Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Joj ... duš ... vidve sta to že čista profiča ... blaža saj tvoje torte sem že videla in so res 1A, pety ti mi pa res pokaži kak svoj izdelek, da se mi malo sline pocedijo pa očke napasejo
Opa! Pety - kapo dol! Kak so leeeepeee! Pikapoka je zakon!
blaža - sem videla link še od tvojih. Pupe, kar brez besed ste me pustile... Kje ste hodile, ko sem iskala poročno torto, pa torto za krst? Hmmm, ok v Prekmurje bi najbrž težko priromale tele čudovite torte...
< Sporočilo je popravil Serendipity -- 2.2.2010 16:44:46 >
Opa! Pety - kapo dol! Kak so leeeepeee! Pikapoka je zakon!
blaža - sem videla link še od tvojih. Pupe, kar brez besed ste me pustile... Kje ste hodile, ko sem iskala poročno torto, pa torto za krst? Hmmm, ok v Prekmurje bi najrž težko priromale tele čudovite torte...
za krst je pa še nisem mela čast nardit, upam, da bom kmalu kakšno takole nežno.
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!
Par vprašanj imam za vaju, blaža in Pety, glede na to, da so vajine torte extra lepe.
Ko dajeta tičino maso na torto, ali dasta pred tem na biskvit smetano ali samo to maso gor na biskvit?
Odločam se, da bi naredila sama sineku torto za prvi rojstni dan in grozno so mi všeč torte s tičino maso. Ko sem gledala youtube dajo gor na torto buttercream. Kakšna je ta krema in ali je res, da se tičina masa stopi na smetani in zakaj?
Par vprašanj imam za vaju, blaža in Pety, glede na to, da so vajine torte extra lepe.
Ko dajeta tičino maso na torto, ali dasta pred tem na biskvit smetano ali samo to maso gor na biskvit?
Odločam se, da bi naredila sama sineku torto za prvi rojstni dan in grozno so mi všeč torte s tičino maso. Ko sem gledala youtube dajo gor na torto buttercream. Kakšna je ta krema in ali je res, da se tičina masa stopi na smetani in zakaj?
Hvala za odgovore.
Uf bog ne daj smetano, ker pol se tičina masa stopi!!!! Ne pozabit tega.
Pod tičino se da OBVEZNO ali čokoladno glazuro, ali malseno kremo ( margarina in sladkor v prahu 1:1) ali pa marmelado, kar ne priporočam, če si začetnik.
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!
pety si mi kr sline na usta privabla na usta-FUUUULLLL LLLEEEPPEEEE torte delaš . Glih iščem torto za tamalo, ko bo imela 1.roj.dan. Ni nič pametnega. Jaz bi imela twettya
me pa zanima kakšna je tista s srčki in palčkami okoli?se palčke držijo torte ali jih povezuje trak? kako jo potem režeš? bi se dalo dobit kak opis postopka, v kratkem ima moja babi 80 let
tale je ful izi. Lahko nardiš roza, če maš za deklico in gor daš twitty.
blaža mah jaz tega ne spravim celo leto skup Bi prepustila kakšni strokovnjakinji tole.
Ma ni tako zakomplicirano. tičino maso samo obarvaš in nardiš eno palačinko- razvaljaš z valjarjem in flikneš na torto. pol pa gor daš kake rožice, ko jih naštancaš z modelčki od plastelina, to maš sigurno doma, pa še eno twitiko daš gor kar kako plastično al pa pelušek, le da ni prekosmat in si ga pol ta mala lahko dol vzame.
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!
