|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Povijanje
22.3.2010 13:55:40   
AnciM
p.s. široko povijanje se diktira samo dojenčkom rojenim v MB porodnišnici, drugot pa ne. se človek vpraša...


To pa sploh ni res! V KR tudi pozorno spremljajo kolke. Moj prvi je imel kolke 1a. Pa so ga, ker so bili koti na meji, naročili na kar 3 UZ preglede; pri 1m, 3m, 5m. Na odpustnici pa tudi napišejo, če priporočajo široko povijanje. Ob odpusti te pa še sestra opozori na to.

_____________________________

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

(odgovor članu pinkulja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Povijanje
22.3.2010 14:10:35   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: pinkulja

kdo ve, kaj pomeni oznaka kolka 1b? v bolnici so mi rekli, da je vse OK. in da zadostuje normalno povijanje, potem pa vidim na odpustnici. je to znak za paniko?
p.s. široko povijanje se diktira samo dojenčkom rojenim v MB porodnišnici, drugot pa ne. se človek vpraša...


Naš je s kolki 1b moral biti 3 mesece široko povit. kot sem že napisala, je imel pampersko, 2 plenici zloženi v pravokot, plenica zložena v zmajčka in plenica za zezat...torej 5komadov plenic user posted image

(odgovor članu pinkulja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Povijanje
22.3.2010 14:20:50   
petrolejka
Taddy78 ali lahko prosim fotkaš tole zaporedje in pripopaš fotko. Mi ni čisto jasno... Jaz sem patronažno poklicala prav z namenom, da preveri, če pravilno povijam in je rekla, da je ok. Ampak po vsem tem branju vidim, da ga ne povijam pravilno. Upam, da ne bo čez 1 mesec na pregledu uzbuna....

_____________________________

Se spomniš, čigave so b'le tiste krave?
Zjutraj so tebi pojedle klobuk...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Povijanje
22.3.2010 14:27:56   
Goldy
Tudi  v Ce široko povijamo. Naši otročki imajo kontrolo pri 3 mesecih. Je bilo zoprno, ker je bilo ravno poleti, samo res imaš pa kaj v roke prijeti in je po 3 mesecih bilo res hecno, ko ni imela nič ritke. user posted image

Mi smo povijali tako, da smo 2 tetri zložili v pravokotnik in povili s povijalno plenico (v trgovini poznano kot švedsko plenico). Mi je pa sestra v P pokazala kako narediti, tako da ni bil noben bavbav. Tako, da mi nismo imeli 5 tetra plenic. To pa verjamem, da je še bolj široko in glomazno.

_____________________________

Pa smo 4!!!

(odgovor članu petrolejka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Povijanje
22.3.2010 18:09:07   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: KatMat

nasa je imela oba 1a ampak vsem preventivno priporocajo vsaj prvi mesec široko povijanje...pa tudi cist drugac mi je bilo prijeti novorojencico ko je bila siroko povita ali pa brez...tko bolj kompaktno sem jo vzdigovala in tudi njej je bilo bolj prijetno ker ji je bilo bolj toplo ...(neglede da sem rodila konec maja)


ja če je deklica,pri fantku pa celo malo odsvetujejo.da se mu jajčka ne pregrejejo,si predstavljate +30 stopinj julija in na široko povit otrok.user posted image bogi.plus kakak globoka košara vozička,ko ni niti malo sapice in celo zadelan s tetra čez vse.
ajajjjjjjjjjj
vsaj luftat je treba parkrat dnevno,take otroke pa sploh ker zašvicajo hitro in jim termoregulacijski center še ne deluje ok.

ja povejo pa že v porodnišnici.in potem čez 2,3 mesece na kontroli pri svoji P.

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Kako otroku izberemo priimek?
Priimek otroka morata starša izbrati sporazumno in ga najkasneje v 30-tih dneh po rojstvu prijaviti na katerikoli upravn...




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?