|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pa še eno vprašanje danes
23.3.2010 11:09:26   
Raho

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

narobe sem se izrazila...

predno vzrojite:

ne, da se vzgajajo sami. da odrascajo brez mojega nenehnega vtikovanja v njihova življenja in tezenja s pravilno vzgojo., da se vcasih tudi na napakah kaj naucita, da ju pustim kar nekaj casa, ce se znajdeta pred bilokakim problemom, da ga resita sama. ce ne gre, pomagam.
in podobno.




ja saj pa vsi putimo otroke, da se učijo na svojih napakah. Rečem 2x: Jaja, ne plezaj po drči tobogana v nogavicah. Ne posluša. Pade na rit in se rikverc odpelje dol. Prileti k meni: Jaja ne bo več plezala (primer pri dveletnici).
No, vsaj 2 uriuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Pa še eno vprašanje danes
23.3.2010 11:22:17   
Anonimen
raho, ne vsi.

poznam mame in ocete, ki imajo otroke non stop pod komando:



NE NA TOBOGAN!!!!
NE SKAčI!
NE PLEZAJ!
NE TO! NE ONO!!!!


kaj se bojo otroci naucili?
NIČ!

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
   [Brisano sporočilo]
23.3.2010 11:28:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Pa še eno vprašanje danes
23.3.2010 11:30:30   
Raho

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

raho, ne vsi.

poznam mame in ocete, ki imajo otroke non stop pod komando:



NE NA TOBOGAN!!!!
NE SKAčI!
NE PLEZAJ!
NE TO! NE ONO!!!!


kaj se bojo otroci naucili?
NIČ!



No, tos em jaz počela na začetku pri sinu. Še sreča, da mi je dovolj hitro uštekalouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Pa še eno vprašanje danes
23.3.2010 11:33:01   
HuAnita
Naporna debata... z vasko se malo strinjam...

Pa itak že pregovor pravi: da smo vsi strokovnjaki za vzgojo sosedovih otrokov - kristalno jasno nam je, kaj počnejo ''narobe''. Pri svojih je pa to precej zamegljeno.... so čustva zravenuser posted image  



(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   [Brisano sporočilo]
23.3.2010 11:33:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Pa še eno vprašanje danes
23.3.2010 21:03:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

No, potem pa eno simpl vprašanje. A menite, da je vzgajanje lastnega otroka težko?


Je in ni. Še s sabo je včasih težko. No, na pomlad je lažje user posted image user posted image .

Ampak je treba oddelat svoje user posted image user posted image  in kar se mora, ni težko.

Meni se zdi vzgoja ne težka, ne lahko, prej skrivnostna.

(odgovor članu Raho)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Pa še eno vprašanje danes
24.3.2010 11:44:34   
picola1
Huda debata...Tako kot Huanita, se z vsako malo strinjam...
Moje mnenje je, da ste se preveč zapele za ene al pa za druge. Sej ne obstajajo samo nevzgojeni otroci pa vzgojeni pa tisti z močnim in ne-močnim karakterjem...Ampak obstaja še mnogo kombinacij-nevzgojen močan karakter, nevzgojen lahek karakter, vzgojen močan karakter, vzgojen lahek karakter, srednje vzgojen...user posted image user posted image

Kaj je močan karakter in kaj je razvajenost pa je težko presodit v nekem trenutku, sploh če nekoga ne poznaš. Kako lahko nekdo reče, da je otrok močan karakter, nima pa pojma kako se ga vzgaja... ali pa obratno...rečeš za nekoga, da je razvajen, ko ga v trgovini dvakrat vidiš, da se meče po tleh.
Ali je sploh možno razmejit karakter in vzgojo oz. njune posledice na človeka? Ali lahko z zagotovostjo trdimo, da je ta in ta lastnost karakterna ta pa posledica nepravilne vzgoje? Ne vem...Jst mislim, da ni tako enostavno.

Verjamem pa v to, da obstjajo bolj ali manj vodljivi otroci, nekateri celo nevodljivi, nekateri preveč vodljivi (ali pa močan karakter in lahek karakter) In obstajajo starši, ki razvajajo malo manj in malo bolj, nekateri so prestrogi, drugi popolnoma permisivni...

V naši ožji družini je primer (možev nečak), ki je po moje mešanica močnega karakterja in nevzgojenosti. Mali je že v trebuhu delal prevale, ko se je rodil, je spal zelo malo, skos je nekej jokal...on ni shodil, ampak je stekel...in teka še zdej vsepovsod, ne more bit 2 minute na miru...Ne odneha, če mu poveš lepo in enkrat...
Je pa res tutdi to, da nima dobro postavljenih meja. Če se mu reče petkrat, se mu bo še šestič, ukrepov nekih hudih ni, mali točno ve, da mu nič kaj dost ne morejo oz. ne znajo, skos ga nekej ustrahujejo z nekimi forami (ker pač drugega načina, da se mal umiri, ne poznajo), premalo hodijo z njim ven, da se znori, mož in žena se ne razumeta dobr, ne sodelujeta pri vzgoji, itd.itd.
Zato pravim, da je ta mali mešanica obojega-poznam ga že od malega in vidim, da je drugačen karakter od moje punčke, ki je ful bolj vodljiva od njega. Pa vendar poznam tudi način vzgoje, ki mi ni niti malo všeč in menim, da je njegovo obnašanje tudi posledica vzgoje in ne samo karakterja-njegova mama se sicer tega delno zaveda, še vedno pa je njegov karakter tisti, ki je glavni krivec za vzgojne težave v njihovi družini. In tako ona ne naredi kaj dosti na tem, da bi sebe in svojo vzgojo mal spremenila.

Aja...pa menim tudi to, da čeprav so v družini trije otroci ali pa še več, da se jih ne da vzgajat enako, čeprav smo še tako prepričani v to (ok, neke osnovne smernice so tukaj najbrž podobne)! Prvega vzgajamo drugače kot tadrugega itn., punčke drugače kot fante, v različnih obdobjih imamo različno kakovostno zvezo s partnerjem (sigurno bo nekaj drugače vplivalo na majhnega otroka, ki je sredi postopka ločitve kot pa na otroka, ki je že odrasel in to dojema drugače), različne karakterne lastnosti naših otrok v nas budijo različne občutke (moj oče npr. ne more shajat dobr z mnano, ker sem zanj čist preveč živahnega karakterja), v različnih obdobjih svojega življenja smo različno osebnostno razviti, in tako naprej in tako naprej do onemoglosti je teh variant. Tudi poznam družino, ki starejšega fanta ni nikoli kej dost razvajala...tamala punca pa ubi bože...pa sta za moje pojme precej podobnih karakterjev oba.

Pa menim tut to, da različni karakterji različno odreagirajo na iste stvari. Enega otroka prizadane že povišan glas, drugega lahko udariš pa se ti bo smejal..Plus to, da se strinjam s trditivijo, da lahko v odrasli dobi veliko karakternih lastnosti izboljšamo, popravimo or whatever. Ker se lahko tako odločimo. Sicer jaz najbrž ne bom nikoli pretirano umirjena pa flegma, ker sem kolerik/sangvinik, se pa lahko do določene mere vseeno kontroliram, če se tako odločim in če vidim, da določena lastnost v določenem trenutku ni glih najbolj zaželjena.

Torej en miljon različnih variant vsega... in zame odgovor sploh ni enostaven, ampak je hudo večplasten (in zato tudi dober izziv).

< Sporočilo je popravil picola1 -- 24.3.2010 11:48:16 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 83
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?