khurde
|
nina, upam, da boste kmalu zdravi ojej, zvezdica, imate pa pestro upam, da se ti uspe kaj fajn zmenit za službo kiara, tebi tudi držim pesti, da čimprej kaj fajnega najdeš. vaju pa obe razumem... moj je že en čas brez, sicer z občasnimi "delovnimi premori"... nazadnje mu je bilo celo rečeno, da bi z nadurami in vikend delom lahko dobil minimalno plačo, kasneje pa več... kr neki, no... pogodbo bi pa itak drugače zastavil jaz pa še nisem videla frutka kje ste zasledile reklamo? in kdaj je običajno na sporedu, razen ob 24ur? ker takrat iso spat spravljam. mi2 sva vstali že okol šestih, zdaj spi na terasi v vozu, jaz začenjam kuhat. aja, zvezdica, sem zadnjič delala čičerikine polpete iz kuhane čičerike, pa precej manj suho pride. ker v receptih je vedno samo namočena uporabljena. se pa tudi fajn skupaj drži, jaz dam še žlico čičerikine moke, običajno dajo jajce, če je pa vseeno premokro, pa drobtine. in fajn pride. pa precej manj suho. jancci, mah, vedno je kup predsodkov do potovanj dlje od hrvaške, še posebej, če se gre za otroka. in še dodatno, če je še nosečnica v igri moja mami je npr. panik prve klase je bila prejšnji teden sestra v bosni, pa do tja je šla s skupino, naprej pa sama (je pa poznala nekoga, pri katerem je bila par dni) in itak meni mami pravi, da kok zdaj ljudi koljejo tam, najraje mlade punce, še raje turistke (dejansko s temi besedami) in da je neumna, neodgovorna ipd., da gre sama tko okol face so mali, ja, ko tko kličejo pa super za zobke. mene je pa spet mama začela nazaj klicat, občasno mami. se mi zdi, da je malo zmedena, ker je pri nas navada, da se babice kliče "mama". obe njeni babici si tega naziva sicer nista zaželeli, tko da sta babi in nona, samo moja stara mama in stara mama od mojega, sta pa "mama". in zdej itak sprašuje "kdo je to" za njiju, pa vsak reče "mama" in je kar mal zmedena, se mi zdi. ker preimenovat ju pa kar ne morem... da bi rekla "prababi" al kaj takega. eh, bo že. itak loči, kdo je starš in kdo ne, ne glede na poimenovanje.