je piskr odneslo.
In zdaj naj se jaz preselim tja?
Pozabljam še na to, da unih 20k€ mi ne bo izplačal nihče, oziroma ne meni, ne njemu. Ker nimajo od kje.
Namen je namreč nekje bit začasno, pa potem gradit enrkat hišo.
Fant vidi vse črno belo.
Ko rečem, greva v najemnino, raje vržem tistih 20k€ za 2 ali tri leta najemnine! Kar se mene tiče jih bom vrgla skozi okno na enak način, pa še mir bom imela. In ta mir se mi zdi neprecenljiv, pa še ohranjanje dobrih odnosov - tudi to.
O najemnini noče niti slišat. O stanovanju pa še manj....
pa rečem kaj ko bi pa kupila nekaj manjšega, v kakem naselju (res pa je da v mesto v blok pa ne bi šel nihče izmed naju) je pa spet cel hudič, ker kao če vem kako se krediti preplačujejo, in da zdej bo vzel kredit za stanovanje, pol bo pa kaj...tisto prodal, 1× preplačal kedit in vzel novega?

Pri vsem tem pozablja, da bodo meni moj starši finančno precej pomagali.

Jaz ne vem, iz vsega se mi zdi še najboljša najemnina, sploh da vidiva če sploh sa za skup al se bova pri vseh odločitvah tako pobila, ker kao stoji eden na enem, drugi pa na drugem bregu, čeprav se meni ne zdi čisto tako. Jaz sem ponudila več možnosti, samo življenje s starši zavračam, on pa očitno ima neke druge namene in je kot konj s plašnicami na glavi.

pod stresom sem, živčna....vsega imam poln k*. Kaj na vse skupaj pravite ostale?

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
4.9.2010 9:22:03   
Anonimen
Radenska_, zelo razumno razmišljaš.

Moje mnenje - mlada si, in na svetu je dovolj fantov user posted image

Odločitev o skupnem življenju naj bi bila nekaj prijetnega, ne pa stres že v osnovi. Kaj šele bo, če je že zdaj, ko praktično nimata drugih problemov, tako.


< Sporočilo je popravil milijonarka -- 4.9.2010 9:23:01 >

(odgovor članu Radenska_)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
5.9.2010 11:54:17   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

Jaz sem proti življenju v isti hiši. 1000 prednosti (varstvo, manjši stroški, pomoč pri kuhi,...) mi ne odtehta luksuza zasebnosti, ko te nihče ne mori vsakodnevno kam greš, kdaj prideš, kaj delaš,...


vse je odvisno od odnosa staršev. Mi se imamo prav fajn in če bi bilo stanovanje z 2 sobi večje bi komot ostali tukaj. Jaz njih ne nadzorujem, pa onadva nas ne.

Je pa koristno, ker si lahko njihovega psa sposodimo, pa ona dva poskrbita za naše mačkice, ko nas ni. Pa tudi ni nikol noben problem otroke v vrtcu ali šoli pobrat.

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
5.9.2010 11:56:31   
Anonimen



IZVIRNO SPOROČILO: Olivija

IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

Jaz sem proti življenju v isti hiši. 1000 prednosti (varstvo, manjši stroški, pomoč pri kuhi,...) mi ne odtehta luksuza zasebnosti, ko te nihče ne mori vsakodnevno kam greš, kdaj prideš, kaj delaš,...
 

vse je odvisno od odnosa staršev. Mi se imamo prav fajn in če bi bilo stanovanje z 2 sobi večje bi komot ostali tukaj. Jaz njih ne nadzorujem, pa onadva nas ne. 




Vse je odvisno od odnosa vseh, ki tam živijo.
V prvi vrsti od staršev, ki so bili tam prvi in imajo kot taki "domovinsko pravico", a tudi od odnosa vseh drugih stanujočih. Niso vedno samo starši (predvsem tašče user posted image ) tisti, ki so "nemogoči".

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
11.9.2010 0:01:44   
onjamnv
Ampak tole z uletavanjem v stanovanje, medtem ko vas ni, mi pa sploh ni jasno. Pa kolk je tega, kolikor berem na forumu. Mogoče zato ker moja dva sta (dokler smo še bili tam) v vseh letih prišla samo parkrat, no sploh oče, mama je večkrat. Smo verjetno mi bolj uletavali k njim ampak tud ni bilo kakšne hude sile.

Avtorici tega posta predlagam da si čimrej naredite ločen vhod in ključa ne daste nikomur (mogoče uporabite kak izgovor npr. da imate samo dva ključa in oba rabite?).


(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
11.9.2010 8:08:06   
CatJa
Radenska, po prebranem sodeč bi bilo res najboljše kupit ali zgradit eno malo hiško daleč od civilizacije. Ker če že zdaj vidiš kregarijo z njegovimi/tvojimi/starimi starši, se bo slej ko prej tudi v najemu/bloku našel nekdo, ki ti bo šel na živce.