IZVIRNO SPOROČILO: blaža Ma ni tako zakomplicirano. tičino maso samo obarvaš in nardiš eno palačinko- razvaljaš z valjarjem in flikneš na torto. pol pa gor daš kake rožice, ko jih naštancaš z modelčki od plastelina, to maš sigurno doma, pa še eno twitiko daš gor kar kako plastično al pa pelušek, le da ni prekosmat in si ga pol ta mala lahko dol vzame.
jaz bi raje tašči vse nakupla in jo opazovala. Ona zna. No pa twettya bi ji posikala HVALA vseeno.
me pa zanima kakšna je tista s srčki in palčkami okoli?se palčke držijo torte ali jih povezuje trak? kako jo potem režeš? bi se dalo dobit kak opis postopka, v kratkem ima moja babi 80 letuser posted image
Hvala za pohvale. Torta je bila najprej oblita s čokolado in še preden se je čisto strdila, sem dala palčke okoli, da so se na čokolado prijele. Simpl. Potem pa še trak okoli, bolj za dekoracijo, no, pa malo tudi za vsak slučaj, da ne bi palčke dol padle, predvsem pri prevozu. Kako se pa režejo? Čisto preprosto, res pa je, da se ziher mal polomijo. To bo pa morala RR-ovka Nika v službi povedati, ker je bila za njeno praznovanje in torte jaz nisem videla od blizu, ko se je rezala.
blaža koliko debelo pa namažeš (cm/mm) masleno kremo? Ali lahko daš maslo namesto margarine? In, kako pobarvaš tičino maso in koliko približno jo porabiš za 8 kg torto. Jaz bi rada naredila dvonadstropno pravokotno. Glede na to, da sem iz primorske, bi mi znala katera svetovat kje bi lahko nabavila tičino maso in koliko stane kg le te? Aja, pa še to. Ali namočiš biskvit preden daš gor masleno kremo? Jaz in vsi ostali, ki jih poznam smo mahnjeni na sočne torte.
hvala, hvala in še 1000000000000 hvala za odgovore.
katere jedilne barve uporabljata? Meni nikoli ne pridejo tako žive, ali pa mogoče dam premalo barve v tičino. aja, pa še vprašanje - tičino maso kupita ali jo naredita doma. In če je kupita, prosim, če povesta kje.
blaža koliko debelo pa namažeš (cm/mm) masleno kremo? Ali lahko daš maslo namesto margarine? In, kako pobarvaš tičino maso in koliko približno jo porabiš za 8 kg torto. Jaz bi rada naredila dvonadstropno pravokotno. Glede na to, da sem iz primorske, bi mi znala katera svetovat kje bi lahko nabavila tičino maso in koliko stane kg le te? Aja, pa še to. Ali namočiš biskvit preden daš gor masleno kremo? Jaz in vsi ostali, ki jih poznam smo mahnjeni na sočne torte.
hvala, hvala in še 1000000000000 hvala za odgovore.
uau 8 kilska torta. to je ogromno. Po moje se tako težkih ne splača oblačit, ker pol je sigurno ene 3 kg samo za oblečt, pa še dekoracije je pol nekaj.
Masleno kremo dašlih malo, da ne prepušča vlage, par milimetrov je dovolj. Lahko daš maslo za masleno, ali pa margarino. Tičino nabaviš tako, da pokličeš Rams d.d in naročiš massa bianca. Je pa pakirana 6 kg.Zadnji biskvit se tudi navlaži, pol pa maslena krema, in pa tičina, ko se maslena krema strdi. Torta je morda malenkost manj sočna kot ostale, se ne sme pretiravat, da ne bi spodaj se kaj cedilo in med enim in drugim nadstropjem mora bit plastičehn podstavek, ker če ne se na spodnji torti tičina topi zaradi zgornje. Moraš pazit, da ni zgornja torta pretežka, če ne rabiš podporo iz slamic ali ražnjičev. barve lahko daš une iz tubice ali pa naročiš pri Pitončici na kul slo icing so mega. Lahko kupiš tudi v pekarni Vrhnika v Lj.
_____________________________
Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega! Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!
Receptov za torto je veliko na kulinariki. Jaz delam navječkrat čokoladno, včasih v kombinaciji z višnjami, potem borovničevo, ali pa samo višnjevo, ...