|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kdaj začnete dajati piti vodo?
22.2.2010 13:09:39   
poli*
Pri naslednjem otroku ne bom več ponovila napake in ne bom več poslušala "najnovejših" trendov.
Uglavnem, pravijo, da naj polno dojeni otroci ne pijejo ničesar drugega, ker jim mleko zadostuje. Seveda, vse dokler ne zbolijo. Ampak, ker ni navajen drugega piti, ne bo hotel niti kapljice druge tekočine, razen mleka.
Tako se je pri meni zgodilo. Punčka je bila polno dojena in pri 9 mesecih (avgust) je zbolela za 6. boleznijo in takoj še za manjšo virozo. Ni hotela ne jesti ne piti skoraj 3 dni. Na glavo sva se z možem postavljala, da bi kaj spravila vanjo, ampak NI šlo na noben način (flaška, magični lonček, kozarec, velik lonec, vrč, iz rokice...) Zaradi vročine je popolnoma dehidrirala. V bolnišnico smo šli ponoči, ko je bilo stanje že kritično. Na infuziji je bila 3 dni. Naslednje 3 mesece smo se borili, da bi na dan popila vsaj 1,5 dl čaja/vode/soka, da se zgodba ne bi več ponovila.
Pred 1. rojstnim dnem je spet zbolela in je bilo ali-ali, če pojde spet v bolnišnico. Na srečo je nismo rabili.

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: kdaj začnete dajati piti vodo?
22.2.2010 13:17:15   
ledenaa
poli sebi prirejaš stavke
Nihče ni rekel da naj ne pijejo ničesar .
če otrok sprejme vodo ali čaj prav če ne pa tudi prav

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: kdaj začnete dajati piti vodo?
22.2.2010 13:17:58   
ledenka
moj je rojen maja, pa je bil poleti zelo žejen, je spil na dan tudi nekaj vode. bil pa je polno dojen. dala sem mu z žličko oz. kasneje s stekleničko z ustnikom.

_____________________________

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!


(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: kdaj začnete dajati piti vodo?
22.2.2010 13:26:12   
poli*
ledenaa- sicer nisem brala drugih postov, ampak sem samo povedala svojo zgodbo.
Vsaka naj naredi, tako kot misli, da je prav. user posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: kdaj začnete dajati piti vodo?
22.2.2010 14:38:19   
sanosan
Vsak otrok je po svoje drgačen in zato ni recepta, ki bi veljal za vse.

Moja izkušnja je takšna, da sem oba otroka dojila in nisem nobenemu dodajala ne vode ne čaja. Ko smo začeli z gosto hrano, pa sem jima postopoma tudi dajala največkrat vodo ob kosilu ali kot dodatek k obroku.
Pri hčerki pa je bilo tako, ko je bila že v vrtcu kakšna dva meseca, da je zbolela za angino in po treh dneh antibiotika in še vedno visoke vročine (nad 38) smo ugotovili, da ima zraven še virozo. Posledično ni nič jedla in tudi pila ni drugega kot samo moje mleko. Zato sem jo kljub temu, da je že jedla skoraj vse obroke gosto hrano, v tisem času pač polno dojila. Tako sem brez dodajanja čaja ali druge tekočine vseeno uspela preprečiti dehidracijo pri teden dni trajajoči vročini. Sem pa takrat za vsak slučaj kupila v lekarni glukozo v prahu, v primeru, da ji bilo potrebno karkoli dodati (vendar le-to ni bilo potrebno).

Mislim, da je najbolje, da se mamice ne sprašujejo preveč, zakaj pa moj ne pije vode, od sosede pa in zakaj moj to in ono, od sosede pa drugače. Najbolje je prisluhnit svojemu otroku in mu v tem primeru mogoče ponudiš vodo ali čaj, če bo pil vredu, če pa ne bo, pa tudi nobene panike, saj je ne potrebuje (v kolikor je dojen, če pa ni dojen, pa mora tako ali tako pit še drugo tekočino).

