|      
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pregrada v maternici
2.8.2010 10:06:02   
nati29
Isabeaux, mogoče mi ti lahko malo svetuješ, jaz sem imela 3 ss, prva nosečnost vredu, potem 2 ss, potem odstranjena pregrada, sedaj sem imela pa spet ss. Moja G me je poslala na genetsko svetovanje, ampak prav veliko si ne obetam od tega svetovanja, me pa zanima, kakšne preiskave so še možne, kaj je še lahko vzrok ss. Na kakšnih preiskavah si pa ti bila? Ali si imela hormonske težave že pred nosečnostjo ali so ti to potem odkrili?

No, vsak nasvet bo dobrodošel.

Jemat, kolikor jaz vem, pred prvo nosečnostjo ne odstranjujejo pregrade (razen če je problem zanosit), ker lahko poškodujejo MV, ker še ni bil nikoli razširjen. Potem imaš pa lahko v nosečnosti težave zaradi popuščanja MV. Ko enkrat zanosiš, pa ni več problema.

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 26
2.8.2010 11:35:29   
urshak
Meni so po dveh SS odstranili pregrado, lani ko sem bila na amniocentezi pa je G rekla da je maternici pregrada. Danes je moja pupa stara 1 leto, se pravi, da sem donosla kljub pregradi.

(odgovor članu nati29)
Neposredna povezava do sporočila: 27
2.8.2010 12:19:19   
isabeaux
nati29...možnosti za ss...je žal veliko...lahko da se kje v kakšni zarastlini maternice skriva še kakšna pregrada....če pa so hormonski problemi potem je to hudič...ker jih ni nujno da jih tudi pravilno odkrijejo...namreč lahko štimajo vsi takrat ko daš kri in potem rečejo da je ok...vendar so hormoni zagonetka življenja, zaradi katere sploh obstajamo...in njihova raven...kateregakoli hormona...se lahko ob samo nestabilnem stanju nekega drugega hormona v trenutku spremeni...

Pri meni je tako...da imam probleme s ščitnico in nadledvičnico...posledično torej z žlezama, ki sta neposredno krivi za nastanke novih tvorb...itd...kadar seveda hormonsko ravnovesje i uravnoteženo...čeprav imam to "srečo"...da  mi telo z avtoimunskim odzivom pove ko je hormonsko ravnotežje porušeno...takrat namreč postanem vsa "gobasta"...torej urtikarija...

Morda poprosi splošnega zdavnika da ti napiše napotnico za odvzem krvi za pregled tsh hormona in ft3 in ft4 ...pa boš hitro videla če je ščitnica ok....

Drugače pa sem imala sama samo krvne preiskave , uz - je in seveda histeroskopsko op. ...

Upam da sem kaj pomagala...sicer pa kar vprašaj če te še kaj zanima...kolikor vem ...povem... user posted image user posted image

Pa imamo tri lepe in zdrave sončke :-)

(odgovor članu urshak)
Neposredna povezava do sporočila: 28
2.8.2010 13:46:01   
nati29
Isabeaux, kam pa greš na te preiskave krvi? A ti to kar v zdravstvenem domu vzamejo ali kje drugje?

Ja, drugač pa vem da je razlogov veliko pa ponavadi niti ne odkrijejo vzroka. Bi pa rada izključila čim več razlogov, zakaj se to dogaja.

Urshak, jaz sem imela tudi lani odstanjeno pregrado, pa sem tudi že pomislila, da se je mogoče nazaj zarastla ali pa da ni bila dobro odstranjena. Pri kom si pa imela operacijo? Jaz sem imela prof. Tomaževiča.

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 29
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na: