Anonimen
|
veš kaj je najbolj smešno? da sem razmišljala o tem, da bi začela z masažo presedka že preden sem šla v MŠ. In jaz sem šla RES hitro (mislim da v 20.tednu). No ponavadi greš v mš okoli 30tedna. In tam strogo zabičajo, da ne prakticiraj te masaže pred 36. tednom, ker ti lahko sproži porod. In vse nosečke okoli mene v 35.tednu. Ja super, grem stavit, da si jih je polovica že izvajala to masažo doma. Mar bi nas to prej poslali, pravijo da ne naredijo tega ker pozabiš do poroda. Pa kaj imam za pozabit? To da se ne smem dret pa da morem dihat? Ja itak... Isto je z vsemi temi UZ-ji. Ja saj vem, da nam je vsem fino videti otroka vsake toliko časa ampak: 1.) UZ je škodljiv, ker oddaja sevanje. torej? 2.) samo psihirajo nas s temi meritvami otroka - pa je 100g pretežek pa 100g prelahek. pa te krega enkrat pa te krega drugič. jaz sem imela otroka za 3 tedne prelahkega pri prvi meritvi na zadnjem pregledu. no potem se je pa otrok maaalo obrnil pa so mere popolnoma ustrezale: ona me pa že grdo gleda Včasih si res mislim, da sem čudna, ker jemljem nosečnost kot nekaj normalnega. Ker delam do konca, ker spijem kavo, ker mi grejo meritve čez eno uho not čez drugo pa ven, ker si mislim, da dokler otrok živahno miga in mi trebuh raste mora biti vse ok. Pa da ne boste mislile, da nisem pred zanositvijo na to gledala kot na nek "ne-vem-kak-pojav". Sem. Pa sem rekla, da bom rodila pod vplivom vseh možnih drog, da jaz pa že nisem nora da se bom mučila, pa da bom celo nosečnost lepo v bolniški pa... Eto mene, razmišljam o porodu brez "drog" (kolikor bo pač šlo, verjetno pa bom šla na akupunkturo); merjenje otroka me iz pregleda v pregled bolj nervira, vsi "paaaaziiiiii seeee zdaaaaaj" nasveti mi grejo grozno na živce in ob vprašanju "zakaj pa ti sploh delaš če si noseča" bi najrajši koga mahnila - mislim kot da ne gre že tako dosti hitro kaj narobe in moraš biti doma, naj bom doma že prej in se pretvarjam in s tem kličem hudiča. no pa me vsak vpraša kako se počutim in ob mojem "ej a veš da sem fenomenalno" skoraj pade dol. pa ko povem, da nimam nobenih težav začnejo ponavadi: "a pa te nič križ ne boli?" pa jaz povem, da normalno da me. pa oni spet: "no potem pa imaš težave". pa moja razlaga: "ej pa če bom vse jemala kot težave pri katerih moram na pol nehati živeti... pa to so pač normalne stvari, ki pridejo ob koncu nosečnosti in kaj čem zdaj za vsako tako malenkost posebej jamrat...?". ma sem se spihala.
|