sjmm
|
katjuša.....verjetno sem že pozna z idejami....sam npr. kaka makaronova solatka...makarone skuhaš, ohladiš...pol pa narežeš kak sir na koščke, pa kako zelenjavco, pa kak kuhan jajček, pol pa zmešaša 2 žlici majoneze, pa en navaden jogurt ali pa kislo smetano, par kaplic olivnega, nekaj kapljic kisa, sol, poper, naribaš eno kislo kumarco...vse lepo zmešaš skupaj, ohladiš in ponudiš na regratu ali opranih listih solate, pa kaki topli kruhki pašejo zravn al pa kak košček mesa, riba, zelenjad na žara urša...tortilje: mi vedno pripravlamo doma..tkole za testo.. 2 mali skodelici bele moke, 1 skodelico polnornate..po želji ali pa bele ali koruzne + žlička pecilnega 4 žlice olja 2 dcl tople vode oziroma po občutku...testo mora biti kar voljno in mehko ščep soli podobno kot za zavitek...pol fajn zgneteš, dlje kot gneteš bol je fajni potem naj počiva vsaj pol urce...rajši več potem nekak oblikuješ eno kačo...razdeliš na enake dele, oblikuješ krogce...zvaljaš in spečeš na suho v teflon ponvi..3 minutke na vsaki strani 1.nadev....tale je nam zlo všeč.....čebulco prepražiš, 1 česen, pelate iz konzerve, konzerva fižola...mal pokuhaš, začiniš...lahk tud za odrasle mal bol pekoče, jz za mulčke prej stran vzamem...pol k tekočina že mal povre pa kr z unim za pire en mal potlačiš, ugasneš...nafilaš, naribaš gor najljubši sir in hamsi njamsi 2. nadev...umešana jajčka s topljenim sirčkom 3. nadev...koruza iz konzerve, tuna iz k. umešano v kislo smetano