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: kdaj začnete dajati piti vodo?
1.2.2018 23:35:07   
Urša3010
Živijo,
mene pa zanima nekaj glede vode in dojenčkov :) Doma imamo 3 mesečno princesko ki pije vodo po steklenički od tretjega tedna starosti. Na začetku je pila zelo malo vode, zdaj jo popije na dan tudi 100 ml. Ko sem na forumih brala, da je to preveč in da lahko pride do neke zastrupitve sem šla k pedijatrinji. Ta me je nahrulila, da moram kot mama vedet kaj je najbolše za mojega otroka in naj dam otroku za pit če je žejna, ne smem pa pustit, da punčica menja mleko za vodo (kar baje lahko počne). Zdaj ne vem.....težo zaenkrat lepo pridobiva, popije malo manj mleka kot piše v navodilih na škatlah (se ne dojiva....ni mleka user posted image )....vmes pije vodo. Lahko pustim da pije kakor ji paše ali ne, ker je to preveč in že menja mleko za vodo? Zakaj bi dojenček to počel ne vem...tako je rekla predijatrinja.

Drage mamice...vnaprej hvala za pomoč.

(odgovor članu mišamaša77)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: kdaj začnete dajati piti vodo?
3.2.2018 8:46:23   
kokos4 RR
Pozdrav,

koliko je meni znano, bi dojenčki, ki niso dojeni naj vseeno dobivali dodatno tekočino, oz. je le-ta bolj 'nujna' pri otrocih na umetnem mleku kot pri dojenih.
Glede količine pa težko rečem.. sem tudi sama iskala že podobne odgovore glede količine ponujenega čaja dojenčkom in nisem našla nekih točnih odgovorov. Mi je pa pediatrinja na posvetovalnici pri 3m rekla naj ponudim med obroki čaj/vodo cca 20-50ml..(pa je polno dojen). Je pa res da s čajem se trudima skoraj vsakodnevno pa ni glih ljubitelj tak da če nama uspe v celem dnevu spit 20ml (od tega gre več ven ko notuser posted image ), sma tudi dobra user posted image user posted image

(odgovor članu Urša3010)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: kdaj začnete dajati piti vodo?
29.7.2021 21:27:18   
Lelly28 RR
Dojeni otroci naj ne bi potrebovali dodoatne tekočine, čeprav jaz mislim, da poleti vseeno potrebujejo še vodo. količina je verjetno odvisna od marsičesa,zato je tudi nikjer ne napišejo. Tudi pri odraslih je včasih pri nekomu dovolj 1,5l/dnevno, jaz pa potrebujem 3l/dan (sem zelo aktivna in mi je sploh poleti rado vroče in se bolj potim). Tako da moje mnenje je, da vsaka mama najboljše pozna svojega otroka, če ima pa težavo so pa zato pediatri =)

(odgovor članu kokos4 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: kdaj začnete dajati piti vodo?
6.8.2021 22:00:00   
Tasykaa RR
Dojeni naj dodatne tekočine nebi potrebovali, moj je imel grozeeen refluks, ki še v manjši meri kar vztraja in mu nisem dajala druge tekočine kot dojenje, ko sva začela z gh pa je dobil tudi drugo tekočino, včasih sem tudi bolj pogosto dojila, samo mi je bilo važno da se redi in nasiti in odžeja obenem, ker če bi mu dala vodo bi bilo možno da bi kak obrok izpustil 😔 in polival in nebi s tem nič nardila 😔 tako je bilo pri nas ☺ drugače pa delat po otročku 🥰



(odgovor članu Lelly28 RR)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
10 nenavadnih značilnosti novorojenčkov
Preverite seznam desetih najbolj čudnih značilnosti novorojenčka, zaradi katerih pa vam kljub njihovi čudnosti ni treba ...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?