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
11.9.2010 8:24:11   
Barbara_L
Na svojem je najlepše. Noben od naju ni nek konflikten karakter, ampak ko je pa brat prišel v štuk po smetano v hladilnik, mi je pa prekipelo. Zdaj sva na svojem in ga ni boljšega.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
13.9.2010 0:19:27   
tofsi
Imamo sicer svoj vhod in svoje gospodinstvo. Če nebi toliko zraven zazidali bi že zdavno pustila vse skupaj in šla. Mojim otrokom pa bom definitivno pomagala, da se osamosvojijo in da bodo na svojem - brez tašč, mam itd. Mislim, da drži da moraš biti od tašče, tasta ali staršev tako daleč, da ne moreš do njih v copatah.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
1.10.2010 19:51:29   
mahaj
Pozdravljeni,

tema mi je zelo zanimiva, saj je nekaj časa kazalo, da bo pri meni podobno (glede selitve k fantovi družini), zato sem za diplomsko nalogo sestavila vprašalnik, ki je dostopen tukaj (klikni). Zelo bom vesela, če ga boste izpolnili, saj je pojav razširjenih družin pri nas kar pogost, a se ga redko podrobneje raziskuje. Izpolnite ga, na glede na to, ali živite v razširjeni družini ali ne, saj bom rezultate tudi primerjala in preverjala, ali so kakšne razlike med različnimi tipi družin. Pomembno je le, da živite ali pa ste kdajkoli živeli s partnerjem/-ko.

Ko dobim rezultate pa bom mogoče o tem znala več povedati. user posted image

Hvala in lep pozdrav

(odgovor članu tofsi)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
1.10.2010 20:28:41   
*miska.mcc*
reseno

lepa anketa


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu mahaj)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
2.10.2010 14:19:02   
ronja
Živimo sami,  v malem dvosobnem stanovanju, 38 kvadratov in nikakor nisem tip za živet s katerimikoli starši. Rabim svobodo, veliko svobode - že od malega. Niti na istem dvorišču ne bi bila.
Ko se je Ronja rodila, je bilo še to, da živimo s taščo in tastom v istem mestu, čeprav na različnih koncih, preblizuuser posted image . Zdaj je ok, ampak če bi živeli skupaj, bi se mi pa sfuzlalo! Imamo pa vsi ključe od vseh: brat, starši, tast in tašča,... Ker je to praktično in ker tega nihče ne izrablja.

Na tvojem mestu bi šla.

(odgovor članu Nia30)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
4.10.2010 15:03:52   
klaja
Živimo skupaj z mojimi starši in smo si uredili zgornjo etažo, imamo skupen vhod in svoje gospodinjstvo (šele kaka 2 meseca). Od začetka, ko sva z mojim začela skupaj živet, mi je bilo fajn, da smo tako, sedaj ko so otroci, pa me je vse bolj mikalo, da smo za sebe družina in poskrbimo za sebe. In tako so se začeli prepiri z mojo mamo, ker če smo v času kosila kam šli, je že bilo vse narobe, da kako bomo pa sedaj jedli in kam gremo, pa kdaj bomo prišli nazaj,... zmeraj jo je nekaj motilo. Tako da nam gre sedaj super, ko imamo gospodinjstvo za sebe, vendar še vseeno ni to tisto ta pravo. Tako kot ste nekatere že napisale stari in mladi ne grejo skupaj in konec, pa tudi ne moreš se čisto osamosvojit. Marsikaj bi počela po svoje, tudi zunaj bi imela drugače, pa ne morem, ker če se česa lotim, bo vse narobe.
Če bo kdaj priložnost, sem takoj za to, da gremo za sebe, da si nekje sezidamo novo hiško. Pa tudi za naprej razmišljam, da ko bodo otroci zrasli raje vem, da jim pomagama zgradit hišo nekje za sebe, kot pa da si stanovanje uredijo v isti hiši z nama.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: živeti sami ali v hiši staršev
9.10.2010 10:38:11   
honey

IZVIRNO SPOROČILO: klaja

Pa tudi za naprej razmišljam, da ko bodo otroci zrasli raje vem, da jim pomagama zgradit hišo nekje za sebe, kot pa da si stanovanje uredijo v isti hiši z nama.



Sem enakega mnenja. Ko sva z možem zidala našo hiško, sva sicer na podstrešje potegnila vse priključke (elektriko, vodo, centralno...) ampak to res samo za skrajni primer, če bo kdaj potreba, da bi bilo zgoraj še eno stanovanje, da ne bo treba celotne hiše razbijat. Drugače je pa naša hiša delana po načrtu 1-družinske hiše in upam, da bo taka tudi ostala. V skrajnem primeru se bova na stara leta midva z možem odselila v kakšno majhno stanovanje in enemu od otrok prepustila hišo. Ker sem tudi jaz mnenja, da stari in mladi ne grejo (gremo) skupaj in konec.

_____________________________

V meni živi vitka ženska, ki bi rada prišla na površje. Običajno to kozo lahko utišam samo s piškoti.

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?