khurde
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika benika, kako pa to, da so te dali na inzulin, če drugače nimaš sladkorne? jaz ji moram rečt naj mi da napotnico za sladkor, ker sem prvič imela gestacijski diabetes, ampak šele v zadnjem trimesečju... pa takrat sem uravnavala cukr samo s hrano. zdej upam, da se mu sploh izognem user posted image Mah ne vem. Že 50g test sladkorja je pokazal zelo visoko vrednost 13,2. Potem so me dali najprej za en teden na dieto, ampak mi kljub strogemu držanju le te, sladkorja na tešče ter sladkorja po zajtrku ni uspelo spraviti pod mejo. Ker imamo diabetes v rodu (moj oče in vsi 4-je stari starši), se je takoj odločila za inzulin. Počasi tako spoznavam, kaj lahko jem in kaj mi dvigne sladkor. Sem pa na pobudo prijateljice poizkusila izdelke neke firme in moram priznat, da imam po zajtrku sladkor brez inzulina krepko pod mejo Tako da bom lepo nadaljevala s tem in na tak način uravnavala vsaj jutranji sladkor. aja, zato. ker jaz s sladkorjem na tešče nisem imela problemov, upam, da jih zdaj sploh ne bom imela... ja, sej je po eni strani kar fajn, ker vidiš, kaj ti dvigne cukr in kaj spusti. meni je npr. ajda fuuul znižala sladkor v krvi, če sem imela za kosilo nekaj z ajdo, recimo ajdo + paradižnikovo omako in sem šla potem še na mali sprehod, mi je cuker padel celo na 3,3 enkrat katere izdelke ti je pa priporočila? ker jaz preventivno malo pazim, sicer res malo, ampak me vseeno zanima.