|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Iz navadnih v bele plombe
7.2.2010 20:40:59   
arabela*
Jaz tud že dolgo študiram,da bi vse menjala.....user posted image

Bo treba ukrepat.....ker tiste temne so res bljak za videtuser posted image

_____________________________

Kdor zmore sanjati, najde vizijo. Kdor najde vizijo, poišče pot. Kdor najde pot, doseže cilj.

(odgovor članu silvya)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Iz navadnih v bele plombe
7.2.2010 20:52:39   
Taddy78
Žal nisem prebrala vsega...preden jih daš menjat, naj ti sproba samo na enem zobu...sama imam namreč, odkar sem na dveh zobih menjala stare za belo plombo, same probleme, saj se mi nonstop delajo taki beli izpuščaji na dlesnih. Nekateri slabo prenašajo te tabele.

Punce me pa nekaj zanima, no, to sem hotela tudi omenit. V večini zadnjih zobov imam še vedno srebrne plombe, seveda še iz osnovne šole. vse kar mi je na novo delal, oz. zadelal mi pade ven ponavadi prej kot v 1 letu. Sedaj pa več ne vem v čem je fora, ali dela on tako slabo, al kaj je?

(odgovor članu arabela*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Iz navadnih v bele plombe
7.2.2010 21:03:01   
Gina
KOpiram iz iste teme odgovor na tvoje vprašanje:


IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

ma ne vem, mnenja so drugače kar deljena kar se tega tiče. stare plombe naj bi bilo ok menjati tudi iz zdravstvenih razlogov (amalgamske zalivke naj bi bile strupene), po drugi strani pa veliko zobozdravnikov (privatni seveda ne) odsvetuje menjavo preden je res potrebna, ker pri vsakem menjanju uničijo še malo zoba dodatno. ker pač brusijo in te zadeve.
tako, da jaz tistih zadaj ne bom še menjala, spredaj pa bi jih iz estetskih razlogov, ampak jih itak nimam.


Menjavo amalgamskih plomb odsvetujejo zato, ker za amalgamsko plombo zvrtajo nazobčano luknjo v zob in ima zato boljšo retencijo, posledično manjkrat "padejo ven".
Za bele plombe je potrebno zvrtati v zob luknjo z ravnimi stranicami in le-ta hitreje "pade ven" z zoba, ker nima tako dobrega oprijema oz. retencije kot amalgamska plomba.

In še to, zobozdravniki brez koncesije ne škodujejo pacientom.


Sem šla malo brskat po netu in ugotovila pravzaprav kar nekaj reči.

1. Kar je anja napisala čisto drži. Drugačno podlago naredijo za belo plombo kot za amalgamsko, torej že iz tega razloga bela plomba slabše drži. Pa kar je še huje, slabše tesni!

2. Bele plombe imajo to lastnost, da se po nekaj časa, oz. pod obremenitvami krčijo, amalgamske se pa širijo - torej je logično, da amalgamske počasneje ven padejo kot bele, ki večja kot plomba, slabše držijo, večje obremenitve kot so, slabše kakovosti je lepljenje.

3. Ko belo plombo dajejo v zob, je ključnega pomena, da zob totalno osušijo. Če je notri nekaj mokrega, je življenjska doba bele plombe krajša. Prej ven pade.

4. Bela plomba je v bistvu iz plastike, ki je v resnici strupen material za v ustih imet, ker se tudi iz plastike izločajo reči, ki niso ravno za v telo - le da se o tem v bistvu nič ne govori, saj je denar sveta vladar.


5. amalgamska plomba izloča strupene snovi, živo srebro.

6. če jo vrtaš (amalgamsko p.), ven daješ, izloča še veliiiiiko večje količine živega srebra, kot če jo na miru pustiš. Ne glede na to, te količine niso tako velike, kot če bi 1x na teden ribe jedel za kosilo.


Skratka, če seštejem ena plus ena, se mi zdi, da je popolnoma vseeno, kaj si dam v usta, kar se zdravja tiče (edino kar se lepote tiče, je bela lepša, ampak za ceno, da mi bo prej zob uničila, ker meni osebno vse bele plombe ven letijo oz. dobim vnetje živca. Čim imam plombo, sem prisiljena v ene strupe. Skrajni čas, da izumijo nekaj novega.

p.s., nad porcelanom nisem navdušena, razen če gre za šrift iz nujnih razlogov, da bi si pa kar tako iz lepega miru pol zoba zbrusila, da bi gor dala eno keramiko, se mi pa pač ne zdi

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Iz navadnih v bele plombe
13.2.2010 22:15:16   
RoZala
Da malo osvežim to temo, ker je tudi zame aktualna. Zadnje mesece se mi zdi, da imam večkrat v ustih okus po kovini (ne, nisem noseča). Je kdo od vas imel to težavo? Je možno, da je od amalgamskih plomb, ki jih imam kar nekaj? Me sicer ne motijo, tudi vidijo se ne, ker so zgoraj in zadaj, vendar za en zob se mi zdi, da postaja črn zaradi te plombe.

Zadnjič sem sinovega zobarja (starejši, tik pred penzijo) vprašala, da kako to da otrokom ne dajejo belih plomb in je takoj začel govorit, da so bele zanič, da amalgamske sploh niso strupene in tako grozne, kot se o njih govori. Rekel je še, da so te govorice sprožili tisti, ki se ukvarjajo s prodajo snovi za bele plombe in da je njihova doba veliko krajša od amalgamskih... čisto sem bila paf, ker tega še nisem slišala, poleg tega pa je bil zelo prepričljiv.


(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Iz navadnih v bele plombe
13.2.2010 22:32:48   
Gina
Zob navadno rata siv zato, ker je mrtev. Vsaj kolikor so meni te reči znane.

(odgovor članu RoZala)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?