Lara73
|
IZVIRNO SPOROČILO: zimska IZVIRNO SPOROČILO: babajči evo, pa sem nazaj... ugotovili smo da imam zelo nizek pritisk 90/50... zdravnica je rekla, da ni čudno, da padam v nezavest... pa v šali: kaj vam mož nič ne dviguje pritiska??? ha ha ha še kri sem dala v lab, da vidimo, če je trba kako železo še papcat. jutri dobim rezultate. to je to... HB, da je samo to. baje, da obstajajo neke kapljice za višanje pritiska, ampak dokler dojim, jih naj ne bi jemala. skratka, ne smem se prehitro vstajat, ne smem preveč rok dvigovat (npr. zavese obešat)...izogibat se situacijam, ki bi mi povzročale vrtoglavico... Poznam občutke... Tak je bil moj normalen pritisk vse do prve nosečnosti, skoz se mi je vrtelo in šumelo mi je v glavi, včasih se mi je kr stemnilo in sem dol padla, sploh če je bil slab zrak al pa če sem še malo dehidrirala zraven... Pa skoz sem pila turško kavo (po3, 4 na dan) pa mi ni nič pomagalo. Najhujše je bilo pa, ko se je vreme menjalo oz. tik ppreden se je vlilo, ko se je pripravljalo na dež, nevihto, Takrat sem bila kot zombi, sem hodila naokrog z odprtimi očmi, registrirala pa nič. Pa samo spala bi. Zdravnik je rekel da nima zdravila zame, čim več gibat... In da me čaka dolgo in zaspano življenje. Zdej po porodih pa se mi je dvignil na 80/120 in se super počutim. Je pa res, da imam tudi veliko več kilaže in predvsem veliko več pijem (ne vem če je to kaj povezano)... Aja pa jaz sem vedno imela v torbici s sabo vodo in kako žemljo al pa čokoladko. Ko sem čutila šumenje v glavi in občutek, da bom skup zlezla sem hitro pojedla par grižljajev in par požirkov vode spila. tudi meni so napovedali dolgo in zaspano življenje...mam tudi prenizek pritisk.
|