Tinca Malinca
|
IZVIRNO SPOROČILO: kora33 V decembru sem prebila 3 tedne v lj porodnišnici. Večino časa sem preživela s še dvema nosečkama in super smo se razumele. NJuna sinova sta se takrat odlično počutila (ena je čakala na porod, druga je imela probleme-ona in ne otrok, moja mala pa kot veste ni dobivala dovolj hrane in je imela krizne trenutke). Moja mala zdaj že en lep čas ni jokasta sploh. Joka samo po previjanju, po kopanju, ko protestira, ker bi še plavala in ko se oblačiva za na sprehod. Ampak ta jok je taki fajni, luškan...tak, da se ji lahko smejem, ko se joče. Med prazniki sem se dobila s prvo od tistih dveh punc in moja Nana je celi dve uri, ko smo bili skupaj grozljivo jokala...ni se je dalo potolažit ne tako ne drugače. Ko smo se usedli v avto in startali (beri, ko prijateljice ni bilo več zraven, se je umirila in se spet začela smejčkatin čebljat). Takrat sem mislila, da je utrujena in ji vročina zunaj ni pasala in še kaj. Včeraj sem se srečala z drugo. In pazite. Od trenutka dalje, ko je zaslišala njen glas...pa do trenutka, ko smo se usedli v avto in je ni več slišala...je skoraj skoz grozljivo vpila...to je bil tak jok kot pri 2 mesecih, ko so bili hudi krči...takega joka že dolgo ne. Vmes se je malo umirila in spet in spet. Pa smo mislili je utrujena in zaspana. Ne ne ne....še eno uro v avtu se je potem "pogovarjala z mano...se smehljala... V glavnem. Kaj hočem povedat. Vedno bolj verjamem, da se otroci ne rodijo kot nepopisan list papirja, ampak že imajo spomine. Moja očitno na dneve, ko ji ni bilo dobro v maternici in s tem povezuje glasove teh dveh prijateljic. Vem, da se vam bo zdelo malo čudno...ampak jaz si tega ne znam razlagat na drug način..... Me zanima, če ima katera kako podobno izkušnjo.... Kora, to pa je strašljivo!!!! Ampak verjetno je res. Midva sva se ravno zadnjič ful smejala, ker sva dala gor Mozarta in je mala čisto ponorela in se zjokala do konca, dokler nisva prešaltala na en radio. V nosečnosti sem večkrat poslušala Mozarta in takrat je mala v trebuhu brcala kot zmešana. Pa je rekel moj , da ji verjetno že takrat Mozart niti najmanj ni bil všeč in je z brcanjem to kazala...
|